Şimdi Ara

Isınıp kapanma yüzünden ağlıyorum resmen cinnet geçirdim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar futbol fanatiğiyim ve en sevdiğim oyunlardan birisi fm 2012.
    Laptopumu normal dizüstünde kullanınca kapanıyor zaten fakat monitöre bağlayıp kasasını hava alacak biçimde üste doğru yatırdığımda fazla ısınmıyor.
    Ama bu oyunu oynarken 15 dakikada bir ısınıp kapanıyor laptop.. Kriz geçirdim ağlıyorum resmen çok büyük hayallerle başlamıştım orjinal oyun almıştım aylardır türkçe yamasını beklemiştim ama hiç beklemediğim bir sorunla karşılaştım..
    Sizce ne yapabilirim? soğutucuda işe yaramıyor.. zaten adanada oturuyorum yazın halim ne olacak onu düşünüyorum.. bir tavsiyeniz var mı? laptopun plastik kısımlarını sökeyim falan diyorum sonuçta monitöre bağlı? siz ne önerirsiniz? mutlaka çözmem lazım..
    bu arada hp pavilion dv5 bilgisayarım. amd işlemci ati ekran kartı.

• Demek ki, oyun için yeterli güce sahip değil. ben alternatif olarak laptoplar için soğutucular var. Onları önerebilirim..
    Teknik olarak çok iyi bilgim yok ama daha tecrübeli üyeler belki ekran kartı, veya fan için teknik önerilerde de bulunabilirler...
    Senin için bir kaç alternatif soğutucu;

• football manager 2012 öyle aşırı grafiklere sahip bi oyun değildir heralde ama sizin laptop'u internette araştırınca hep bi aşırı ısınma ve oyun oynayamama sorunundan bahsediliyo belkide gerçekten oyun performansı ile ilgili bi sorun var cihazda
  • Arkadaşım , bilgisayarın pilini çıkar , elektrik bağlantılarını kes ve kapalı durumdayken dikkatli bir şekilde , elektrik süpürgesinin hortumunu bilgisayarının ızgara şeklinde olan yerine tut ve fanını dikkatlice temizlemeye çalış . Dizüstü bilgisayarlarda fan aslında tüm bilgisayarlar için geçerli fakat dizüstülerin fanları küçük olduğundan daha sık tozlanır . Temizlenmesi gerekir . Temizlenmeyen fanlar zaman içinde aşırı ısınmaya ve bilgisayarın kendini korumak için kapatmasına neden olur.
  • Herhangi bir programla laptopunun ısı değerlerini kontrol edermisin dostum?Pc boşta iken görev yöneticisinden nelerin sistemi zorladığınıda baksan iyi olur.Ayrıca fanların büyük ihtimal doldu temizlemen gerekebilir.

Orijinalden alıntı: Laugh

Arkadaşlar futbol fanatiğiyim ve en sevdiğim oyunlardan birisi fm 2012.
    Laptopumu normal dizüstünde kullanınca kapanıyor zaten fakat monitöre bağlayıp kasasını hava alacak biçimde üste doğru yatırdığımda fazla ısınmıyor.
    Ama bu oyunu oynarken 15 dakikada bir ısınıp kapanıyor laptop.. Kriz geçirdim ağlıyorum resmen çok büyük hayallerle başlamıştım orjinal oyun almıştım aylardır türkçe yamasını beklemiştim ama hiç beklemediğim bir sorunla karşılaştım..
    Sizce ne yapabilirim? soğutucuda işe yaramıyor.. zaten adanada oturuyorum yazın halim ne olacak onu düşünüyorum.. bir tavsiyeniz var mı? laptopun plastik kısımlarını sökeyim falan diyorum sonuçta monitöre bağlı? siz ne önerirsiniz? mutlaka çözmem lazım..
    bu arada hp pavilion dv5 bilgisayarım. amd işlemci ati ekran kartı.

Kapanması işlemci sağlığı açısından iyi fakat o oyunu illaki oynamak istiyorsanız ekstra soğutucu kullanmanız gerekecek gibi duruyor. Ama sıradan soğutucular işinizi görmez zalman marka soğutuculardan bakın.

• Arkadaşlar gece tüm vidalarını söktüm içini açmaya çalıştım ama sadece ram ve harddiskin oldugu yerleri açabildim.. fan bölümünü açamadım.. ama yinede saç kurutma makinasıyla temizlemeye çalıstım üfledim şimdi fan soğuk üflüyor gibi bilgisayar ısınmıyor gibi.. belki hava değişikliğinden de olabilir ama bakalım artık.. umarım düzelir :)) çok teşekkür ederim..

Orijinalden alıntı: Laugh

Arkadaşlar gece tüm vidalarını söktüm içini açmaya çalıştım ama sadece ram ve harddiskin oldugu yerleri açabildim.. fan bölümünü açamadım.. ama yinede saç kurutma makinasıyla temizlemeye çalıstım üfledim şimdi fan soğuk üflüyor gibi bilgisayar ısınmıyor gibi.. belki hava değişikliğinden de olabilir ama bakalım artık.. umarım düzelir :)) çok teşekkür ederim..

Hocam bilgisayarınız kaç yıllık garantisi sürüyor ise yada tanıdığınız bir bilgisayarcı varsa verin macun değişimini periyodik bakımını yapsınlar böyle zor olur sizin için.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.