Şimdi Ara

Konuşma Problemim Yüzünden Gençliğim Heba Oluyor..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
1
Favori
2.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Kendimi bildiğim bileli konuşma problemim var. Ne yapsam bu geçmedi. Bunun yanısıra çoğu kişinin dediğine göre ortalamanın üstünde bir tipe sahibim. Arkadaşlarla geziyoruz, tozuyoruz fakat bu da bir yere kadar tatmin ediyor. Bugüne kadar sevgilerim oldu ama hepsi maksimum 1 hafta dayandı. 1 haftadan sonrası gelmiyor. Bunun konuşma problemim yüzünden olduğundan da yüzde yüz eminim. Fazla takılmıyorum ama aradaki takılmalarım elbet bir süre sonra sinir bozmaya başlıyordur. İnsanları güldürebiliyorum, espri yeteneğim kuvvetli. Kızlar da benimle vakit geçirmekten hoşlanıyor, bunu kendileri de söylüyorlar ama hepsi bir süre sonra arkadaş kalalım diyorlar.

Bugün de gene bir kızla buluştum, kız benle buluşmadan evvel çok dil döktü, epey uğraştı. Sonunda teklifini kabul ettim, gezdik tozduk. Fakat şu an üç tane mesaj attım üçüne de cevap vermedi. Alışılmışın dışında bir durum değildi bu da benim için fakat artık tak etti. Beni bu halimle kabul eden kızlar da var fakat onlarla yapamıyorum. Bir süre sonra ayrılıyorum ve canları acıyor. Çünkü canın acımasının ne olduğunu benden daha iyi bilmiyorlar. Onlara da bunu yaşatmak istemiyorum.

En sonunda konu açayım dedim biraz rahatlamak için, okuyan herkese teşekkürler..

• kekeme misin ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c0ss -- 3 Kasım 2009; 23:52:37 >
    Ama ne bilim yani, karı gibi dırdır bi yandan konuşup durmakta ğek mantıklı gelmiyor erkek adam için. Kimisi çok laçka oluyor her boka espri yapıyor ayar oluyorum. Biraz kalıbının adamı olmakta fayda var diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow_catcher -- 3 Kasım 2009; 23:54:33 >

Orijinalden alıntı: c0ss

kekeme misin ?

Hayır. Benim ki kekemelik değil. Bazı sözlükleri söylerken duraksıyorum ve zorlanıyorum sadece bu kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bidesen -- 3 Kasım 2009; 23:55:08 >

Orijinalden alıntı: Shadow_catcher

Ama ne bilim yani, karı gibi dırdır bi yandan konuşup durmakta ğek mantıklı gelmiyor erkek adam için. Kimisi çok laçka oluyor her boka espri yapıyor ayar oluyorum. Biraz kalıbının adamı olmakta fayda var diye düşünüyorum.

Haklısın bence ve fazla konuşmamak yani yeri geldiğinde patlat espriyi fakat cıvık olmamak insana bi gizem katıyo daha çekici oluğunu hissettiriyolar.

Orijinalden alıntı: bidesen

quote:

kekeme misin ?

Hayır. Benim ki kekemelik değil. Bazı sözlükleri söylerken duraksıyorum ve zorlanıyorum sadece bu kadar.

Alıntıları Göster
    sadece karşı cinse karşı mı bu sorunun var ?

Orijinalden alıntı: baykagan

quote:

kekeme misin ?

bendede oluyodu zamanla ve tecrübeyle düzeldi

farklı insanlarla tecrübe edin sürekli bişiylere fikrini beyan et artık kitap oku denicek zaman değil bol bol uludağ , ekşi sözlükte takıl kelime dağarcığını geliştir bunları kullanmaya çalış

yalnız şu üç şeyden uzak dur

siyaset ,futbol ,din , bunlardan uzak durup üstüne iyide bir dinleyici olursan tüm insanları konuşarak kendine hayran bırakabilirsin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

kekeme misin ?

Alıntıları Göster
    Karizmana laf yok Kağan.
    Merak ettim duraksamanın sebebini biliyor musun? Yani özel bir şey söylemek üzereyken mi oluyor bu yoksa normal bir konuşma sırasında mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: |Uqur|

quote:

Orijinalden alıntı: Shadow_catcher

Haklısın bence ve fazla konuşmamak yani yeri geldiğinde patlat espriyi fakat cıvık olmamak insana bi gizem katıyo daha çekici oluğunu hissettiriyolar.

Toplu yerlerde öyle yapıyorum fakat başbaşa buluştuğunuzda ara ara konuşmak olmuyor. Hele ilk buluşma olduğundan sürekli konu açmak zorunda kalıyorsunuz. Konuyu rahat buluyorum ama söylerken zor oluyor kimi zaman.

@Coder85, her ikisinde de konuşurken takılıyorum fakat karşı cinsle genelde ilk buluşmalarımda daha dikkatli olduğum için pek takılmam ama bugün öyle olmadı..

• quote:

Orijinalden alıntı: AlleinMann

Alıntıları Göster
    Kendine güven meseleside olabilir, daha çok ortamlara girmeye çalış , daha çok insanlarla konuşmaya bak, yada olmadı diksiyon kursuna git

quote:

kekeme misin ?

Alıntıları Göster
    Biraz farklı açıdan yaklaşıcam.Fazla takılmadığını söylüyorsun ama NFK ve edebiyat hayranlığın gözüküyor profilinden.Acaba bu yönelmenin sebebi,bilinçaltı olabilir mi? Bu sadece bi öngörüm tabi ki.Ancak; fazla takılmıyorum diyerek bana göre sadece kendini kandırıyorsun.Takılmasan konu açma ihtiyacını da duymazdın. Bana göre tespitlerim bunlar tabi ki...
    Çözümü ise; belirli düzen içinde olan kelimeleri söyleyemiyorsan,sık sık tekrar etmendir.Genel bir sorunsa bilinçaltın ile mücadele etmen gerekir.Ruhunun bütünüyle takılmamandır yani bu probleme...
    Kekemelikle problemi yaşayanlar için özel sektörde belli kurumlar var yardımcı olmaya çalışan.Onlara da danışabilirsiniz ki öyle yapmalısınız bence...

• quote:

quote:

kekeme misin ?

mm iyi o zaman,o sevmedigin kızlarla takıl imkanın varsa biraz,kurtul o huyundan veya hastalıktan her neyse..

Orijinalden alıntı: HighDamagE

quote:

quote:

kekeme misin ?

farklı insanlarla tecrübe edin sürekli bişiylere fikrini beyan et artık kitap oku denicek zaman değil bol bol uludağ , ekşi sözlükte takıl kelime dağarcığını geliştir bunları kullanmaya çalış

siyaset ,futbol ,din , bunlardan uzak durup üstüne iyide bir dinleyici olursan tüm insanları konuşarak kendine hayran bırakabilirsin

ek$i'de 6. nesil miğferdibi, uludağ'da 5. nesil, itü'de 6. nesil yazarlığım var. İnternet alemine girdim gireli sözlüklerle iç içeyim.

@Eveon, teşekkürler Can. Normal bir konuşma sırasında oluyor ama kendimi tamamen rahatlattığımda ve ses tonumu ayarladığımda hiç takılmıyorum. Bu da söylemeyle olmuyor ne yazık ki.

@PoseDn, muhtemelen.

• quote:

Orijinalden alıntı: AlleinMann

Alıntıları Göster
    bol bol kitap oku

quote:

kekeme misin ?

Kardeş aynı sorun bendede var.Yazını okudum ve neredeyse kendim sandım Bende öyleyim senin gibi bazen seri soru sorulduğunda dilim dolaşıyor.

Diksiyon kursuna yazılmayı filan düşünüyorum. Ayrıca bol bol kitap oku ancak içinden değil sesli bi şekilde ... Bir kitleye hitap ediyormuş gibi

quote:

Orijinalden alıntı: HighDamagE

quote:

quote:

kekeme misin ?

ek$i'de 6. nesil miğferdibi, uludağ'da 5. nesil, itü'de 6. nesil yazarlığım var. İnternet alemine girdim gireli sözlüklerle iç içeyim.

@Eveon, teşekkürler Can. Normal bir konuşma sırasında oluyor ama kendimi tamamen rahatlattığımda ve ses tonumu ayarladığımda hiç takılmıyorum. Bu da söylemeyle olmuyor ne yazık ki.

@PoseDn, muhtemelen.

Alıntıları Göster
    O zaman tavsiyem mümkün olduğunca konuş, bir daha asla susmayacakmışsın gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eveon -- 4 Kasım 2009; 0:07:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: T.İ.M

bol bol kitap oku

Alıntıları Göster
    arkadaş kalalım hocam

Orijinalden alıntı: qwasqwas

Biraz farklı açıdan yaklaşıcam.Fazla takılmadığını söylüyorsun ama NFK ve edebiyat hayranlığın gözüküyor profilinden.Acaba bu yönelmenin sebebi,bilinçaltı olabilir mi? Bu sadece bi öngörüm tabi ki.Ancak; fazla takılmıyorum diyerek bana göre sadece kendini kandırıyorsun.Takılmasan konu açma ihtiyacını da duymazdın. Bana göre tespitlerim bunlar tabi ki...
    Çözümü ise; belirli düzen içinde olan kelimeleri söyleyemiyorsan,sık sık tekrar etmendir.Genel bir sorunsa bilinçaltın ile mücadele etmen gerekir.Ruhunun bütünüyle takılmamandır yani bu probleme...
    Kekemelikle problemi yaşayanlar için özel sektörde belli kurumlar var yardımcı olmaya çalışan.Onlara da danışabilirsiniz ki öyle yapmalısınız bence...

Haklısınız. Belki de kendimi kandırıyorum fakat daha önceden kızlarla ilk görüşmelerimde böyle takılmazdım. Ama bugün anladım ki işler değişmiş artık. Karşımda daha çok takılan bir Kağan var. Bilmiyorum hocam, kesin bir cevap veremeyeceğim..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: qwasqwas

Haklısınız. Belki de kendimi kandırıyorum fakat daha önceden kızlarla ilk görüşmelerimde böyle takılmazdım. Ama bugün anladım ki işler değişmiş artık. Karşımda daha çok takılan bir Kağan var. Bilmiyorum hocam, kesin bir cevap veremeyeceğim..

Alıntıları Göster
    Bence de konuşma pratiği eksiğin var ama bildiğim kadarıyla sen profesyonel destek alıyorsun bu konuda değil mi, yoksa yanılıyor muyum?
    Üç yıl yatılı olarak okumuş olduğun lisenin kapısının önünde sigara içen yetişkin bir adam olarak kendilerini sokağa fırlatan öğrencilere hayretle bakıyorsun. Bunlar çocuk yahu, diye düşünüyorsun içinden. Oysa lise dediğinde, kendini hep sabah soğuk suyla tıraş olurken anımsıyorsun. Erkekliğe adım attığın yıllar olduğu için kendini hep büyük düşünmüşsün. Oysa düşlerinin dehlizlerinde umutsuzca çıkış aradığın o bina bile ne kadar küçükmüş.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.