Merhabalar, ben ismimi değiştirmek için dava açtım ve dosyam onaylandı. Ardından gerekçeli kararım evime geldi. Şu an e Adalet üzerinden baktığım zaman dostum karara çıkmış olarak görünüyor. En son ise mahkeme posta işlemleri gerçekleşmiş onların ücreti görünüyor ve dosyam nüfus müdürlüğüne gönderilmiş. Gerekenlerin yapılması gerektiği yazıyor dosyada. Şu kişinin adının şu kişi olarak değiştirilmesi kararı verilmiştir gereken işlemler yapılsın diye. Bundan sonraki süreçte ne yapmam lazım? Hiçbir bilgim yok. Çoğu kişi basan ilanından bahsetmiş ama ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Bazı kişilerde basın ilanının artık yapılmadığını bunun mahkemenin yaptığını söylüyor. Bilgisi olan lütfen yardımcı olabilir mi? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İsim değiştirme davası hakkında

-
-
Hocam gerekçeli karar ile ilgili nüfus müdürlüğüne gidin.
-
Merhaba hocam böyle bir işlem yok bu yanlış bir bilgi.
Ben isim değiştirme değil ama kimlikteki hatayı düzeltme ile ilgili bir dava (nufus müdürlüğüne karşı açılıyor) daha önce açtım. Yaşadığım tüm süreçler şurada yazıyor. Konunun genelinde tüm bilgileri paylaşmıştım.
https://forum.donanimhaber.com/asliye-hukuk-mahkemesi-gerekceli-karar-ne-zaman-yazilir--157760691
Hiçbir yere hiçbir belge götürmüyorsunuz, tüm her şey sistem üzerinden otomatik ilerliyor. Konuda da detaylıca anlatmıştım.
-
Merhaba, öncelikle işlem olarak değil, vatandaşın bilgi alması ve işlemi hızlandırması için bunu tavsiye ettim, siz bir isim düzeltme davası açmış olabilir ve süreç kepe düştükten sonra hızlı ilerlemiş olabilir ancak her bölgede böyle hızlı değil maalesef.
Edit: Karara kesinleşme şerhinin gelip gelmediğini uyaptan bakın, kesinleşme şerhi geldiyse onu da yazdırıp nüfus müdürü ile konuşun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordoftheorg -- 29 Ocak 2025; 19:4:9 > -
Hocam üstte ilettiğim konuyu incelerseniz karar kesinleşmesi sonrası bile ben hiçbir şey yapmadım. Her şey sistem üzerinden otomatik gidiyor. Sizin nufusa gitmeniz hiçbir şeyi değiştirmiyor çünkü mahkeme sistem üzerinden nufusa gönderiyor ve her şey otomatik olarak gerçekleşiyor.
Yanlış anlamayın niyetim sizi yalancı çıkarmak değil sadece benim tecrübemde yani nufusa acmis oldugum davada manuel hiçbir şey yapmadıgımı beyan etmek istedim.
-
En son hatırladığım kadarıyla cevap vermeye çalışayım. Siz mahkeme kalemine gidin, onlar size yardımcı olacaktır. Dosyanız kesinleşmediyse önce kesinleşmesini talep edin. Sonra ilan yapılmasını sağlayın. Mahkeme Basın İlan Kurumuna kendisi gönderecektir. Dosyada masrafı yoksa sizden onu isteyebilirler. Sonrasında nüfus müdürlüğüne gidip işleminizi yapabilirsiniz.
-
Hocam siz o konuda başınızdan geçenleri anlatmışsınız, sanırım başınıza da 1 sefer gelmiş benim yaklaşık 80 sefer gelmiştir zira hukuk fakültesi mezunu eski bir avukatım.
-
Hocam üstte bahsedilmiş basın ilan kurumu vs benim durumumda o süreçler de olmadı.
-
Nufus kaydında Düzeltme ve değişiklik hukuki olarak aynı gibi görünse de çok farklı protokolleri olan işlemler o nedenle, sizin büyük ihtimalle bir düzeltmeydi.
-
quote:
Orijinalden alıntı: lordoftheorgNufus kaydında Düzeltme ve değişiklik hukuki olarak aynı gibi görünse de çok farklı protokolleri olan işlemler o nedenle, sizin büyük ihtimalle bir düzeltmeydi.
Benim düzeltme idi size üstte linkini paylasmıstım. Yaşadığım durumları da orada aktarmıstım belki birinin isine yararsa mutlu olurum ben de.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X