|
Merhaba değerli arkadaşlar; Asliye hukuk mahkemesinde görülen kimlikteki bazı hataların düzeltilmesi davam sonuçlandı ve lehime karar verildi ancak duruşma sonunda "gerekçesi ekli kararda açıklanmak üzere" diyerek sonlandırdı hakim. Ben de mübaşire gerekçeli karar ne zaman çıkar diye sordum ama kesin bir şey söylemedi. Ortalama olarak bir ila iki hafta sonra gel sor dedi. Tecrübelerinize dayanarak, ne zaman gitmeliyim bu kararı almak için? Bu karar ile nufus müdürlüğüne gitsem yeni kimliğimi alabiliyor muyum? Merak edenler için, kimliğim üzerindeki doğum tarihim yanlıştı ve ismimin yazılışında yanlışlık vardı bunların düzeltilmesini talep ettim ve tanıklarım sebebiyle hakim lehime karar verdi. Nufus müdürlüğü ise davanın reddini istedi çünkü düzeltme talep ettiğim şeylerin günlük hayatımı etkilemeyeceğini beyan etti. Tanıklarımın ifadelerine rağmen davanın reddinde ısrar etti. Hakim bana söz verdi ben de hayatımı etkiliyor düzeltilmesini isterim dedim. Hakim duruşmanın sonunda düzeltme yapılmasına yönelik karar verdi. Çıkışta nufus temsilcisine itiraz mı edeceksiniz dedim o da araştıracağız dedi inşallah itiraz etmezler diye düşünüyorum zira eğer itiraz ederlerse yeni kimliğimi alamıyormuşum bana böyle söyledi. Yeni kimlik alıp masraf yapma itiraz süresinin geçmesini bekle ona göre işlem yap dedi. Mübaşir de aynısını söyledi. Bu itiraz süresi gerekçeli kararın yazılmasının ardından mı başlar yoksa şu an başladı mı? Gerekçeli karar Uyap da gözükür mü yoksa adliyeye gitmem şart mıdır? Tavsiyelerinizi ve görüşlerinizi bekliyorum, çok teşekkür ediyorum. Dosya durum karara çıkmış olarak gözükmekte. İlgili konu : https://forum.donanimhaber.com/askerlikten-dolayi-durusma-tarihi-nasil-one-alinir--156444253 < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-733E6E0F7 -- 1 Şubat 2024; 22:52:39 > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler