|
|

1 Mobil
|
|
|
forgotten20#2722 Dh Cm Wiz
http://eu.battle.net/d3/en/profile/forgotten20-2722/hero/17790481 İzmir izmir.... |
|
|
Konu hortladı. Ama hangi marka tsvdiye edersiniz lg viesman arasında kaldım < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Madem konuyu hortlatmışsınız ben de benzer bir sistem için 8-9 ay önce yaptığım araştırma sonucunu ekleyeyim. 10 yıl önce uygulama tamamen farklı olabilir ya da birim fiyatlar farklı olabilir. Şu an mahsuplaşmalı sistemli bir GES kurduğunuz zaman kendini 15 sene civarında amorti edebiliyor. Buna ısı pompası kurulum maliyetleri dahil değil. Eğer tüketim fazlaysa belki bu süre 10 yıl civarına düşebilir. Isı pompası en çok kış aylarında yoğun tüketim yapacağı için amortismanı günümüz şartlarında pek mümkün olduğunu sanmıyorum. Öğrendiğim kadarıyla dağıtım bedeli kesintisi adı altında yaz aylarında ürettilen elektriği tükettiğimizin nerdeyse yarı fiyatına geri alıyorlar, dolayısıyla yıllık toplamda amortisman süresi ikiye katlıyor. Aslında çok mantıklı yenilenebilir süper bir yatırım ama şu an maalesef kendini amorti etme süresi parçaların eskime süresinden daha fazla görünüyor. Eğer hesaplamalarım yanlışsa ve kendini hala amorti edebiliyorsa lütfen bulduğunuz sistemi paylaşın doğalgaz yerine mantıklı olabilir. Şu an ısı pompasına dahi karar verebilmiş değiliz. Doğalgaz altyapımız gelecek diye bekliyoruz. Ama burada bahsi geçen 5-7 yıllık sürede kendini amorti eden bir sistem güncel olarak hala varsa her türlü mantıklı bir yatırımdır. Eğer konunun sahibi hala forumu takip ediyorsa lütfen güncel bilgileri paylaşıversin. Teşekkürler... |
|