Şimdi Ara

İşe gidip gelimeye Cub mı, yoksa Scooter mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar işe gidip gelmek ve şehir içi gezinti yapmak için nasıl bir motosiklet türü almalıyım.? Yani 2km lik işe gideceğim. Ve diğer zamanlarda markete, oraya buraya, küçük oğlumla gezecegim. Önerilerinizi bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Scooter daha iyi olur bence.
  • scooterlerin tam olarak üretilme sebebi bu anlattıklarınız. scooter.
  • Scooter tabiki daha Konforlu Scooter aslinda CUB daha az yakar.100cc ve. Litre olarak 3 Litre ile 180 km gider ama ayni yolu scooter ile 3.5-4 Litre yakar ama konfor-kontrol pratikligi ani hizlanma-yavaslama gerektiginde Scooter daha pratik iyidir.

Yalniz tavsiyem almisken 100cc veya 150cc alin.

• Arkadaşlar önerileriniz için teşekkür ederim. Yalnız kimse marka model tavsiyesinde bulunmamış. Marka model tavsiyesinde bulunan olursa sevinirim. Ekonomik olacaksa cub türü de olabilir.

• hocam Scooterla 80km seyredersiniz konforu iyidir kontorlü cup göre çok daha kolaydır vites derdi yoktur bakımı daha ucuzdur.gerekli bakımı yapıldıgında çok iyi bir araçtır ama cup ise vitesli oldugu için birazdaha yorucudur eger ki dişli yediyse catladıysa bakımı oldukça cep yakar ama Scooterdan avantajları alıştıgınız zaman çok pratik kullanırsınız bayırlarda daha performanslıdır ve yakıt cimrisidir.

Olayı daha basit Şöyle Kıyaslalım 100cc için

Scooter
    • Eger Çin Malıysa 75Km
    • Konfor Çok İyi Bacaklarınız Agırımaz
    • Gerekli bakımı yapıldıgında yolda bırakmaz
    • 2 Kişide Daha Kolay kıvraklık
    • Daha Kısa fren mesefesi (Motoruna göre degişir)
      Eksi yönleri
    • Yakıt birazdaha gider(bayırlarda gözle görünür derecede)
    • Bayırlarda Kalkış Yavaştır 2 Kişiyse baya Zorlanır
    • Manevraları Düşük hızda cupa göre daha zordur

Cup Genel olarak biraz alışlması lazım olan motor eger alışırsanız scooterdan daha çok marifetlidir daha kıvrak ve atiktir
    • Çin Malıda Olsa Vites Farkı Oldugu İçin 85-90km(Kalitelisye 100km Bulur)
    • Konfor biraz düşüktür bacaklar agırır vites düşürmek biraz meziyetlidir
    • Biraz Bakım Ve Sevgi istiyor.
    • 2Kişide Scooter daha iyidir bu konuda
    • Biraz Cılız motor Oldugu için fren zayıftır ama vites düşürek motor freni yaptıgınızda scootere göre daha iyi
    • Scooterdan ayıran en güzel fark Çok az Yakar
      - Yönleri
    • Vitese alışmanızı ister ilk zamanlar zorlar
    • konforu biraz daha düşüktür.
    • manevreları çok iyidir düşük hızlarda bile çok kıvraktır

Önerim
    Scooter Serisinde KeeWay Cup Serisinde Lifan-Ramzey Markaları

Kendim 2005 model ramzey cup 100 kullanıcısyım 2012 150cc lik motorları 3.viteste geçtigmi bayırlarda ciddi farklara boğdumu biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi roma55 -- 28 Temmuz 2013; 19:51:30 >

• Lifan markasinin gerek CUB gerekse Scooter modelleri cok guzel. Bir inceleyin bilhassa yeni cikan Traveller (150cc-buyuk tekerlekli scooter) veya Emisol modeli ne bakin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Karar vermek ne kadar zormuş. Sanırım öncelikle cup mu, yoksa Scooter mi almam gerektiğine karar vermem gerekiyor. Siz yukarıda saydığım amaç için hangi türü tavsiye edersiniz. İşe gidip gelme, ve gezinti(çocuklu) amaçlı.

• Vites atma sorunu yoksa cup ideal. Lakin çocuk olayı devreye girerse kesinlikle scotter. Kaliteli çinli lifan scotter de kullanışlı...
  • pulvo47 P kullanıcısına yanıt
    çok ilginç bir sürü scooter araştırmama rağmen lifan markasını sadce bu konuda duydum. Bunu araştıracağım. Bende Yamaha cyngus mu, honda fizy mi, kyomco mu diye gezip duruyorudum. Ama açıkçası bana pahalı gelmişlerdi. Lifan biraz daha uygun olsa gerek araştıracağım. Vites atma sorunum yok aslında am, dediğiniz gibi çocukla pek bir şeyle uğraşmamak lazım.
  • Kaliteli çinli yoktur kötünün iyisi çinli vardır, Honda activaya bakmanızı tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: apeks64

çok ilginç bir sürü scooter araştırmama rağmen lifan markasını sadce bu konuda duydum. Bunu araştıracağım. Bende Yamaha cyngus mu, honda fizy mi, kyomco mu diye gezip duruyorudum. Ama açıkçası bana pahalı gelmişlerdi. Lifan biraz daha uygun olsa gerek araştıracağım. Vites atma sorunum yok aslında am, dediğiniz gibi çocukla pek bir şeyle uğraşmamak lazım.

Oraya bir adet Sym Fiddle 2 de ekleyin. 2.el piyasası oldukça iyidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Apocalipso

Kaliteli çinli yoktur kötünün iyisi çinli vardır, Honda activaya bakmanızı tavsiye ederim.

kALİTELİ çİNLİ ÖRNEĞİ YBR125 TİR.

Amerikan fastfod restoranlarında promosyon verilen oyuncaklar kaliteli çin oyuncağıdır. Gerçekten yıllarca bozulmaz ve iş görürler.
    Motorda da japon teknolojisi ve kalitesi maalesef elektronik teknolojisinde olduğu gibi kore yada çinlilerle çekişecek kadar seviyeyi standardize etmişlerdir.
    Özetle cep telefonunda dünya devi büyüüüük SONY xperia y i kimse sallamazken kıytırık gözüyle bakılan Kore malı Samsung Galaxy amerikada internet trafiğinde en yüksek rakama ulaşarak apple yi geride bırakmıştır.

Japon takıntılı motor sürücüleri bu sektöre giren Korelileri her nekadar tavsiye etmesede yollar Kore li kaliteli Çin lilerle dolu.
    Lifan da bu markalardan biri. Benim büyük motorda tercihim Kore oldu. 55bin e yaklaştım. Scotterde de sıfır makina aldım , 4 bine yaklaştı. Her ikiside tıkır tıkır. Yollarda japon veya italyan ayırt etmiyorlar :). Kullanıcı tavsiyesi her zaman kuru teoriden daha kıymetlidir.

Japon ların kalitesi standarttır. Tü kaka diecek bir durum yok . Lakin tahtları fiyatları söz konusu olduğunda bayaa bi sallandı. Bakınız son söz: Sokaklar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.