Şimdi Ara

işe bisiklet ile gitmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
3.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Tecrübe edinen arkadaşlar varsa fikir almak istiyorum.
    Ben öğretmenim işe takım elbise ile gidiyorum. Okulum değişti ve yaklaşık 15 km lik bir mesafede.
    Yolum düz hatta şöyle anlatayım. Giresun Bulancak ilçesinde oturuyorum. Giresun merkezde okulum. Karadeniz sahil yolunu kullanacağım sadece. Okulum deniz tarafında.

Yağmurlu günlerde de bisiklet ile gitmeyi düşünüyorum. Ama kıyafet konusunda kafamdaki soru işaretlerinden dolayı yapabilir miyim bilmiyorum.

Eğer takım elbise ile kullananlar varsa tecrübelerinden faydalanmak isterim.

2004 Fiat Punto 1.3 multijet ------ iPhone SE--------- iPad Pro 10.5------- Carraro 804 Elite--------- Canon G7X (Bu cihazlar hakkında çekinmeden soru sorabilirsiniz.) Ayrıca YouTube kanalım : YouTube.com/mustafa şeper
  • Iş nedeniyle Bulancak'ta bulunduğum sırada oldukça düz ve geniş bir sahil yolu gördüğümü hatırlıyorum. Buna rağmen 15 km az bir mesafe değil, özellikle de sıcak havalarda terlemeniz kaçınılmaz olacak. İstanbul'da işe bisikletle giden çalışanlar iş yerinde elbise değiştirme ve duş alma imkanına sahip. Okulda duş almanız epey zor, ama belki kıyafetlerinizi değiştirebilirsiniz.
    Yağmurlu havalarda bisiklet kullanmak biraz riskli, bu özellikle V frenli modeller için geçerli. Ayrıca çamurluk da taksanız ıslanmanız garanti. Bununla ilgili olarak bir yağmurluk giyerek ve hidrolik frenli bir bisiklet seçerek bir nebze önlem alınabilir fakat her şartta kıyafet değişikliği gerekli olacak.
    Son olarak bir öğretmenden Google olmasını beklemek nedir anlamadım. Öğretmenlerin soru sorması, fikir alması ayıp veya yasak mıdır?
  • slmsoyle kullanıcısına yanıt
    Öğretmensiniz,bu konuda fikir soruyorsunuz......................

Hayret bi şi.........................

Iş nedeniyle Bulancak'ta bulunduğum sırada oldukça düz ve geniş bir sahil yolu gördüğümü hatırlıyorum. Buna rağmen 15 km az bir mesafe değil, özellikle de sıcak havalarda terlemeniz kaçınılmaz olacak. İstanbul'da işe bisikletle giden çalışanlar iş yerinde elbise değiştirme ve duş alma imkanına sahip. Okulda duş almanız epey zor, ama belki kıyafetlerinizi değiştirebilirsiniz.
    Yağmurlu havalarda bisiklet kullanmak biraz riskli, bu özellikle V frenli modeller için geçerli. Ayrıca çamurluk da taksanız ıslanmanız garanti. Bununla ilgili olarak bir yağmurluk giyerek ve hidrolik frenli bir bisiklet seçerek bir nebze önlem alınabilir fakat her şartta kıyafet değişikliği gerekli olacak.
    Son olarak bir öğretmenden Google olmasını beklemek nedir anlamadım. Öğretmenlerin soru sorması, fikir alması ayıp veya yasak mıdır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

yarın carraro 225 modelini alacam. çamurluk arıyorum internette. 1 eylülden - 15 eylül e kadar deneyip göreceğim nasıl bir deneyim olacak.

asıl sorun 15 eylülden sonra takım elbise giyme zorunluluğu. paça bandı varmış. ayakkabısını heybede taşıyanlar varmış. tabii yabancı sitelerdeki araştırmalarım bunlar. bakalım nasıl yapacam bilemiyorum.
    2004 Fiat Punto 1.3 multijet ------ iPhone SE--------- iPad Pro 10.5------- Carraro 804 Elite--------- Canon G7X (Bu cihazlar hakkında çekinmeden soru sorabilirsiniz.) Ayrıca YouTube kanalım : YouTube.com/mustafa şeper
  • quote:

Orijinalden alıntı: slmsoyle

Selam millet..

Tecrübe edinen arkadaşlar varsa fikir almak istiyorum.
    Ben öğretmenim işe takım elbise ile gidiyorum. Okulum değişti ve yaklaşık 15 km lik bir mesafede.
    Yolum düz hatta şöyle anlatayım. Giresun Bulancak ilçesinde oturuyorum. Giresun merkezde okulum. Karadeniz sahil yolunu kullanacağım sadece. Okulum deniz tarafında.

Yağmurlu günlerde de bisiklet ile gitmeyi düşünüyorum. Ama kıyafet konusunda kafamdaki soru işaretlerinden dolayı yapabilir miyim bilmiyorum.

Eğer takım elbise ile kullananlar varsa tecrübelerinden faydalanmak isterim.

Kıyafet serbesliği geldi bizim hocada geliyor
  • 10 dk erken gidip soyunma odasi yada spor salonu vs. Degistirebilirsiniz ustunuzu yada en kotusu tuvalette , Bence takim elbiseyle surmek sorun olur ogretmenim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Daha Fazla Göster
  • komodoejderi kullanıcısına yanıt
    evet şu an bende sırt çantasıyla taşıyabilir miyim diye düşünüyorum. Bazı sitelerde yorumları okuyorum, gömlekleri rulo yapıp taşıyorlarmış. Heybelerde ayakkabı taşıyorlarmış.

Şu an en kötü ihtimal ceketi okulda bırakıp, gömleği her gün yanımda taşıyacam diyorum. 15 gün sonunda göreceğiz. Baktım beceremedim, sendika ya üye olup sivil kıyafet gidecem. Ne kadar takım elbiseyi sevsem de.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bisiklet üzerinde mümkün olduğunca teri atmanızı sağlayacak kıyafetlerle yol alırsanız sorun olmaz bence. ben de geçen sene 8km kadar işe gidip geldim bisikletle. termo içlik aldım, üzerine de delikli sporcu t-shirt üyle yaz olmasına rağmen öyle sırılsıklam bir durum olmuyordu. çok terlediyseniz vücudunuzun üstünü ufaktan bi yıkarsınız lavaboda, güzel de bir havluyla kurulandınız mı miss. mutlaka kask kullanın yalnız, saçım bozulur falan diye kullanmıyorlar ama uzun yolda çok önemli...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: slmsoyle

evet şu an bende sırt çantasıyla taşıyabilir miyim diye düşünüyorum. Bazı sitelerde yorumları okuyorum, gömlekleri rulo yapıp taşıyorlarmış. Heybelerde ayakkabı taşıyorlarmış.

Şu an en kötü ihtimal ceketi okulda bırakıp, gömleği her gün yanımda taşıyacam diyorum. 15 gün sonunda göreceğiz. Baktım beceremedim, sendika ya üye olup sivil kıyafet gidecem. Ne kadar takım elbiseyi sevsem de.

Saygı değer hocam sendika ile uğraşmak yerine şöyle bir şey düşünseniz nasıl olur?

Madem ceketi bırakabilme durumunuz var, okulda giyeceğiniz kıyafetlerin tamamını okulda bırakın. Sabah rahat bir kıyafetle bisikletinize atlayıp okula geçin. Dersleriniz başlamadan önce de üzerinize yönetmeliğe uygun kıyafetlerinizi giyersiniz. Böylece hem yanınızda taşıma derdiniz olmaz hem de üzerinizde bulunması halinde terden sırılsıklam olma riski ortadan kalkar. Dönerken de resmi kıyafetleri yine okulda bırakıp sivil kıyafetlerinizi giyerek bisiklet ile eve dönersiniz. Haftada 1-2 kez de sırt çantasında falan onları eve getirerek temizler, ertesi gün de yenisini/temizini götürürsünüz.

Böyle bir şey daha pratik olmaz mı sizce?

• bugün bisikletimi (carraro elite 804) aldım. sportive 225 alacaktım fakat bu bisiklet daha hoşuma gitti. Allah utandırmasın

Bisikletimi alırken arkada ışığı olan kask ve küçük bir pompa aldım. Kaska takılan dikiz aynası alacaktım o da hafta içi gelecekmiş.

Bisikleti almaya dolmuşla gittim dönüşte sürerek döndüm. Böylelikle ufak bir deneme yaptım. Bisikleti satın aldığım yerde doktor bir abimiz vardı. Sağolsun çok yardımcı oldu. Onun da deneyimlerinden yararlandım. Hatta sahil yolunda eve dönerken bana eşlik etti.

Şu an kafamda şöyle bir senaryo oluşmaya başladı. Okulda sınıf sistemi olduğundan sınıfıma ufak bir dolap alırım. Ceket, gömlek bırakırım diyorum. Giderken tşört ile gidip okulda kılık kıyafet değiştirmeyi düşünüyorum.

İlk sürüşte çok yorulurum zannettim ama sanırım bir ay içinde daha iyi seviyelere gelicem. Bakalım biraz daha şekillenecek zaman içinde..

@HünkarBeğendi, @Fefa yorumlarınız için teşekkür ederim tecrübe ayrı bir şey tabi.

• Hocam henüz bizim ülkede yerlesmis olmasa da Avrupa'da bisikletle ulasim önemli seviyelerde kullaniliyor. Ve yaptigim gezilerde takim elbise ile (ceketle) kullanan erkegi de gördüm; mini etek, topuklu ayakkabi ile kullanan bayani da. Ve sayilari da bayagi bir fazlaydi.

Tabi diyeceksiniz oradaki bisiklet yollarinda kullanmakla Türkiye'de bisiklet kullanmak ayni sey mi? Haklisiniz. Ancak anladigim kadariyla ise gidis istikametiniz sahil yolu ve bisiklet kullanimina müsait. Eger yokus filan yoksa bence çok rahat gidip gelebilirsiniz. Ancak tabi ki t-shirtle gitmek, takimla gitmekten daha rahat olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gsemre -- 31 Ağustos 2014; 10:12:17 >

ⒹⒽ-ⓈⓎⓃⒸ
  • gsemre kullanıcısına yanıt
    evet bu konuda haklısınız. Bizim ülkemizde erkekler 18 ine geldi mi "çocuk musun sen git ehliyet al araba sür" denir. Çocuk musun sen. Valla ben çocukluğuma dönmeyi çoğu zaman istiyorum. Ee zaman makinamız da yok. Gerçi var var. Ben bisiklete binince çocukluğuma dönüyorum. Demek ki benim zaman makinam bisikletim.

Bu arada yukarıda bir arkadaşımız termal içlik önermiş. Mantıklı geliyor ve araştırıyorum. İçlik + spor kıyafet. Okula gidince kıyafet değişikliği gibi. Şu an kafamda oluşan fikir. Ama deneme yanılma olacak sonuç.

Şimdi ben buraya ilk yazdığımda aldığım cevapla hata mı yaptım acaba dedim. Fakat arkadaşların yorumlarından sonra anladım ki, doğru bir hamle yapmışım. Benim o termal içlik hiç aklıma gelmezdi. Nette de yorum bulamazdım.

Siz bir öğretmensiniz, bu tür cevap veren çürük yumurtaların olacağını ama bunun tüm sepeti etkilemeyeceğini iyi bilirsiniz. :)

Mesajlarınızdan birinde belirtmiştiniz ama tekrardan hatırlatayım istedim, paça bandını sakın es geçmeyin. Paça bandı sayesinde hem paçanızda zincir yağı bulaşması en aza iner hem de paçanızın dişililere takılma tehlikesi tamamen riski ortadan kalkar.
  • yorumunuz için teşekkürler. Şimdi kafamda içlik üstüne spor giyinmek var. Hatta hemen kuruyan sporcu tşörtleri varmış. Onları giyerim diyorum. Paça bandı ilk başta aklımdaydı fakat aldığım bisiklette zincirin üstünde korumalık var. Dün eşofmanla 22 km sürdüm. Bir şey olmadı. 22 km yi yaklaşık 50 dk da aldım. Hoşuma gitti çok tırt değilmişim herhalde.

• Hala ilgileniyorsanız gelecek cevaplarla ; bir kaç fikir sunabilirim ben de.

• Ben de işe bisikletle gidenlerdenim, gidişim 15, dönüşüm 10 km , özellikle gidişlerde zor yolları seçiyorum ki sabah sporu iyi geliyor.
    İşe bisiklet yerine motosikletle gittiğim gün kıyafet götürüp iş yerinde bırakıyorum, bisikletle giderken 10. km de denizime girip duşumu alıyorum, iş yerine varınca da kıyafetleri değiştiriyorum.
    evet en mantıklı sistem bu gibi görünüyor, tavsiye ederim ;)

motosiklet (scooter)
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.