Şimdi Ara

İŞ YOK, napacağım?? (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
267
Cevap
9
Favori
29.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
107 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Anlıyorum senin pisikolojini ölçmeye yönelik sormuşlar işte. Nereye başvurduğum önemli değil buraya başvurdum şu an burdayım önemli olan bu die cevap verebilirdin yani ben olsam öyle derdim.Kolaylık gelsin kardeşim Türkiyede anlam veremediğim.bir sorunda o nereye başvurursan başvur tecrübeli eleman istenmesi yani o iş ilanlarının yarısı yalandan olsun die yayınlanıyor.Çevrendeki insanlardanda yardım iste yani cv göndersinler çalıştığı firmaya illaki azda olsa çevren vardır umutlu olmalısın iş illaki bulunur ama aradığın işi bulmak zor ve zaman alır bu malesef böyle bu Ülkede.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar,
    Eliniz yatkın ve beceriniz var ise bu becerilerinizi online ortamda diğer kişilere aktarmanız gerekir.
    Bununla alakalı olarak bir ajans ile görüşün ve freelancer olarak çalışmayı düşünebilirsiniz. Grafikerlik beceriniz olduğunu gördüm.https://www.behance.net/ gibi websitelerine üye olup çalışabilirsiniz :) Naçizane bir fikir.
  • Kendi işini sağlama almadan hele de bir miktar biriktirmeden kesinlikle evlilik olayına girme kardeş.. Ben çok şükür işsiz kalmadım ama üniversiteyi uzatmıştım (inşaat mühendisliği) ailenin akrabaların çevrenin baskısı beni daha çok etkilemişti. İşsizlikte de böyle şeyler oluyor herkes sanki onlara borçluymuşsun gibi iş bulmanı bekliyor. Ülkedeki işsizlik zirve yapınca artık iş veren de yeğenini tanıdığını falan işe alıyor.

    Bu yüzden herkesin kariyer planlamasını çok erken yaşta yapması ve kendini geliştirmesi gerekiyor. Öncelikle ingilizce öğrenilecek ve eğitim aldığı alanda kurs ve seminerlere katılarak sertifikalar alınacak. İlk aşamada asgari ücret de olsa daha azı da olsa mutlaka CV de görünecek bir iş yapılacak. En kötü ihtimal yurtdışını zorlarsın üniversitelere başvurursun öğrenci olarak gidip hem okuyup hem çalışırsın mezun olunca yurtdışında çalışmaya devam edenler de var.
  • Hocam yaptığın iş serbest çalışmaya uygun bir iş... Bence serbest olarak proje bazlı çalışsan en azından geçimini sağlarsın iş bulana kadar.

    Nacizane birkaç önerim olacak

    Öncelikle konuya kullandığın programları kullanma seviyesiyle birlikte yazman mantıklı olur

    bunun dışında

    -bildiğin dilleri
    -tecrübelerini vs. de yazmalısın
  • dinci rant örgütlerine üye olun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokuba -- 17 Aralık 2020; 9:55:58 >
  • Yukarıda arkadaş tavsiye vermiş zaten.Ek olarak forumdaki çalışmalarına örneklere baktım. Çok yolunuz var.Renk uyumu ,font uyumu ,tasarım vs..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dostum mail adresini beni alıntılayarak paylaşabilir misin, bi cv varsa rica edicem yoksa da dert değil adres istediğin lokasyonu yazsan yeter bi konuşalım
  • bende askerden geldikten sonra 1 yıl 2 ay iş aradım o arada ben daha cebimde 10 lira tutamazken ne zaman evleneceksin diye soranlar oluyordu. zaman da acımasız bu insanlarda. özellikle en yakınındakiler en baş düşman onu gördüm
  • Üniversite mezunu değilim. Dış ticaret okuyorum açıktan. Daha önce Teknoloji ve oyun sitelerinde video editörü olarak çalıştım. Oranın iflas etmesi sonucu 2019 Temmuz ayı itibariyle işsizim. Yaş 28, pederden para istemekte olmuyor artık emekli adam zaten evden çıkamıyorsun. Millet hayatını yaşarken, gezerken tozarken sosyal olurken ben sadece evde dizi veya film izlemek zorundayım. Bu parasızlık yüzünden arkadaş grubundan da uzaklaştım iyice. İşe geri dönünce ayrı sıkıntılarla karşılaşacağımı ama en azından asgari de olsa iş arıyorum halen. Geçtiğimiz aylarda mahalledeki bütün kargoculara iş başvurusu yaptım geri dönen yok. Artık yapamayacağımı bilsem de marketlere de başvurdum tık yok bir geri dönüş olmadı. Evde gerçekten bunaldım. Bende umudumu kaybetmek üzereyim, intihar etmek gibi bir seçeneğim de yok çünkü intihar etmek kolaya kaçmak oluyor açıkcası. Ama umudunu kaybetmek bence intihar etmekten daha kötü olduğunu düşünüyorum. Bende buraya içimi dökmek istedim.

  • Kardeş öncelikle senin adına üzgün olduğumu bilmeni isterim,ülkemizde bu kadar mülteci varken branşının disindada iş bakmanı tavsiye ederim ayrıca tüm memur alimlarinada basvurmalisin kimin nerden nasıl ekmek bulacağı belli değil ayrıca üniv.bitirmis bı sahissin her kulvara başvuru yapmalısın ayrıca halen asker-polis de olabilirsin.17 yıllık devlet memuruyum şuanda silahlı kuv.personeli olamayacak kadar bilgisiz,başarısız,güçsüz adamlar çok rahat girebilmekte bunu fırsata cevirebilirsin!!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wacom Intuos kullanıcısına yanıt
    BİM'e almadılar beni, güçlü kuvvetliyim halbüki. Sırf trans kadınım diye alınmadım. Hiç makyaj yapmam. Giyimim de gayet iyi, asla açık saçık pembeli giyinmem. Karakterim mi? Hiç gülmem dışarıda. Engelli olarak başvurmuştum Bim'e. Bim'e trans olduğumu söylemedim yalnız. Adam kendisi anladı.
  • illa ki tavsiyede bulunanlar olmuştur ama ülkede tanıdıksız iş dönmüyor kardeşim, bunu torpil olarak düşünme de vesile olarak düşün.. mesela en basit kargo şirketine gireceksin, bir arkadaşın var ise sana vesile oluyor anca bu şekilde.. aras kargo nun it gibi eleman ihtiyacı vardır mesela, ama kime ne diyecen? kurumsal firma git internetten başvur diyeceklerde biri görecek de. mesleğin ile ilgili işin zor sen başka işlere yönel..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kahkuli

    bügün gebze plastikçiler sanayisine gittim sadece 3 tane eleman alım okudum oda vasıfsız 1 tanede greve denk geldım kıçımı tutup gerı dondum
    gazeteden mi gördün ilanı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aykut291

    Anlıyorum senin pisikolojini ölçmeye yönelik sormuşlar işte. Nereye başvurduğum önemli değil buraya başvurdum şu an burdayım önemli olan bu die cevap verebilirdin yani ben olsam öyle derdim.Kolaylık gelsin kardeşim Türkiyede anlam veremediğim.bir sorunda o nereye başvurursan başvur tecrübeli eleman istenmesi yani o iş ilanlarının yarısı yalandan olsun die yayınlanıyor.Çevrendeki insanlardanda yardım iste yani cv göndersinler çalıştığı firmaya illaki azda olsa çevren vardır umutlu olmalısın iş illaki bulunur ama aradığın işi bulmak zor ve zaman alır bu malesef böyle bu Ülkede.
    İşte çok da ters traş gitmek istemiyorum.. O kadar başvuruyorsun, bekliyorsun, telefon geliyor, moralin düzeliyor, günü geliyor, otobüse binip gidiyorsun, görüşüyorsun, bir de "şu an burdayım önemli olan bu" diyemem :)) adam da "iyi o zaman s..tir git" der içinden... gerçi öyle de böyle de aramadılar.. geçen çarşambaydı, 1 hafta dediler.. bugün doldu hafta.. olumsuzu bile haber vermiyorlar... böyle yerlerin randevusunu iptal için bile aramamak lazım.. ben aramadım bir ikisini tekrar tekrar telefon edip başka güne alalım diyorlar.. yapışıyorlar.. başkasını seçince de seni olumsuz dönüş için bile haberdar etmiyorlar.. ben de gelip burada içimi dökmüş olıuyorum napalm

    Çevremdekilere de haber saldım, CV falan, ses yok
  • Wacom Intuos kullanıcısına yanıt
    Yurtiçi Kargo, Aras Kargo ve MNG Kargo'da çalışanları gördünüz mü?

    Oralarda çalışanlar ağır yükleri kaldırarak hamallık yapıyorlar. Kargo şirketlerinde sürekli eleman değişir.
  • Yurtiçi Kargo, Aras, MNG kargo'ya da başvurun, oralarda sürekli eleman değişimi olur.

    Bu tip yerlere başvurduğunuzda çevreniz olur, belki kendi bölümünüzle ilgili -müşteri bile olsa- birileri yardımcı olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Raider

    Kendi işini sağlama almadan hele de bir miktar biriktirmeden kesinlikle evlilik olayına girme kardeş.. Ben çok şükür işsiz kalmadım ama üniversiteyi uzatmıştım (inşaat mühendisliği) ailenin akrabaların çevrenin baskısı beni daha çok etkilemişti. İşsizlikte de böyle şeyler oluyor herkes sanki onlara borçluymuşsun gibi iş bulmanı bekliyor. Ülkedeki işsizlik zirve yapınca artık iş veren de yeğenini tanıdığını falan işe alıyor.

    Bu yüzden herkesin kariyer planlamasını çok erken yaşta yapması ve kendini geliştirmesi gerekiyor. Öncelikle ingilizce öğrenilecek ve eğitim aldığı alanda kurs ve seminerlere katılarak sertifikalar alınacak. İlk aşamada asgari ücret de olsa daha azı da olsa mutlaka CV de görünecek bir iş yapılacak. En kötü ihtimal yurtdışını zorlarsın üniversitelere başvurursun öğrenci olarak gidip hem okuyup hem çalışırsın mezun olunca yurtdışında çalışmaya devam edenler de var.
    İşin kötü yanı mesleğim dışında asgari ücretli bir iş için başvuruyorum ama bundan da tecrübe istiyorlar mı istemiyorlar mı bilmiyorum.. ofis elemanı, depo elemanı, satış temsilcisi vs gibi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eyoruk

    Yukarıda arkadaş tavsiye vermiş zaten.Ek olarak forumdaki çalışmalarına örneklere baktım. Çok yolunuz var.Renk uyumu ,font uyumu ,tasarım vs..
    Mezuniyet sonrası editörlük ve sosyal medya işleri nasip oldu, ben de grafikle pek ilgilenmedim.. ara çok açıldı, ama son aylarda tekrar kursa gittim hatırlamak için, şimdilik bu kadar geliştirebildim.. ama grafik şart diye bir düşüncem yok, iş kapısı nereden gelirse artık..
  • faho kullanıcısına yanıt
    Aynen katılıyorum.

    2005 veya 2006'da bir üniversite öğrencisi "Abi, üniversiteyi en iyi dereceyle de bitirsen dayın veya çevren yoksa bir şeye yaramıyor" demişti. Ki o zamanlar ekonomi iyiydi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: scofield20

    dostum mail adresini beni alıntılayarak paylaşabilir misin, bi cv varsa rica edicem yoksa da dert değil adres istediğin lokasyonu yazsan yeter bi konuşalım
    kaandn@hotmail.com mesaj atabilirsen CV göndereyim
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.