Şimdi Ara

Is yerindeki adaletsiz maas dagilimi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
2
Favori
1.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Biraz once baska konuda birine yazdigim mesajdan dolayi konuyu aciyorumda durum soyle:

Calistigim yerde farkli departmanlar var. Birbirilerine cok benzerler isler.
    Fakat EN AZ 2 dil (turkce disinda) bilme şartıyla ise alinan bu kisiler 1.700 tl maas aliyor. Fakat bir yan departmanda, o en az iki dil bilen milletin canla basla calistigi en yogun gunde, ip atlayip sarkilar soyleyecek kadar bos duran kisiler EN AZ 5.000 tl maas aliyor ve herkesin artik bilmesi gereken ingilizceyi bile bilmiyorlar.
    Ustelik yaptiklari is uluslararsi, yabancilarla cok fazla iletisim icinde olunulan bir is. Ingilizce ile ilgili birsey oldugu zaman, o dil bilen 1.700 tl maas alanlari cagiriyorlar anlamadiklari icin.

kendileri ise torpille oralara girmisler. ve bu sirkette turkiyeninen buyuk sirketlerinden ve dunyada da bilinen bir sirket.

KISACASI:
    biri yogun tempoda calismiyor, vardiya sistemi yok, ingilizce bile bilmiyor = EN AZ 5.000 tl maas.
    digeri turkce dahil 3 dil biliyor, 3 farkli vardiya calisiyor, daha yogun calisiyor = 1.700 tl maas.

ama avrupa bizi kiskaniyor

• O insanlar sinirlenip kendi işlerini kurup sistemi değiştiriyor. Ya biz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  •  Is yerindeki adaletsiz maas dagilimi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KhaZiggs

O insanlar sinirlenip kendi işlerini kurup sistemi değiştiriyor. Ya biz?

Kendini sistem girdabının dışına attıktan sonra sistem kimseninde unrunda olmuyor doğrusu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adalet sadece sözlüklerde yer alan bir kavramdır
  • Türkiye'de adalet g.evde kız aramaya benzer bence

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

kendileri ise torpille oralara girmisler

konunun özeti.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Birikimi baska bankaya tasima
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2 dil bilipte 1700tlye tamam diyorsa zaten o adamlardan daha aptaldır aylık 435 dolar ediyor

ay güzel ülkem bayılıyorum sana
  • velkamtu türkiye
  • Bizim işyerini mi tarif ettin naptın, aynı yerde mi çalışıyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: riaz

Bizim işyerini mi tarif ettin naptın, aynı yerde mi çalışıyoruz

aksama kadar forumdasin sonra "degerim bilinmiyor " :)
  • Kendini pazarlamayı bilmeyen, kendini geliştirmekten aciz insanlar isterlerse 5 dil bilsinler...

1700 TL maaşı kabul etmek nedir? Dışardan sayfa başı çeviri yapsan daha çok kazanabilirsin.

1700 e başlarsın, deneyimsizsindir anlarım. İki üç yıla zaten maaşını arttırırlar. 3-4 k alırsın.

Tabi istemeyi bilirsen.

• Şuan burada lise üniversite okuyan genç arkadaşların çoğu hayal dünyasında uçuyor. Okul bitip gerçek hayatla yüzleştiğinizde duvara 100 km ile vuran arabaya döneceksiniz. Ülkenin durumu öyle ki 1.300 tl asgari ücrete üniversite mezunu olarak şükür etmek ve çalışmak gerekiyor, siz o asgari ücreti beğenmediğinizde kapıd o iş için bekleyen 10 tane adam hazır işveren için hiçbir değeriniz olmayacak. Heleki 500 liraya günde 12 saat çalıştırdığı eşşek gibi sırtına bindiği Suriyeli işçileri saymıyorum daha..

• şirkette maaş gizliliği politikası yok mu kardeşim. nereden biliyorsunuz birbirinizin maaşını
  • 5000tl alan patronun akrabası yeğenleri filandır.Ama iki dil bilipte 1700tl alan adamlar nasıl bir kafadalar pek anlamadım.Vasıfsız ilkokul mezunları bile asgari ücret agi mesai yol yemek daha fazla alıyorlar.
  • Pwc mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkede nerede adalet varda işyerinde arıyorsun ki? Üniversite mezunlarının asgari ücrete şükür ettikleri yerde o 1.700 liralık iş için kapıda bekleyen 50 kişi hazır..

• quote:

Orijinalden alıntı: richardbozkurt

quote:

Orijinalden alıntı: riaz

Bizim işyerini mi tarif ettin naptın, aynı yerde mi çalışıyoruz

aksama kadar forumdasin sonra "degerim bilinmiyor " :)

Ben ? helal olsun 2 dk girdim gözüne mi battı
  • Hiç iş aradınız mı bilmiyorum ama ben yaşadığım olayı anlatayım.

2014Te Matematik öğretmeni olarak mezun oldum.

2015Te askere gidip 2016 kpsa hazırlandım. Darbeden dolayı değişen komisyon bizi koltuğa yada kanepeye oturtmadan/yatırmadan öptü.

Neyse üniversite matematiği dahil lise matematiği her şey tam takır kafada. Sosyal bir insanım. Çekingen değilimdir. Rahatlıkla tanımadıklarımla iletişim kurabilen birisiyimdir.

Kolejlere, Dershanelere ve Temel liselere Cv bırakıyorum, müdür ile görüşüyorum. O 4 sene üniversitede dirsek çürüttük ya değerimiz 800-1000tl.

Adam şöyle bakıyor artık. Milyonlarca işsiz öğretmen var. Sen bu maaşı kabul etme. Ben illa bu maaşı kabul edecek bir öğretmen bulacağım diyor.

Ardından orada çalışan öğretmen 800-1000tl'lik iş yapmadığı kanısına varıp öğrencilerle ilgilenmiyor ve gelecek nesil heba oluyor.

Ben kabul etmedim kendime özel öğrenci buldum ve aylık 3000 üstünde gelir elde ettim ama o dershanelerde faiş fiyattan işi kabul edenler olmasa hak ettiğimiz değeri baştan itibaren görsek belki her şey çok daha güzel olurdu.

Özet: birileri işsiz kalmamak için illa sunulan koşulları kabul edecek. Maaş farkıda böylece çok olacak.

Saygılar.

• SpEeDy! kullanıcısına yanıt
    Ne güzel dik durmuşsunuz şimdi daha fazla kazanıyorsunuz.İş aramazmıyım 2011 de mezun olduğumdan beri ne işler yaptım.Çok görüşmeyede gittim ama hiçbir zaman ucuza çalışmadım herzaman daha iyi bir alternatif vardır.2013 ten beri aynı firmadayım ve tecrübe kazandım yönetici oldum.Şimdi burdan daha iyi şartları olan bir iş bulmadan çıkmam.Dil bilen adam 1700 e nasıl çalışır.İlkokul mezunu taşeron temizlik işçilerinin en düşük maaşı yol yemek agi dahil 1800tl.Daha düşüğüne zaten çalıştıramazsınız yasak.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.