Şimdi Ara

İş yeri maaşımı vermiyor. Ne yapmalıyım. Sigortam var Ama Maaş yok (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
10.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Tekilas

herşey işten çıkıp çıkmayacağına bağlı. işten çıkmayı göze aldıysan noterden ihtarname çekeceksin.. ay ay yazıp eksik tutarları şu güne kadar ödeyiniz şeklinde.. noterler biliyor nasıl yazılacağını.. ödemediği takdirde avukata gideceksin.. mahkeme süreci başlamadan evvel arabulucuya gitmeniz gerekir anlaşamazsanız en az 1- 1,5 yıl sürecek bir dava süreci seni bekler..sonrasında faiziyle alırsın.
    Göze almayacak bi durum yok hocam. yüz lirayı alsın münasip yerine afedersin.. önce avkata gidip onla beraber mi hazırlasak ihtarnameyi. süreç uzasın istemiyorum bir an önce paramı alıp kurtulayım. hiç bi şekil ispat edemez ödeme yaptığını. 200 verdiyse haftalık 100 aldım diycem gene. ses çıkarmıyoz diye salak sandı bizi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam umarım maaşınızı aldığınıza dair bordro imzalatmamıştır size.Konuyu baştan sona okuyamadığım için yazdım belki soran olmuştur.

Bu arada yanlış bilenler olduğunu görüyorum.5 ve üzeri işçi çalıştıran işverenler maaşları bankaya yatırmak zorunda.Bu kapsama girmeyenler ödemeleri elden de yapabilirler.

Direk olarak bir iş hukuku tecrübesi olan bir avukat vasıtasıyla ilerlemenizi öneririm.Her avukat bu konulara vakıf değil özellikle iş hukuku avukatı bulmanızda fayda var.Haklı durumda olduğunuz için masrafları karşı taraftan talep etme durumu oluşur sanırım o yüzden tecrübeli birisine gitmeniz faydanıza olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C81E767DF

Hocam umarım maaşınızı aldığınıza dair bordro imzalatmamıştır size.Konuyu baştan sona okuyamadığım için yazdım belki soran olmuştur.

Bu arada yanlış bilenler olduğunu görüyorum.5 ve üzeri işçi çalıştıran işverenler maaşları bankaya yatırmak zorunda.Bu kapsama girmeyenler ödemeleri elden de yapabilirler.

Direk olarak bir iş hukuku tecrübesi olan bir avukat vasıtasıyla ilerlemenizi öneririm.Her avukat bu konulara vakıf değil özellikle iş hukuku avukatı bulmanızda fayda var.Haklı durumda olduğunuz için masrafları karşı taraftan talep etme durumu oluşur sanırım o yüzden tecrübeli birisine gitmeniz faydanıza olacaktır.
    yok hocam bordro felan imzalamadım hiç bir şekilde. zaten getirip imzalatamaz. 1000 lira bile vermedi aylık

• Konu csb olmalı.
    Eğer işçi SGK'da stajyer vb. gösterilmediyse ve SGK'da bahsi geçen işyerinde kaydı varsa (e-devlet'ten bakılabilir) elden maaş alsa bile şikayet edebilir.
    2 türlü ceza verdirebilir işyerine:
    1. Biriken borçlar için. O kadar çok 1. elden örnek biliyorum ki mahkemede işveren ödemeyi elle yaptığına dair belge gösteremediği için parasını alan. (Birçok apartman görevlisi ve gündelik evde çalışan yardımcı)
    2. İşvereni şikayet edip müfettiş aracılığı ile işverene ceza aldırabilir.
    Bu sebeplerden dolayı konuyu inandırıcı bulamıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: schavelle

Konu csb olmalı.
    Eğer işçi SGK'da stajyer vb. gösterilmediyse ve SGK'da bahsi geçen işyerinde kaydı varsa (e-devlet'ten bakılabilir) elden maaş alsa bile şikayet edebilir.
    2 türlü ceza verdirebilir işyerine:
    1. Biriken borçlar için. O kadar çok 1. elden örnek biliyorum ki mahkemede işveren ödemeyi elle yaptığına dair belge gösteremediği için parasını alan. (Birçok apartman görevlisi ve gündelik evde çalışan yardımcı)
    2. İşvereni şikayet edip müfettiş aracılığı ile işverene ceza aldırabilir.
    Bu sebeplerden dolayı konuyu inandırıcı bulamıyorum.
    He dayı başka csb açacak konu kalmadı. bunu açtım. daha önce böyle bi tecrübem olmadı yardım istiyoruz işte bilgili forumdaşlarımızdan

• SGK'ya git durumu anlat. Maaşın banka hesabına yatmıyor yada imza karşılığı almıyorsan (almadığın paranın imzasını atmadığını üşünüyorum) işin kolay.
  • Patron haklı. Bu tipe çok para bile vermiş

• quote:

Orijinalden alıntı: interwap

SGK'ya git durumu anlat. Maaşın banka hesabına yatmıyor yada imza karşılığı almıyorsan (almadığın paranın imzasını atmadığını üşünüyorum) işin kolay.
    yok baba adam rahat bana bişey olmaz havasında

• Hocam umarım alacaklarınızı alırsınız

Özel sektör maalesef böyle. Çoğu patron çok insafsız.

• CSB değil ise maaşı da elden veriyorsa (fakat sen e-devletten hakikatten adamın yanında çalışıyor gözüküyorsan) öncelikle sgk ya şikayet et ardından noterden ihtarname çektir ardından paranı da al çık
  • Şirketlerde 1-5 arası sigortalı işçi çalışıyorsa maaşlar elden verilebilir(zorunlu değil). 5 kişi ve üstü ise mecburen bankaya yatırılması gerekir. Her halükarda bordro imzalatılır. Ayrıca eğer elden yatırma varsa bir de ücret pusulası imzalatılması yasal zorunluluktur. Eğer ki sizin iş yerinizde 5 ve üstü çalışıyorsa ve patron bankaya yatırmadıysa her halükarda dava açıp alabilirsiniz. Çünkü aslında yatırmamış gözüküyordur ve kağıdı zorla imzalattı dersiniz beni kovamakla tehdit etti dersiniz. Her şeyin öncesinde eğer ki sigortanızı yaptıysa iş sözleşmeniz de olması lazım. Her açıdan sakat bir durum. Hiç beklemeden gidin bir avukatla görüşün. Çatır çatır alırsınız. Soğuk suyu da karşı tarafa içirirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Take That

He dayı başka csb açacak konu kalmadı. bunu açtım. daha önce böyle bi tecrübem olmadı yardım istiyoruz işte bilgili forumdaşlarımızdan

Alıntıları Göster
    İyi işte tecrübemi paylaştım. Başka forum üyelerinden de benzer yorumlar da gelmiş. Sonuç açık ve net. Paranı alırsın ve ayrıca işverene ceza aldırırsın.
    Artık bunun üzerine şikayette bulunmazsan ve buradan da paylaşmazsan csb olduğu anlaşılır. Bu devirde kimse binlerce lirayı başkasının cebinde bırakmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: xaidascroll

Şirketlerde 1-5 arası sigortalı işçi çalışıyorsa maaşlar elden verilebilir(zorunlu değil). 5 kişi ve üstü ise mecburen bankaya yatırılması gerekir. Her halükarda bordro imzalatılır. Ayrıca eğer elden yatırma varsa bir de ücret pusulası imzalatılması yasal zorunluluktur. Eğer ki sizin iş yerinizde 5 ve üstü çalışıyorsa ve patron bankaya yatırmadıysa her halükarda dava açıp alabilirsiniz. Çünkü aslında yatırmamış gözüküyordur ve kağıdı zorla imzalattı dersiniz beni kovamakla tehdit etti dersiniz. Her şeyin öncesinde eğer ki sigortanızı yaptıysa iş sözleşmeniz de olması lazım. Her açıdan sakat bir durum. Hiç beklemeden gidin bir avukatla görüşün. Çatır çatır alırsınız. Soğuk suyu da karşı tarafa içirirsiniz.
    iş sözleşmesi yada benzer birşey yapmadık. ama şu an e-devlette bu şirketin çalışanı olarak görünüyorum. sigortalı çalışan olarak ben varım onun harici 2 kişi daha var. ama zaten iş yeri demeye bin şahit ister. saat 10 şu an ne patron var ne diğer eleman var. 2-3 dedimi basıp gidiyor zaten herkes

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.