Şimdi Ara

İş ve Çalışmak Çok Bunalttı Ne yapmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
35
Cevap
1
Favori
540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 30 lu yaşların ortalarindayim, bekarım. İstanbul'da Bilgi teknolojileri sektöründe evden (remote) çalışıyorum. Son zamanlarda işten, sürekli çalışmaktan ve mevcut işyerinin belirsiz sureclerinden ciddi anlamda sıkıldım ve bu bende uyku düzeni bozukluğu anksiyete ve stres yaratmaya başladı.

Fiziksel veya maddi yaşam standartları açısından bir sorunum yok.

Hobilerim ve kurulu bir düzenim olmasına rağmen, evden çalışmanın getirdiği izolasyon ve işin belirsizliğin yarattığı stres birleşince net bir tükenmişlik hissi oluştu. İşe karşı motivasyonum tamamen bitti.

Daha önce bu tarz bir döngüye girip çıkabilenlerin tecrübelerini merak ediyorum. Bu hissi aşmak veya mevcut tekdüzeliği kırmak için uyguladığınız somut yöntemler nelerdir? İşten çıksam maddi sorun yasamam aslında 1 sene kadar idare ederim ama bir daha iş bulmam çok zor piyasa çok kotu. İzin desen izin vermiyolar pek iş yoğunluğundan dolayi. İş değiştirmek istesem piyasanın darlığından ve yapay zekanın yaygınlaşmasında dolayı yeni ilan bulmak zor basvurduklarim da aramiyor.

Tavsiyelerinizi bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Burdaki sorun motivasyon değil özdisiplin sorunu

özdisiplin denen şey yapmak istemediğin birşeyi yapabilme gücüdür. Eğer kendini çalışıyorum maaşımı alıyorum yiyorum içiyorum veya birazını da kenara koyuyorum düşüncesinde yaşıyorsanız motivasyon kaybetmek çok beklenen bir durumdur

ben de 5 sene uzaktan çalıştım. Her sabah 9 da bilgisayarımı açtım çalıştım. 10 da otursam kimse bana neden 10 da açtın demezdi. Ama disiplin namus şeref haysiyet gibi bir kere kaybedilince düzeltilmesi çok zor bir meziyettir

bu yuzden bunu kaybetmemek için çok çaba sarfettim. Ancak kendimi çalışma konusunda bu disiplinni sağlama konusunda kendime ödüller koydum. Şu kadar para biriktireyim çu kadar peşinat yapar şu kadar kredi çeker şunu yaparım gibi

eğer maaş alıyor maaşını yiyior ve kenarda da işi bıraksam olur param var diyorsan motive olmak zor. Disiplini sağlamak da zor. Disiplini oluşturabilmek için bir düzen tertip etmek ve ödül-ceza sistemi kurman ve buna uyman lazım. Bahsettiğin şey disiplin kaybı gibi geliyor bana

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Burdaki sorun motivasyon değil özdisiplin sorunu

özdisiplin denen şey yapmak istemediğin birşeyi yapabilme gücüdür. Eğer kendini çalışıyorum maaşımı alıyorum yiyorum içiyorum veya birazını da kenara koyuyorum düşüncesinde yaşıyorsanız motivasyon kaybetmek çok beklenen bir durumdur

ben de 5 sene uzaktan çalıştım. Her sabah 9 da bilgisayarımı açtım çalıştım. 10 da otursam kimse bana neden 10 da açtın demezdi. Ama disiplin namus şeref haysiyet gibi bir kere kaybedilince düzeltilmesi çok zor bir meziyettir

bu yuzden bunu kaybetmemek için çok çaba sarfettim. Ancak kendimi çalışma konusunda bu disiplinni sağlama konusunda kendime ödüller koydum. Şu kadar para biriktireyim çu kadar peşinat yapar şu kadar kredi çeker şunu yaparım gibi

eğer maaş alıyor maaşını yiyior ve kenarda da işi bıraksam olur param var diyorsan motive olmak zor. Disiplini sağlamak da zor. Disiplini oluşturabilmek için bir düzen tertip etmek ve ödül-ceza sistemi kurman ve buna uyman lazım. Bahsettiğin şey disiplin kaybı gibi geliyor bana

Haklısın abi çalışırken belli yatirimlar yaptım açıkçası ve şuan hayatımı devam ettirmek için çalışmaya çok da ihtiyacım yok aslında. İş temposu da agirlasinca neden calisiyorum ki moduna girdim aslında biraz. Bu durumda nasıl ilerlemek gerekir sence ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kassady -- 24 Temmuz 2026; 18:37:14 >

• Kassady kullanıcısına yanıt

Piyasa düzgün olsa bir süre çalışma dünyayı gez ülkeyi gez vs karadeniz turu yap vs derdim. Ama piyasa kötü işi bırakırsan hakların yanar. Yeni gireceğin firmada 1 yıl izin olmayacak yine. Sil baştan kıdem ihbar vs. Bırak batarsa firma batsın tazminatlarını alırsın.

Katılıyorum abi sana piyasa berbat ve bilişim sektörü için her sene daha da daralıyor eleman ihtiyacı. Haklarım çok sorun değil 2 yıldır calsiitorum zaten tazminat kıdem verse üst sınırı var vereceği 140 bine bı motorsiklet alınmıyor.

Yeni iş bulabilecegimi bilsem başarım istifamı yoksa haklar çok da umrumda değil.

maaş ne kadar bilmem ama 64 bin üstü maaşsa eğer 128 kıdem alırsın 2 maaş ihbar. Bir miktar da izinler alırsın

60 bin alan adam bile 4 maaştan 240 +izin alırsın

Firma kıdemi ve ihbarı vermez abi muhtemelen mahkemeye git veya uzlasalim der

Daha Fazla Göster
  • Bende bıktım en iyisi ahirete göçmek hayat sarmıyor şuan bana Ferrari verseler çok kısa geçici mutlu olurum

E tamam uarabulucıya gidersin. Arabulucu kararı öahkeme kararı olarak geçiyor. Ödeme planı oluşturur şirket. Ödemezse de icraya verir haczettirirsin. Mahkemeyle uğraşmazsın

O kadar dayanabilir miyim bilmiyorum hocam mental tükenmişliğin dibine vurmuş durumdayım :(

• Ben çıktım geçen yıl verdim dilekçeyi çıktım sağlığıma zarar veriyordu klişe olcak ama sağlıktan değerli birşey yok insan elden gidince anlıyor salak saçma şeyleri dert ettiğini. Ateistim inancım yok ama şükür kavramım var sağlıklıysan şükret yaşamın ne kadar güzel olduğunu görmeye çalış. İş dediğin nedir çıkarsın o olmazsa başkasına girersin ölene kadar aç kalcak halin yok.

İşten mi çıktınız hocam?

Haklısın hocam kafama takmamaya çalışacağım. Gereksiz kafa yoruyorum bazen anksiyete yaratıyor. Dediğin gibi sağlık gitti mi bir daha gelmiyor.

evet işim yok şuan

Bence sorun yok, calismaktan bunalmak son derece normal, ben cok büyük prestijli bir firmanin Almanya ofisinde mühendis olarak calisirken bile cok bunaliyordum. Marabalik bunaltir... Sadece köy ve demonik aura bunaltmaz

Hayırlı olsun abi gerçekten insanı delirtiyorlar. Seni hatırlyıorum daha önce istanbuldaydın sanki sonra oradaki işyerinden memnun kalmayıp ankara ' ya dönmüştün. Çalışma hayatı berbat bi noktaya doğru gidiyor.

dostum benim sebebim iş hayatı değil sadece. ben çok iyi işlerde çalıştım sonuncusu hariç. benim derdim yalnızlığım ve sürekli sıkılıyor olmam.

Hobi uğraş şart abi yoksa bu tarz çalışma biyerden sonra bayıyor :(

Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.