Şimdi Ara

İş bulma sitelerındekı tum işlere başvurdum (SONUÇ) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
188
Cevap
7
Favori
41.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
109 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FEARTR

    Bende başvurdum hepsine değil 10-20 adet. 4-5 tanesi geri döndü. Bunkların içinde turkcell kurumsal vardı ve kız bana sizinle çalışmak isiyoruz kabul ederseniz şartlarımızı dedi ben kabul etmemiştim (Asgari+ prim)
    Bence iş var hemde dolu. şartları maaşı iyi İŞ var mı derseniz işte o hint kumaşı.
    Sorun da orada zaten o dediklerin işçi değil köle arıyorlar
  • radko kullanıcısına yanıt
    Alman firması bunu almanya’da yapamaz. bir tarafından kan alırlar. burada insanların acziyetini bildikleri için türkiyeye yatırım yapıyorlar zaten. Ucuz işgücü, yatırım teşvikleri, vergi indirimi vs

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşım öğretmen olacaktı atanamadı şimdi bir okul kantininde eleman olarak çalışıyor.

    Çok b*ktan bir durum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ribas0

    Hocam baya spesifik bir cevap olmuş ya.

    Hayatımda ilk defa hangi üni mezunusun sorusuna devlet diyen birini gördüm.

    HANGİ TÜR DEĞİL, HANGİ ÜNİ?
    O kadar çok üniversite açıldı ki zaten artık üniversite mezunu olmanın hiçbir anlamı yok . Belki devlet üniversitesi diye bir üniversite bile olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • furkan1zek kullanıcısına yanıt
    Üniversite çok fazla açıldı da, değersizleşti de. Hiçbir anlamı yok baya komik olmuş.

    Boğaziçi, İstanbul Teknik, ODTÜ, Yıldız Teknik, Hacettepe, Bilkent, Koç gibi kalifiyeli okullar ve mezunlarıyla diğerlerini aynı kefeye koymak biraz komik duruyor. Üniversite mezunu diye bir kavram yok zaten Türkiye bunu baya yanlış anlamış, üniversite mezunluğu çok geniş kapsamlı bir detay. Bugün hücresel solunuma devam ediyorsan üniversiteden mezun olmamak imkansız zaten.

    Mevzu bahis, hangi üniversitenin hangi bölümünden ne seviyede kendine ne katarak, neleri vaad ederek , neleri ikna ederek hayata atıldığınız gerçeğidir.

    Üniversiteyi, lise ve ilköğretim ile karıştırmamak gerekir. Üniversite mezunu diye bir tabir kullanılması abesle iştigaldir.

    Bu tabirle Harran-İşletme ve Çapa-Tıp mezunu aynı kefede midir? Gülünç :D

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben işletme,muhasebe mezunuyum ben savdım zaten sıramı,bu sektörde iş bulacağımı artık düşünmüyorum,askere gidip geldikten sonra,kafamdaki iş planını yapmak için satış danışmanı olarak çalışıcam.

    Bu yaz ünlü bir köftecide çalıştım günlük 10 saat ayaklarımın altı su topladı,yara oldu,ancak maalesef onların istediği performansı sağlayamadım,ya da askere gidicem diye işten çıkardılar,gerçi sadece 1 ay çalışabildim.Demem o ki çok yorucu bir işti,benden genç çocuklar vardı üni sınavına hazırlanan onlarda benim gibi yorgundu her gün.
  • Bu işkur muhabbeti banada oldu bir kere.. firmalarin da işine geliyor diye bu numaraya başvurmaya başladılar.İşkur destekli proje vs vs diyor detaya girmiyor.Maaşı size işkur veriyor işverenin de işine geliyor, fakat SSK yapmıyorlar size, sağlık sigortası diye bir zımbırtı.Adama diyorum normal işe alıyorsanız alın..illa işkur üzerinden almak için katakulle yapıyor.



    Daha sonrada işkur desteği bitince işten çıkartıyorlar..herkes olmuş üç kağıtçı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CHARISMATIC -- 20 Kasım 2018; 13:27:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 sene önce yaşadığım durum. Aylarca başvurdum görüşmeye gidebildiğim 2-3 yer, sonuç 0dı. Mecbur askere gittim, askerlik aradan çıkınca geri dönme oranı arttı, sonuç olarak bir arkadaşımın yanın da işe başladım. Gerçekten zor bir dönem umarım istediğiniz sonuca ulaşırsınız referanssız zor.
  • İstanbul'da yaşayanlar hem kapı kapı hem de internetten iş arasın.
    Askerliğini yapmayanların bir an önce görevlerini tamamlamalarını tavsiye ederim.
    Bu sıra iş ilanlarında bayan adaylar aranıyor.Sebepleri değişkenlik göstermekte
    Sabırlı olun buraya yaza arkadaşların tavsiyelerini dikkate alın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Olgi -- 20 Kasım 2018; 13:40:35 >
  • Arkadaşlar internetten iş aranmaz. arkadaşlarımız ve çevremiz vasıtasıyla iş aranır..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buraya yorum yazanların kendisi işveren olsa, tanıdığı olmayan ya da sağlam birinin referans olarak göstermediği kimseyi işe almaz. Gerçekçi olun arkadaşlar, bu zamanda kimsenin kimseye güveni yok ve bu şekilde insanların düşünüyor olması da son derece normal.
  • Sizin gibiler yüzünden oluyor zaten bütün bunlar.

    Şirkete muhasebeci aradığımız bir dönemde, yüzlerce başvuru vardı. Üşenmedim yaklaşık 800 cv'yi tek tek inceledim. 6-7 tane cv'yi çıktı almıştım. Muhasebeci diye açılan ilana, coğrafya öğretmeni, hostes v.s. başvurmuştu.

    Sizin gibiler yüzünden, biz de iş arama esnasında aradığımız adaya kolay ulaşamıyoruz. Alakasız olarak başvurduğun işlere neden geri dönülsün ki? Ayrıca her başvurana da geri dönülmez zaten. Öyle bir kaide yok. Çağırdığın ve görüştüğün kişilere, olumlu/olumsuz geri dönersin.

    Her başvurana olumlu olumsuz geri dönmek için, ayrıca departman kurmak, ekstra adamlar istihdam etmek lazım, sizin gibi lakayıtlar ile muhattap olsunlar diye.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Stand Alone

    Buraya yorum yazanların kendisi işveren olsa, tanıdığı olmayan ya da sağlam birinin referans olarak göstermediği kimseyi işe almaz. Gerçekçi olun arkadaşlar, bu zamanda kimsenin kimseye güveni yok ve bu şekilde insanların düşünüyor olması da son derece normal.

    Bunun sebepleri iş yeri vergilerinin çok olması. İş hanı azlığı. Kira gibi masrafların fahiş olması.

    Kardeşim kimse devleti kendine kdv ile %20 ortak etmek istemez. Bir de bunun ekstra ötvsi var. Birde buna ek gelir vergisi var. O daha da saçma.

    İstanbulda hâlâ Sterlin,Euro,Dolar ile kira isteyenler var + normal kiralarda çok yüksek.

    Yakıt masrafı, büyük kalem. Bizde maksimum 2 tl olmalıydı.


    Kısaca şunu demek istiyorum. İş yeri para kazanacak ki, çalışanına minumumda şöyle 400 dolar maaş versin. Ekstradan devlette maaşa katkı verse minumum 600 dolar olacak asgari maaş. Asgari ücreti abartmamak lazım bizde, sonra herkes bunu almaya başlıyor.

    Devlet 500 milyon sterline uçak almayı biliyorsa, köprüleri kamu yararı adına el koyup, ondan gelecek paralarla bunları yapabilir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • şuradaki herkes show haber fox gibi whatsapp ihbarına aynı şikayeti iletse haber olur ama herkes stresini buraya boşaltıyor

    bu siteler 3 ay sizden 1 ay bizden gibi paketler sunuyor ve firmalar ilave paketi de aynı ilanla kullanıyor

    Ayrıca bu ilanlarla başvuranları kursa zorunlu tutup para kazanan firmalar var ab danışmalığı gibi araştırırsanız görebilirsiniz meslek kursu verenler bile buraya ilan veriyor

    Muhalefet sesini çıkarmaz buralara denetim olmaz ana baba zar zor umutla çocuklarını okutur
  • Bu ülkede maalesef okumanın anlamı kalmadı. Ülkede yatırım yapılmıyor. Fabrika açılmıyor ama 100 tane üniversite kuruluyor. Nereye işe girecek o mühendisler?

    Yıldız Teknik Üniversitesi sadece tek başına 600 makine mühendisi mezunu veriyordu. Şimdi onu 225'e düşürdüler galiba. O 600 makine mühendisi bile Türkiye'deki tüm makine mühendisi ihtiyacını karşılar. Herkes şunu unutuyor. Her sene yeni fabrikalar açılacak ya da birileri emekli olacak ki pozisyon açılsın. Ben Milyar Dolarlık Enerji tesisi biliyorum taş çatlasın 50 tane mühendis var(Hepsi de Makine değil ama öyle sayalım). Sen onun gibi 12 tana tesis açacaksın ki Yıldız Teknikten çıkan mühendisler iş bulsun

    Bir de yetmezmiş gibi kalitesiz üniversiteler açtılar. Oradan çıkanlar ya piyasada fiyat kırıyorlar ya da torpille işe girip iyi mühendisin önüne geçiyorlar

    Özel üniversite ve dgs saçmalığı eklenince bu ülkede çok fazla zeki ve çalışkan öğrenci harcanıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0985F6AB6 -- 20 Kasım 2018; 15:5:28 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: burakdc

    Dediginize bir yere kadar katilabilirim ama sanayide calismak yerine cafeye giden arkadasta kendini dusunmek zorunda sen adama ayni maasla daha yorucu birtempoya yada daha zor bir sosyal ortama sokarsan adam sanayiye gitmez daha az kazansa bile cafeye gider cunku hayatta teksey para kazanmakta degildir bunu sanayi sitelerinde calsimis bir muhendis olarak yaziyorum
    Dediginizde cok haklisiniz fakat ulkenin ekonomik durumu ortada. Sizin az maas dediginiz paralari biz yeni mezun mimarlara da veriyorlar. İsimiz daha mi kolay markette calismaktan hic de degil. Ama sonucta birinde onunde bir yol var yukselme sansin var, digerinde kafe garsonlugundan restoran sef garsonluguna bir yolun yok yani.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olgi kullanıcısına yanıt
    Öyle kapı kapı iş arama dönemi bitti. En azından vasıflı üniversite mezunu biri için kapı kapı dolaşıp iş aramak olumsuz bir durum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birleşik Krallık Ankara Anlaşmasına başvur git arkadaşım. Tr de iş arayıp sinirini bozma.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Suriyeliyim de her kapı açılır.
  • Ünivetsiteden mezun olmuş adamweb sitesinden iş arıyorsa hele de bu makine mühendisi vs ise işe alınmaması normal ;)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Treth -- 20 Kasım 2018; 16:10:11 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.