Şimdi Ara

İŞ BULAMAYAN MEKATRONİK MÜHENDİSİ (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
185
Cevap
6
Favori
42.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ülkede arge yok ki mekatronik gelişsin , her anlamda ar-ge ihtiyacı var , adamlar daha mekatronigin ne olduğunu bilmiyor ,sen gel bu ülkede iş bul , dile kolay , tavsiyem İngilizceni geliştirip yurtdışında iş başvurularında bulunmanız.
  • şu konulardan bikaç tane daha görürsem mühendislik okumaktan temelle vazgeçecem
  • Böyle sistemin ben te ak...

Çocukluk hayalim idi Mekatronik mühendisliği, puanım tutmasına rağmen gittim Makina mühendisliği yazdım.
    İş bulamam vb diye. Ulan böyle sistemin ben ta... 3. sınıftayım ve nefret ediyorum makinadan gano 0.82 sınıfa girince tek düşündüğüm bu bölümden nasıl kurtulacağım oluyor sadece. 2. sınıfta sadece 3 kere derse gitmişimdir en fazla o kadar nefret ediyorum.

Çocukluk hayalime Mekatronik Mühendisliğine geçmek istiyorum ama bu durumdan geçemiyorum, yazın geçecektim bi profla bu konuyu konuştum, yok saçmalama makina temel mühendisliktir bırakıp başka bir yere geçilmez dedi... ulan hayat, ulan okul.........................................................................................
  • bu ülkede sağlık sektöründen bir bölüm seçmediyseniz iş bulmanız 5 kat zorlaşıyor.

inşaat sektöründen mimarlık, inşaat mühendisliği gibi bir bölüm seçmediyseniz 2 kat daha zorlaşıyor.

4 yıllık mimarım, ben 1 ayda iş bulabiliyorum ama ücretler tatmin edici değil tabi ki. 2.5-3 arası. o da özgeçmişim fena olmadığı için 1 ayda bulabiliyorum. başka bir arkadaşım özgeçmişini çok dolduracak projelerde bulunmadığı için uzun süredir iş bulamıyor , sıkıntı çekiyor.

mezun olduğum yıllarda kariyer, yenibiris ya da mimarlar odasının websitesinde yüzlerce mimar iş ilanı varken şu an o günlere göre yüzde 75 daha az ilan sayısı. istihdam düşüyor, nitelikli işsiz artıyor.
  • Mekatronik mühendisliği benim bildiğim

Makina+Elektronik+Bilgisayar mühendisliği 3 ünü kapsıyor aslında en rahat senin iş bulman gerek :(
  • fox5578 kullanıcısına yanıt
    Hangi dilleri biliyorsunuz? Kendinize dil seçip o dillerde geliştirin. Algoritma öğrenin. Örnek projeler yapın. Bu projeleri internette yayınlayın. Bu şekilde iş bulmanız kolaylaşır. Bilişim zor bir sektör. Her alandan mezünlar bu sektöre girebiliyor. Jeoloji mühendisinden, orman mühendisine, tıp mezununa, neleri gördüm. O yüzden çok insan var. Bilgisayar mühendisi olup kod yazamayan da var. Kendinizi geliştirmeniz, işveren gözünde işe yarayan bir uzman oldugunuzu gösterebilmeniz lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mekatronik i Almanyadan getirdiler.Turkiyede Ana muhendis dallarindaki mezunlar bile zor is buluyorken yan dal gercekten zor.Bana kalirsa Almanya da 2-3 sene kendi dalinizda calisip gelmeniz sizin icin cok yararli olacaktir.Ne de olsa makinanın baskenti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bursaspor.

Mekatronik mühendisliği benim bildiğim

Makina+Elektronik+Bilgisayar mühendisliği 3 ünü kapsıyor aslında en rahat senin iş bulman gerek :(

Makina+Elektronik+Bilgisayar dendiği zaman insan ooo diyor ama hiçbirini tam öğrenemediğin için hiç bir işe yaramıyor. 3 tane yarım yamalak dil bilceğine ana dilin gibi ingilizce bilmen gerekir. O hesap işte.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okurken çok havalı, okul bitince iş bulmak için süründüren mesleklerden sadece bir tanesi.

Umarım en kısa sürede iyi bir iş bulursun hocam. Ülke malum, hayatta kalmak zorlaşıyor... :/
  • İş bulmada en temel mantık şudur:

Ne işe yarıyorsun?

Yani sen kimin hangi işinde yardımcı olacaksın?

"Cevabın benim diplomam var" ise sadece KPSS ile iş bulabilirsin.

Sen para kazandır ki sana para versinler.

Misal bir harita mühendisi adayı olarak ben bu soruya şu cevabı verebilirim:

Ben sizin inşaatınızın konumunu belirleyebiliriz,

Ben konum içeren verileri haritalaştırarak görsel hale getirebiliriz,

Ben sizin için tapulu arazinizin sınırlarını belirleyebiliriz,

Yol çalışmalarında yolun nereden gitmesi gerektiğini ölçerim,

Yönetimsel işlemler için uzaktan algılama uyduları yardımıyla uygun tarım arazilerini size sunarım vs

vs gibi..

@Heisenberg1872

Senin bu soruya cevabın var mı? Diploman hiç önemli değil.

• Mekatronik mühendisiyim. 3 yıldır çalışıyorum askerlik de yaptım. Bolumumle ultra alakasız bir sektörde yöneticiyim. Koü mezunuyum. Yardım etmek isterim ama böyle forumlarda yazmaya useniyorum uzun uzun yazmaya.

Sana tek diyeceğim su ki; taciz et. Taciz etmeden iş bulamazsın. Gordugum kadarıyla sadece mail atıp basvuru butonuna basip kacmissin. İstedifin işi fabrikayı şirketi tespit et insan kaynaklarının kayincosuna, bakkalina ve hatta don aldığı yere kadar ulaş ve o işi kap. Sürekli ara o işi istiyorum de. Ne zaman alacaksınız ne zaman çağıracaksiniz de. Kapılarına dayan. Fabrikanın güvenliği ile sohbet et kanka ol. Güvenlik sayesinde ise girenler var. Gerçekten bir yerde calismak istemiyorsun isteseydin bu forumu acmazdin.

Yakın arkadaşım 1250 tl!!!! lik iş için kıçı kırık küçük bir işletmeyi taciz etti. Az bi tecrübe kazandı Ordan 2500 lira maasla taşeron ordan da cok buyuk bir lastik firmasina. Simdi 6-7 kazanıyor. 3 sene de 1250 liradan geldi buraya. Diger arkadaşım 1300 ile başladı şimdi o kadar Euro maasla başka yere geçti.

Beni anlayacağını dediklerimi yapacagini sanmıyorum. Açık konuşayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dieselsingle -- 16 Aralık 2016; 23:35:42 >

• Hangi akla hizmet mekatronige girdin? Kalirsin tabii, ozellikle su anki durumda.
  • Bu sorun başta işletme üzerinde çok gözüküyordu.artık mühendislerde de durum aynı maalesef.yakında hukukta da olacak gibi gözüküyor.Ben ingilizce işletme(deü) okuyorum.
    3.sınıfım.mesleki ingilizcem iyi.konuşma olarak kendimi geliştirdim.yazı olaraksa karmaşık bir konuda 3-4 sayfalık bir essay yazabilecek bir bilgi birikimim var.
    Bazen diyorum kendime,hiçbirşey yapamazsam,ingilizce +2 ek dille birşeyler yaparım.
    Türkiyede cidden belli başlı bölümler ve belli başlı üniler dışında iş bulmak cidden zor.
    Allah kolaylık versin.

• Makineciler olarak enerji,mekatronik,otomotiv gibi bölümlere karşıyız Tam olarak bölümünün işini yapmak istiyorsan biraz zor ama diğer türlü makineci gibi çaycı falan bile olurum diyorsan bulursun be kardeşim sen şanssızmışsın bence
  • BlancpaiN kullanıcısına yanıt
    Reis yapma bi dünya ders zaten ortak. Desen ki mühendisliği sevmiyorum tamam da ortak ders sayısı çok fazla.
  • Özel üniversiteler tüm meslekleri bitirdi.Mühendisligide ayni saglik da.
  • Heisenberg1872 H kullanıcısına yanıt
    Illa mekatronik ile ilgili bir istemi calisman lazim kalite konrol belgelerini al kaliteci ol muhendisleri askerde sozlesmeli aliyolar oda olabilir yada polis ol bir suru imkan mevcut hocam mekatronikle kendini kisitlama

• dostum bi kriz ortamındayız
    ayrıca 3 ay iş bulammamak normal 1 sene bile bulamayabilirsin
    önüne gelen her işe atlama
    şişecam mühendis arıyodu iyi de maaş verirler 7 bin brütle başlarsın orayı zorla
    bu boş vakitlerini dil öğrenerek geçir
    son olarka hangi üniv mezunusun
  • quote:

Orijinalden alıntı: TherafluForte

Belediyelere başvur. Mesleğine uygun olmayabilir iş ama benim kuzen sakarya endustriden mezun oldu yaklaşık 5-6 ay sonra belediyeden çağrıldı. İnsan kaynakları bölumune. Ihraclardan dolayi cok acik varmis gir belediyelere bir dene sansini. (Maasi ortalama net 2800)

belediyelerde maaşlar 4500 civarıdır sözleşmeli çalışırlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bursaspor.

Mekatronik mühendisliği benim bildiğim

bu mantıkla olaya bakılmaz
    kimse 3 işi birden yapamaz
    kimse makine mühendisliğinin 5 dalını da bir anda yapamaz
    dönem uzmanlaşma devri
    elektrik mühendisisin misal , yüksek gerilimde uzmanlaştın, adam seni seçer elektrik elektronik mühendisini değil. ya da kontrol otomasyonda uzmanlaştın adam seni seçer gene elektrik elektronikçiyi değil

gençleri böyle absürd isimlerde bölümler açarak kandırdılar.

inşaat elektrik makina temel mühendisliklerdir işsiz kalmazlar.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.