Şimdi Ara

İŞ BULAMAYAN MEKATRONİK MÜHENDİSİ (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
185
Cevap
6
Favori
42.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fox5578

6 aydır iş bulamıyorum. Bilgisayar programcılığı mezunuyum. Ailemin yüzüne bakamaz oldum. Akrabalar iş bulamadın mı diye sorup duruyorlar. Evde oturmaktan mahvoldum. Psikolojim bozuldu. İntihar etmeyi bile düşündüm arkamdan ağlar üzülürler diye edemiyorum. İnsan içine çıkamıyorum işle ilgili soru soracaklar diye. Kpss başvurdum koskoca ülkede sadece 48 kişi alacaklarmış ordan da elim boş döndüm. Her yere cv gönderiyorum geri dönüş bile yapmıyorlar. Gerçekten intihar edeceğim artık çünkü sabrım kalmadı.

Hangi okuldan mezunsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: febrezzo

quote:

6 aydır iş bulamıyorum. Bilgisayar programcılığı mezunuyum. Ailemin yüzüne bakamaz oldum. Akrabalar iş bulamadın mı diye sorup duruyorlar. Evde oturmaktan mahvoldum. Psikolojim bozuldu. İntihar etmeyi bile düşündüm arkamdan ağlar üzülürler diye edemiyorum. İnsan içine çıkamıyorum işle ilgili soru soracaklar diye. Kpss başvurdum koskoca ülkede sadece 48 kişi alacaklarmış ordan da elim boş döndüm. Her yere cv gönderiyorum geri dönüş bile yapmıyorlar. Gerçekten intihar edeceğim artık çünkü sabrım kalmadı.

Selçuk üniversitesi

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: febrezzo

quote:

Selçuk üniversitesi

Hocam projeleriniz falan var mi ? Cvnize ne koyuyorsunuz yani ? Birde isi nerede ariyorsunuz istanbulda mi bulundugunuz sehirdemi?

• quote:

Orijinalden alıntı: UsainBolt

Kanıt? Hani diploma? 0 mesaj tırıvırı bir konu.Hala öğrenemediniz konu nasıl açılır

TC'yi de yazsın mı ?
  • Kardeş seni her noktanla anlayan biri olarak taktiği veriyorum. İncelediğin iş ilanlarından sana en uygun olan 15-20 taneyi gözüne kestir. İnternet başvurusunu salla benim özgeçmiş 197 kez görüntülendi bi cacık çıkmadı. Bu gözüne kestirdiğin firmalara direk git. Cv bırakmaya geldim de. Eline kendi boş cv şablonlarını verecekler. Doldur bırak. En fazla 1 ay sonra iştesin. Sonra da ilk maaşınla yemeksepetinden yemeğimi ısmarla.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Qui-Gon Jin

Kendini geliştirciler gelir şimdi

Geliştirmesin de sadece ben bu kadar ortalama yaptım deyip iş mi arasın? İşveren aldığı elemanın kendine ne kadar yararlı olacağına bakar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimde durumum aynı sayılır 2 sene önce kpss 60 puanla kapatıp daha da açık veren bölümüm biraz önce açıklanana göre tam tamına 17 kişi olacak böyle birşey nasıl mümkün olabilir anlamıyorum aklım almıyor.
  • gigok kullanıcısına yanıt
    Hangi bolum hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: onur365021

Hangi bolum hocam

Sosyal Hizmet hocam öğretmenlik yerine yazdığım için çok pişmanım
  • febrezzo F kullanıcısına yanıt
    İstanbul da iş arıyorum. Daha önce ücretli öğretmenlik yaptım. Stajımı ytü de teknoparkda yazılım şirketinde yaptım. Teknikerlik, IT gibi iş arıyorum. Ama yok. Hiç bir yerde iş yok...

• Bende IT istiyorum sirf onun icin askere bile gittim ama nafile.müş. tem. olarak yoluma devam etcem gibi duruyor
  • Yurtdışını düşün singapur mesela ingilizcen varsa sıkıntı yaşamazsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: profzo

bende iibf mezunu işsizim artık iş aramayı bıraktım ticaret yapıyorum
    birkaç ay berbat biyerde çalıştım para topladım
    şimdi ufaktan ticaret ve iddaa oynuyorum aylık gelirim 2.500 - 5.000 arası değişiyor
    kpss girmek istesen 8.000.000 kişiden 20.000 kişi alıyolar (95 puan falan almak lazım 1yıl dershane 3-4bin gidecek işsizin zaten)
    özel sektörde bankalara girmek istesen sınavları geçsen bile tanıdıklarını alıyolar
    geriye kalıyor asgari ücret ile 12-13 saat iş garantisi olmadan(kariyere katkısı olmayan yerde) lise mezunu patron yanında çalışmak
    şuan ingilizcem ortanın biraz üstünde.çok geliştirip yurtdışına gitmeyi düşünüyorum orda ne iş olursa olsun burdakilerden daha fazla maaş + daha az çalışma süresi var

Hangi üniden mezunsunuz ?
    Bildiğiniz diller ?
    Stajlarınızı özenli yaptınız mı?
    Kpssden 80-90 puan aralığında atanan var diye biliyorum.
    Okurken sırf okumuş olmak için mi okudunuz yoksa derslerinize düzenli çalışıp çabaladınız mı?
    İibf mezunlarında iş alanı çok geniş ama çokta fazla mezun var kendini geliştiren kazanıyor.

• Oldu bile zaten.

• Kız arkadaşimla anlasip mekatronik mühendisliği okuyacaktik, ayrıldık o dış doktoru olacak simdi ben işletme mezunuyum :D:D o geldi aklıma demek ki iş bulmak kolay değilmiş, şimdi KPSS abaniyorum:D inş bulursun iş
  • En azından sizi aileniz tehdit etmiyor iş bulamazsan evden kovarız diye.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam neredesin cv niye gönder bizim ik departmanına ileteyim istersen
  • Geleceğin mesleği lafı diye bir şey geçiyorsa bilin ki bunu diyenler yol yapıyorlardır, başkalarını tuzağa çekmek isityorlardır. Lise de okuyan bir genç kötü niyetlileri nerden anlasın. Ancak zaman geçtikçe anlaşılabilir bazı şeyler.

Bu ülkede birileri geleceğin mesleği diyip sizi o yöne çekmek isitiyorsa kandırıyordur. Türkiye'de vazgeçilmez olan sağlık mesleğidir. Çünkü herkes hastaneye düşer. Doktorluktur, ardından diğer sağlık gruplarıdır. Dayak haberlerine bakmayın kime sorsanız doktor der mesleklerde.

Mühendislikte ise yurtdışına gitmeyeceksen ve çok idealist birisi de değilsen Ülkenin şartlarına göre seçim yapacaksın. Misal Türkiye 50'ler de 60lar da tarım ülkesiydi. En geçerli mühendislikte ziraat mühendisliğiydi. Şimdiler de ise inşaat ve makine var. Ama makine derken de Türkiye üretici ülke değil. Sıkıntı burada. Türk ekonomisi 80'lerde beri inşaatla yürüyor. Elbette günün birinde betonunda devri bitecek, doyuma ulaşacak. Ama şu anda öyle bir sıçrama yok.

Bilgisayar, internet çok kullanılıyor ama dediğim gibi üretici değiliz.

Bunun dışında güvenlik en önemli sorun. Güvenlikçi, polis alımları her zaman revaçtadır.

Öğretmen alımları çok revaçtaydı. Ama şimdi biraz durdu. Gene ileride başlayabilir alımlar.

Bunun dışında ülkenin ekonomik durumu ve teknolojik ilerleme durumuyla da herşey alakalı. Ülke büyüyünce işsizlik azalıyor, daha çok meslek alanı açılıyor. küçülme yaşanınca işsizlik artıyor, herkes güvenilir liman denilen mesleklere sığınıyor, geri kalanları küme dışı bırakıyor.

• Hocam ingilizce durumun nedir ?
  • Odtü ee mezunu biri olarak ben bile 6 ay sonra iş buldum, piyasa gerçekten çok kötü, eğer mezun olduktan sonra bu duruma düşmek istemiyorsanız tıp seçin. Hiç değilse emekleriniz bşa gitmez
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.