Şimdi Ara

İŞ BULAMAYAN MEKATRONİK MÜHENDİSİ (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
185
Cevap
6
Favori
42.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ben okulu bırakıyom.
  • Gemi makineleri işletme mühendisliği o hocam, gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisliğinden farklı.
  • Adam iş buldu galiba. Yok ortalıkta.

Neyse ben yine de yazayım.
    O işsizlik süreci mühendis adaylarının büyük bir kısmının yaşadığı süreçtir.
    Ben de yaşadım. 1 sene falan sürdü hemde.
    Bu sürecin içindeyken kendini değersiz hissedersin. "Acaba bilmediğim bir sorun mu var lan bende" diye düşünürsün.
    Bu kafadayken gittiğin iş görüşmelerinde de iyice ezik hissedersin.
    İş görüşmelerinde ilk olarak bir takım İK (insan Kaynakları) ablaları gram ingilizce bilmediği halde havalı olsun diye "plaza" türkçesiyle birşeyler sorar.
    Sen tabi bu dünyaya ve bu terimlere uzak olduğundan "oha lan karı neler biliyo" diye düşünürsün.

Her neyse,
    İki yolun var önünde.
    1. Mühendis olmak
    2. Süs bebeği olmak

2. yolu seçip süs bebeği olmak istersen "Blow Job Human Resources" gibi süslü isimlerle bu işin ticaretini yapan ve genelde eski İK'cı ablarların kurduğu danışmanlık şirketlerine başvur.
    Onlar seni allayıp pullayıp bir fabrikaya sokarlar. 1-2 maaşını da alırlar.
    Sen o fabrikada ne yaparsın bilemem. Büyük bir fabrikaysa arada kaynar gidersin. Her sene %8 zam alırsın.
    Ama mühendis olamazsın.

1. Yolu seçip çileler diyarına girmek ise diğer bir seçenek.
    O süslü plazaları, topuklu ayakkabı seslerini kenara koy.
    Bölümün üzerinden gidersek, bir sürü küçük otomasyon firmaları var. Bunları bulmaya çalış. Belki fuarlarda falan bulursun.
    Bazıları robot işleri yapıyor. Aslında bu firmalar çok önemli bu ülke için.
    Sen de çok önemlisin. Çünkü Mekatronik Mühendisi olmaya çalışıyorsun. Bu mühendislere çok ihtiyacı var bu ülkenin.
    Sana tavsiyem. Robot işlerine odaklan. Bunlarla ilgili internette bir şeyler araştır. Fuarlara git.
    Robot sanayide nasıl kullanılıyor, ne işler yaptırılıyor vs vs. Özellikle kameralı robot uygulamaları, parça alma vs gibi konular ilgi çekiyor.
    Çünkü robotlar ucuzlamaya başladı. Her işletmeye alınabilir hale geldi.

Girdin diyelim bir otomasyon firmasına. Bütçeleri bellidir. Çok maaş bekleme. Hatta hiç maaş almasan da olur.
    Çünkü sen daha onlara bir şey verecek durumda değilsin. Burada geçireceğin 1 yılın ardından kendine kattıklarınla artık yola çıkabilirsin.
    Artık kimseden torpil morpil beklemene gerek yok. Bir şeyler öğrendin. Bir robot kurulumu yapabilir düzeye geldin.
    Bir üst klas bir otomasyon firmasının kapısına gidebilirsin.
    Böyle böyle istediğin yere gelirsin.
    Umut hep vardır. 3 ay işsizlik birşey değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: C4_1400

Adam iş buldu galiba. Yok ortalıkta.

Neyse ben yine de yazayım.
    O işsizlik süreci mühendis adaylarının büyük bir kısmının yaşadığı süreçtir.
    Ben de yaşadım. 1 sene falan sürdü hemde.
    Bu sürecin içindeyken kendini değersiz hissedersin. "Acaba bilmediğim bir sorun mu var lan bende" diye düşünürsün.
    Bu kafadayken gittiğin iş görüşmelerinde de iyice ezik hissedersin.
    İş görüşmelerinde ilk olarak bir takım İK (insan Kaynakları) ablaları gram ingilizce bilmediği halde havalı olsun diye "plaza" türkçesiyle birşeyler sorar.
    Sen tabi bu dünyaya ve bu terimlere uzak olduğundan "oha lan karı neler biliyo" diye düşünürsün.

Her neyse,
    İki yolun var önünde.
    1. Mühendis olmak
    2. Süs bebeği olmak

2. yolu seçip süs bebeği olmak istersen "Blow Job Human Resources" gibi süslü isimlerle bu işin ticaretini yapan ve genelde eski İK'cı ablarların kurduğu danışmanlık şirketlerine başvur.
    Onlar seni allayıp pullayıp bir fabrikaya sokarlar. 1-2 maaşını da alırlar.
    Sen o fabrikada ne yaparsın bilemem. Büyük bir fabrikaysa arada kaynar gidersin. Her sene %8 zam alırsın.
    Ama mühendis olamazsın.

1. Yolu seçip çileler diyarına girmek ise diğer bir seçenek.
    O süslü plazaları, topuklu ayakkabı seslerini kenara koy.
    Bölümün üzerinden gidersek, bir sürü küçük otomasyon firmaları var. Bunları bulmaya çalış. Belki fuarlarda falan bulursun.
    Bazıları robot işleri yapıyor. Aslında bu firmalar çok önemli bu ülke için.
    Sen de çok önemlisin. Çünkü Mekatronik Mühendisi olmaya çalışıyorsun. Bu mühendislere çok ihtiyacı var bu ülkenin.
    Sana tavsiyem. Robot işlerine odaklan. Bunlarla ilgili internette bir şeyler araştır. Fuarlara git.
    Robot sanayide nasıl kullanılıyor, ne işler yaptırılıyor vs vs. Özellikle kameralı robot uygulamaları, parça alma vs gibi konular ilgi çekiyor.
    Çünkü robotlar ucuzlamaya başladı. Her işletmeye alınabilir hale geldi.

Girdin diyelim bir otomasyon firmasına. Bütçeleri bellidir. Çok maaş bekleme. Hatta hiç maaş almasan da olur.
    Çünkü sen daha onlara bir şey verecek durumda değilsin. Burada geçireceğin 1 yılın ardından kendine kattıklarınla artık yola çıkabilirsin.
    Artık kimseden torpil morpil beklemene gerek yok. Bir şeyler öğrendin. Bir robot kurulumu yapabilir düzeye geldin.
    Bir üst klas bir otomasyon firmasının kapısına gidebilirsin.
    Böyle böyle istediğin yere gelirsin.
    Umut hep vardır. 3 ay işsizlik birşey değil.

Ya ne güzel yazmışsın aynı kafada olduğumuz kesin. İsmini vermeyeceğim bir kurumsal firmada 7 ay çalıştım (yaşam için teknoloji gerisini getirin). Tanımladığın süs bebekliğine az daha giriş yapmaktaydım ki bir robotik - görüntü işleme firmasında mekanik tasarım mühendisi olarak işe alındım. Gerçek mühendis olduğunu işte burada anlıyorsun. Kurumsal firma kimliklerinin alayı boştur. Gerçek mühendisler firması küçük ama hayal gücü geniş insanlardan çıkıyor.

• imam hatip mezunu olsaydın paraları cukkalardın :D azıbababhajsdlas
  • usta iş buldun mu bulamadın mı bende kou mkt 2. sınıftayım sadece mail ile mi başvuru yapıyosun ?
  • kangal159 K kullanıcısına yanıt
    Hep aynı mühendisleri okurken kaygı sarıyor daha
  • Moralini bozma kardeşim..Allah'ın izniyle bulursun.Sonuna kadar denemeni öneririm.Olmadı kpss çalışarak atanmaya çalış
  • bence csb lan bu post. imkanı var mı lan işsiz kalması? hadi ilk 2-3 ay neyse de adam 2-3 ay iş yoktu askere gittim geldim gene yok diyor. mutlaka vardır. adam da bizi yiyo bence.
  • Abi üstte bi abi demişti işi beklemeyin koparin alın bizimde var tanıdık abiler kou mkt den mezun dilin varsa diyo once 1 yil 2_3 milyar ondan sonra 8-10 a. Kadar senin kalitene bagli diyo
  • makine 1. sınıftayım bu başlıkları görünce yavaştan tırsma geliyor
  • Sanıyosunuz 10 yıl sonra mühendis azalcakmı aksine doldu şuanki mühendisler istediği kadar kendini geliştir hiç bişey yaramıyolar çünkü ülkemde üretim yok teknik anlamda hiç bişey gelişmemiş.bende makine myo mezunuyum mühendisliğe devam etcektim değmez dedim o kadar kafa patlat sonra hiç bişey olma gidin kpss kasın zaten ülkenin durumu devlet başkasınına kadar kpss takmışlar
  • İş tamamen sana bağlı dostum hukuk mezunu olup bilgisayar alanında çalışan, makine bitirip gemide çalısan insanlar tanıyorum mutlaka kendini geliştir bissuru seçeneğin olsun ya da tek birinde yoğunlas
  • bazarov0734 kullanıcısına yanıt
    Selâm abi seni memurlar sitesinde de görmüştüm :) bazarov34 tu galiba orada da bır tane de trolcugumuz vardı akrabalari ODTÜ insaat vs nba yapıp 50 bin lira alan hahaha ;)) elektrik mühendisliği halen okunur mu ? ikinci sorum olarak ta elektrik elektronikciler 3 ve 4 te elektriği e yönelip ve ek dersler alarak imza yetkisine sahip olabiliyor Muş artık bu durumda elektrik Müh iş bulma vs durumu nasıl olur yani elektrik elektronikcilerle rakip olma durumu olur mu ? ztn kpss ile ikisinin kodu birleşti 4611 oldu ikiside aynı kadrodan atanıyor . Özel sektör de sadece imza yetkisine mi bakıyor eğer öyle ise elektronjkciler de artık ek ders ile o yetkiyi alabiliyorlar . son durumlar ışığında ne dersin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TAnRının Gölgesi -- 15 Nisan 2018; 10:24:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim 2013 mekatronik muh mezunu,geçenlerde zara ya iş görüşmesine gitti ,mağazada 1700 tl ona bile almadılar, mühendislik bitmiştir. Ee mezunuyum 7 yıldır işsizim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • C4_1400 C kullanıcısına yanıt
    İş veren misin ,bedava çalıştıracak keriz arıyorsun herhalde,16 yıllık muhendisim çiğerinizi bilirim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bursa da otomobil fabrikası çok bence alıyodur mekatronik mühendislerini fabrikalar bursa da is ara knk

• adam bide hiç maaş almasanda olur demiş güler misin Ağlar mısın :) piyasada elini sallasan mühendis kaynıyor nede olsa 1 sene o bedava çalışsın sonra bır sene bu bedava çalışsın diyerek milleti sömürüsün ne güzel :)

• Hiç maaş almadan nasıl gecinilcek dilenci olsan daha ıyi be ;) evin kirası ni yeme içmeyi nasıl karsiliycaz mühendis adamız belki evliyiz eve ekmek nasıl götürcez a dur unutmuşum mühendis adam evlenmemelidir de aynı zamanda vurucan kirbaci

• Ortalama 6 ayı bulabiliyor. Can sıkmaya değmez. Kariyer üzerinden daha kolay bulursun. C+ cad solid vs hangi programların eğitimini aldıysan yazman sağlıklı olur. Bitirme tezini ilave etmeyi unutma. Muhakkak bi’ önyazı ekle. Yoksa sallamıyorlar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.