Şimdi Ara

İş arkadaşımın parfümünden rahatsız oluyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
5.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Küçük sayılabilecek bir odada 2 kişi çalışıyoruz. İşim yazılım. Sürekli yoğun konsantre olarak çalışmayı gerektiren işlerle uğraşıyorum. İş arkadaşım beni çok rahatsız eden bir parfüm kullanıyor. Koku gün içerisinde benim için geçmiyor, daha beter ilerleyen saatlerde midem bulanmaya başlıyor. Kokuyu benim gibi duyan, dışarıdan odamıza gelip rahatsız olan kimse yok. Sorun bende mi diye çok düşündüm. Bu arkadaş odada olmadığı zaman koku yok, odadayken çoğu zaman koku var.

    Sorun yaşadığım arkadaşım benden 15 yaş küçük. Konu hakkında bugüne kadar yaptıklarım ve sonuçları:

    * Arkadaşıma bu konuyu utana sıkıla açtım. Defalarca kendisinden özür diledim ve elimde olmadığını, çok midemin bulandığını söyledim. O da dikkat edeceğini söyledi.

    * En az 1 hafta boyunca hiçbir koku duymadım. Sonra koku yine başladı. Konuyu tekrar dile getirdim. Bana bir parfüm şişesi gösterdi. Uykusu geldiği zaman onu koklayıp kendisine geldiğini söyledi, bundan sonra yapmam dedi.

    * 1 hafta kadar daha hiçbir koku duymadım. Sonra yine başladı. Ben yine uyardım, yine 3-5 gün kokmadı, sonra yine başladı. En az 3-4 kere bu durum tekrarlandı. Bu nazik (olduğunu düşündüğüm) uyarılarımın sonuncusunda bana "senin burnun kokuyu alıyor" dedi. Ancak yine 3-5 gün kadar kesildi koku.

    * Nezaketin işe yaramadığını anladım. Kendisine aynen şunu söyledim: "Ben senin büyüğünüm. Sana rahatsızlığımı dile getiriyorum ve bu durum 3-5 gün sonra yine eskisine dönüyor. Senin yüzünden konsantre olamıyorum. İşimi yapamadığım için de mesaiye kalmak zorunda kalıyorum. Çocuklarımı görmemi, aile hayatımı etkiliyor senin bu hareketin."

    * En az 1-2 hafta hiçbir koku duymadım. Sonra koku yeniden çıktı. Ben de kendisine: "Bu sana son uyarımdır. Senin bu yaptığın terbiyesizliktir. Bundan sonra müdürlerimle konuyu konuşacağım" dedim ve kendisi ile sohbeti, merhabayı kestim.

    * Yine bir süre koku duymadım. Sonra gene başladı. Müdürlerime söyledim, bana aranızda anlaşın şeklinde cevap verdiler. Ben de dayanmak için başka yollar aradım. Bazı günler hiçbir koku yok; ancak bazı günler mide bulantısından işimi yapamıyorum. Koku duyduğum anda klimanın fan hızını sonuna kadar getiriyorum. Sakalıma ve üstüme bol bol kolonya sürüyorum. O da yetmezse nane yağı verdi eşim, onu sakalıma bıyığıma sürüyorum. Son 1-2 aydır bu şekilde yapınca onun kokusunu çok çok az duyup, işime devam edebildim. Ancak bugün, kolonya şişesinin yarısını sakalıma boşalttım resmen. Yine de kokudan duramadım. Bana mı öyle geliyor, ben mi takıntılı ve manyak biriyim bilmiyorum. Ancak adam yerinden kalkıp masamın önünden geçtikten saniyeler sonrasında buram buram koku geliyor bana.. Ofisimizde hanımlar var, başka insanlar var. Onların odalarına girip oturduğum oluyor. Hiçbirindeki kokudan rahatsız olmuyorum; ancak bu adamın kokusuna dayanamıyorum.

    İstifa etmeyi düşünüyorum ama 43 yaşında bir yazılımcıyım ve kendini satabilen biri değilim; iş bulamamaktan çok korkuyorum ve 3 çocuğum var.

    Burun hücrelerimi öldürmenin bir yolu var mı diye araştırmayı düşündüğüm bile oldu. Ne yapmalıyım bilmiyorum. Müdürümle yeniden konuştum konuyu, ama pek ilgilenmedi sanırım. Hipnoz tedavisi gibi bir şey olsa, ofise girince beynim hiçbir kokuyu duymasa ne güzel olurdu..







  • Kapalı mekanlarda (ofis, sınıf gibi) parfüm sıkılmaz. Ter kokmasını önleyen roll on, deodorant yeterlidir. Bu önemli bir görgü kuralıdır. Çünkü bu gibi yerlerde bulunmak bir zorunluluktur ve insan ne yapması gerekiyorsa onu yapmak için oradadır. Onu; işini, dersini yapmasından alıkoyamazsınız. Bir kişi rahatsız oluyorsa ve bunu dile getiriyorsa, buna rağmen aynı davranışı göstermek vandallıktır. Laftan anlamıyorsa tutup silkin.
    Hocam parfüm kokusundan istifa mı edilir hiç? Bunları düşünme bile lütfen. Karşında çalışan bir kişi olsam sen bunları dedikten sonra o parfümü bir daha elime almam sonuçta karşımda ciddi şekilde rahatsızlık duyan biri var.

    Benim kendi tahminim mide bulantısı vs de oluştuğuna göre parfümde etken bir madde seni olumsuz etkiliyor olabilir. Keşke hangi parfümü kullandığını net ismi ile öğrenip yazsaydın.

    Sana son çare olarak tavsiyem ise :



    size hak veriyorum, bu husus kadın/erkek parfümü farketmez, benzer şeyden bende şikayetçiyim ama toplu taşımada, kadınların parfüm kokularına lafım yok hepsi mis gibi çiçek gibi meyve bahçesi gibi kokar otobüsün pis kokusunu içinde sizi kendinize getirir ferahlarsınız nefes aldım sonunda dersiniz, ancak bir tane kadın parfümü var adını bilmem kaliteli birşey midir yoksa market ürünü müdür herneyse belki 5-10 kere toplu taşıma da denk gelmişimdir onu sıkan genç bir kadında olabilir yaşlı bir teyze de , nasıl tarif edeyim bildiğin yoğun toprak aromalı keskin meyve kokusu karışımı birşey , bütün aracın içerisine siner yolculuğunuz zehir olur başınız ağırır, mideniz bulanır, varacağızın yerde indikten sonra ohh be dersiniz,

    sizin olayınızda aşırı takıntı yaptığınız yok haklısınız rahatsız oluyorsunuz ve bu da iş performansınıza yansımakta, aynı odada gün boyu o kokuyu çekmek düşünmek bile istemiyorum, bazı insanlar vardır deli gibi parfüm sıkarlar en ağırlarını en keskinlerini çünkü onların hoşuna gider rahatsız olmazlar hatta hafif bile gelir ellerinde imkan olsa daha keskin daha ağır parfümler esanslar bulsalar baştan aşağı onla yıkanmak isterler.
    İdrak sorununuz mu var anlamış değilim, kişinin kokladığı bir kokudan dolayı midesi bulanıyor ve iş yapamıyor, durum derde bak deme seviyesinden ötede bir durum ve iş hayatını da etkiliyor bu derde bak denebilecek seviyede saçma görülecek bir durum değil, konuyu açan abimizin de yaşını başını almış biri olduğunu hatırlatarak önerilerde bulunmanızı doğru bulurum çünkü biz gençlik aklıyla pek hareketli düşünceler söyleriz ancak kişi yaşını aldıkça tavırları ve hareketleri de olgunlaşır çıkıp ofiste karşındaki kişiye bağırıp çağırmakta pek yakışık almaz.

    Bence durumu ciddi bir dille müdürlerinize anlatıp ofis içerisinde sizin veya parfümünden rahatsız olduğunuz kişinin başka biriyle masa değişmesini isteyebilirsiniz, durum bayağı zamandır gerçekleşiyor ve söylediğinize göre sizi fazlaca etkiliyor, ofiste yer değişimi evet uzun sürebilir ancak uğraşınıza değebilir, karşınızdaki kişi belli ki hıyarın teki ve gidip 5-10 liralık parfüm satan parfümcüden veya kaliteli üretim yapmayan açık parfümcüden parfüm alıp kendisini güzel kokuyor zanneden biri -toplumda sıkça karşılaştığımız tiplerden- ve sizi en son çıldırma seviyesine getirebilecek gibi gözüküyor.
    Abi o zaman son çare korkutacaksın Yarın yine sürüp gelirse hafiften delir çıkışta soracağım ben sana diyip masayı falan yumrukla. Akşam da arkasından takip et ulan a... ....dugum diyip duvara yapıştır biraz hırpala

    Müdürlerin de ne mal adamlarmış kendi aranızda çözün ne demek, çözebilsen zaten onlara başvurmazsın. Hırpalama konusunda ciddiyim bu arada. Bu vakte kadar nasıl çıldırmadın onu da çözemedim çok sabırlı adammışsın
  • O nasıl bir parfümmüş ya Rochas vardı eskiden herkes sıkardı şekerli iğrenç bir kokuydu onun gibi bir şey mi.
    Şu yarım saatte bir fıs yapan oda kokularından alsanız faydası olur mu, lavanta kokusu keskindir mesela diğer kokuları hemen bastırır onu bir deneyin. Olmadı oda değiştirmeniz hiç mi mümkün değil, müdürünüze söyleyin parfümü bahane etmeyin de beni rahatsız ediyor, işlerimi yetiştiremiyorum bunun yüzünden deyip başka odaya geçmek isteyin veya söyleyin onu göndersinler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1F943E7C5 -- 5 Ağustos 2019; 20:1:55 >
  • Acayip değişik bir konu bu.

    Arkadaşınızın kullandığı parfümün içeriğindeki bir şeye alerjiniz vs olabilir mi acaba? Kokusu sizi rahatsız etmeyecek bir parfüm alıp arkadaşınıza hediye etseniz? Tekrardan rica edip bu parfümü kullanır mısın diye sorsanız?

    Yani aslında istediğiniz şey de garip, birisi bana parfümünü sıkma dese oralı olmam herhalde. Ama başta dediğiniz gibi nazik bir şekilde söylerse ya parfümümü değiştiririm ya da sıkmam.

    Dediğim gibi kendiniz bir parfüm satın alıp arkadaşınıza hediye etseniz iş çözülür gibi. Ayrıca parfüm kokusundan midenizin bulanması çok garip. Ne tarz kokuyor parfüm? Çok mu yoğun? Markasını ve kokusunu merak ettim şimdi.
  • Hocam kokuyor.net diye bir site var.

    Bu kişiye anonim olarak kötü koktuğunu mail atabilirsiniz. Bu sayede belki sizin dışında başkalarının da kokudan rahatsız olduğunu düşünebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deneyici23 -- 5 Ağustos 2019; 20:2:43 >
  • oha abi milletin dertlerine bak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • El sabununa benzeyen, garip bir koku. Hacı yağı diyesim geliyor, onun nasıl koktuğunu da bilmiyorum açıkçası. Zamanla insan kokuya alışır, ben buna alışamıyorum, kokmaya devam ediyor ve bir süre sonra midem ciddi şekilde bulanıyor. 1.5 saattir yok kendisi, şu anda iş yerindeyim, koku yok. Parfüm almayı kendisine teklif ettim. Roll-on önerisinde bulundum, ter kokusunu kesmek için kullanabilirsin dedim. Gerek yok sürmem dedi her seferinde. İstersen ter kok, sarımsak kok, başka bir şey kok ama bunu sürme n'olursun da dedim.

    Burada anlattığımı aynen müdürüme de anlattım ama, bir şey değişmedi. Ofis düzeni bu değişikliğe pek müsait değil, o da haklı. Umarım kimsenin başına böyle bir durum gelmez, bazılarınıza çok geri zekalı bir durum gibi geliyordur eminim. İnanın pek hoş bir durum değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilsever -- 5 Ağustos 2019; 20:24:45 >
  • size hak veriyorum, bu husus kadın/erkek parfümü farketmez, benzer şeyden bende şikayetçiyim ama toplu taşımada, kadınların parfüm kokularına lafım yok hepsi mis gibi çiçek gibi meyve bahçesi gibi kokar otobüsün pis kokusunu içinde sizi kendinize getirir ferahlarsınız nefes aldım sonunda dersiniz, ancak bir tane kadın parfümü var adını bilmem kaliteli birşey midir yoksa market ürünü müdür herneyse belki 5-10 kere toplu taşıma da denk gelmişimdir onu sıkan genç bir kadında olabilir yaşlı bir teyze de , nasıl tarif edeyim bildiğin yoğun toprak aromalı keskin meyve kokusu karışımı birşey , bütün aracın içerisine siner yolculuğunuz zehir olur başınız ağırır, mideniz bulanır, varacağızın yerde indikten sonra ohh be dersiniz,

    sizin olayınızda aşırı takıntı yaptığınız yok haklısınız rahatsız oluyorsunuz ve bu da iş performansınıza yansımakta, aynı odada gün boyu o kokuyu çekmek düşünmek bile istemiyorum, bazı insanlar vardır deli gibi parfüm sıkarlar en ağırlarını en keskinlerini çünkü onların hoşuna gider rahatsız olmazlar hatta hafif bile gelir ellerinde imkan olsa daha keskin daha ağır parfümler esanslar bulsalar baştan aşağı onla yıkanmak isterler.




  • Garip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: otomobilsever

    El sabununa benzeyen, garip bir koku. Hacı yağı diyesim geliyor, onun nasıl koktuğunu da bilmiyorum açıkçası. Zamanla insan kokuya alışır, ben buna alışamıyorum, kokmaya devam ediyor ve bir süre sonra midem ciddi şekilde bulanıyor. 1.5 saattir yok kendisi, şu anda iş yerindeyim, koku yok. Parfüm almayı kendisine teklif ettim. Roll-on önerisinde bulundum, ter kokusunu kesmek için kullanabilirsin dedim. Gerek yok sürmem dedi her seferinde. İstersen ter kok, sarımsak kok, başka bir şey kok ama bunu sürme n'olursun da dedim.

    Burada anlattığımı aynen müdürüme de anlattım ama, bir şey değişmedi. Ofis düzeni bu değişikliğe pek müsait değil, o da haklı. Umarım kimsenin başına böyle bir durum gelmez, bazılarınıza çok geri zekalı bir durum gibi geliyordur eminim. İnanın pek hoş bir durum değil.
    Abi o zaman son çare korkutacaksın Yarın yine sürüp gelirse hafiften delir çıkışta soracağım ben sana diyip masayı falan yumrukla. Akşam da arkasından takip et ulan a... ....dugum diyip duvara yapıştır biraz hırpala

    Müdürlerin de ne mal adamlarmış kendi aranızda çözün ne demek, çözebilsen zaten onlara başvurmazsın. Hırpalama konusunda ciddiyim bu arada. Bu vakte kadar nasıl çıldırmadın onu da çözemedim çok sabırlı adammışsın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1F943E7C5 -- 24 Ağustos 2019; 18:10:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bana yapılsa çoktan dövmüştüm bebeyi
  • Bence yanlış yaklaşmışsın aynı cinsiyetmisiniz bilmiyorum da. İlk başlarda ona kaliteli bir parfüm alsanız sana bu daha yakışıyor ve şuan sıktığına alerjim var nefes alamıyorum deseniz daha olumlu sonuç olabilirdi. Bir parfüm en fazla 1, 2ay (kullanım miktarına göre değişir) sonra illa başka parfüm alacak sürekli aynı parfümü alıyorsa o zmn işin zor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sana kötü kokmayan iyisinden bir parfüm alıp arkadaşa hediye et. :)
    İşe yaramazsa iş aramaya başla bulana illa şimdi istifa etmene gerek yok. İşi bulunca basarsın istifayı. Onun dışında yapabileceğin pek bir şey yok.
    Kendini satma konusu diğer her şey gibi kazanılan bir yetenektir. Pratik yapman lazım.
  • 43 yaşında bir yazılımcıyı burada görmek nedense mutlu etti. Demek ki herkes ergen değil. Odanız kaç metrekare? Eğer oda küçükse, havalandırılmıyor ve arkadaş gün içinde sık sık sıkıyorsa cidden problem. İş bulmama korkunuza rağmen istifa etmeyi düşmeniz bile problemin ne denli ciddi olduğunu gösteriyor. Ben de parfüm kullanan bir insanım ama çok dikkat ederim.
  • Hocam parfüm kokusundan istifa mı edilir hiç? Bunları düşünme bile lütfen. Karşında çalışan bir kişi olsam sen bunları dedikten sonra o parfümü bir daha elime almam sonuçta karşımda ciddi şekilde rahatsızlık duyan biri var.

    Benim kendi tahminim mide bulantısı vs de oluştuğuna göre parfümde etken bir madde seni olumsuz etkiliyor olabilir. Keşke hangi parfümü kullandığını net ismi ile öğrenip yazsaydın.

    Sana son çare olarak tavsiyem ise :



    İş arkadaşımın parfümünden rahatsız oluyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Yani şirket içindeki masanızı değiştirmek neden bu kadar zor anlam veremedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kapalı mekanlarda (ofis, sınıf gibi) parfüm sıkılmaz. Ter kokmasını önleyen roll on, deodorant yeterlidir. Bu önemli bir görgü kuralıdır. Çünkü bu gibi yerlerde bulunmak bir zorunluluktur ve insan ne yapması gerekiyorsa onu yapmak için oradadır. Onu; işini, dersini yapmasından alıkoyamazsınız. Bir kişi rahatsız oluyorsa ve bunu dile getiriyorsa, buna rağmen aynı davranışı göstermek vandallıktır. Laftan anlamıyorsa tutup silkin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bence koku parfüm değil. Bu kadar uzun süre bitmiş olması gerekirdi.
    Kaliteli bir parfüm hediye et bunu kullan diye rica et.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kadar yazacak ne vardı ? Ne büyük dertmiş ya
  • Hocam bence mudurune de bir ders vermen gerekir osuruk bombasi al ofis arkadasin gorur gununu kimse is yapamasinda anlasinlar yada sarimsak ye mudurunle konus is ara ama buldugunda son gun ders vermek icin al kokuyu dersin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.