Şimdi Ara

İş arama süreci (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
1
Favori
1.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • allah büyük kimse aç kalmamış şu dünyada

Neden zor ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

o zamanki bolluk yok. reddit fire subunada bakıyorum sadece bizde degil global dünyada artık kazanclar eskisi gibi degil. paraya ulasım dolayısıyla erken emeklilik daha zor

İstanbul gibi bir yerde doğup büyüyüp bu yaşa gelmek, bir de üstüne ailenin geçimini sağlamak çok kolay değil. Bir arabam var o kadar, ev filan alamadım. Bankalarda yatırım hiç yapmadım. İşin kötü yanı emekliliğe de 16 yıl var!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeyazBüyü -- 27 Temmuz 2025; 18:22:54 >

Kıdem tazminatını alabilmek için birazda sabrettim, yoksa bunca yıl aynı yerde durmak çok kolay bir şey değil. Ülkenin gidişatı ve diplomalı, yabancı dili olan insanların iş bulmakta zorlandığı bir dönemde, ben bu yaşımla karamsarlığa kapılıyorum. Lojistik destek elemanıyım, benzer iş kollarına bakınıyorum.

Düzenli birikimle benim için mümkün. He bazı lukslerden feragat etmek gerekiyor ama genel anlamda özgürlük daha önemli benim için.

Kıdem tazminatının üst sınırı 54 bin yıllık. 25 yıl icin 1.350 M yapar ki yatırım için kötü bir tutar degil. Fon yatırımını araştırabilirsiniz. Belli bir getiri sunar size.

Aylık kazancınızın tamamı size kalıyor ise, kira, fatura, gıda masrafı vb. giderler yok ise, birikim yapabilirsiniz. Aksi durumda hele ki mevcut ekonomik düzen içerisinde ne yazık ki çok zor.

Bu içlerinde en çok zorlayan kira o da bende yok neyse ki. O bakımdan rahatım. Burada eğer farklı bir durum yoksa ailelerde de suç var bence. Sonuçta onların döneminde ev almak kolaydı. Çocuk yapıyorsa evini de ayarlamaya çalışıyor bilinçli aileler genelde. Yoksa kirada yaşayıp çalışınca hayat kalitesi Mısır piramitlerinde çalışan işçilerden çok farklı olmuyor ulkemizde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kassady -- 27 Temmuz 2025; 22:51:30 >

bol sans hocam. evet bu fire isi icin dediginiz gibi kiminin lüks bile diyemeyecegi seyler icin feraget etmek sart

Allah kolaylik versin cidden iyi dayanmissiniz nisan 2008 girisliyim bende bizde bi umut yasa cikar diye bekliyozumiversite askerlik derken 4100 gun daha yeni olduk yili tamamlama falan daha 7 kusur yil var tazminat hak etmeye gundende kurtaramiyoz yildanda 😁 erken emeklilik netlesse en azindan ona gore bi yol cizicem dakalim merakla bekliyorum bu devirde maasli calisan olmak cidden zor

Ben de 26 yildir calisiyorum. 2004 girislisiniz sanirim. 7000 gunu doldurdugunuz ixin emekli olmak istiyorum diyerek isten ayrildiginizda tum haklarinizi tazminatlarinizi alirsiniz. Kenara koyun parayi, 1 2 yil idareli kullanin hayati yasayin dinlenin gezin.

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Ben de 26 yildir calisiyorum. 2004 girislisiniz sanirim. 7000 gunu doldurdugunuz ixin emekli olmak istiyorum diyerek isten ayrildiginizda tum haklarinizi tazminatlarinizi alirsiniz. Kenara koyun parayi, 1 2 yil idareli kullanin hayati yasayin dinlenin gezin.

Resmi sgk girişim 10.03.2000, ancak 01.07.1999’da işe başladım. :). İş veren bu aradaki zaman zarfında sigorta girişimi yapmadı. Yapsaymış EYT’li olacaktım.

Bu hafta sgk dan yazıyı alıp ayrılacağım. Mevcut işimden çok bunaldım. İş bulmadan ayrılacağım ama illa ki bir şey bulurum diyorum nasip.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeyazBüyü -- 5 Ağustos 2025; 5:47:3 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Memur deilseniz , atom muhendiside olsanız her gittiniz yerde mutsuz olacaksınız .

Netspeed isp Referans Kodu : JZKQCJ
    12 boyunca indirim için.
  • BeyazBüyü B kullanıcısına yanıt

Girisinize kanit sahit, mail vs birsey gosterebiliyorsaniz hakkinizi arayip emekli olun

44 te sana maaş bağlamazlarki hocam nası geçinecen minimum 60 yaşında emekli olunuyor

Pasif gelir akışı oluşturmuş olacağım o yaşa kadar.

Hocam rizki veren allah gerisi gayrete kalmis...

En azindan onca senenin tazminatiyla kafani dinlersin nasipse bu secimde gelmez ama birdahakinsecimde muhtemelen kademeli emeklilik gerlir direk basarsin emekliligi ozel sektor turkiyede gercekte cok yipratiyor insani bende kademeliyi bekliyorum 2008 girisliyim diye. 7000 de dolduramadim daha 25 yilida dolduramadim 7.5 yil var bu yasayla tazminat almama eski isyerinden tazminat alarak ayrilmistim ama burada 2. Yilim oldum daha hak edemedik bakalim o arada 25 yil muhabbetini kaldirip 4500de tazminatta alabilirsin derlerse iyi olacak 😄 suan 4200 oldum kivranip duruyoruz ... İscinin lehine haklar gelismedigi surece bu sömürü duzeni asla degismez

Reyiz izinden gidip biraktim yine isi😁 marinho gibi tazminator olduk 3. Kez tazminati kopardim😂

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.