Şimdi Ara

İş arama süreci (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
1
Favori
1.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hayırlısı olsun. Ben 15 Ağustos 2025’de sgk’dan yazıyı alıp ayrıldım. İyi de tazminat aldım. Yaklaşık 2,5 ay işsiz kaldım. Şu an çok şükür daha iyi bir şirkette çalışıyorum.

Darısı başınıza.👍🏻

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Çok iyi bakalim nasip kismet bi is buldum buradan aldigimin 2 katinida veriyorlardi ama calisma saatlerini cocuguma uyduramadim yada cocugumu calisma saatlerine uyduramadigim icin kabul etmedim 2 haftadir dinleniyorum bende bakalim suan dinlenmeye devam :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ben şuan o şekilde yapiyorum hanim zaten devlet memuru 25 de issizlik maasi baglandi yasadigim sehirde is.bulmak pek kolay degil malesef istanbuldan sivasa tasinmistim 2ayda is bulmustum gerci ama suan kis mevsimi bu mevsimde baya zor zamsiz 90 bin burut maas veren bi yer buldum ama calisma saatleri vardiyali oldugu icin kabul etmedim issizlik maasiyla devam aklima yatar bi is bulana kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xenon58 -- 12 Ocak 2026; 20:4:34 >

ben hayatımdaki tüm planı 40 yaşına kadar mal varlığı ve pasif gelir elde etmek üzerine yaptım. 40 yaşından sonra çalışmayacak şekilde. ama bu şekilde de körelmek mantıklı gelmiyor. belki hobi olarak birkaç üniversitede ders veririm bilmiyorum. iyi ve heyecan verecek bir iş fırstı bulursam, belki çalışabilirim.

issizlik maasına ne zmn basvurmak lazım? isten cıkısım e devlette görünmüyor henüz gerci nerede gözükücek onuda bilmiyourm

İş arama süreci

İşsizlik maaşı işten çıkış verildikten sonra 1 ay içerisinde başvurulması gerek diye biliyorum

anladım tesekkur

Benimde hedefim o şekildeydi son senem diyordum bu sene arabaymi değiştim biraz kredi çektim diye ne isterse ler yaptıracaklarını köle gibi kırbaçlayacaklarını sandılar bende rest çektim yapmıyorum dedim daha doğrusu geçen sene zam ayında da rest çekmiştim gene ordan beri patron cocuk gibi tavırlıydı😁 1.5 sene once üretim müdürünü yolladılar planlama müdürüydüm bende bi süre üretimide götürür müsün ndediler tamam dedim daha sonrada maaşına bakarız dediler tamam dedim zama 4 ay vardı. Zam ayı geldi zaten personel azaldı geçmiş dönemlerde düzgün zam vermemişler maaşlar düşükdü adamlara zam istedim diye tavır aldı bana. Zam muhabbetinide hatırlatıncan yanına tecrübeli bi üretimci getiricez dedi iyi tamam ozaman ya planlamacı ya üretimci getirin beceremiyorum ben yapamıyorum yapmakda istemiyorum dedim ayağa kalkarak. Bu senede getirdi adam ben üretime inmem diyor takım elbiseyle dolanıyor. Bide firmada çalışan eski planlamacı geldi şimdi bana ihtalata bak labaratuara bak diyorlar kabul etmedim 2ay önce idari işler müdürüyle haber yolladılar satınalmaya bak diyorlar. Bakmam abi kusurabakamasın kimse zam yapılmadan ekstra hiç birşeyi kabul etmiyorum isterlerse kovsunlar dedim. Şubat ayına göre ayarladım kendimi kredi çekince bunlar alel acele organizasyon şeması yapmışlar arkamdan oynicaklar zorda bırakıcaklar güya organizasyon şemasinda üretim müdürü düşünmüyoruz dediler daha hikaye anlatiyorlar istersen falan filan kesin hesabımı direk bana bişey anlatmayın dedim çocuk oyuncamı koca firma dedim... İş bilmeyen ceo lar iş nasıl yapılır haberi olmayan i.k lar beş para etmez insanlar ile iş yapıyoruz işte... Eski işyerimide ayni sebeplerle tazminat alarak bırakmıştım pandemiden beri adam akıllı zam vermiyorlardı birikim yapamadık burasıda aynı oldu iyi kötü tazminatimizi aldık işte oda ev zaten vardı arabayı sıfırladık burdan aldığım tazminatlada borcu kapatırım... Marinho gibi tazminatör olduk 😂😂

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xenon58 -- 13 Ocak 2026; 12:35:54 >

• Xenon58 X kullanıcısına yanıt

Memnun olma ıza sevindim. Ben de alacağım paraya ek musso grand aracımı da satayım diyorum. Çok iyi faiz getirir. Sonra iş bulursak aracın hem 0 ını alırım hem de geçinir giderim diye düşünüyorum

Faiz işi bana gore değilde eğer parayı kenarda tutacaksaniz altin alin hocam 5 basamakli rakamlara ulasacak yakinda

Bu ülkede bu yüzden 60 65 yas emeklilik olmaz özel sektörde ama devlet büyüklerine sorsan hersey güllük gülistanlık özel sektör kölelikten beter bi sistemle yürüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xenon58 -- 13 Ocak 2026; 12:39:3 >

Altın para getirmiyor ki. Yanı bu aracın deposu mazor doluyken mazota zam geldiğinde sevinmek gibi bişey. Bir emtia değer kazanıyor. Bunun iyi bir yanı yok. Altın arttıgı sürece, insanlar şirketlere yatırım yapmıyor. Şirketler büyümüyor, maaşlar artmıyor ve işsizlik artıyor. Bu sevinilecek birşey değil

Neye karar verdiniz ? Fikriniz hala aynı mı?

Tazminatı almayı nasıl başardınız? Şirketi nasıl ikna ettiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kassady -- 13 Ocak 2026; 20:23:26 >
    Bu sorunuza 3 hafta önce cevap yazmıştım, biraz yukarıda. :)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Gördüm sonradan fark ettim hakkınızda hayırlısı olsun.

İlkinde guzellikle aldim vermese elimde sozlesme vardi niter onayli biraz ugrasmama bakardi

İkinciside sessiz istifa diyelim uzerine vazife olan kadar is yapip vazife olmayana itiraz edince kendileri kovuyor zaten:) ben şubati bekliyordum yazdigim gibi yazdan beri bana farkli gorevler itelemeye ugrasiyorlardi bende subata hazirlamistim kendimi hakli fesih yapacakdim onlarda biraz uyandi galiba araligin 22 sinde üretim müdürü düşünmüyoruz diyince kesin hesabi dedim sert cikip aldim korkmadan terslemek lazim bazen boyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xenon58 -- 17 Ocak 2026; 22:47:23 >

Dedigim gibi altin uzun vadede hep kazandirir benim aldigim altinla ulke fakirlesmez benim aldigim altinla issizlik artmaz :) millet ne paralar.ceviriyor baksana bir haftada 5800e dusuk 6500 e cikti tesaduf degil bunlar adamlar oynuyorlar bizdeki para cerez kusu bile urkutmez

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.