< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (604. sayfa)
-
-
Benim arkadaşım da yaklaşık 1 aydır ishal, kusma, ateş yaşıyor. En son hastaneye yatırıldı. Acaba onda da mı bu hastalıktan var tam teşhis de konulamadı henüz. Sınava hazırlanıyor. Stresliydi ve midesinden hep sorun yaşıyordu en son bu hale geldi üzücü
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yok Hocam ateş, kusma vs. görülmez ibs'de. Geçmeyen ishal veya kabızlık veya sürekli değişen dışkılama, gaz, bağırsak ağrıları, şişkinlik olur ve fizyolojik bir nedene dayanmaz bu sorunlar. Geçmiş olsun arkadaşınıza ama başka bir sorun var sanırım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar merhaba aylardır karın ağrısı ve tuvalete çıkma isteği yoktu günde 1 defa tuvalete çıkar geçerdim.
Cuma günü 4 defa bugünde 3.defa şuan tuvaletten yazıyorum.
Sıcak nescafe çay ve soğuk ayran içtim sonuç bu abi bu genetik bi hastalık mı ?? Bunun çözümü yok mu cidden en son aile hekimi probiyotik vermişti kullandım bi nebze rahatlattı fakat tekrar oldu 2020 yaz başı olmuştu soğuk su ve soğuk alkollü içecekler buna sebep olmuştu ondan sonra ara ara olmak kaydıyla geçmişti.
Soğuk su süt bira kesinlikle içmeyin çok rezaler bi hastalık bu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Acaba doktor sizde hangi ilaçları vermişti? Çok ağır ilaçlar deniyor öyle mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Rakı içen var mı aranızda? Geçen gün yıllar sonra 3 tane bira içtim, gazdan maf etti. Rakı bu kadar çok etkiler mi sizce? "Bira fermante ve mayalı olduğu için bu kadar etkiledi, rakı o kadar etkilemez" diyenler var da, deneyen varsa birinci ağızdan duymak isterim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Soğuk bira geliyor mekanda yanına 1 tane sıcak yani dolaba konmamış paçal yaparım ben ya da bardağa koyar ısınınca içerim 2020 yazıydı ilk pandemi yasakları sonrası buzlu cin içtik felaket kötü yaptı beni tabi soğuk su falan hava 40 derece çünkü.
Rakı çok ağrı yapmıyor bende çok içinde kusma oluyor böylelikle rahatlıyor bünye çok soğuk su veya aşırı buz atma ve yavaş iç içmeden önce muhakkak soğuk olmayan bi mezeyle başka aç karnına falan içersen karın ağrısı olabilir.
Ya kendinizin doktoru olun bence bana sıcak nescafe çay kesinlikle gelmiyor bi içtik 2 günde 8 defa tuvalete gittim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Benim İBS kabızlık yapıyor, pilav yemeyi bırakıp makarnaya başlayınca şikayetlerde ciddi azalma oldu. Soğukla ilgili ciddi bir sıkıntım yok sanırım; buz gibi ayran içiyorum mesela öyle önemli bir rahatsızlık vermiyor. Yer fıstığı da yasak normalde, çok fazla dokunmuyor. (Simbat marka iyi de daha sert olan Amigo gaz yaptı baya.)
Beni en son çok rahatsız eden şey sütlaç olmuştu; 2 sene önce, bir kaç gün üst üste yemekten sonra sütlaç yeyince inanılmaz rahatsızlık hissetmiştim, 1 aya yakın uyku uyutmamıştı, Debridat alınca düzelmiştim. Şu an yemeklerden sonra boza içiyorum, hemen hemen hiç dokunmuyor. Diyetisyenim yasaklar listesinin en tepesine çikolata ve kahveyi koydu, onları yesem ve içsem ne olur bilmiyorum.
Dediğiniz gibi; kendi kendimizin doktoru olmamız lazım sanırım. Belki şu an dokunmayan şeyleri iki sene önce deneseydim dokunacaktı, yavaş yavaş bir iyileşme oluyor herhalde. Diyetisyen arada bir menüme bir tane yasaklılardan ekleyip kendimi test etmemi söylemişti, "neden bir tane?" derseniz, bir rahatsızlık hissedersem hangi yiyecekten dolayı olduğunu daha kolay anlayabilmem için.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Soğuk şeyler kesinlikle sıkıntılı oluyor bide aç karnına özellikle ben her sabah kekik ve maydonoz kaynatıp içiyorum o karın ağrısı hemen kesiliyor bunu uygulayın sürekli 2 hafta uygula ara ver o şekil gidin.
Dün sakatat yedik üstünde soğuk 2 tane bira sonuç tuvalet ve karın ağrısı dedim ya kendi kendinizin doktoru olun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kırmızı etin ve tavuğun fiyatı çok artınca sakatata yöneldim bir ara, yürek yahni yaptım, az bir şey rahatsız etti.
Gece yatmadan evvel keçiboynuzu ununu kaynar suda karıştırıp bir kavanozun içinde bekletip sabah uyanınca aç karına oda sıcaklığında içmek de bağırsaklara iyi geliyor.(Sanki iştahı da açıyor gibi geldi bana.)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Herkese çok selam, yıllarca bu hastalığı çektim her gittiğim hekim İrritabl Barsak sendromi deyip geçti bi ton ilaç bir ton da antideprasan yazdı yıllarca içtim durdum taki 2 yıl öncesine kadar, denemenizi tavsiye ederim. hiçbir şey kaybetmessiniz sadece 10gün deneyin yeterli.
pazardan beyaz renkli kütür kütür olanlarından turşuluk beyaz lahana alın,
yarım limon, yarım elma, kaya tuzu internette bi ton çankırı tuzu satılıyor başkasına gerek yok ve aldığınız lahana ile turşusunu cam şişeye yapın zaten 4-5günde oluyor ekşimesi
evde varsa kendi yaptığınız yada büyükleriniz anne/kaynana/komşu onlarda olur hazırda varsa. ama dışarıdan almayın çünkü bozulmasın diye katkı maddesi koyuyorlar
bozulmuyor ancak işede yaramıyor yararlı bakterileri olmuyor içinde..zaten 4-5günde oluyor yapmasını bilmiyorsanız da youte kanalında bir dolu tarif var onlardan
birtanesini uygulayın ancak içine limontuzu gibi maddeler atmayanından olsun tarif, sarımsak, havuç ta ekleyebilirsiniz zevkinize kalmış,
tam üstüne maydanoz atarsanız 5-6 tane üsten küflenme yapmıyor...
hergün bir çorba kasesi akşamları yemekle birlikte yada aç karına da olur yiyin, zaten 2-3 gün içinde huzursuz bağırsak sendromunuz kalmayacak. bu kadar net
ne kaybedersiniz ki? hatta yazları bile marketlerde trım trım lahana aradığım oldu çünkü yazın zor ve az bulunuyor bulunanalarda eçiş büçüş genelde yada kurumuş
ama bulun yazında mutlaka,
ayrıca çok tuzlu yaparsanız tansiyonu olanlar dikkat sorumluluk kabul etmem,
tuzu ve yeme miktarını kendinize göre ayarlayın.
suyunuda ziyan etmeyin onuda için
tabi uyarıyorum tuz konusu önemli tansiyonu olanlar dikkat! onlar dozajı azaltmalı veya olabiliyorsa bi şekilde tuzsuz yapmalı
lahana turşusu hem prebiyotik hem probiyotik karatay hocamız diyor izlemişsinizdir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sipru -- 30 Mart 2022; 21:40:50 >
-
Aynı hastalıktan maalesef yıllardır çekmediğim kalmadı. Yüksek lisansı bırakmak zorunda kaldım. Girdiğim işlerden sırf bu illet yüzünden çıktım. O kadar şiddetli ki kuzenlerimle bile görüşemiyorum. Onların yanında hemen ishal ve gaz ataklarım başlıyor. Arkadaşlarımla görüşmediğimi söylememe gerek yok bile.
Ama içimde bir umut doğdu diyebilirim. Yıllarca gittiğim doktorlar beni bir sürü ilaç ve probiyotikle eve gönderdi, hiçbiri de işe yaramadı. Sebebinin psikolojik olduğunu söyleyerek benim psikolojik bir hasta olmamı sağladılar sadece. Ben de daha çok üzerine düşerek daha detaylı testler yaptırdım çünkü sebebin psikolojik olmadığını düşünüyordum. Öyle de çıktı. Bunca yaşadığım çilenin sebepleri:
Gıda intolaransı+bozulmuş bir bağırsak florası+candida+histamin+serotonin düşüklüğü çıktı.
Yaklaşık 1.5 aydır bunlar için diyetisyen ve doktor eşliğinde özel diyet uygulayıp ilaç kullanıyorum. Candida öyle illet bir şey ki ha deyince vücuttan atılmıyor. Yıllarca bozduğumuz sağlığı onarmak zaman ve sabır gerektiriyor. Sıkıntılarım hala devam ediyor ama biteceğine inanıyorum çünkü ilk defa sorunun asıl kaynağını buldum.
Arkadaşlar sorun kesinlikle sadece psikolojik değil, fizyolojik olan büyük bir boyutu var. Ama bunu bulabilmek önemli.
Bu arada candida diyeti yapıp olumlu sonuçlar alan var mı? Varsa ne kadar sürede sonuç aldınız?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Enbiosis denedim hocam diyet ile ishal kısmını çözdüm. Şu an sadece guruldama ve geğirme var. Onları da inşallah çözebilirim :)
-
Enbiosis ve diyetle ishali ne kadar sürede çözdünüz?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu testler işin hangi bölüme gittiniz acaba? Hastane , dr ismi de özelden alabilirim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu testleri maalesef hiçbir hastane yapmıyor. Yani ben yapan görmedim. Araştırma hastanesine kadar gitmiştim ben ama bu testleri yapmadılar. Bunları bulunduğunuz ildeki özel labaratuvarlarda yaptırabilirsiniz. Maalesef özel labaratuvar olduğu için pahalı oluyor. Ben 5 teste 15 bin lira vermiştim. Siz de isterseniz kendi ilinizdeki özel labaratuvarları arayıp bilgi alabilirsiniz. Eğer maddi durumunuz yeterse mutlaka yaptırın. İbs'ye devlet hastanesi ve özel hastanelerde çok ilgi göstermiyorlar ya da dediğim gibi ben ilgi gösterenine denk gelmedim.
Eğer yaptırmayı düşünürseniz laboratuvarın doktoruyla görüşüp ibs hastası olduğunuzu ve hangi testleri yaptırmanız gerektiğini sorun, o daha iyi yönlendirecektir sizi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Benim allianz sağlık var. Biruni ve synevo da geçerli . En son arayıp sorduğumda 2000 tl lik teste 150 tl dediler.
yapmam gereken testlerin tamamını nasıl öğrenirim?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shafter -- 7 Nisan 2022; 8:23:44 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Laboratuvarı arayıp hastalığınızı söyleyip yapılacak testler için laboratuvarın doktoruyla görüşmek istediğinizi belirtin. Onlar size bu konuda yardımcı olacaktır. Ardından doktorla telefonda görüşünce hastalığınızı detaylı olarak anlatırsınız, yaşadığınız sıkıntılara göre testler değişebilir. Sonrasında zaten onlar sizi yönlendirecektir. Sigortanın geçerli olması çok güzel, böyle bir fırsatı kaçırmayın derim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Geçmiş olsun. Bende de daha farklı bir sindirim sorunu var. Yemek sonrası genelde midemin üst kısmında aşırı derecede rahatsızlık duyuyorum. Sanki taş yutmuşum da üst midede kalmış gibi orada kalıyor ve mide eritemiyor gibi sanki. Daha sonra sanki yediklerimin hepsi ümüğüme takılıp kalıyor gibi bir hise neden oluyor. Afedersiniz sanki kuvvetli bir geğirsem rahatlayacam gibi ama imkanı yok. Geçen yaz sonu belirdi bu rahatsızlık. Durmadan sanki boğazımı biri sıkıyormuş insanda yaşam kalitesi filan bırakmıyor. Doktora gittim dahiliye boğazımın sıkılma hissine istineden boyun kısmına ultrason istedi, ultrasonda da boyunun sağ ve sol kısmında ufak nodüller çıktı, hormon testi için kan tahlili istedi sonra da endokronolojiye yönlendirdi. Endokrinolojiye göründüm o da nodüllerde bir şey yok biyopsiye gerek yok gibilerinden bir şeyler sayıkladı. Tekrae dahiliyeye gittiğim de o da sindirim rahatlatıcı ( buscopan, mide koruyucu ) ilaçlar yazdı ama hiçbir faydası olmadı. Artık alıştım. Eskisi gibi rahat değilim beslenme konusunda. Daha doğal, daha az yağlı, az baharatlı, acısız, daha hafif şeyler ile idare ediyorum. Elimden geldiğince akşam yemeği sonrası bir şeyler yememeye gayret ediyurm. Çay konusunda sınırladım kendimi sabah ve öğle toplamda en fazla 3 bardak. Onun yerine melisa, papatya, rezene gibi sindirim rahatlatıcı bitki çayları tüketiyorum. Sabahları aç karına yüksek polifenollü soğuk sıkım zeytin yağı ve arı, polen, propolis karışımı içerek güne başlıyorum. Şimdi hastalığın ilk günlerine göre çok daha iyiyim çok şükür ama kendini unutturmuyor maalesef. İlerleyen zamanda tamamen geçer inşallah, boğazı sıkılıyormuş gibi bir his ile yaşamak çok zor. Uyumak için bile oturur pozisyonda uykuya dalmak zorunda kalıyordum ilk zamanlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
hocam 6 haftalık diyetisyen desteği veriyorlar. Harfi harfine uyunca benim 3 hafta sonunda düzeldi ama fast food kestim kahve çay içmedim falan bunları göz önüne alarak düşünün derim. Şu an benim tek sıkıntım guruldama ve geğirme onun için tekrar doktora gidicem o şekilde çözmeye çalışacağım
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X