Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (541. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
12.601
Cevap
212
Favori
2.062.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 539540541542543
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • i_brahi_m İ kullanıcısına yanıt
    Ben nbl gold kullandım etkisini görmedim enterogermina kullanmadım henüz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar hastalığım ilk başladığında çok stresli bir dönem geçiriyordum ve yaklaşık 2-3 hafta ishal olarak geçirdim sonrasında da alerji yaşadım vucudum anlamsız bir şekilde bir şeyler ısırıyormuş gibi kaşınıyordu ama ne kızarıklık ne de şişlik vardı demek ki sistemik bir şekilde hastalığım vucudumda tepkilere yol açıyordu alerji ve kaşınmayı atlattıktan birkaç gün sonra da bir gün öğlene doğru uyandığımda guruldamalar gaz şişkinlik vs ile karşı karşıya kaldım ve o gün bugündür düzelme yok hastalık kısmen stresle başladı psikolojik boyutunu kabul ediyorum ama işin sonuç kısmına gelince hastalık kronikleşmeye başladı ve bir çaresi yok stres yapma geçer diyen dr vs kim olursa olsun diyenlerden eminim daha çok şey bildiğimi düşünüyorum hastalık stresle başladı ve bağırsakları bozdu ama stres geçince hastalık geçmez bir kere yakaladı seni tedavisi bulunmadığı sürece o hastalık seninle devam eder demem o ki psikolojin düzelince hastalık düzelmez

    Meteospasmyl hepazec
    Tribudat tranko buskas debridat
    Simflat colidur
    Bu ilaçlarıb faydasını görmedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • KayzerSozze kullanıcısına yanıt
    lahana turşusu da işe yaramadı.

    probiyotik soran arkadaş olmuş. bende hiçbir işe yaramamıştı. yine de farklı markalar belki daha etkilidir bilemiyorum. ben eczaneden rastgele birini almıştım.
  • merhaba arkadaşalr buraya ilk mesajım.Yaklaşık olarak 30 gündür sol alt tarafta hiç geçmeyen devam eden bir ağrı var.Elimle yokladığımda barsak elime geliyor sert yani.DIşkı testinde birşey çıkmadı kan normal.Ultrasonda da bir anormallik yok.Kolonskopiye gireceğim.Bacağıma ve belime kadar vuruyor bu ağrı nasıl garip birşeydir .Bunu yaşayan ve çözümünü bulan var mı.Ekmek yesekte aynı yemesekte aynı.Kilo alamıyorum bu arada kilo verdim.Ne kadar yesemde işe yaramıyor.SIknıtılı bir durum.Tuvaletim normal.Her insanda oldugu gibi kabızlık olabiliyor ama nadir.Bazen çok gaz oluyor at at bitmiyor ve acı veriyor.Nedir bu durum
  • 1 haftadır çok kötüyüm alkol sonrası kusma ve karın ağrısı yaşadıktan sonra oldu bunlar 1 haftadır gün içinde sabah öğle akşam şeklinde karın ağrısı ve tuvalete çıkma var.

    İshal vardı o geçti lakin dışkılama epey yumuşak yani hiç katı değil doktor reflor yazmıştı muadili bi ilaç aldım içeceğim ilacın adını yazarım buraya.

    Sabahları aç karnına 3 çay kaşığı kekik kaynatıp içtim 5 gün onunda bi faydası olmadı faydası olduğu okumuştum bağırsaklarla ilgili.

    Cumartesi akşamdan pazartesi akşama 8 defa tuvalete çıkmışım ilk defa bu kadar sık çıkıyorum önceden üst üste 2-3 olurdu sonra düzelirdi anlaşılan bağırsak floram berbat durumda soğuk yemek su bira içmeyi kestim haziran ayında ilk defa oda sıcaklığında ki suyu içiyorum.

    Kızılcık reçeli mi yesek?? İshal ve yumuşak dışkı için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CR7_35 kullanıcısına yanıt
    Eğer ibs olduysanız 1 hafta kekikle falan olacak şey değil biz 6 7 aydır denemedimiz şey kalmadı olmuyor. İlk önce soğuk işini bırakacaksınız normal su için soğuk içmeyin vede reçel tatlı yemeyin onlar daha çok dokunuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Z3A kullanıcısına yanıt
    Bizimde aynı genelde ibs işte herşey normal çıkıyor testlerde ama gel gelelim ağrı sızı gaz hiç geçmiyor yediğinize dikkat edeceksiniz dokunanları ayırıp ona göre diyet yapacaksınız doktorunuz da olmadı ilaç verir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i_brahi_m -- 15 Haziran 2020; 23:31:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KayzerSozze kullanıcısına yanıt
    Hocam ben hiç kesintisiz 3 4 ay lahana turşusu yedim suyunu içtim nerdeyse 2 öğün yoğurt yiyorum şuan doğdan probiyotik toz yoğurt mayası ile yoğurt yaptırıp deniyorum bu 1 2 günlük bişey değil veya bir kaç aylıkta bağırsak florası düzelmesi bence deneyin kelle paça çorbası deneyin acı biber falan katmadan. sirke yiyorum ben salataya katıpta az bişey kat yakmasın boğazını. Salata da yeşil soğan salatalık dokunuyor ben sadece kuru soğan domates yiyorum zeytin yağı da var azda sirke off baya güzel oluyor bence deneyin ne çıkar bi 2 güne belli ediyor zaten dokunup dokunmadığını.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i_brahi_m -- 15 Haziran 2020; 23:43:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu başlığı bir aydır takip ediyorum... Turşular, sirkeler, probiyotikler, zeytinyağları, diyetler havada uçuşuyor. Birkaç yıl öncesine kadar gittim postlara baktım, o zamanda havada uçuşuyormuş. Kabızlık sorunu olana ayrı şeyler, ishal sorunu olana ayrı şeyler, gaz sorunu olan şeylere de apayrı şeyler iyi gelebilir veya gelmeyebilir. Bir kişiye çok iyi gelen bir şey diğer insanı mahvedebilir. 2-3 hafta probiyotik kullandım hiç gaz sorunu yokken gaz çıkarmaktan günü yaşayamaz oldum. Probiyotiği bıraktım rahat ettim. Bir guruldama muhabbetine ne tavsiyeler ne tavsiyeler... Bu işin çözümü psikolojik arkadaşlar. Hiç boşuna kendinizi yormayın. Gluten veya laktoz alerjisi olan arkadaşları bilemem. Antidepresan kullanmayı delilik olarak görüyorsanız diyet yapmaya devam edebilirsiniz. Kastım sadece ilaç kullanmak değil, bir kere terapi almayı deneyin mesela. Candida denilen mantar çok büyütülmüş herkeste var olan bir şey. Gidip bir prof’a sorabilirsiniz bu soruyu. Yok suya tükür, yok dilini aç beyazlık var mı. Değişik değişik işler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Probiyotik muhabeti palavra.
    yogurt tursu sirke probiyotik pazarlma kılıfı.
    bu isın cozumu dokunani yememek strese bagli tipi ayrı olabilir.probiyotik tam bir masal.
    agri icin haplar mevcut zaten.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • i_brahi_m İ kullanıcısına yanıt
    hocam biliyorum kısa sürede olacak iş değil flora düzelmesi. ama 2 haftada hiçbir değişiklik olmuyorsa o denediğim şeyin bir yararı olmadığı kanısına varmam normal bence.
  • İsaliniz yoksa sıkıntı olmaz sabah sınava 1 saat kala girin lavaboya zaten sınav yerine gidene kadar gelecekse gelir gelecek diye stres yaparsanız zaten gelir ben bir yere giderken gelirse gelsin diye çıkıyorum dönüp dolaşıp geliyorum bişey yok. Allah kolaylık versin başarılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KayzerSozze kullanıcısına yanıt
    Öyle diyorsunuz da bu 15 20 günde düzelecek gibi bişey değil ki ben 2 ay diyet yaptım hiç tık demedi 7 ayda az da olsa titreme hissi gitti ama bu gün çok felaket gaz titreme ve kıpırtı hissi vardı hiç bir zaman bi günüm bi günü tutmuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kritik dönemlerde ilaç almalısınız tabi hangi ilaç size fayda ediyorsa.
    flora duzelten herhangi bir icat yök dokunani yemeyeceksiniz ve herseye ragmen tam iyi olmayacak cogu kimse.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen bende de oluyor ama o aslında bişey olmuyor tedbir amaçlı bez takabilirsin ama bak sınava başlayınca hepsini unutursun stres yapma sadece.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gren hocam aynen öyle hepsi palavra. İlaçlar daha etkili.
    Tabii herkese uyan ilaç farklı.
    Benim stresli bir dönemde ortaya çıktı ishal kabız vb olmadığı için neyin dokunup neyin dokunmadığını da bilemiyorum. Ama nbl probiyotik tavsiye etti doktor. Seninkisi tamamen stres odaklı ben sana diyet listesi versem haksızlık etmiş olurum çünkü ishal kabız yok dedi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • i_brahi_m İ kullanıcısına yanıt
    o sizin düşünceniz. ben bir şeyin işe yararsa en azından birazcık fark ettirmesi gerektiğini düşünüyorum. eklediğim veya çıkardığım bir şey sonuçta florayı yavaş yavaş düzeltecek. 6 ay hiçbir şey yapmayıp son ayda tık diye bütün florayı düzeltmeyecek. onun için 2-3 hafta denediğim bir şey bende hiç değişiklik yaratmıyorsa daha da zorlamıyorum.
  • KayzerSozze kullanıcısına yanıt
    Bıçak mı bu hemen kesip atacak siz 1 günde mi ibs oldunuz doktora dedim daha önce verdiği ilaçlar etki etmiyor diye o bile dedi 1 ay falan kullan diye bilmiyorum sen bilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diyet miyet yapıp kendinizi yormayın çok ağır durumlarınız yoksa. Örneğin kahve dokunuyorsa içmeyin o ayrı mesele. Doktorlara da biraz inanın ve güvenin arkadaşlar. İlaç konusunda haklılar, düzenli kullanım gerekiyor. Psikoloji ve stres konusunu da aklınızdan çıkarmayın. Evet psikolojik bir rahatsızlık değil, stresin ve psikolojinin sebep olduğu bir şey. Bunu bir hastalık olarak görürseniz kurtulamazsınız. Bu bir sendrom... Ben uzun zamandır günde 1 kere aynı saatte tuvalete çıkıyorum. Bağırsakları çalıştıracak bir şey yediysem hadi 2 olsun. Bazı probiyotikler daha kötü yapıyor, deneye deneye görmenizde fayda var. Her probiyotik herkese uymaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Flora basitce ordaki canlılar
    en bilindik candida mantarı bile azken faydalı grubundayken cogalinca muthis zararlı. ayni sekilde faydalı zararli bakteri diye ayırmakta yanlis. faydali diye ayirip onlar cogaltılirsa onlarda zararli olabilir aynen suyun bile fazlasınin zararli olmasi gibi.bu yuzdende probiyotikle bu saglanamaz
    zaten bilgilerde sınırlı.
    o yuzden bu konularla ugrasmak tamamen gereksiz. dokunan yiyeceklerden kacın. bundaki zorluk dokunanı bulmak biraz zor ama bulunur.genel gecer kurallar dısında herkes farklı farkli.herşeyi yemek ibsde pek mumkun degıl.
    yanı probiyotiklerle bu is cozulseydi herkes rahattı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 539540541542543
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.