Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (542. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.585
Cevap
211
Favori
2.031.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 540541542543544
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam bana birçok şey dokunmuyor. İshal, kabız, sancı yok. Ama kahve bağırsaklarımı hızlı çalıştırır mesela içmem. Çok gazlı şeyler yemem. Ama bir sprite içerim bir bardak bir şey yapmaz. Kaç tane doktor gezdim hepsi diyete karşı. Bu başlıktaki kimse 12 yıl boyunca okumuş ve üstüne çalışmış bir insandan daha iyi bilgiye sahip değil. Yukarıda arkadaş demiş 6 ay diyet yaptım üstüne kilo verdim hiçbir değişim yok. Dediğiniz gibi dokunanı bulup onu tüketmemek önemli. Ama probiyotik hapları da tamamen kötülememeliyiz. Candida olayına kanan arkadaşlar varsa kapsamlı bir araştırma yapsın ve doğru olmadığını görsün. Psikolojik olayı çok önemli. Benimki mesela biraz daha stres psikolojik faktörlü. Antidepresan kullanıyorum biraz daha iyiyim. Doktorunda dediği aynı şey. Bir de buralara pek girmemek lazım onu anladım. İnsan kötü etkileniyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Probiyotikten fayda goren pek gormedim.tektuk belki vardir. dedigin gibi dokunandan kacmak gerektiginde hap kullanmak ki bu hapta kisiye gore degisken.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kolon hidroterapi falan nasıl oluyor arkadaşlar hiç deneyen var mı acaba burada

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Beyler bu hastalıkta karın krampları oluyor mu sanki bıçakla kesiliyormuş gibi bazen öne kaykıldığım bile oluyor kramptan?

Hastalık bende işleyişi önce şiddetli karın kramplarıyla başlıyor birkaç gün etkisi azalıyor sonra ishal gaz bağırsak boşalmama hissi rutinine bağlıyor.
  • Tabikide oluyor lakin yine de en azından endoskopi yaptırın

• İçen Arı kullanıcısına yanıt
    Aynen hepsi oluyor bende de kramp gaz gurultu genelde yemek yedikten sonra ve lavaboya gittikten sonra artıyor hepsi.

• quote:

Orijinalden alıntı: gren

Tabikide oluyor lakin yine de en azından endoskopi yaptırın
    Hocam benim teşhisim 2 sene önce Gastrocu tarafından konuldu kolonoskopi sonrası. Ancak bu kadar şiddetli kramplar var mıydı önceden hatırlayamadım. Çok daha kötü hastalıklar var malum Ülseratif kolit Crohn vb.
  • quote:

Orijinalden alıntı: i_brahi_m

Aynen hepsi oluyor bende de kramp gaz gurultu genelde yemek yedikten sonra ve lavaboya gittikten sonra artıyor hepsi.
    Normal bir insanken bağırsağım nasıl çalışıyordu gerçekten o hissi unuttum.
  • İçen Arı kullanıcısına yanıt
    Aynen artık korkumdan su bile içmez oldum hemen ağrı ve gurultu oluyor.

• Rawflor aldım Reflor'um muadili olarak 30 TL den ucuz karın ağrılarını kesti ishalide kesti lakin dışkılama halen yumuşak bende hani ishale çevircek gibi hissediyorum.

Günde 2 kapsül yemeklerden sonra bol suyla içiniz yazıyor 5 günde bitiyor ilaç 1 şişede almayı düşünüyorum veya eczacıya sorcam.

• Arkadaşlar, baya eski sayfalara gidip burada sürekli yazan arkadaşlara dikkat ettim. Bazılarınız diyet denemiş, bazılarınız beslenmenize dikkat etmiş, bazıları (haklı olarak) dokunuyor diye beslenmelerinden çıkarmış. Hiç terapi almayı düşündünüz mü? Düzenli ve uzun süreli antidepresan kullandınız mı? Anksiyolitik ilaç denediniz mi? Herkes bu olayı (ben de dahil) takıntı haline getirmiş, eyvallah. Ama gidin ilk sayfadan itibaren mesajları okuyun. Bir tane Allah’ın kulu diyetle iyileşmiş mi? Bir arkadaş var meşhur ona dikkat ettim bütün tavsiye verici postlarını silip gitmiş. Çünkü kendisi de başarılı olamamış(!) 500’e yakın sayfada psikolojik anlamda çözüm bulan insan çok var, ama diyetle iyileşen bir tane insan yok. Tek tek okuyabilirsiniz. Kimse doktorlara güvenmiyor, ilaçlara inanmıyor. Sorunda zaten burada başlıyor. Google’da akademi bölümü var. İbs ve psikolojiye dair bütün makaleleri okudum. Hepsi bilimsel... Siz de okuyun. İnternetten bilimsel şeyler harici araştırma yapmayın, buraya fazla girmeyin. Ben artık girmeyi düşünmüyorum. Adam kabızım demiş, muz ye diyor adama. Bir de sirkeciler var ünlü, turşular var... Yapmayın arkadaşlar. Bir tane arkadaş var meşhur candida diyetini tavsiye etmiş aylarca, sonra da bütün postları silip gitmiş. Adam diyor abi 60 kiloyum 20 kilo verdim bu diyetle bir ton sağlık sorunum çıktı. Olur tabii! Ben diyet yapılmasın demiyorum, turşu yenilmesin demiyorum, ev yoğurdu yenilmesin demiyorum. Ama anlatmak istediğim herkesin problemi farklı, birine iyi gelen şey başkasına kötü gelebilir. Siboymuş, candidaymış, gaita nakliymiş bunlarla kafanızı bozmayın. Ve bu olayın toplumda görülmesi %20’lere dayanıyor. Ama insanların kafası rahat. Yiyorlar, içiyorlar afedersiniz sonra da sıçıyorlar. Senin benim gibi kafaya takmıyorlar. Burada her gün saçma sapan şeyleri takip etmiyorlar.

• Bu hastalığa sahip olan arkadaşlar öfke nöbeti, seboreik dermatit/sedef tarzı cilt hastalığı gibi şikayetleriniz var mı?
  • Ibs dişinda mide rahatsızlıklarida benzer seyler yapabiliyor.chronda vb genelde tutamama prnblemi olur onlar degildir tahminen

• Merhaba dostlar, aktif bir IBS hastasıyım, geçtiğimiz yıllarda ince barsakta sıkıntı çıktığı için ameliyat olup iyileşmiştim ama ibs şikayetlerim geçmemişti. 5 sene sonra yani bugünlerde yine barsaklarımda ağrılar hissediyorum. Aksi gibi çok kötü hazımsızlık ve tokluk hissiyatı yaşıyorum. En ufak şey yesem midem davul gibi oluyor, üzerine ishal nöbetleri geçirmeme rağmen bu şişlikte gitmiyor bir türlü. Bir hafta hastane de kaldım, diyet uyguladılar, ilaçlı tomografi, mr ile yapılan sanal kolonoskopi gibi işlemlere maruz kaldım, çok yoruldum vücudumda derman kalmadı. Tomografi sonucunda ince barsak duvarında kalınlaşma ve genişleme olduğu + çok hafif serbest sıvı gözlemlendiği raporu not düşülmüş. Daha MR sonucum ise çıkmadı. Doktorum daha endoskopi ve kolonoskopi planladıklarını ve bu hafta içinde yapacaklarını söylemişti ama bir hafta hastane de kaldığım sürece çok kötü oldum ve ailemin de bana ihtiyacı olduğu için hastaneden çıkışımı isteyip MR sonucunu dışardan takip edeceğimi söyledim. Belki bazılarınız diyordur "sen ne anlatıyorsun be?" diye ama herhalde yaşamayanlar anlamazlar bu durumu. Sindrim sistemi rahatsızlığı olanlar için hayat çok ama çok zor. Yaşım 35 ve artık ne yapacağımı ben bile bilmiyorum. 2,5 yaşında bir oğlum ve eşimden başka kimsem yok desem yeridir. Artık hem beden hem de ruh sağlığı açısından çok kötü bir noktaya geldim. Neyse işte bende seneler sonra gelip bu konuya bir içimi dökeyim dedim. Eminim benden daha iyi olanlarınız da kötü olanlarınız da vardır fakat yapabiliyorsanız hayatınızın kıymetini bilin. Sağlıklı yaşam, spor ve iyi beslenme durumlarını asla ihmal etmeyin çünkü bu işlerin geri dönüşü maalesef yok. Kötü her zaman daha kötüye gidiyor.

• Diyet yanlıs bir kelime genelde zayiflama icin kullanilir.
    nasilki bazi araclar dizel bazisı benzinli elektrikli ise insanlarda binevi boyle.
    o yuzden dokunani yemewek gerek.
    ama genelde cogu kisi herseyi yiyeyim istiyor.
    neyse siz zaten doktor kontrolundesiniz

• damn2u kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun en kötüsü zaten isal nöbeti sürekli bağırsaklar kıpırdıyor bu gün son 15 günün en kötüsünü geçirdim yaklaşık 12 saattir karın ağrısı gurultu ama öyle böyle değil sanırsın traktör çalışıyor. Bağırsaklar insanın ikinci beyni dedikleri çok doğruymuş ilk önce isalle başladı şuan kapız oluyorum düzenli lavaboya gitmeyince oda kötü oluyor aşırı yağlı şeyler hemen isal yapıyor mesela çerez türü fındık badem kaju bunlar beni mahvediyor. Allah herkese şifa versin.

• Arkadaşlar alflorex ve ibs strains diye 2 tane probiyotik sipariş verdim birkaç gün içinde elime geçicek kullanıcam sizi de bilgilendirecem bakalım nasıl gelecek

• Dün yemekten sonra aniden kramp şeklinde ağrı başladı gece apandist şüphesiyle acile gittim sonuclar temiz cikti. Sanirim bu hastalık bendede var genel cerrahdan randevu alacağım.

Ağrı yaşadığınızda neler yapıyorsunuz evde ne gibi şeylerle hafifletebilirim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pisst0n -- 23 Haziran 2020; 16:16:7 >
  • pisst0n kullanıcısına yanıt
    Valla bende ağrı başladı mı hiç bir şey hafifletmiyor kendisi geçmesini bekliyorum ağrının oda yaklaşık 12 saat bile sürdüğü oluyor.

• Merhaba arkadaşlar.40 gündür sol alt bölgede yesemde yemesemde hep bir ağrı var.Yarın kolonoskopiye giriyorum.Ben bütün yiyecekleri yiyorum yemesemde yesemde aynı ağrı.Uyandığım andan itibaren hep aynı seyirde seyreden ağrı bele bazen bacağa kdar vuruyor.Bunu yaşayan veye geçirebilen var mı ?
  • 
Sayfa: önceki 540541542543544
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.