Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (371. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
11 Misafir (1 Mobil) - 10 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.379
Cevap
199
Favori
1.898.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 369370371372373
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ülseratif kolitli var mı ?
  • Sucuk salam sosis gibi işlenmiş et yediğim de benim de bozuyorlar hocam ama pastırma dokunmuyor fazla işlem görmediği için galiba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • irratabl olanlar oruç tutacakmı ? doktora bu konu hakkında hiç sormadım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aquaristk0

    irratabl olanlar oruç tutacakmı ? doktora bu konu hakkında hiç sormadım
    Hocam belki kişiden kişiye değişiyordur ama ben tuttum. Bir sakıncasını görmedim, hatta birşey yiyip içmediğim için ağrım da olmadı İftarda bir anda çok fazla yüklenmezseniz, sahurda da protein ağırlıklı beslenirseniz sorun olmaz. Hatta orucun bazı hastalıklara şifa oldugu söyleniyor. Ancak sahurda ve iftarda tahıl, şeker ve süt ürünleri yememeye özen gösterin derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uysaluysal U kullanıcısına yanıt
    Kan grubum A değil. Bir kitap okumamızı tavsiye ediyorsan bu kitap Aidin Salih'in Gerçek Tıp kitabı olabilir. Yapılan yorumları okurken hayret ediyorum siz inatla iyileşmek istemiyorsunuz hâlâ antibiyotik soranlar var 😂😂Ben de iyileşip giden diğer arkadaşlar gibi gideceğim sizin niyetiniz yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kandidası olanlar histamin-kandida ilişkisini araştırsın.Bozuk bağırsak florası histsmine karşı alerjik oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskiden konu canlıydı herkes birbirine yardımcı olurdu şimdi herkes iyileşti galiba yazan bile YÖK nasıl iyileştiklerini yazsalar bari

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://youtu.be/VzPD009qTN4 Bu videoyu mutlaka izleyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar sizdede dışkınızın üzerinde küçük beyaz lekeler oluyomu harbi psikolojim bozuldu artık...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merturan97 M kullanıcısına yanıt
    İlaç iyi geldi demişsiniz hocam da bittikten sonra iyilik hissi devam etti mi yoksa bitince tekrar eski halinize döndünüz mü?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar arkadaşlar. Ben de bu foruma sırf bu konu için kaydolanlardanım. Bu hastalık bende Nisan ayının başinda başladı. Ama öncesinde 13-18 mart aralarında Kabız olduğum bir dönem oldu ve karnım çok ağrıyordu. Daha sonra doktor ve kabızlık düşmanı ilaçlar ile bunu giderdim ve 2 hafta gayet normaldim. Dediğim gibi Nisan ayının başlarında buna yakalandım. Nisan ayının ilk pazartesi günüydü ve benim matematik sınavım vardı. Okula gitmeden önce tuvalete gidip yapmaya çalıştığımda yine mi bu diyerek sinirlenmiştim hatta matematik sınavında karnım çok ağrımıştı sınav bitince de geçiyordu çok büyük oranda evde gece yine başlıyordu ben de yine kabızlık için ilaçlar kullandım. Bu sefer tuvaletimi yapiyor sinavlara giriyordum. Hemen o hafta sonu il dışına çıktık bu sefer ilaçlar yoktu ve benim karnım da daha çok kramp değilde sızlama vardı. Ondan sonra sizle ve bazı kisilerle tanıştım. Strese savaş açtım. İşin garibi düzeldim gibiydi. Benim ibs kabız ağırlıklıydı ama şimdi yaptığım (dışkı) %80 oranda eskisine benziyordu. Sonra 15 mayısta sinavlar başladı yine (son sınavlar) bunlar nispeten hastalık açısından kolay geçti. Okuldan önce yapiyordum gerekirse okuldada biraz yapiyordum falan. Şimdi biraz durumu anlatayım.



    İbs Türü : kesinlikle kabız diye düşünüyorum ama dışkım keçi şeklinde değil normal dışkıdan biraz daha sıvı bu yüzden çıkması kolay aslında. Ve kabız gibi az da yapmıyorum. Kabızlık dedim çünkü bazen tuvalet hissiyatım oluşuyor ama gittiğim zaman bazen yapamıyorum mesela 6:45 de gidiyorum 5 dk duruyorum tuvaletim var ama yapamıyorum 7:10 da tekrar giriyorum güzelce yapıyorum. Bu arada oturmuş bir tuvalet düzenim var : her sabah kalktığımda, daha sonra gelmesi nadir.



    İbs Karin ağrısı: Karın ağrisi demişsiniz ama bende ilk haftalar dışında bir karın ağrisi olmadi. Sadece kalçamda genelde bir tuvalet hissiyatı var yani bişeyler birikiyor gibi orda ama her gittiğimde yapamıyorum. Bir de sanırım sol alt kasıklar da kramp olur demişsiniz. Benim şimdiye kadar 2-3 kere o bölgemin kalp gibi attığını hatırlıyorum en son önceki hafta pazartesi yani 10günden fazla oldu. Kramp ilk günler oluyordu sınavdan sonra geçiyordu (saat 10gibi sınavdı)



    İbs Gaz çıkarma : ben genel itibariyle gaz çıkaran bir insandım zaten ama bu hastalıkla beraber iyice arttı. Yani kalçadan çıkan sessiz dışında , normal düzeyde sesli olan var. Ama geğirmem arttı arkadaşlar yani ilk zamanlar her zaman vardı şimdi yemeklerden sonra falan oluyor.

    İbs Karın Guruldama : özellile geceleri ve bazen karnım gurulduyor ama sesli değil yine de elimle hissedebiliyorum titreşimi. Bazen oluyor bazen olmuyor.



    Sabah karın ağrisi ile uyandığım zamanlar oldu ama normal uyanma saatlerimdi aa tuvaletim gelmiş diyerek gidiyordum. Gidince bi rahatlama oluyordu tabi yine hastalığımın ilk ayının sonlarıydı.
    Şu an öyle bi karın ağrısı ile kalkmıyorum uyandıktan bi 15-20 dk sonra geliyor zaten gidiyorum.


    Genel olarak bu hastalıkla yaşayabilirim gibi ama genel tuvalet hissiyatı ve tam boşalamama hissi beni sıkıyor.

    Ha bir de 1 sene sonra tip geçiriyormuş ondan korkuyorum ishal tipi olur diye. Onun dışında buna mix türü de diyemiyorum ishal gibi yaptığımız 2-3 kere oldu ama ishal şeklinde gidip gelmiyordum sadece o an o tuvalet ishal gibiydi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UzakDiyardanYemekler -- 25 Mayıs 2018; 14:40:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bende de var galiba bu meret o yüzden doktora randevu aldım. İç hastalıklarına gidiyorum. Ordan da büyük ihtimal gastroloji ye yönlendirecekler. Sabah ve akşam 1 er saat tezgah açma toplama dışında gün içerisinde çok hareket eden bir kimse değilim. Bide biraz boğaza düşükünüm. Pek meyve tüketmiyorum. Genelde 2-3 bazen 3-4 defa tuvalete çıktığım oluyor gün içerisinde. Hani dışkı değişiyor. Bazen kapız gibi bazen daha cıvık. Bazen parmak kadar kalınlıkta. Renkler değişiyor. Gazım oluyor. Gaz çıkarıyorum baya. Karnımdan seslerde gelebiliyor arada. Tuvaletimi tamamen yapamamışım gibi hissediyorum. Pazartesi teşhis & tedavi için ilk adımı atıyorum. Umarım kötü birşey çıkmaz. Hastalık hastası gibi birşeyim. Belki bu sıkıntı bende senelerdir var ama en son internette 1-2 birşey okudum acayip tetikledi beni. Kendimi dinlemeye başaldım. Kötü kötü şeyler düşünmeye başladım. Umarım herşey güzel geçer.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Majesthion -- 25 Mayıs 2018; 17:34:58 >




  • Arkadaşlar sizdede iştahsızlık oluyomu bende son 1 aydır falan feci iştahsızlık var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ben 5 aydır simflatı kullanmaktayım. Karın ağrılarım sabahları olmuyor ama akşamla gece arası oluyor. Çok şiddetli bir ağrı değil hafif bir ağrı hissediyorum. Bu ağrı midemden geliyor gibi. Gündüz öğlen akşam hiçbir şeyim olmuyor ama gece ağrı oluyor. Bu uzun zamandır oluyor bazen ağrıyor bazen ağırmıyor. Bu ağrı ibs ile alakalı olabilir mi ? Ya da ilacın yan etkisi falan ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Laroxyl kullanıpta faydasını gören var mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bende 15 yıllık irritabl bağırsak hastasıyım. benimde denemediğim yöntem kalmadı diyebilirim.

    candidadan tutunda gıda intoleransına kadar heryere gittim. antidepresan kullandım 1.5 yıl. olmadı biorezonans terapisine gittim. dünya para harcadım.

    Herkesin düşüncesine saygım var ama bu hastalık kesinlikle psikolojik. forumda bi arkadaş hipnoterapi bioenerji nlp eft gibi teknikleri kullanan Doç Dr Tufan Cansevere muayene olup bütün hastalığı

    5 seansta geçmişti. doktor İstanbulda. ben doktoru arayıp konuşmuştum nasıl olur diye . Bu hastalık için kendisine danışanın arttığını ve uzaktan gelen hastaları için günde 2 seans olmak üzere 5

    günlük bir program yapabileceğini söylemişti. seans ücreti o zaman için 250 tl idi. Manisada olduğum için malesef gidemedim. İstanbulda olan varsa mutlaka denemeli arkadaşlar. ilaç yok başka bişey

    yok. herşeyden önce diyet yok.

    Yok yemekten hemen sonra su içmeyin yok süt ürünü tüketmeyin bir sürü şey. Lokantada adan karşıma geçmiş suyunuda içiyo kuru fasülyesinden tutunda pilavından tatlısına kadar hapur hupur yiyo. .

    adamda gaz diye bişey yok tık yok. Tuvalete girip 5 dk da çıkıyo.

    Ben psikolojik olduğuna eminim arkadaşlar. İstanbula gidemesemde yakın zamanda izmirdeki bi doktora gidicem. Sinem malkoç adında biri var. sitesinde ibsden bahsediyo. oda 300 tl idi seans.

    Kimbilir belki 3 seansta geçicek. İbs zamanında yaşamış olduğumuz bi travmanın zamanla gün yüzüne çıkmış hali. Neyse çok uzattım. Kalın sağlıcakla..




  • Bu ibs cok lanet bisey.Yaklasik 9 senedir anksiyete bozuklugu var ibs de ara ara alevleniyor son 4 5 gundur mide fena surekli gaz var bazen o kadar gaz oluyor ki kaburgama baski yapiyor.Bide anksiyete dolayisiyla hastalik hastaligi var siskinlik gaz arada bulanti derken kendimi nette hastalik arastirirken buluyorum.Bi dönem baya iyiydim sanirim bu havalarda etkiliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6 aydır Candida diyeti yapıyorum ağır bir şekilde devam ediyorum 1 defa bile bozmadım. (Nöralterapide aldım 10 hafta)



    Bi ara iyileşme oldu derken düzensiz bi sürece geldim.

    5.5 ay olmuştu ve hale eskisi gibi gaz gurultu oluyordu ayaklarım donuyordu bazen.

    Bunun sebebini araştırırken candidanın histamin ve gluten introlansına sebep olabileciğini öğrendim.



    Glutenli ve Histaminli gıdalarıda diyetten çıkarmam ile müthiş bi fark oldu.Şuan çok çok az bi oranda şikayetlerim.



    Demem o ki : Candida diyeti (+glutensiz+histaminsiz) + Takviyeler (Probiyotik Vitamin AntiCandida besinler) birazda nöralterapi ile 6 ayda iyi aşama kaydettim.



    Benim tecrübem budur sorulara da açığım.

    Bu arada bu hastalık 2 senemi yedi.2 senedir bir günüm bile normal geçmedi taki kandidayı öğrenip savaşa başlayana kadar.Şuan %100 iyi olmadım henüz ancak %90 azalttım diyebilirim 2-3 aya birşey kalmıyacağına inanıyorum sonuçta 6 aydır zayıflamış bir kandida var,her yediğim sarımsak hindistan cevizi candidanın bacaklarını kıracak :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibsli -- 4 Haziran 2018; 23:4:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Eğer 1 yılı geçkin ve şiddetli bir sindirim probleminiz varsa bunun derecesi sizi okula işe dışarıya göndermeyecek kadar yüksekse buna psikolojik demek komik ve kolay bir yol.(bende ibs sanıyordum kendimi bu yüzden nick ibsli kalmış aslında candidalı :)



    Çünkü diyet çok ağır,yapması zor olduğu için kişi psikolojik diyip kendini kandırıyor ve saçma sapan ilaçlardan bitkilerden tedavilerden medet umuyor.



    Ancak Candida,yani maya mantarı aşırı üreyip bağırsak florasını ele geçiriyor maalesef tıp bunu tanımıyor veya tanıyamıyor.

    Hastanede gaita testi ve kolonoskopi temiz çıkıyor(yaptırmakta fayda var)


    Çünkü bağırsakta TRİLYONLARCA bakteri var ve üstünlük candidanın tıpın bunu şuan teşhis etmesi zor bazı özel kliniklerde test yapılıyor ( ben yaptırdım Candida çıktı özel bir yerde) hastanede teşhisi yok yani.

    Mehmet Öz : Yorgunluğunuzun sebebi gizli maya : diye bir yazısı var hürriyet de 2012 de yazmış candidadan bahsediyor.

    Toparlamam gerekirse bolca araştırın ne bir doktora bağlı kalın ne bir siteye veya kişiye.2yıllık sürecimin sonuna gelmek üzereyim benim araştırmalarım ve bilgilerim bunlardır.Diyetle ilgilide soru yanıtlayabilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibsli -- 4 Haziran 2018; 23:23:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ibsli İ kullanıcısına yanıt
    Hocam bende diyetin 2 ayda ciddi faydasını gördüm fire vermeden yapıyorum yalnız daha ne zamana kadar yapmaya devam edeceğiz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 369370371372373
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.