Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (333. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.374
Cevap
198
Favori
1.891.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 331332333334335
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar sadece ilaçlarla çare aramayın.Spor yapın ama kapalı alanda deyil,dağa,ormana yürüyüşe falan gidin.Özellikle kabız olanlara bu spor iyi gelecektir.Ben 2012 de bu hastalıga yakalandım,kabızlık,şişkinlik,iştahsızlık,huzursuzluk vardı bende.Hafta iki gün dağa gidiyordum doğayı sevdiğim için.Şimdi şikayetlerim yüzde elli oranında azaldı.Bu zamana kadar hiçbir dr' a gitmedim,teşhis konduktan sonra.Şimdi tamamen kurtulmak için bazı dr'lara gidiyorum.Bazı testler yaptırıyom.Ama sporu ve hareketi pas geçmeyin,mutlaka yapın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • edessa2017 E kullanıcısına yanıt
    Sizde ishal atağı var mı ya da tuvalet atakları ilacı ne kadar süredir alıyorsunuz iyileşme ne durumda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bu hastalıkla ilgili yabancı makaleleri bir taradım. Sanırım modern tıp da artık bunun beyin ve bağırsak arasındaki iletişimi sağlayan sinirlerdeki serotonin derişiminin düşük olmasından kaynaklandığı konusunda uzlaşı varmış. Bununda vücuttaki tüm sinirlerdeki serotonin derişimini arttırma esasına dayalı çalışan SSRI antidepresanların neden ibs de semptomlari buyuk ölçüde azalttığına delil olduğundan bahsediliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .koter. -- 9 Eylül 2017; 20:19:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • .koter. kullanıcısına yanıt
    Serotonin hormonun %95 i ni probiyotik bakteriler salgılıyor bizde yanlış beslenme sonucu azaldılar yeniden çoğaltmak gerek ama piyasada en azından Türkiye de işe yarayan bir ürün yok gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://vitamingiller.com/gumus-hidrosol-ve-aloe-vera-ile-bagirsak-iyilestirme-protokolu/ okumanızı tavsiye ederim.Arkadaşlar bu yazının son kısımlarında gümüş ve aloe vera protokölü ile sadece en geç 7 8 haftada sonuç alındığı yazıyor.Eğer bu doğruysa mümkünse maddi durumu iyi olan ibsli kardeşlerimizin o gümüş suyu ve aloe ile denemesini istiyorum.Belkide hepimizin çaresi bu protokölde yatıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FerDi5 -- 11 Eylül 2017; 6:47:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: disintegrators

    Yaşım 31 ve bu rahatsızlıkla 7 yıllık bir tecrübem var.

    Başımdan geçenleri uzun uzadıya yazmak istemiyorum ama belirtileri en aza indirmek için bende işe yarayan şeyler hakkında yazmak istedim.

    1- Kilonuz normal değerlerden yüksekse ideal kilo hesabına göre kilo aralığınıza dönün.
    2- hayatınızda stresi azaltmak için ne gerekiyorsa yapın.
    3- Şuanki tedavi yöntemlerine göre, ömür boyu bu hastalıkla yaşayacağınızı şuan için bilin.

    bu 2 si çok önemli. bunun dışında kişiden kişiye değişebilecek baharat,içecek yiyecek vs şeyleri deneme yanılma ile bulun, ve az tüketin. bende mesela çoğu kızartmalar, mangal , kırmızı et, aşırı yağlı yiyecekler, bazı kuruyemişler, gazlı içecekler tetikliyor.Çoğu kuru bakliyatta tetikleme yapıyor.Bol Bol su için. bi anda yüklenmek yerine az az sık sık yiyin. Meyvelerden duyarlı olmadıklarınızı tüketin. özellikle ekşi olmayan elma, ve de muz bende işe yarıyor.

    Mutlaka endoskopi yaptırın, sadece kan tahlili ve ultrasonla dıştan herşey gözükmüyor.

    Bende üst orta karın kısmında daha çok ataklarda şiddetli ağrı oluyordu. Son zamanlarda stres kaynaklı tekrar edince baştan ultrason ile, pankreas,safra kesesi, böbrek vs bakılacak ne varsa baktırdım.Temiz çıkınca endoskopi yaptırdım, gasrtit ve reflü başlangıcı gördü doktor.

    Verdiği ilaçlar içinde Rennie Duo şurup gerçekten işe yaradı. Gaz ağrı vs Sıkıntı hissettiğim zaman yemeklerden sonra 1 kaşık içiyorum, ve midede büyük bir rahatlama oluyor. Her uzun seyahatte yanımda taşıyorum. evde işte hep 1 şişe bulunduruyorum.

    Birde gaz vs. spazm okonusunda daha öncede kullanmıştım; meteospasmly aç karna bende azda olsa işe yarıyor.

    2 gastroentrolog 5-6 dahiliye doktoruna farklı zamanlarda çıktım, birsürü farklı ilaç kullandım bende işe yarayanlar yıldızlama puanımla;


    ***** Rennie Duo
    *** Meteospasmly
    ** Spasmomen

    ilaç kullanmadan önce doktorunuza başvurun, doktrunuzun tavsiyelerine uyun. Dr istemese bile 30undan önce ultrason, 30u geçtiyseniz mutlaka endoskopi, 40tan sonrada mutlaka kolonoskopi yaptırın. yine burdan sormak isteyen varsa tecrübelerimi paylaşırım.

    En önemlisi stresi azaltın bunu unutmayın.

    2 sene sonra güncelleme yapayım. Ek olarak, 2 senedir aç karna(tercihen kahvaltıdan 45 dk önce) 2 çorba kaşığı tahin(pekmeze vs. karıştırılmayacak) kullanıyorum.

    Karın ağrısı atakları dayanılmayacak düzeyde ise, evde rennie duo'nun şurubunu, dışarıda ise çiğneme hapını kullanıyorum.(2 senedir önemli bir atak yaşamadım) Başka ilaç kullanmıyorum.

    Bende kabızlık formunda seyrediyor. Mümkün olduğunca lifli besleniyorum. Bir süredir de ek olarak kahvaltıda tereyağı kullanımını arttırdım, kabızlığa faydası olabilir. Ayrıca badem ve cevizi eksik etmeyin, yolculukta atıştırmak için, ara öğün vs için. Yanında çekirdekli kırmızı üzüm ile tüketebilirsiniz. Ne kadar lif okadar iyi.

    Gazlı şekerli içecek ağzınıza koymayın. Ayran için, o da rahatsız ediyorsa en iyi içecek sadece su için. Çayı seviyorsanız bitki çaylarına yönelin, siyah çaydan vazgeçemiyorsanız, mümkün olduğunca şekersiz ve açık için.

    Herkese tekrar tekrar gemiş olsun, kafaya takmayın, hayatın tadını çıkartın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegrators -- 11 Eylül 2017; 17:3:9 >
  • Abd bilim adamları artık bu ibs yüzünden aşmışlar resmen 400 milyar canlı bakterili organic sertifikalı bu probiotik bence meseleyi kökten çözer ya.https://www.gardenoflife.com/catalog/product/view/sku/658010116664

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben en sonunda probiyotik kullanımına başladım şuan 1 hafta oldu şunu söyleyebilirim hazımsızlık gaz azalmaya başladı belirgin hissediyorum. Size tavsiyem gazlı asitli zararlı şeyleri hayatınızdan çıkarın ve sağlam güzel marka bir probiyotik kullanın faydasını göreceksiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RiorraW

    Ben en sonunda probiyotik kullanımına başladım şuan 1 hafta oldu şunu söyleyebilirim hazımsızlık gaz azalmaya başladı belirgin hissediyorum. Size tavsiyem gazlı asitli zararlı şeyleri hayatınızdan çıkarın ve sağlam güzel marka bir probiyotik kullanın faydasını göreceksiniz.

    Marka nedir kaç milyar içeriği var?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • forumtilkisi F kullanıcısına yanıt
    Hocam ben sadece tavsiye üzerine aldım nature's diye marka yeditepe üniversitesi onaylı 5 milyar probiyotik içeriyor. Ve canlı bakteriler içeriyor bağırsakta çözülüyor.
  • FerDi5 F kullanıcısına yanıt
    Türkiyeye siparişi var mı acaba ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brknt07

    Türkiyeye siparişi var mı acaba ?

    Hocam valla bilmiyorum ki,belkide aliexpressten falan getirtmek mümkündür tam bilemiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Simflat kullanmaya başlayalı 1 hafta oldu. Ben de önceden de yazdım midede şişkinlik (fonksiyonel dispepsi) var. İbs tanısı bana kondu ama bu forumda paylaşılanlar kadar ağır değilim. İbs de etkisini görmeye başladım.Artı 1.5 yıldır süregelen mide şişkinliğimde çok hafif azalmalar başladı.Bu ilaçtan çok umutluyum yazıcam ilerleyen haftalardaki etkilerini.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forumtilkisi -- 14 Eylül 2017; 19:38:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • forumtilkisi F kullanıcısına yanıt
    Merhaba, ilerleyen günlerde iyi geldi mi gelmedi mi diye yazar, bizi bilgilendirirseniz çok seviniriz.

    Şikayetleriniz tam olarak neydi ibsde? Bağırsakta aşırı gaz ve çamur kıvamında dışkılama var mıydı şikayetleriniz arasında?

    Ve burda bikaç kişi söylemişti simflat ilk 1-2 hafta biraz zorlayabilir yan etki anlamında denilmişti. Siz de herhangi bir yan etki yaptı mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dışkı bütün değil parça parça ve aşırı gaz var. Gaz çıkışını inanılmaz artırdı ilaç. Yan etki görmedim sadecenkarın bölgesi çok gergin oluyor bağırsaklardan dolayı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • forumtilkisi F kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler cevap için peki dışkınızı normalleştirdi mi?

    Gazı yoketmedi yani? Sadece gazın çıkışını rahatlattı öyle mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar selam. Bende de uzun zamandır hacimli ve gevşek yani bir miktar sulu dışkılama var. Günde 1 kez sabahları dışkılıyorum ve dediğim gibi gevşek ve sulu. Bazen de normal kıvamda. Bazen karnımın sol alt bölgesinde hafif ağrı oluyor ve gaz çıkarınca genellikle hafifliyor. Bazı günler fazla laksatif gıda tüketirsem akşam bir kez daha dışkılıyorum. Ben dışkı şeklini kafama çok taktığım için gastroenteroloji bölümüne gittim. Kan ve gaita tahlili ve batın ultrason taraması yapıldı. Hepsi normal çıktı. Doktor şikayetlerimin ibs ile uyumlu olduğunu (okb hastasıyım) söyledi. diecetel diye bir ilaç verdi fakat ilaç midemi bozdu o yüzden kullanmadım. Mesela benim farkettiğim durumlardan biri probiyotik takviyesi aldığımda gayet kıvamlı ve düzgün dışkılıyorum. Ama almazsam yine gevşek ve hacimli. Açıkçası ibsden değil crohn ve ük gibi iltihabı hastalıklardan korkuyorum. Sizce bu belirtiler ibs mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dışkı da büyük bir fark yok ama en önemli fark hala tuvaletim var hissinde baya bir azalma var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son 8 senedir hayatımdan çıkmayan rahatsızlık.Birgün sosyal ortamda karnımdan gelen gurultuyla başladı.Yaşadığım mahcubiyet sonucu resmen kafama kazındı bu illet.Toplantı ,misafirlik, tuvalete gidemeyeceğim ortamlar hatta berber koltuğu bile huzursuzluk vermeye yetiyor ve önce gaz sonra ani tuvalet ihtiyacı ile devam ediyor.Eğer o ortamdan uzaklaşamaz isem ishale kadar gidiyor.Tamamen psikolojik olduğunun farkındayım ama engel olamıyorum.Tatilde otelde kafam rahatken tuvaletin yolunu unutuyorum ama misafirliğe gitsem ya gelirse korkusundan tuvaletten çıkamıyorum.Nedir bunun çaresi ?Psikoterapi almayı düşünüyorum artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ben bu hastalığı 1 yıldır yaşıyorum ama çok araştırdığım için çok bilgiye sahibim,

    Stresle başlıyor ve arttığı dönem evet hepimiz aynı şeyleri yaşadık. Sen işe mi gidemedin ben okula gidemedim sen işinin stresinde miydin ben üniye bu şekilde hazırlamdıö yalnız değiliz. Yakınlarınızla paylaşmaktan çekinmeyin özellikle arkadaşlarınızla aynı ortamı paylaşıyorsanız. Tuvalet dobinizi yenin özellikle yağlı gıdaları ve süt ürünlerini bırakın. Ben haziranda çok kötüydüm ağustosta yiyemediğim her şeyi yiyebildim sadece iki ayda neden mi stressizdim. Birbirimize yardım edelim şimdi Üniye gideceğim korkuyorum ne kadar düşünmezsek o kadar kardayız bence psikolojik destek almalıyız ama en güzel destek kendinize destek olun. rahat edeceğiniz ortamlar oluşturun. Utanmayın kasılmayın çünkü böyle yaşıyoruz ve kime ne 😊

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 331332333334335
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.