Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (334. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
12.378
Cevap
199
Favori
1.899.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 332333334335336
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bunu yaşayan Kayseride kızlar varsa bana ulaşsın lütfen orada üni okuyacağım birbirimize destek olalım ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İbs sin bence, diğer şüphelendiğin hastalıklar testlerde çıkıyor. Sen okbsin ben de anksiyete hastasıyım ve bizim hastalıklarımıza ibsnin eşlik etme olasılığı yüksek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zzzehra Z kullanıcısına yanıt
    Evet, sanırım öyle. Bugün atak yaptı mesela, 3 kez çıktım tuvalete. En sonuncuda sadece gaz ve mukus çıktı. Aşırı gazım vardı bugün. Gerçi bunda yediğim acılı fasülye ve menemenin de etkisi olabilir. 😀

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.darsane.com/showthread.php?118384-Dr-Aidin-Salih-Kitab%C4%B1ndan-Derlemeler Bu yazıları tamamı tamamına okumanızı öneririm.Arkadaşlar Aidin salihi hocanın yıllar önce söylediği nerdeyse her şey doğruymuş.Daha yeni yeni bunları çıkıp söylüyor modern tıp.Allah rahmet eylesin kıymetini hiç bitimiz anlayamadık.Tüm hastalıkların bağırsakla ilgili olduğunu yıllar önce söylemiş kadın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim hastalığımız vesvese gibi , yok saymamız lazım. Ben en başta gaz kaçırıyorum sanıyordum hayatım zindan olmuştu ve tamamen psikolojikti. Vesvese. Yok saydım umursamadım ve geçti, düşününce zaten stres oluyorsun ibs azıyor çok kötü. Çok yerde okudum şu diyey bu diyey bir yere kadar çoğu yogayla kurtulmuş. Yoga günah mı acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maysavebulut M kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayın mesajınızı geç farkettim. Koşuşturmaca derken forumu unuttum.



    Ben gaz,şişkinlik için gittim. Tuvalete her çıktığımda gaz vardı. Bir ishal bir kabızdım. Hastalığım geriledi o kesin, ama geçmedi tam olarak. Mesela stres yaptığımda, acı yediğimde yine kötü oluyorum. Yaptığım diyettenmidir nedir kilo verdim.



    Kolonoskopi sonuçlarıma doktor baktı ve 1 seans yeterli olur dedi. Kendisi kolonoskopi yaptıktan sonra patalojiye gönderdi sonuçları. Sonuçlara göre tekrar yaparız dedi ama oda temiz çıktı. Gerek kalmadı yani. ibs için oldum diyebiliriz.



    Nakil oldum tamamen iyileştim diye birşey yok onu anladım. En ufak stres, yeme düzeninde olay değişiyor. Yani sonrasınada dikkat etmek lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epimetheus -- 16 Eylül 2017; 10:56:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Epimetheus kullanıcısına yanıt
    O zaman nakilde tam olarak iyleştiremiyor ibsyi.Aslında geçirgen bağırsak sorunun tamamen düzelmesi ile ibsninde tamamen düzelmesini söylüyor doktorlar.Demekki sizde hala geçirgen bağırsak iyileşememiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya şu forum da gümüş suyu kullanan bir tane allahın kulu yok mu tüm bakterileri öldürüyor deneyen varsa yazabilir mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yıl oldu 2017 hala çözüm bulunamadı 2018 de cözum bulunacakmı bakalım
  • İbsden tamamen kurtulanları ben görmedim en iyi halde facebookda sağlıklı yaşıyoruz sayfasındakıleri gördüm onlarda 100 de 100 değil yüzde 90 iyileşmişler o adamlar o kadar vitamin,probiyotik alıyor ama genede gluten lektin bol olan yiyecek tüketince şikayetlerinin geri geldiğini söylüyorlar.Demekki çok karışık bir hastalık ibs aslında gerçek ismi leaky gut sendrom olmalı bence.İbsyi yapanda geçirgen bağırsak sendromunu yapanda mantar ve bakteriler ama hangileri nasıl yapıyor neye nasıl zarar veripde sistemi komple değiştiriyor bunu kimse çözmüş değil.Profesör Amy May-ında güzel yazıları var ama o tüm alerjenleri çıkararak gapsa benzer uygulama ile tamamen iyileşeceğimizi söylüyor. Bu ise nerdeyse imkansız çünki ibsde çoğu yiyeceğe zaten intolerans gelişiyor.Yani buğdaygiller,baklagiller(karabuğday,soya dahil),süt ürünleri,hatta fazla karbihidrat içeren sebze ve meyveler bile diyetten çıkıyor.Geriye bir kaç tane yeşillik,yağlar vede ahudud,çilek givi g. İndexi düşük meyveler,ve doğal et kalıyor.İş bununlada bitmiyor çeşitli enzim içeren tabletler,en az 20 milyarlık ve en az 10 farklı probiyotik içeren kapsüllerde ilave edilerek tedavi uygulanıyor.Tabiiki kelle paça suyu,kalojen açısından zengin sebzeler,keten tohumu,et suyu gibi jelatinli besinlerle bağırsaklardakı kelleşmeler ortadan kaldırılıp en az 1 yıl uygulanıyor.Parası ve imkanı olan arkadaşlar aloe vera ve kollidial gümüş suyu protokölünüde deneyimleye bilir tabiki.Açıkçası ben bunların çoğunu uygulayamıyorum hem maddi,hemde manavi bunları yapmak çok güç ve uçuk geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar ben ibs hastaların çoğunluğunun non-çölyak (yani taklitçi çölyak) hastası olduğuna inanıyorum. Bu forumda diyetinden buğday unu gluteni çıkardıktan belli bir süre sonra %100 iyileşme sağlayan onlarca insan yorum yaptı. Ama birçoğuda çölyak testlerinin negatif geldiğini söylüyor. Bu demek oluyor ki (eğerki diyetinden buğday unu gluteni çıkarınca belli bir süre sonra tam iyileşme sağlanıyorsa) bu kişi non-çölyak yani taklitçi çölyak hastalığından müzdarip.

    Aşağıda verecek olduğum linkler bu hastalığı anlatıyor. Non-çölyak yani taklitçi çölyak hastalığının belli bir testi yok. Sadece çölyak ve diğer hastalıklar elendikten sonra size bu teşhis konuyor.

    Eğer siz de diyetinizden buğday unu çölyak tamamen çıkardığınız zaman belli bir süre sonra (en geç 1 hafta) tam iyileşme rahatlama hali yaşıyorsanız ve çölyak testiniz negatif çıkmışsa, non-çölyak yani taklitçi çölyak olma olasılığınız çok yüksek.



    https://www.umitaktas.com/tedaviler/colyak/buyuk-taklitci-gluten-intoleransi



    http://guncel.tgv.org.tr/journal/62/pdf/100401.pdf



    http://www.acibadem.com.tr/hayat/dergi/11/files/assets/basic-html/page13.html

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • estagfurullah@epimetheus

    Bende natures supreme probiyotik sipariş verdim.diğer probiyotiklere göre daha karlı gözüküyor.59 tl ve 60 kapsül var.2*1 kullanıldığı için günlük 10 milyar bakteri alınmış oluyor.prebiyotikte ihtiva ediyor.probiyotik kullanım süresi ile ilgili bir kısıtlama var midir.yani faydasını görenler ne kadar süre kullanıp bıraktılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RiorraW R kullanıcısına yanıt
    Merhaba, natures probiyotik kullandığınızı belirtmişsiniz.Şuanki durumunuz nedir bağırsasktaki gaz azaldı mı ya da tamamen yokoldu mu? Bir de probiyotiği aç karna mı tok karna mı aldınız?
  • Hocam 2 adet yazsa da her gün 1 adet alıyorum yemekle beraber. Sitesinde böyle yazıyordu. Bu arada başka probiyotik kullanmadım ilk kez bunu aldım. Şunu söyleyebilirim kesinlikle ortadan kalkmadı ama %50 ye varan bir azalma var diyebilirim. Yani şuan ki durumumdan memnunum
  • %50 bu zamana kadar türlü careler denemiş biri olarak çok iyi bir oran yeni benim için. peki sadece probiyotiklemi bu değişimi elde ettiniz yoksa diyette yaptinizmi.birde probiyotik bırakınca eski hale donuldugu söyleniyor.sürekli kullanilmasimi gerekiyor acaba yeni ömür boyu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RiorraW R kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim cevap için, evet ben de diyet meselesini soracaktım. Probiyotik kullanırken özellikle yemediğiniz şeyler var mı? Market ürünleri, ekmek, şekerli gıdalar, asitli içecekler vs gibi?
  • Ben ilk defa aldım 60 kapsül var bunu bitirdikten sonra bir 15-20 gün almayacağım deneyeceğim. Bu arada yediklerime dikkat ediyorum ama buna diyet denilmesi bence saçma. Sadece zararlı şeyler tüketmiyorum. Asitli barsağa zarar veren içecekler. Çok fazla şekerli gıdalar. bunun gibi. Yoksa tatlı yiyorum zaten . çok fazla ekmek yiyeceğime daha az yiyorum ki ekmeği yemekte çok iyi bir şey değilmiş
  • Klaire Labs in 60 lık kapsülü bu ay sonu miraybiomedicala gelecekmiş fiyatı 170tl,25 milyar canlımikroorganizma ve 12. Çeşit yararlı bakteri var.Toz olanı 100 milyar canlı mikroorganizma içeriyor 12 çeşit yararlı bakteri var fiyatı 286 Tl.60 gr.günde bir çay kaşıgı alınıyor.Buda Ekim ayında gelecek.iletişim için:541 616 47 10.Ezgi hanım var onunla görüşebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://hakankirec.blogspot.com.tr/2017/02/gecirgen-bagirsak-sendromuna-birde.html?m=1 Bu sitedeki yazıda çok önemli.Bu Hakan hocaya güvenilirmi bilmeme ama süt ürünlerini tamamen hayatımızdan çıkarılması gerektiğini söylüyor.Sebep kazein proteini.Ama diğer fermente sebze ve meyve ürünlerine izin var.Vede takviyeler,kemik suyu ile iyleşme

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu hastalıktan muzdarip olup askere giden arkadaşlar var mı, çözümleriniz ya da tavsiyeleriniz nelerdır, özellikle psikolojik olarak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 332333334335336
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.