Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (270. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
22 Misafir (1 Mobil) - 21 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.378
Cevap
199
Favori
1.899.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 268269270271272
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar biorezonans bitti ama pek faydası olmadı cunku benım agır 4 yıllık candıdayı yenemedı.i yalnız ddiyet yapmayi öğrendim size ekmektarifi vvericem .1 yumurta 2 kaşık çavdar unu 2 kaşık su karıştırdım bıraz civik, tavaya biraz yağ koy kisik ateşte pişir. Plastik kapalı kaba hemen koy.bu ekmek kilo verdiği. Hemde sağlıklı diğer ekmeklerden
    haftada 1 defa 13 tl verip lokantadan paça çorbası içiyorum faydası oluyor.
    probıyetıge devam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candidas03 -- 19 Nisan 2016; 22:05:31 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oofff bıde bende gozlerme ucucan noktalar gelıyor guneste ...
    boyun duzlesmesı omuzlarım agrıyor sımdı bu sıkayetletde cıktı bunların nedenıde candıda bence...ınsallh ıyılesırız bıde cakra testı yapıldı ve dusuk cıkıyor toksın cıkıyor vuccutta..
    eger bu hastalıgı yenemezsek bakalım daha ne hastalıklar cıkacak oluscak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candidas03 -- 19 Nisan 2016; 22:12:42 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yenı bır sey buldum ama bu seefer ıyılesecegıme ılk kez ınanıyorum ama denedıkten sonra soylıycemm ınnsslh allahım bu ıse yarasınnn.....

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Glutamin sporcuların kullandığı bir amino asit. Sporcular yoğun antrenmanlardan önce ve sonra kullanılıyormuş. Bu amino asidin ibs ye faydalı olduğunu stresi azalttığını okudum. barsak mukozasını sağlamlaştırıp alerjiye sebep olan geçirgenliği azaltıyormuş. Sipariş ettim ve kullandım. Daha 2 gün geçmesine rağmen faydasını gördüm. Sabah 1 çay kaşığı akşam 1 çay kaşığı kullanıyorum. Tavsiye ederim.
    kullandığım ürün:
    muscletech glutamine 302 gr 89 tl. Günde 2-10 gr arası kullanabilirsiniz.
  • 25 nisan pazartesi sabah 10 gibi trt de bi sağlık programında bizim hastalığı anlatıyorlardı "huzursuz barsak sendromu" diye işim acele olduğu için izleyemedim. o programı izleyen yada videosunu bulabilecek bir arkadas varsa belki işimize yarayabilir.
  • Bende 20 seneye yakın kronik ishal sorunu var özellikle sabahları. Geçen sene kolonoskopi olmuştum , doktor sendeki bağırsak kimsede yok çok şanslısın diyip anti depresan yazmıştı hayvanat. Çalıştığım şirketteki müdürüm hissel olarak sen Çölyak hastası olabilirsin demişti. Bende eczanelerde satılan ve güvenilirliği çok yüksek olan "Biocard çölyak testi" yaptırdım ve sonuç pozitif çıktı. Şimdi kesin sonuç için ince bağırsak biyopsi si yaptıracağım. Kronik ishal sorunu yaşayan arkadaşlara şiddetli tavsiyem acilen çölyak testi yaptırmaları. 5 dakika muayene parası 400 TL alıp , Prof diye geçinen zır cahiller'in değil sizin bu sorununu tanısı için uğraşmanız gerek.
  • İki gün ekmek yeme Gluten içeren tek bir şey yemek İshal olmadığını göreceksin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar daha öncede yazmıştım buraya bende ishal yok ama sabahları hemen tuvalet ihtiyacı oluyor. Sonra 1-2 saat içinde tekrar gitmek zorunda kalıyorum. Ağrı , kramp vs. Yok ama günde 3 kez falan tuvalete gitmek zor oluyor. 12 yıl oldu böyle. Öğretmenim aynı zamanda. Birde ben çok idrara çıkıyorum. Bu ibsden mi acaba. Birde haziranda okulla çek cumhuriyetine gideceğim😳 Nasıl olacak bilmiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tesadüfen konuyu gördüm ve bende bilgi vermek istedim.öncelikle troid testi yaptırın.metabolizma hızını belirleyen bu hormon önemli.

    metabolizma hızlanırsa ishal, yavaşlarsa kabızlık gelişiyor.ben bu sorunu 10 sene önce ve 1 seneden fazla yaşadım.

    pozitif düşünmeyi öğrenerek ve güzel bir psikolg yardımı ile mutlu olmayı kafaya takmamayı öğrendim.

    kafaya takmamayı öğrendikten sonra kendiliğinden düzeldi.hipnoterapi bilen.nlp teknikleri uygulayan bir psikolog bulun.

    bağırsaklar ikinci beyindir ve ruhsal sorunların vurduğu ilk yerdir.pozitif düşünme sanatını öğrenince kendiğinden geçecek göreceksiniz.

    benim psikolojim iyi deyip kabullenmeyenler olursa bu hastalık uzun sürebilir.illaki bilinçaltında yada çocuklukta yada gerçek hayatta yaşadığınız kaygı korku ve endişeleriniz vardır.

    mutlaka psikolojik destek alın.paranız yoksa da pozitif düşünme sanatı ile ilgili kitap ve videolara ulaşın.bu hastalık bence psikolojik.

    her yolu denememe rağmen düzelmeyen bağırsaklar pozitif düşünmeyi öğrendikten düzeldi.

    psikolojik değilsede ya olmadık bir antibiyotikle bağırsakta işe yarayan bütün yararlı bakterileri öldürmüşsünüzdür.

    inatla probiyotik olan yiyecek ve içecekler tüketmeye başlayın ve bırakmayın.yovita,aktivya,kefir vb şeyler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: selocan_67

    Arkadaşlar daha öncede yazmıştım buraya bende ishal yok ama sabahları hemen tuvalet ihtiyacı oluyor. Sonra 1-2 saat içinde tekrar gitmek zorunda kalıyorum. Ağrı , kramp vs. Yok ama günde 3 kez falan tuvalete gitmek zor oluyor. 12 yıl oldu böyle. Öğretmenim aynı zamanda. Birde ben çok idrara çıkıyorum. Bu ibsden mi acaba. Birde haziranda okulla çek cumhuriyetine gideceğim😳 Nasıl olacak bilmiyorum



    Hocam çok idrara çıkmakla ibsnin bir alakası yok.Çünkü ibs sadece kalın bağırsak-mide ile alakalıdır.İnce bağırsakla alakası yoktur.13 yıllık ibs hastası olarak yazıyorum bunu size.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkuaz999 -- 6 Mayıs 2016; 11:10:42 >
  • Arkadaşlar Yıllar sonra herkese merhaba diyorum yeniden.Kaptanelvis nickli bir arkadaş vardı hala buralarda mı bilemiyorum da haberler ondadır :)
  • turkuaz999 T kullanıcısına yanıt
    ...............



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 19 Şubat 2020; 22:10:27 >
  • selocan_67 S kullanıcısına yanıt
    bu ibs den mi bilemem ama aynı durum bende de oluyor.. mesala bn uni yıllarında 1-2 sene boyunca ürolojiye gidip durdum.. tahliller falan birsey cıkmadı.. sonrasında ibs basladı.. idrara cok cıkmak istemiyorsan kendini üşütmemeye çalış..bugunlerde hava soguk oldugu için idrara biraz fazla cıkıyorum.. ha birde işerken yanma falan varsa bir idrar tsti yaptır idrar yolları iltihabı olabilir..
  • ....................



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 6 Şubat 2020; 19:52:51 >
  • cymbalta deneyen oldu mu antidepresan 1 aydır kullanıyorum %30-40 azaldı bende
  • Şeker vs yok ama ibs olduğundan bu yana çok sık idrara çıkıyorum.eşlik eden belirtiler arasında geçiyor bilemiyorum. Bildiğim tek şey sıvı tüketmedim halde bile idrara çıkıyorum. Yanma vs. yok. Ayrıca benim tek sorunum sabah tuvalete gidince 1-2 saat sonra yine baskı yapıp soluğu tuvalette alıyorum. Haziranda okulla yurtdışı gezisine gideceğim . İnsan geziye giderken sevinir ben ise endişeden başla bir şey yok. eskisi gibi olabilmek için nelerimi vermezdim. Allah hepimize şifa versin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bende gaz, şişkinlik, dışkılama da tam boşalamama, kabızlık, yorgunluk gibi sorunlar var.

    Probiyotik besinler tüketmediğim için olduğundan eminim. Çünkü tüketmediğimi biliyorum.

    Solgar'ın 5 milyar probiyotik içeren ürününden aldım. Bilmiyorum piyasada en çok güvenilen marka olduğu için aldım. Sizce çok mu önemli 5-10-25 gibi sayılar? İptal edebilme şansım var
  • Arkadaşlar merhaba 32 yaşındayım. Bende 2007 den beridir ishal baskın iBS ile uğraşıyorum. 2kere kolonoskopi oldum. Uzun zamandır bu hastalık ile mücadele ediyorum. Bazı zamanlar iyi bazı zamanlar atak dönemleriyle 2014 yılana kadar geldim(arada cipro ve flagyl kullanarak). Safra kesesi ameliyatı oldum 2014 yılında(polip , ve taş vardı ) . Amelyattan sonra barsak düzensizlikleri başladı mukuslu tuvalet şeklinde , doktorum bana duspatalin ve tribudat tavsiye etti kullandım 2 ay boyunca ve 1 sene boyunca hiç hasta olmadım. Taki 2015 eylül ayına kadar . O günden sonra bi düzen aldıramadım. Denizlideyim buradaki gastro ve enfeksyon bölümünün profesörleriyle görüştüm zaten tanışıyoruz uzun yıllardır. Bana tıbbın senin için yapabileceği birşey yok seni psikiyatriye yönledirelim dediler her zamanki gibi (Asla doktorları suçlamıyorum herhangi bir ithamda bulunmuyorum ) . Pantpas ve debridat ayrıca uzun zamandır lustral kullanıyorum. Tabiki hiç faydası olmuyor. Bende kalktım izmirde ege üniversitesine gittim. Oradaki tedavim yeni başladı diyebiliriz.Endoskopi oldum ( sonuçları daha çıkmadı) çölyak tümör vs bakıldı her zamanki gibi temiz çıktı.Muayene olurken doktorum göğsümdeki karnımdaki kahverengi lekeleri gördü vücudumda çok fazla mantar olduğunu ve bunu tedavi etmek gerektiğini söyledi.3 tedavi uygulayacağını söyledi ve antibiyotik yazdı1 hafta kullandım ve hiç ishal olmadım (zaten bunu hepimiz biliyoruz ) Cildiyeye gittim ve mantar için fucid kullandım ve antibiyotik bitimine yakın tekrar ishal oldum ve tekrar doktorumdan randevu aldım. Ben safra suyunun barsağa akarak beni rahatsız ettiğini düşünüyorum doktorumada söyledim o da onayladı şimdi araştıracak. Buradaki arkadaşların tevsiyelerini dinliyorum 2 , 3 gündür çok şey öğrendim. Candida , beslenme önerileri vs hepsini okudum. İBS nin yanında şeker rahatsızlığım var hemoroid ve anal fissür de cabası. Mecburen yemeklerden sonra insülin ilacı almak zorundayım yemekten hemen sonra su içmek sorunda kalıyorum.Şekeri kestim beyaz un zaten yoktu sarımsak probiyotik vs deniyorum ama değişen bişey yok 2 günde mucize beklemiyorum tabiki ama mesela sarımsak beni ishal ediyor diye düşünüyorum. Ayın 17 sinde tekrar kontrollerim var izmirde gelişmeleri yazacağım zaman zaman. Herkese çok geçmiş olsun diyorum ve bilgiler için tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.




  • alcest kullanıcısına yanıt
    Öncelikle geçmiş olsun..Belirtilerin ibs nin kabızlık versiyonunu gösterse de öncelikli olarak herhangi bir tetkik yaptırdınızmı? İkinci olarak bakterilerin rakamları vücudumuzda 5-8.5 milyar arasında bunun seçimini hekim sonrası düşünmenizde yarar var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TANER4444 T kullanıcısına yanıt
    Tektik yaptırmama gerek yok. Vegan besleniyorum ve probiyotik gıda tüketmediğimin farkındayım. Bu yüzden probiyotik kapsül alıyorum. Teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 268269270271272
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.