Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (223. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
12 Misafir (4 Mobil) - 8 Masaüstü4 Mobil
5 sn
12.585
Cevap
211
Favori
2.031.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 221222223224225
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ruzgar06

Arkadaslar Merhaba,

Uzun zamandir bu basligi takip ediyordum, ben de sizlerle tecrubelerimi paylasmak icin uye oldum.

Benim ilk sikintim 2003 yilinda basladi. Universiteye hazirlaniyordum, ozel derse gidicektim, gitmeden annem bana koca bir bardak sut icirmisti. Sonra derse gittim ve birden bire patlayacakmisim gibi bir gaz geldi. Tuvalete gittigimde cikmiyordu, ama hocanin yanina gelip oturdugumda geri geliyordu. Sut dokundu heralde diye dusundum.
    Daha sonra bu durum sessiz ortamlarda, toplantilarda, gorusmelerde, yanimda cekinebilecegim ya da bende heyecan yaratan kisiler oldugunda iyice artti. Ozellikle bir arkadasim arabayla beni alip bir yere birakiyorsa benim icin dayanilmaz oluyor. Heryere kendim gidip gelmek istiyorum. Sikintim tam olarak suydu, cok gaz birikiyor ve tutmasi cok zor oluyor.

Yillar sonra bu rahatsizliga ishal de eklendi. Ozellikle sabahlari yarim saat arayla 3 kere tuvalete gittikten sonra ancak bir rahatlama saglayabiliyordum. Zayif bir insanim ama karnim hep cok sis. Cocuklugumdan beri bu boyle. Universite hayati ve daha sonra is hayati malesef daha da cekilmez oldu. En ufak bir kramp ve siskinlikte hemen tuvalete gitme ihtiyaci duyuyordum ve artik hocalarim bana gulmeye baslamisti. Gercekten yerin dibine girmek istedigim zamanlardi. Kimisinin tuvaleti gelir bekler musait olunca gider, benim geldigi an kosmam lazim yoksa kotu sonuc dogurabilir. Sinema, tiyatro, konser, toplanti gibi ortamlar benim icin adeta bir kabusa donusuyor ve malesef hicbirine gidemiyorum. Ortam sessiz olunca ve ortami aniden terketmek zor olunca karnim hemen sisiyor ve acil tuvalete gitme ihtiyaci duyuyorum. Kac filmi boyle yarida birakip ciktim.

Doktor doktor dolastim dunyanin parasini verdim hepsi IBS dedi. Olabilir de olmayabilir de. Ama ben yillarca hep candidadan suphelendim.

Bugune kadar kullandigim ilaclar: reflor, maflor, duspatalin, debridat, meteospasmyl, duphalac, pankreoflat, spasmomen, metsil ve adi aklima gelmeyen daha niceleri.

Onemli bir ipucu bulmustum, grip gecirdigimde bir doktor Cefurol isimli antibiyotigi yazmisti, onu iki hafta kullandim ve ne siskinlik, ne gaz, ne ishal, ne yemeklerin dokunmasi hicbir sikinti yasamadim, herseyim normale dondu. Sizler de sanirim bu durumu yasamissiniz antibiyotik kullaninca.
    Burdan durumun bakteriyel olabilecegini anladim.

Yabanci forumlarda bahsedilen rifaksimin icerikli antibiyotige basladim. Yaklasik bir haftadir kullaniyorum. Soyle soyliyim, cefurol kullandigimda kendimi daha iyi hissediyordum fakat bu antibiyotik de beni oldukca rahatlatti. En goze carpan etkisi asiri gazi kesti ve tuvalet asla kotu kokulu cikmiyor. Kokmuyor hatta. Normalde boyle degildi demek ki bagirsakta bakteri vardi ve onlari oldurdu. Bu tedavim bittikten sonra bu sefer varolan kandidayi oldurmek icin savasagim.

Kandidadan suphelenmemin sebepleri de:
    -ishal
    -beklenmedik anda gelen asiri gaz
    -dil kokunde cocukluktan beri olusan tabaka
    -agiz kokusu
    -bulanik zihin
    -eklem agrisi
    -sinuzit
    -geniz akintisi

Kandida icin denediklerimden zeytin yapragi cayinin etkisini cok gormustum cunku ictigim gunun ogleden sonrasi asiri bir bas agrisi, halsizlik hemen uzanma isteginden dolayi isten izin almak zorunda kaldim ve eve gidince sabaha kadar deliksiz bir uyku cektim. Bunlar tipik kandidanin "die off" yani olme belirtileriydi ve hepsini yasadim. Biraz ara vererek baska bir gun tekrar ictim ve etki gene ayni, olumcul bir agri ve halsizlik ordan anladim ki zeytin yapragi cayi bende gercekten ise yariyor. Triflucan aldim, o da semptomlari iki gunlugune kesti. Dildeki beyaz tabaka aninda yol oldu. Dildeki tabaka ve agiz kokusu icin buco bleu diye metilen mavisi olarak gecen bir damla kullanmistim agzim icin. O da tabakayi ve kokuyu hemen gecirmisti. Malesef artik uretilmiyor. Sorun su, ailem bebekligimden beri hep agzimin koktugunu soyluyor. Bebekken mantar enfeksiyonu gecirmisim, yetiskinlikte ayagimda ve idrar yolumda mantar cikti. Candida diyeti uygulayim diyorum ama o da bir haftadan sonra feci basdonmesi yapiyor bende. Kendimi bir kac ay inzivaya cekip yatip dinlenerek yapmam gereken bir diyet.

Vardigim sonuc, barsaktaki sikintim hem bakteri uremesinden hem de candidadan.

Hepimize gecmis olsun, damdan duseni damdan dusen anlar. Umarim deneye yanila en iyi cozumu bulabiliriz. Doktorlar sifir malesef.

Peki.
    Kolonoskopi,
    Entereskopi.
    Gluten tolerans testi.
    Gibi testler yaptırdınız mı?

Anlattığınız şikayetler ve kullandığınız ilaçlar birebir benim şikayetlerim ile örtüşüyor.
    Bende bir türlü çözüm bulamadım bu işe.ama şunu biliyorum bağırsaklarımda emilim gerçekleşmiyor.aşırı bir sıvı çalkalanıyor.elimde bastırdığımda bile lıkır lıkır çalkalanmayı yani hareketi hissediyor ve duyuyorum.

Kendimi bildim bileli kilo alamıyorum.zayıfım.yemekle alakası yok anlıyacağınız. Yesemde değişen bişey olmuyor.daha çok wc. Gideriz o zaman.
    Ne yapsam bilemiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: attci

quote:

Orijinalden alıntı: ruzgar06

Arkadaslar Merhaba,

Uzun zamandir bu basligi takip ediyordum, ben de sizlerle tecrubelerimi paylasmak icin uye oldum.

Benim ilk sikintim 2003 yilinda basladi. Universiteye hazirlaniyordum, ozel derse gidicektim, gitmeden annem bana koca bir bardak sut icirmisti. Sonra derse gittim ve birden bire patlayacakmisim gibi bir gaz geldi. Tuvalete gittigimde cikmiyordu, ama hocanin yanina gelip oturdugumda geri geliyordu. Sut dokundu heralde diye dusundum.
    Daha sonra bu durum sessiz ortamlarda, toplantilarda, gorusmelerde, yanimda cekinebilecegim ya da bende heyecan yaratan kisiler oldugunda iyice artti. Ozellikle bir arkadasim arabayla beni alip bir yere birakiyorsa benim icin dayanilmaz oluyor. Heryere kendim gidip gelmek istiyorum. Sikintim tam olarak suydu, cok gaz birikiyor ve tutmasi cok zor oluyor.

Yillar sonra bu rahatsizliga ishal de eklendi. Ozellikle sabahlari yarim saat arayla 3 kere tuvalete gittikten sonra ancak bir rahatlama saglayabiliyordum. Zayif bir insanim ama karnim hep cok sis. Cocuklugumdan beri bu boyle. Universite hayati ve daha sonra is hayati malesef daha da cekilmez oldu. En ufak bir kramp ve siskinlikte hemen tuvalete gitme ihtiyaci duyuyordum ve artik hocalarim bana gulmeye baslamisti. Gercekten yerin dibine girmek istedigim zamanlardi. Kimisinin tuvaleti gelir bekler musait olunca gider, benim geldigi an kosmam lazim yoksa kotu sonuc dogurabilir. Sinema, tiyatro, konser, toplanti gibi ortamlar benim icin adeta bir kabusa donusuyor ve malesef hicbirine gidemiyorum. Ortam sessiz olunca ve ortami aniden terketmek zor olunca karnim hemen sisiyor ve acil tuvalete gitme ihtiyaci duyuyorum. Kac filmi boyle yarida birakip ciktim.

Doktor doktor dolastim dunyanin parasini verdim hepsi IBS dedi. Olabilir de olmayabilir de. Ama ben yillarca hep candidadan suphelendim.

Bugune kadar kullandigim ilaclar: reflor, maflor, duspatalin, debridat, meteospasmyl, duphalac, pankreoflat, spasmomen, metsil ve adi aklima gelmeyen daha niceleri.

Onemli bir ipucu bulmustum, grip gecirdigimde bir doktor Cefurol isimli antibiyotigi yazmisti, onu iki hafta kullandim ve ne siskinlik, ne gaz, ne ishal, ne yemeklerin dokunmasi hicbir sikinti yasamadim, herseyim normale dondu. Sizler de sanirim bu durumu yasamissiniz antibiyotik kullaninca.
    Burdan durumun bakteriyel olabilecegini anladim.

Yabanci forumlarda bahsedilen rifaksimin icerikli antibiyotige basladim. Yaklasik bir haftadir kullaniyorum. Soyle soyliyim, cefurol kullandigimda kendimi daha iyi hissediyordum fakat bu antibiyotik de beni oldukca rahatlatti. En goze carpan etkisi asiri gazi kesti ve tuvalet asla kotu kokulu cikmiyor. Kokmuyor hatta. Normalde boyle degildi demek ki bagirsakta bakteri vardi ve onlari oldurdu. Bu tedavim bittikten sonra bu sefer varolan kandidayi oldurmek icin savasagim.

Kandidadan suphelenmemin sebepleri de:
    -ishal
    -beklenmedik anda gelen asiri gaz
    -dil kokunde cocukluktan beri olusan tabaka
    -agiz kokusu
    -bulanik zihin
    -eklem agrisi
    -sinuzit
    -geniz akintisi

Kandida icin denediklerimden zeytin yapragi cayinin etkisini cok gormustum cunku ictigim gunun ogleden sonrasi asiri bir bas agrisi, halsizlik hemen uzanma isteginden dolayi isten izin almak zorunda kaldim ve eve gidince sabaha kadar deliksiz bir uyku cektim. Bunlar tipik kandidanin "die off" yani olme belirtileriydi ve hepsini yasadim. Biraz ara vererek baska bir gun tekrar ictim ve etki gene ayni, olumcul bir agri ve halsizlik ordan anladim ki zeytin yapragi cayi bende gercekten ise yariyor. Triflucan aldim, o da semptomlari iki gunlugune kesti. Dildeki beyaz tabaka aninda yol oldu. Dildeki tabaka ve agiz kokusu icin buco bleu diye metilen mavisi olarak gecen bir damla kullanmistim agzim icin. O da tabakayi ve kokuyu hemen gecirmisti. Malesef artik uretilmiyor. Sorun su, ailem bebekligimden beri hep agzimin koktugunu soyluyor. Bebekken mantar enfeksiyonu gecirmisim, yetiskinlikte ayagimda ve idrar yolumda mantar cikti. Candida diyeti uygulayim diyorum ama o da bir haftadan sonra feci basdonmesi yapiyor bende. Kendimi bir kac ay inzivaya cekip yatip dinlenerek yapmam gereken bir diyet.

Vardigim sonuc, barsaktaki sikintim hem bakteri uremesinden hem de candidadan.

Hepimize gecmis olsun, damdan duseni damdan dusen anlar. Umarim deneye yanila en iyi cozumu bulabiliriz. Doktorlar sifir malesef.

Peki.
    Kolonoskopi,
    Entereskopi.
    Gluten tolerans testi.
    Gibi testler yaptırdınız mı?

Anlattığınız şikayetler ve kullandığınız ilaçlar birebir benim şikayetlerim ile örtüşüyor.
    Bende bir türlü çözüm bulamadım bu işe.ama şunu biliyorum bağırsaklarımda emilim gerçekleşmiyor.aşırı bir sıvı çalkalanıyor.elimde bastırdığımda bile lıkır lıkır çalkalanmayı yani hareketi hissediyor ve duyuyorum.

Kendimi bildim bileli kilo alamıyorum.zayıfım.yemekle alakası yok anlıyacağınız. Yesemde değişen bişey olmuyor.daha çok wc. Gideriz o zaman.
    Ne yapsam bilemiyorum.

bnde aynısını yaşıyorummmm.bn sütle değil kolayla bozulduumm.olup olmayan yerlerde gelen oo ataklar dört duvara kapattı benı okulu yarıda bıraktımm.hocalar başta tuvaletten çıkmadığım için şüphelendiler.ne yapıcağımı bilmiyorum.beş sene olduu.benım yaşıtlarım öğretmen oldu.bi tek bn kaldımm.

• Dr Josh Axe'in Youtube'da IBS nasıl tedavi edilir diye bir video paylaştı.Yüzlerce hasta üzerinde çalıştığını ve üstesinden geldiğini söylüyor.Ben sizler için videoyu çevireceğim.

"Merhaba arkadaşlar,ben doğal tedavinin doktoru Dr Josh.Bu videoda ibs'nin doğal tedavisi ve ibs diyeti hakkında konuşacağım. IBS açılımı irritabl bağırsak sendromu.Bunu 4 seçenekte açıklayacağım özellikle diyet,hangi yiyecekleri yemememizi,supplementleri ve yaşam şeklini.Yüzlerce ibs hastası üzerinde çalıştım,onlara doğal tedaviyi sundum ve hastalığın üstesinden geldiklerini gördüm.İlk olarak konuşmaya hangi yiyecekleri yememeniz gerektiğiyle ilgili başlayalım.Birinci yasak gluten .Eğer gluten alıyorsanız enflamasyon yapan bu protein ibsye sebep olabilir.Ibs hastaları başlangıçta bütün tahıllardan uzak durmalı özellikle buğday ürünlerinde.3-9 ay içerisinde bazen filizlenmiş tahıl veya mayalanmış tahılları yiyebilirsiniz.Ama ilk 3 ay tamamiyle tahılları bırakmalısınız.Bunun yanında kazeinden ve süt ürünlerinden uzak durmalısınız.Süt şekeri laktoz ve kazein problem çıkartabilir.Diğer yandan kefir ve diğer fermente süt ürünleri yararlı olabilir.Ama normal süt ürünleri özellikle süt ibs için yıkıcı olabilir.Dikkat etmeniz gereken başka bir şey ise margarinler.Bunlarda enflamasyona sebep verebilir.Çiğ yiyecekler.Evet doğru.Salata,çiğ meyve ve sebze gerçekten bağırsağınıza zarar verebilir.Bu yüzden sadece pişmiş yiyecekler tüketmelisiniz.Birde soğuk yiyeceklerden de uzak durunuz.Buzlu su,dondurma soğuk olan her şey sindirim sistemi için zordur ve tabiki de işlenmiş gıdalar,rafine gıdalar,paket gıdalarda da uzak durunuz.Şimdi ibs yi en iyi tedavi eden yiyeceklere geçelim.Ibs diyetinde bağırsağı beslemek kadar dalağı da beslenmelk önemlidir.İlk kategori beyaz bağışıklık sistemi destekleyici yiyecekler.Karnıbahar,soğan ve sarımsak.Buharda pişmiş karnıbaharı sindirmek çok basittir.Soğan ve sarımsak iyi piştiklerinde kötü bakterileri öldürmede birebirdir ve bağışıklığı da güçlendirirler.Dalağı besleyen diğer besinler ise kabaklar. Balkabağı,bazı durumlar tatlı patates,palamut kabağı,spagetti kabağı.Kabaklar dalağı ve bağırsağı beslemede çok iyidir.Bolca et suyu yapın.Et suyu bağırsak zarını yenileyen aminoasit,proline ve glycine içerir.Et suyu birinci tüketmeniz gereken besin olmalıdır .Ibs hastaları için mükemmel yemek, güvecte organik et (her türlü et) yemeğidir. İçine kemik koyun,kabak,kereviz,havuç,soğan da koyabilirsiniz.Et/kemik suyu yemek ibs yi en hızlı tedavi etme yoludur ve ibs diyetinin büyük bir bölümüdür.Ibs yi tedavi etmede 3. aşama doğru supplementleri almaktır.1. supllement kaliteli probiyotik.Probiyotiklerin %90 sorunu vücudumuza girdiğinde ölmeleridir.Bu yüzden canlı probiyotikleri almalıyız. Lactobacillus gibi probiyotikler alınabilir veya yanına toprak tabanlı bacillus subtilis veya iyi bakterileri destekleyecek başka yiyecekler medikal mantarlar,spirulina,chlorella gibi siyanobakteriler içeren destekler alınabilir.Yanında L-glutamine de alınabilir. L-glutamine bağırsağı koruyan ve besleyen bir aminoasittir. Frankincense* ve yağı enflamasyonu düşürmede ve sindirim enzimleri için mükemmeldir. IBS yi tedavi etmekte son aşamadı ise stresi azaltmaktır.Ben olsam günde bu 3 şeyi yapardım.1.doğada uzun bir yürüyüş.2.Kendimizi ruhani anlamda geliştirebilecek bir kitap okurdum veya meditasyon yapardım veya dua ederdim.3. ise akşamları detox banyosu yapmak olurdu. Detox banyosunda bir bardak epsom tuzu,20 damla lavanta yağı veya sarı papatya yı 20 dk emdiğinizde size söylüyorum gerçekten stresiniz azalır.Sabahları kalkıp dua etmek,meditasyon yapmak veya ruhani anlamda gelişmenizi sağlayacak kitaplar okumak,sonra yürüyüş yapmak,kahvaltı yapmak,başka bir yürüyüşe çıkmak da rahatlatır.Yüzlerce hastayla çalıştım ve onlar ibs diyetiyle uğraşırken onlara yardım ettim.Size kesinlikle yardımı dokunacak."

Frankencensenin ne olduğunu anlamadım.

• Arkadaşlar bu illet son aylarda kullandığım prozac adlı depresanla %80 azaltmıştım çok ciddi bir rahatlama dönemiydi ara sıra alevlendikçe TRANCO buskas adında bir kaygı giderici ilaç alıyordum ertesi gün tekrar şikayetlerim büyük ölçüde kayboluyordu en büyük şikayetim bağırsaklarımı çok az boşaltmak Kuru sert dışkılama yok ciddi bir fonksiyon bozukluğu var çok küçük bir parça anCak yapabiliyorum.. aşırı dolgun geziyorum son zamanlarda çok rahattım günde 3 kez tuvalete çıkıyordum vs.. Antrenörlük yapıyorum bu hastalıkla uğraşırken spordan çok uzak kaldım son zamanlarda eski formum için protein tozu kullanıyorum tekrar alevlendi İBS NİN ilk dönemleri gibiyim ne ilaç içsem düzelmedi bu sefer.. aşırı az tuvalete çıkıyorum taş gibi karnım SİZE sorum fitness sporuyla uğraşan ve İBS olup SUPLEMENT KULLANANLAR varmı ? bunu alevlenme suplement sayesindemi oldu yoksa dönem dönem olan bir şey mi tam ayıramadım.. HERŞEY İYİ GİDERKEN BİR ANDA OLMASI ŞAŞIRTTI BİR GÜN UYANDIM 6-7 AY ÖNCEKİ HALİMDEYİM.. GEÇER TEKRAR DİYE BEKLEDİM ama YOK.. SUPLEMENT ALAN SPORCULAR VAR MI? İŞİN GARİP KISMI İSHAL YADA KURU SERT KABIZ DEĞİLİM REAKSYON BAŞLADI AMA ŞİŞLİKLER İNCE VE KÜÇÜK DIŞKILAMA :( SPORCULAR BANA LÜTFEN YARDIM EDİN ?

• Candidadan şüpheleniyorum ama tatlı ile hiçbir zaman aram olmadı varsa yoksa tuzlu yiyecekler. Çok nadiren tatlı yerim normalde canım hiç çekmez. Deliricem artık. Sabah oil pulling yapıyorum 15 dakika, sonra karbonatla en sonunda da diş macunuyla dişlerimi fırçalıyorum. Mesela bugün kahvaltı ve öğle yemeği yedim hala açım ve garıl gurul ötüyor karnım. Pilav normalde iyi geliyor bugün o da dokundu.
    Şöyle bir iyileşme oldu, son bikaç gündür kendime telkinde bulunuyorum dışarı çıkmadan. Hiçbirşey olmayacak, sakin ol, 15 dakikalık yolda başına birşey gelmeyecek, huzurla istediğin yere varacaksın vb. Bu bende işe yaradı. Tıpa etkisi yaptı.

• attci kullanıcısına yanıt
    Damdan düşeni en iyi damdan düşen anlar. Seni çok iyi anlıyorum ve acil şifalar diliyorum. Kolonoskopi hiç yaptırmadım, çünkü sağlıklı bir şekilde kolonoskopiye girip bağırsak delinmesiyle çıkıp, iltihabın tüm vücuda yayılmasıyla hayatını kaybeden bir tanıdığım var.
    Tam kan testi yaptırdım, bütün sonuçlar mükemmel.
    Laktoz testi yaptırdım sonuçta birşey yok. Ama test esnasında laktozu içtikten sonra 6 kez tuvalete gittim. Bu nasıl iş?
    Derman aramaktan bıktım.

• marly M kullanıcısına yanıt
    Ahh ahh seni o kadar iyi anlıyorum ki dostum. Acil şifalar dilerim. İşte bu duyguyu bize saçmasapan ilaçlar yazıp gönderen hiçbir doktor bilemez.

• ruzgar06 R kullanıcısına yanıt
    ................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 6 Şubat 2020; 13:34:44 >
  • Bu olabilir mi?

en.m.wikipedia.org
    Frankincense - Wikipedia
    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Frankincense

• cokxor C kullanıcısına yanıt
    Evet o da türkçesini bulamadım tütsü gibi bir şey ama hiç duymadım daha önce.
  • Buhur sanırım

• gaz ve guruldama sorunu olanlar klaıre labs ther prebıyotık complex powder denemesini tavsıye ediyorum 6 gundur kullanmaktayım gaz sorunm cıddı sekılde azaldı
  • ruzgar06 R kullanıcısına yanıt
    Ağız kokusu bendede var ya dilde beyazlık felan ama bende tuvalet atağı yok 2 günde bir çıkıyorum(Kabızlık) midede şişkinlik sorunu var benim ağız kokusu 16 yaşımda başladı (şuan 20 yim) daha sonra kabızlık Dışkıda ve gazda kötü koku felan olmaya başladı ve sürekli Halsizlikte cabası bu sene Üniversiteye gidiyorum ne yapcam bilmiyorum valla artık burs paralarımı biriktirip onlarla Arı ürünleri felan deniycem İnşallah kurtuluruz hepimizde yaşamaya çalışıyoruz bakalım
  • rasha118 R kullanıcısına yanıt
    ,,,,.,.....,..,.,.,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 16 Şubat 2020; 21:53:55 >
  • Resmi distribütörü miray biomedikal.

http://www.miraybiomedikal.com/

Burda arayıp fiyat öğrenebiliyorsunuz.Ama siparişi sadece kendi eczanesinden alabiliyorsunuz.Fiyatı powderın 240 tl,hapı 150 tl.

Ben eczavrupadan sipariş ettim.Ürün taşınırken buza sarılı şekilde taşınıyor.Bu sayede diğer probiyotikler gibi taşınırken oda sıcaklğın da öldüğünü düşünmüyorum. Orda da 240 tl.

Vsl 3 den sonra en kaliteli probiyotiklerden biridir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi itsclobberintime -- 1 Eylül 2015; 14:18:23 >
  • evet cok iyi bir prebiyotik kullanmanızı tavsıye ederim turkıye de ki en ıyı prebıyotık oluyor mıray bıomedikal klaire labs ther prebıyotık complete powder toz seklınde 100 mılyar bakteri barındırıyor 2 ay yeter gunde bı cay kasığı kullanılıyor ınsallah sızde de ıse yarar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rasha118 -- 1 Eylül 2015; 23:04:00 >
  • Normal bağırsak hareketliliği anlamında gurultu. Şunu farkettim rifaksimin bende işe yaramadı, bıraktıktan sonra semptomlar daha kötü oldu. En azından acil biyere gideceksem bi reflor alırdım iki saat idare ederdi şimdi alsam bile gazdan ölüyorum.

• marly M kullanıcısına yanıt
    Sanırım kolanın da bu işte etkisi var. Çünkü ben 14 15 yaşımdayken gece yarısı susayınca kalkıp kocaman bir bardak diet kola içerdim sabahları sudan önce ilk içeceğim hep kola olurdu, sanırm barsak florasını söküp attı toparlayamıyor artkk barsaklar kendini. Hala da içiyorum o pislik şeyi

• Buradan yorumlara bakabilirsiniz

www.amazon.com
    Amazon.com: Customer reviews: Klaire Labs Ther-Biotic Complete Probiotic Powder - 100 Billion High CFU Blend, The Original Hypoallergenic Probiotic for Men & Women, Dairy-Free (60 Servings / 64g)
    http://www.amazon.com/gp/aw/cr/B001PYZDLG/ref=mw_dp_cr

• itsclobberintime kullanıcısına yanıt
    ,,,...,..............,.,,,,.,.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 16 Şubat 2020; 21:54:13 >
  • 
Sayfa: önceki 221222223224225
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.