Öncelikle selamlar. Bundan 2 ay kadar önce bilgisayarımda takılı olan 2 Crucial Ballistix Tracer ram'den biri bozulmuştu ve atmak zorunda kaldım (bozuk olanı çıkarmadığım sürece bilgisayar hiç açılmıyordu). Bir süredir kalan 1gb ram ile idare etmek durumundaydım ancak 2 gün önce Firefox ile internette dolaşırken birden mavi ekran hatası aldım ve başlıktaki kodu gördüm. O gündür bilgisayarımı açmayı denediğimde boot ekranı bile gelmiyor, sadece fanlar çalışır vaziyette duruyor. Sistemim; İşlemci : Amd Phenom x4 9750 cpu Anakart : Asus m4n82 deluxe HDD : Seagate E.Kartı : Powercolor hd3870 x2 PSU : Recom Gaming Engine 1050w
Şimdilik iyi kötü idare ediyor ancak yeni bir sistem toplamayı düşünüyorum. Acaba bozulan ramlerimin yerine yine onlar gibi ddr2 olan ucuz ramler alsam ne kadar idare eder, ve yine sorun çıkarma olasılıkları olabilir mi? Yardımlar için şimdiden teşekkürler.
Ram den olduguna emin misiniz? rami cikardiginizda ram yok sinyali veriyor mu?
quote:
Orijinalden alıntı: exeter
Ram den olduguna emin misiniz? rami cikardiginizda ram yok sinyali veriyor mu?
Hiç denememiştim bu dediğinizi, en ufak bir değişiklik olmadı. Fanlar çalışır vaziyette bekliyor hala uyarı vermeden. Daha önce de ACPI ile ilgili mavi ekran hataları alıyordum, ufak bir ayrıntı ama belki yardımı olur.
Anakart gibi duruyor buradan.. birde biosu sifirlayin.
quote:
Orijinalden alıntı: exeter
Anakart gibi duruyor buradan.. birde biosu sifirlayin.
Değişen bir şey olmadı malesef.
ram cikardiginiz zaman en azindan ram yok sinyali almaniz lazim. alamiyorsaniz anakartiniz gitmis olabilir.