Merhabalar, Arkadaşlar bir süredir random olarak bu hatayı alıyorum. Forumdan okuduğum çözümleri denedim işe yaramadı. Format ya da driver güncellemek işe yaramadı, Bios güncel, en son MSI sitesinden indirip kurdum. Lütfen yardımcı olur musunuz? Sistemim; Anakart: MSI B450 A PRP MAX Ekran Kartı: Gigabyte Gaming OC RTX 3070 İşlemci: Ryzen 5 3600X Ram: G.Skill Flare X 16GB(2x8GB) 3200MHz DDR4 Ram SSD: Samsung 960 Evo HDD: WD Blue 7200RPM Minidump dosyalarını ekledim. https://drive.google.com/drive/folders/1S_x0hX1QONPyFv1lRGhrdcBYZlUoeH8G?usp=sharing |
WINDOWS 11 DRIVER IRQL NOT LESS OR EQUAL

-
-
RAM'ler de sıkıntı olabilir. Single channel olarak deneyin her iki RAM'i de.
-
microsoft sertifika güven listesi yayımcısının sertifika süresi dolmuş.
CryptnetUrlCache klasöründe, süresi dolmuş bir imzalama sertifikasına sahip CTL'nin bir kopyası bulunur.
dosyaya yazma erişimi engeli.
windows aktivasyon hatası.
bunlar var gibi sanki.
hasarlı bir sistem dosyası var.
bir program, bir uygulama veya bir sürücü izinsiz olarak RAM belleğine erişmeye çalışırken hata meydana geliyor.
hasara sebep olan şey, bir windows güncellemesi veya hatalı ram modülü veya overclock olabilir.
-
Pc de overclock işlemi yok, bir tek Bisostan RAM için XMP açmıştım, kapatım bu şekilde denyeyeyim bir süre.
Her hangi bir donanımda bozulma yoktur değil mi?
-
bilemeyiz. arıza geliyorum diyor da olabilir. ekran chipset'in kavrulmaya başladığında, sürücü ne yapsın. bilemeyiz yani, kumanda sende. sen daha iyi bilirsin.
-
Hocam tabiki öyle de,
DRIVER IRQL NOT LESS OR EQUAL şu can sıkıcı hata özelinde sormuştum, RAm dışında bir donanımı işaret etmiyordur yani değil mi?
XMP kapalı kullanıyorum şu an.
-
diğer arkadaş ram demiş. bence ram'den önce bozulacak olan donanım chipset olabilir. chipset denince de aklıma ilk grafik geliyor.
-
Yahu ben kesin RAM demedim ki. Farkındaysan ondan olabilir dedim. Fikrimi arz ettim. Nesi komik ki bunun. Cins misin nesin ? :D Mavi ekran genelde RAM'lerden kaynaklanır diye biliyorum
-
GPU bozulmasında garanti falan uğraştırmasın ya, RAM hadi neyse de...
XMP kapalı kullanıyorum son 2 gündür mavi ekran vermedi.
-
Yok yok GPU değildir ya. XMP dendir o halde blue screen vermedi ise anakart RAM frekansları tolere edemedi yüksek ihtimal.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D5A36B309 -- 12 Ağustos 2022; 21:40:2 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X