Şimdi Ara

IRK, SOY, ATA kavramları üzerine düşünenler buyrun konuma...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu konu her gün gündemde olan bir konu. Ancak bilen bilmeyen her ağız tartışmaya girdiği için çok saçma yerlere çekiliyor, gereksiz yere tartışmalar yapılıyor, hakaretler ediliyor, kavgalar yapılıyor hatta kürt türk meselesi gibi saçma sapan aynı coğrafyanın insanlarını birbiriyle düşman eden ve zihinlerini bana göre çöpe dönüştüren bir tartışma hale getiriliyor Irk tartışması. Şimdi Irk kavramını bir açıklamak lazım.

Irk Müslüman, Musevi ve Hristiyan inançlarına göre Adem adında olan ve ilk insan ve peygamber kabul edilen kutsal bir insandan gelir. Adem aleyhisselam ( böyle hitap ediyorum çünkü ben müslümanım) yaratılmışların en üstünü olarak yaratılmıştır. Kur-an'ı Kerîm'de, Hicr ,bakara, Sad ,Araf, isra Hafa, Taha ve Kehf surelerinde ayet ayet Adem Aleyhisselamın yaratılışı ve onun Halife olarak seçildiği belirtilmiştir. Ona "yeryüzünün halifesi" denmiştir. Değiştirilmiş olan İncilde bile Adem aleyhisselam hakkında kıssalar vardır. İncilde ise Adem aleyhisselam ilk insan ve peygamber olarak kabul edilmektedir( Yaratılış 2,3,4). Tevrat da Adem aleyhisselamdan bahsedilmektedir. O halde bu bilgilere göre Adem tüm insanların atası ve babasıdır. Havva ise annesidir. Adem ile havvadan çoğalan insanlık çeşitli mesleklerle uğraşlarla uğraşmışlardır. şöyleki Adem aleyhisselamın oğullarında Habil hayvancılıkla uğraşmaktaydı Koyun otlatmakla ve hayvanları evcilleştirmekle uğraştığı için sakin ve uysal bir insandı. Kabil ise tarımla uğraşmakta ve çetin toprağı işlemekte ve iklimin sert koşullarıyla cebelleşmek zorunda olduğu için sert tavırlı biri olarak yetişmişti. Burada bile iş ve uğraşların insana kattı meziyetleri görebiliyorsunuz. Adem ve Havvadan gelen insanoğlu yeryüzüne yayıldığında iklim, coğrafi koşullar, yedikleri besinler, bindikleri hayvanlar, yaşayış tarzlarını etkilemiş ve toplumların fiziki hatta ruhani yapısını bile değiştirmiştir. Böylece nesiller bulundukları coğrafyaya göre çeşitlenmiştir.

Irk, Soy ve ata kavramları doğal kavramlardır. Soydan gelen meziyetler doğayla uğraşmaktan dolayı oluşmuştur ve genlere kadar işlemiştir. Her insan eşit yaratılmamıştır. Eşit yaratlışı kabul etmek çılgınlıktır. Çindeki bir insanla avrupadaki bir insanın ne kadar farklı olduğunu gözle görmektesiniz. Davranıştan tutun düşünme tarzına kadar her yapıda birbirlerinden tamamen farklıdırlar. Türk ırkı dediğimiz ırk köken olarak doğu asyadan geliyor. Yani tundralarda, yaylalarda çadırlar içerisinde göçebe yaşayan insanlar. Şimdiki Türkiyeye bakarsak nüfusun %70 i karışıktır. yani anası çerkez babası kürt olanıda vardır, babası türkmen anası gürcü olanda. Şimdiki Türkiyede Türk Irkı nereeyse çok azdır. Yani kalkıpta benim ırkım Türktür diyen her 10 insandan 7si kafadan atarak bunu söyler. Anamın anasının anasının ana babası bile aynı ırktan değilken ben nkalkıpta tek bir ırka aitim diyemem. Irkçılık yapacaksanız önce bir soyunuzu bilin öyle yapın kardeşim. Türkiye her Orta asya, Arap, Orta doğu ve balkan milletlerinin bir karmasıdır. Türkiyedeki her insan Türk ırkından değildir ancak Türk vatandaşıdır. Bunu bilen atalarımız bile kurdukları imparatorluklara kendi soyunun adını vermemiş kendi ailesinin adını vermiştir. öyleki Selçuklu ve Osmanlı devletleri Türk isimleridir ancak türk soyu değildirler.

• Kafatascılık kadar gerici bir zihniyet görmedim. E ne yapalım yani şu coğrafyada değil de bu coğrafyada doğduğumuz için? Önemli olan laboratuar sonucu değil zihniyettir bir milletin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ademden sonrasını okumadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Theboysareback

Ademden sonrasını okumadım

Aklın maymuna inanıyor olabilir. Ama o bedenin ve ruhun Allaha ait kardeşim.
  • Türkiye'de Türk ırkından olan insanlar vardır. Anası şu babası şu dediğin kişiler bizleri ilgilendirmez Türk değilim desinler yeter.
  • KÜRT DİYE BİR IRK YOKTUR KÜRTLER ARAPLAR İLE ÇİNGENELERİN KARIŞIMI OLAN VE SADECE KÖTÜ ÖZELLİKLERİ ALMIŞ BİR TOPLULUKTUR VE TARİH BOYUNCA BAŞKA IRKLARA HİZMET ETMİŞLERDİR
  • haklısın dostum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hem ırkçı hem Müslüman olunmaz.

Irkçılığı yaymak için İsrail destekli Amerikalı hocaların eğitim verdiği bir adama dini de kullan yoksa olmaz diyorlar. Adam da gelip ikisini bir arada kullanan bir parti kuruyor. Mermer kafalı milyon tane insan da peşinden koşuyor.

Taş kafalı ırkçı, hayvandan aşağılık insan sıfatlı , yaratıklardan nefret ediyorum.
    Bir de bu saçma düşüncelerine islam gibi ırkçılığı reddeden dini alet ettikleri için daha çok nefret ediyorum. Hepsinin kellesi vurulmalı.

• Kan kendini temizler soyumuza gurcu vs bir irktan kisi bile karissa bile kan kendini birkac nesil sonra temizler zamaninda anadoluya geldigimizde etrafa opucukler ile gelmedik burada yasayan topluluklari oldurduk ve cogunluga sahip olduk bu yuzden Türk kani buyuk olcude korunmustur Orta asyadakilere neden benzeniyoruz dersenizde yasadigimiz cografyaya adapte olduk

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.