Şimdi Ara

İran Sinemasından Seçkin Örnekler (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
1
Favori
7.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: coyjonquil
    De-Niro emeğine sağlık. Sonunda yazayım dedim. İncelemelerinle yol göstermiş olman çok hoş. İzlemeye çalışacağım hepsini.

Siz sağolun. Umarım hepsini bulup izlersiniz. Ama biraz zordur bu filmleri bulmak. Eğer bulamazsanız yardımcı olabilirim merak etmeyin. Kaç kişi var ki zaten bu sinemadan zevk alan dimi? Saygılarımla.
  • quote:

Orjinalden alıntı: De-Niro

quote:

Orjinalden alıntı: merlinthewizard
    De-Niro bunun gibi başka bir konu açıp yakın dönem avrupa ve dünya sinemasınıda değerlendirebilir misin?
    Bu süper oldu hemen gittim kaplumbağalarda uçar ın dvd sini aldım

Zaten amacım insanların dünya sinemasını tanımasında kendi çapımda yardımcı olmak. Bu topik yeterli seviyeye geldikten sonra amacım Avrupa, Fransa, Rusya gibi sinema dili yüksek ülkeleri tanıtmak. İlerde o da olur inşallah. Özellikle Rus sineması geçiyor aklımdan ilk başta.

Çok güzel olur sana çalışmalarında başarılar dilerim valla söylerken utanıyor insan ama bu verdiğin filmlerden Kaplumbağalar da Uçar
    hariç hiç birinin adını dahi bilmiyorumAma senin sayende o kadar çok film öğrendim ki amerikan sinemasından özellikle sadece gişe için çekilen bütün filmlerden soğudum

Artık adam gibi film izliyoruz
  • quote:

Orjinalden alıntı: merlinthewizard
    Çok güzel olur sana çalışmalarında başarılar dilerim valla söylerken utanıyor insan ama bu verdiğin filmlerden Kaplumbağalar da Uçar
    hariç hiç birinin adını dahi bilmiyorumAma senin sayende o kadar çok film öğrendim ki amerikan sinemasından özellikle sadece gişe için çekilen bütün filmlerden soğudum

Artık adam gibi film izliyoruz

Aslında zevktir hocam, kimseye birşey diyemem. Ama benim üzüntüm insanların sinemaya gerçekten emek veren sanatçıların güzide eserlerini istemeyerekte olsa es geçmesi. Yoksa isteyen istediği filmi izlesin. Ben neden bu foruma böyle şeyler yazıyorum sence? Ne kazancım olabilir? İstiyorum ki insanlar bilmedikleri diyarlarda yol alsın biraz. Neyse uzatmayayım. Torrent ile hepsini bulabilirsin bu filmlerin. Yoksa yardımcı olurum merak etme. Teşekkür ederim iltifatın için ayrıca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi De-Niro -- 23 Temmuz 2008; 0:43:00 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: De-Niro

İran'ın önemli yönetmenleriden olan Majid Majidi'nin en beğenilen filmlerinden biridir Children Of Heaven. Samimi bir dil ile amatör oyuncuları öylesine güzel kaynaştırmış ki yönetmen, film su gibi akıp gidiyor izlerken. Çocukluğun o saf, o masum yönleri geliyor izleyicinin aklına. Zaten film en çokta bu yönüyle beğenildi tüm dünya otoritelerince. Oscar'a aday bile olmuştu. İki kardeşin yoksul bir hayatın ortasında verdikleri yaşam savaşı, gayet samimi ve dokunaklı bir biçimde işlenmiş. Ve bunun bir çift ayakkabı imgesiyle simgeleştirilmesi apayrı bir hava vermiş filme. Zaten Majid Majidi'nin Baran, The Color Of Paradise gibi filmlerinde de aynı hava hakim.

İki çocuk oyuncu da kendilerinden beklenmeyecek bir performans ortaya koyuyor. Erkek çocuğun çeşitli duygusal sekanslarda yüzüne yansıttığı ifadeler, kız çocuğunun kızgınlık ve ezikliği karikatürize etmesindeki ustalık, bu çocukların sanki sinema için doğduğunu düşündürtüyor izleyiciye. Babanın tüm yoksulluğa rağmen gösterdiği azim, helal ve haram dairesinde hassasiyete başvurması, çocuklarına karşı çeşitli duygusal tepkimeleri vermesi oldukça realist bir şekilde işlenmiş. Eğer çocukluğumuza dönmeyi arzuluyorsak, o masum olduğumuz zamanları özlüyorsak ve hala dünyanın çeşitli yerlerinde temiz insanların kalabileceğine dair inancımız azaldıysa, işte bu film tam bize göre. İnsanı içten içe sevindirten ama kursağında acı bir lokma bırakan şahane bir film Children Of Heaven.

İnanılmaz gerçeklikte samimi ifadelerin olduğu harika bir filmdi , tavsiyeniz için teşekkürler.
  • children of heaven ı izlğycem bende birazdan, umarım güzeldir
  • Her ne kadar biraz geç de olsa çok güzel paylaşım,eline sağlık.
  • adamakıllı,profesyonelce ama bizden birisi gibi ,sade ,iyi niyetli,samimi,müthiş bir yorumu var ibrahim abimizin.film izlemeyi ondan ögrendim diyebilirim.sinema takibini ve sinemaya ilgi duymayı benim için başka bir boyuta taşıdı,gençlerimiz izlesin ancak öylesine değil kazanarak izlesin kendilerine bir şeyler katsın iyi şeyler tavsiye edelim ve samimice birşeyler paylaşalım onlarla ne kadarda sanallıgın gölgesinde olsada.onun anlayışı buydu.bazen kendisini tutamaz ve inandıgı bir şeyi savunurken birde bakardıkki 4 gün ceza almış:)tanımayan azdır onu sinema -futbol bölümünde.vardır bir sebebi ugramayışının elbet.ancak çok özlicez onu upuzun ama saçmalamaktan uzak her cümlesinde bir mana gizli olan yorumlarını.bir sinemasever su filmi izleyin cümlesinin ardına ancak onun kadar çok şey sıgdırabilir.

sadece iran sineması hakkında bu kadar çok şey söyleyebilen bir sinemasever nasıl olduda banlandı bilemiyorum.ya da bu kadar iyi bir insan nasıl olduda bizi bıraktı gitti:)nerdesin be de niro
  • the color of paradise
    harika bi filmdi, children of heaven ı da izlemiştim ama bu film kadar duygulanmadım, hayatımda izlediğim en iyi filmlerden biriydi tavsiye için teşekkür ediyorum

• Tür : Dram / Romantik
    Gösterim Tarihi : 3 Şubat 2006
    Yönetmen : Mohsen Makhmalbaf
    Senaryo : Mohsen Makhmalbaf
    Görüntü Yönetmeni : Ebrahim Ghafori
    Müzik : Daler Nazarov , Nahid Zeinalpur
    Yapım : 2005, Fransa / İran / Tacikistan , 105 dk.

Oyuncular

Daler Nazarov , Mariam Gaibova , Farzana Beknazarov , Tahmineh Ebrahimova , Malohat Abdulloeva

İnsan hayatının kaç dakikası gerçekten mutlu geçer? 40 yaşına gelmiş bir adam, kendi hayatına sahip çıkabilmek için başkalarını kırma hakkına sahip midir?

Jan kendini aşk adamı olarak tanımlayan bir dans öğretmenidir. 40. yaşını kutladığı doğumgününde hayatında büyük bir devrim yapma kararı alır. Birbirlerinden haberdar olmayan dört sevgilisine de aynı saatte randevu verir.

Herbir aşığını kaybetmeyi göze alsa da onlara teker teker aşkın hangi yüzünü hangisiyle yaşadığını açıklayacaktır. Ancak devrim bayrağı sadece Jan’ın kalesinde dalgalanmamaktadır.

İran sinemasının usta isimlerinden Mohsen Makhmalbaf’tan aşkın doğasına dair felsefi bir deneme olan Seks ve Felsefe, Tacikistan’ın 2006 yılı Oscar adayı.

Konu olarak enteresan bir film...Henüz izleyemedim ama izlemeyi düşünüyorum...

Bu arada De Niro

Kendisine ulaşabileceğim bir mail adresi var mı acaba?
  • istanbul film festivalinde amira makhmalbafın ''İki Bacaklı At'' ve ünlü yönetmen abbas kiarostaminin ''Şirin'' adlı filmleri gösteriliyor. imkanı olanlar gitsinler bu ayın 19 unda bitiyor sanıyorum.
  • İran yapımı birde Close Up varmış arkadaş tavsiye etti bu filmi ve alt yazısını bulamadım.İzleyen varmı ve alt yazısını nerden bulabilirim.
  • iran sineması çok başarılı. Kendi hikayelerini kendilerine özgü şekilde anlatıyorlar.Bizimkiler genelde anlatma konusunda
  • 2012 En iyi yabancı film Oscar'ını alan film;

Yönetmen: Asghar Farhadi

Oyuncular: Leila Hatami, Peyman Moadi, Shahab Hosseini devamı...

Tür: Dram

İran sinemasından gelen son örneklerden olan film, boşanmak üzere olan ama çocuklarının velayeti konusunda ikileme düşen bir çiftin öyküsünü anlatıyor. Bir çok festivalden büyük övgüler alarak ayrılan film, özellikle başrol oyuncularının başarılı performanslarına sırtına dayıyor.

Simin, kocası Nader ve kızı Termeh’le birlikte İran’ı terk etmek istemektedir. Nader’in Alzheimer hastası babasını bırakmayı reddetmesi üzerine boşanma davası açan Simin, dava talebi reddedilince anne babasının evine gider. Termeh ise babasıyla kalmaya karar vermiştir. Nader kızına ve babasına bakması için hamile bir genç kadını tutar; ama bu durum daha fazla soruna yol açacaktır...

300.000 dolarlık bütçeye sahip olan film ülkesi İran'da yaptığı 3.300.000 dolarlık hasılatla bütçesini 10'a katladı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serseri

2012 En iyi yabancı film Oscar'ını alan film;

Yönetmen: Asghar Farhadi

Oyuncular: Leila Hatami, Peyman Moadi, Shahab Hosseini devamı...

Tür: Dram

İran sinemasından gelen son örneklerden olan film, boşanmak üzere olan ama çocuklarının velayeti konusunda ikileme düşen bir çiftin öyküsünü anlatıyor. Bir çok festivalden büyük övgüler alarak ayrılan film, özellikle başrol oyuncularının başarılı performanslarına sırtına dayıyor.

Simin, kocası Nader ve kızı Termeh’le birlikte İran’ı terk etmek istemektedir. Nader’in Alzheimer hastası babasını bırakmayı reddetmesi üzerine boşanma davası açan Simin, dava talebi reddedilince anne babasının evine gider. Termeh ise babasıyla kalmaya karar vermiştir. Nader kızına ve babasına bakması için hamile bir genç kadını tutar; ama bu durum daha fazla soruna yol açacaktır...

300.000 dolarlık bütçeye sahip olan film ülkesi İran'da yaptığı 3.300.000 dolarlık hasılatla bütçesini 10'a katladı.

çok iyi filmdi arkadaş..aldığı ödülü haketti bence...
  • Saçma sapan Hollywood Filmlerinden gına geldi artık ! Amerika ezer amerika döver sex savaş korkular hep aynı eve yeni taşınan aile vs... saçmalıklarından bıkanlar . İRAN SİNEMASI bir yana öbür sinemlar bir yana . Hakikaten insanı alıp götürüyor . Farklı konu yok diyenler muhteşem bir film tavsiye edicem """ Marmoulak - Kertenkele """" . Hem komedi hem düşündüren hem üzen MUHTEŞEM bir başyapıt . Mutlaka izleyin ... Film bir hırsızın hikayesi ve onun yakalanması ile başlayan olayları anlatıyor ama ne anlatma sonunda ağlamamak içiz de zor tutarsınız kendinizi.

De Profundis arkadaşımıza da bu güzel başlığı açtığı için teşekkürü borç bilirim

http://www.rsmoviedownloads.com/FSC-FS-Marmoulak-The-Lizard-2004-DVDrip-Engsub-Imdb-8-2_8870784.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aleeslate -- 13 Aralık 2012; 2:11:12 >
  • konunun devamını bekleriz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu konuyu neden normal linkte göremiyorum ? sadece mobil versiyonu çalışıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.