Şimdi Ara

İran'dan Süpersonic Savaş Uçağı; Saeqeh-2 (Yıldırım-2)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İran Resmi Haber kanalı Press TV de verilen bir habere göre İran Sesten hızlı Uçan Saeqeh-2 İsimli, Yakın Savaş, Taktik görevleri ve Eğitim uçağının tanıtım ve uçusşunu gerçekleştirdi.

Uçağa ilişkin video aşağıda verilmiş, Uçak bu kez gerçekten uçuyor. Daha önce İran yine Kahhir-313 adlı bir savaş uçağı tanıtmış ama bu uçağın gerçekliği çok tartışılmıştı.

Yalnız burada tanıtılan uçak ABD yapımı f-5 leri andırıyor, İran daha önce de buna benzer elindeki ABD askeri araçlarını modifiye ederek yeni bir tasarımmış gibi sunuyordu.

• Adamlar yapıyorlar bir şeyler. En azından çaba var. Sırf tüketmek istemiyorlar üretmek istiyorlar. Bu bile güzel bir şey bence.
  • İran üzerinde amborgo oldugundan motor ve benzeri parçaları kendi yapıyor.yani birletirip" bizyörlü yöptık" demiyorlar.
  • Edit: Neyse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fukox -- 11 Şubat 2015; 12:45:53 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fukox

Motorlarını kendileri üretmedi herhalde? Artı, eski uçaklara benziyor, iyi olduğunu pek sanmıyorum.

Dünyada jet motoru üreten belli firmalar var, onlardan temin etmiş olmalı. Ama kuvvetle muhtemel geliştirilmiş bir ABD f-5 i diye düşünüyorum.

Üstteki F-5, Alttaki saeqeh-2.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 11 Şubat 2015; 10:37:17 >

• Km'de kaç yakıyo acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: HEISENBERG

Km'de kaç yakıyo acaba

aynen merak ettim, bizim enistede alcakti ama cok yakar diye vazgecti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Müslümanlar gerici müslümanlar kötü onlar bilimden teknolojiden anlamaz konu kilit

• quote:

Orijinalden alıntı: fukox

Motorlarını kendileri üretmedi herhalde? Artı, eski uçaklara benziyor, iyi olduğunu pek sanmıyorum.

iyi olduğunu sanmıyormusunuz ?

en azından bir tam imalat var. birşeyide kötülemeyin arkadaş. eski uçakalra benziyormuş. yeni uçakalrı kaç ülke ortak üretiyor biliyormusunuz ? tek başına uçak üretiminin maliyetlerinden ve test sistemlerinin zorluğundan haberiniz varmı ? dünyada üretilen yolcu-savaş uçaklarının kaç fabrika ve kaç ülke ile ortak üretileblidğinden haberiniz varmı ? yada gerekli kalifiye eleman bulunmasının zorluğundan ve maliyetinden haberiniz varmı ?

sanki tornada mil işliyorlar anasını satayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoneyTalks -- 11 Şubat 2015; 11:39:06 >
  • Millet yapıyor

• Hala ambargo masalları anlatanlar var ambargoyu nasıl deldiklerini rezadan babekten ögrendik israille bile ticaret yapan bir irana hala ambargo uygulaniyor demeyin bari

• Hmm hayırlı olsun ne diyelim başarılarının devamını dileriz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu İrana olan nefretleri ABD ye olan nefterlerinden daha fazla olanları anyalamıyorum. Ambargoyuda hala sürdüren hükümeti anlayamıyorum. Yahu büyük bir düşmanımız varken birlik olmamız gerekirken D8 leri tekrardan aktif hale getirmemiz gerekirken biz hala onlar şia onlar kafir zart zurt derdindeyiz. Elin küffar papası gelir burda patrikle görüşür yıllar önce aralarında en kanlı savaşları yapanlar nasıl birlik oluruzu tartışır senin memleketinde sende kendi dininde mezhep ayrımcılığını ve savaşlarını kökle. Allah sonumuzu hayretsin
  • Bu ne lan yarım saattir havalanamıyor :D supersonic mişş :D Onu bunu bilmem Atatürk yaptığı 1930 lerde ki uçak firmaları birilerin aklına gelsin ..
  • Görünmez uçaktan bombalar dışarıda olmaz. İkincisi videoda uçak ses sınırını aşmadı. Aşacağıda benzemiyor. Kötümü bence hiç yoktan iyidir. PAKFA T50 ve F22 raptor videolarını izleyin
  • ip+havalı egzoz+ f/5 kostüm tamamdır.
  • Biraz araştırdım, profesyonel olarak bilgim yok ama Silah sanayiine ilgim var.

F-5 lerden farklı olarak kuyrukta 2 adet denge kanatçığı var. Direk F-5 demekte yanlış ama gövde yapısı F-5 le aynı nerdeyse. Ya F-5 lerde köklü yapısal değişikliğe gittiler ya da F-5 lerden elde ettikleri mühendislik birikimiyle yeni bir Uçak yaptılar. Yinede motor üretemeyeceklerinden, ya eski F-5 lerdeki motorları kullanıyorlar (belki gövdeyi de kullanıyor olabilirler) ya da bir şekilde motor temin ediyorlar.

İran zaten 2013 yılında da yerli imkanlarla süpersonic rüzgar tüneli geliştirdiğini duyurmuştu.

• Konuya bak adamlar uçak yapmış bizimkiler beğenmiyor neymiş havalanamıyormuş ses duvarını aşamamış onu tartışıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dik Otur -- 11 Şubat 2015; 11:57:32 >
  • bu adamlara beğendiremessin bi şey adamlar yaptıysa helal demek düşer olum sana ne laf ediyon.yok f-5 çakmasıymış ulan bi uçak ne kadar değişik olabilirki ya delta yaparsın yada normal.sen para verip f 35 programına katılıp sonra para verip f 35 alıyorsun ki zaten kendisi kırpılmış f-22 dir.Adamlar uğraşıyor en azından.
  • İran'ın en güçlü müslüman ülke olma amacı var, atalarından geleneklerinden gelen bir amaç. Bu amaca ulaşmak için önlerindeki tek engel Türkiye bu yüzden pkk ya yardım edecek kadar da şeref yoksunu ülkedir bu İran. İlerde bir savaş çıksa Abd ve Rusya'nın bu iki maşa ülkeyi çarpıştırmaktan kesinlikle kaçınmayacağını düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.