Şimdi Ara

《♡ İradene Sahip Çık, Küfre HAYIR! Kulübü ♥》+30

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
1
Favori
1.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Arkadaşlarım geçenler de aklıma bir fikir geldi.Sizin de bildiğiniz gibi oyunda ahlâk namına hiçbir şey kalmadı.Kimsenin kimseye saygısı yok.İnsanlar artık hiç umursamadan maddi,manevi zararlarını düşünmeden, çok rezil derecede ahlak unsurlarını çiğneyip birbirleriyle insanın psikolojisini bozacak düzeyde hakaretvari ağza alınmayacak küfürler ediyorlar.Şimdi diyeceksiniz ki bunu veletler yapıyor... Kesinlikle yanlış bir düşünce.Ben oyun oynarken özellikle küfür edenlerin yaşlarını soruyorum muhatap olsam mı olmasam mı diye ve inanın 20-29 yaş arası küfür eden çok kişi var.Şu küfür etme hastalığı çoğumuzda var önceden küfür etmeyen bir insan bile oyuna başladıktan sonra küfür etmeye başlıyor. PEKİ NEDEN?
    Çünkü küfür etmek gibi ciddi bir konuyu aşırı basitlestiriyoruz.Bu sürü psikolojisinden kaynaklanıyor.Oyun esnasında küfür edenleri görüp onlar da ediyor ben neden etmeyeyim düşüncesine kapılıyoruz ve böyle bir hataya düştüğümüz için İNANIN ÇOĞU DUYGUMUZU ÖLDÜRÜYORUZ.

Misal olarak merhametimiz azalıyor neden? Çünkü karşımızdakine acımıyoruz.
    Vakur olan ifademizi yitiriyoruz neden? Çünkü küfür edip sinirleniyoruz bu da sakinliğimizin gitmesine sebep oluyor
    Kalp kırıyoruz
    Empati yeteneğimiz azalıyor.Hiç düşündündünüz mü ANNESINE SÖVDÜĞÜNÜZ KİŞİNİN ANNESİ YA VEFAT ETMİŞSE
    ONUN DUYDUĞU HÜZNÜ HİÇ DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ

Hırs yapmamıza neden oluyor aşırı hırs insanı felakete götürür
    Kibirli oluyorsunuz
    Ve bunun gibi bir çok zararı var...

Bu sebeple ben bir kulüp ya da topluluk kuralım diyorum yaş farketmez tek istediğim duyarlı, içten, samimi, toplumun faydasını gözeten, bilinçli kisiler olması özellikle bunu 14-18 yaş arası kardeşlerimizden bekliyorum.

Kulüp için bir logo tasarlayıp herkesin nickine has imza yapmayı düşünüyorum (evet teker teker uğraşıcam)

İstediğim kurallar şunlar

1)Eğer kulübe katılmak istiyorsa konuyla alakalı kendi düşüncesini yazmalı (alâka derecesini öğrenmek için)
    2)Durum mesajına (League of legendsdaki) Küfre Hayır İradene Sahip Çık DH tarzı bir slogan yazmalı(asla değistirmeyecek) DAHA ÜRETKEN ARKADAŞLAR VARSA SLOGAN DEĞIŞEBILIR
    3) Oyun esnasında asla küfür etmeyecek küfür edenlere karşı sabırlı olup her zaman kötülüğe karşı iyilikle mukabele edecek

Simdilik aklıma gelenler bunlar böyle bir grup olsa katılım nasıl olurdu düşünceleriniz neler?

《14.04.2014》___________________________________________
    Ulan var ya helal olsun size ciddi diyorum bu konuda böyle duyarlı davranıp yorumununzu eksik etmeyip alaya almadığınız için teşekkür ederim.

Arkadaşlarım, Abilerim, Kardeşlerim bu sizinde bildiğiniz üzere çok önemli bir konu çünkü bir çok noktaya bakıyor.

İlki ve en önemlisi lisanımıza bakıyor.Bir milletin dili elinden gitti mi o milletin felaketi yakındır.
    Ne sanat kalır... Ne karakter...ne his... ne de duygu... herşey biter. Bunun dışında aile ortamına, topluma bakıyor.Küfür eden bir kişinin günlük kullanacağı kelime sayısı diyelim ki 300 ise o kişi belki 200 kelime sarfediyordur. 200 kelime demek iletisim sorunları, kendini ifade edememe,cumle kurmada zorlanma,idrakte zayıflık, okuduğunu anlamama gibi bir çok sorun demektir yani bu küfür olayı resmen hayatımızı karartacak düzeyde tehlikeli bir durum.

Bunu kimse inkar edemez siz de sokakta gormuyor musunuz? Biz 30000 kelime sarfeden ecdanın 2 kelimeyi küfür etmeden bir araya getiremeyen torunları olmayalım.

Ben diyorum ki bu kulübü kurduktan sonra bir OLAY GÜNLÜĞÜ TUTALIM. Kulübe üye olanlar da olmayanlar da başından geçen olayları ve olaya karşı davranışlarını yazsınlar ve durumu inceleyelim yani kısacası bir tartışma, fikir alışverişi, çözüm platformu olsun .

GERÇEKTEN GÖRÜŞLERİNİZİ BEKLİYORUM ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM

《15.04.2014》

Arkadaşlar şu an yaklaşık 25 kişiyiz bu çok güzel bir rakam gerçekten daha da artacağına inaniyorum. :)
    Bilgisayarım garantide olduğundan dolayı kulübü genel olarak kurallarını ve diğer özelliklerin düzenleyemeyip logoyu tasarlayamadım.Bilgisayarı aldıktan sonra hepsini düzgün bir şekilde hazırlayacağım çok güzel ve faydalı bir kulüp olacağı ümidindeyim.İlginiz, duyarlılığınız için abilerime kardeşlerime çok teşekkür ederim. İyi geceler :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rainbow Z -- 26 Mayıs 2014; 2:53:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İsmini küfredenin ... diye birşey yapabiliriz noktalı yere isteyen isediğini koysun

Tutmaz bu fikir ama tutarsa varım

Saat 02.27 Westte oyundan çıktım binlerce oyuncu arasından bana mı denk gelir ergen grubu ? Türk her yerde türk her yerde küfür eder bu yüzden sen ne kadr çırpınırsan çırpın batmaktan başka bir şey eline geçmicektir.
  • her ne kadar küfürsüz oynamaya çalışsamda insanlarında bir sınırı var malesef türk milleti her oyunda kendini gösteriyor bu oyunu özellikle türkiye sunucusunda küfür etmeden oynayacak 1 insan bile yoktur
  • Hocam fatih sultan mehmet 14 yasinda tahta çıkıyor bi erkek 14 yasinda ergenlige giriyor beyin yapisi gelismemis demen yanlış aslında o cocukarın hepsinde irade kabiliyet akıl düşünebilme yeteneği var ama toplum yüzünden cevresel kulturel etkenler yuzunden bozuluyolar lutfen az olumlu bak güzel gören güzel dusunur bu bi oyun sonucta önemli olan maç kazanmak değil insan kazanmak insan kalbi herşeyden önemlidir lütfen yapma böyle

Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Carry Zekalı

her ne kadar küfürsüz oynamaya çalışsamda insanlarında bir sınırı var malesef türk milleti her oyunda kendini gösteriyor bu oyunu özellikle türkiye sunucusunda küfür etmeden oynayacak 1 insan bile yoktur

Hocam peki neden hep pes eden taraf biz oluyoruz? Yani sen diyelim ki o küfür edenlere karşı sabırlı davranıyorsun hoşgörülü olmaya çalışıyosun sonra bi bakıyorsun bunlar düzelmiyor anasını baslarim boyle seyin icine it oglu itler deyip dusturunu bozduktan sonra sence kim kârlı çıkar hem türk milleti diyosun ya diğer milletler kendi analarının kardeşlerinin ırzlarına geçiyolar ciddi söylüyorum bak su an bizim milletimiz gibi temiz bi millet cok az vardır o yüzden bence az olumlu düşü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rainbow Z -- 13 Nisan 2014; 2:43:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kanfurlupos

Küfür sakız gibi bir şey oldu artık TR' de herkesin ağzında.

Hocam sakız gibi olduysa o sakızı biz alıp atıcaz o kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rainbow Z -- 13 Nisan 2014; 2:42:16 >

Cam'dan dışarı baktıkları hayatta olamadıkları yapıyı oyunda olmaya çalışırlar, bu bazen hırçın birisi bazen küfürbaz birisi bazende iyimser olabiliyor bu tamamiyle oturmayan kişiliği ile ilişkilidir. Bir çok insan oyunda yaşından daha büyük laf'lar eder çünkü sonucunu bilemez Türkiyede 10 - 15 kişi aklına gelipte hakaret davası açsa emin ol küfür olayları çok çok düşer çünkü bu tarz davalar hem kısa sürer hemde yorucu değildir herkes gidip hakaret davası açabilir üstelik savcılığa dilekçe verilip kabul edilse ücretsiz bile

en fazla 2-3 dava basına düşse küfür olayı oyunlarda bitme noktasına gelir çünkü şuan acayip denetimsizlik var hem oyun firmalarında hemde kanunlarda.

Riot game sence filtre koyup 2-3 küfür içerikli kelime yazıldığında oyun sonuna kadar suspend koyamıcak bir sistemi yok mu ? vardır elbette ama yapmıyorlar.

Yani küfür önlemek 5-10 kişiyle olmaz çünkü küçük beyinlerde küfür bir savunma bir üstünlük yöntemi olarak kullanılır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sterilmikrop

Ülkemizde oyuncular şöyledir,

Cam'dan dışarı baktıkları hayatta olamadıkları yapıyı oyunda olmaya çalışırlar, bu bazen hırçın birisi bazen küfürbaz birisi bazende iyimser olabiliyor bu tamamiyle oturmayan kişiliği ile ilişkilidir. Bir çok insan oyunda yaşından daha büyük laf'lar eder çünkü sonucunu bilemez Türkiyede 10 - 15 kişi aklına gelipte hakaret davası açsa emin ol küfür olayları çok çok düşer çünkü bu tarz davalar hem kısa sürer hemde yorucu değildir herkes gidip hakaret davası açabilir üstelik savcılığa dilekçe verilip kabul edilse ücretsiz bile

en fazla 2-3 dava basına düşse küfür olayı oyunlarda bitme noktasına gelir çünkü şuan acayip denetimsizlik var hem oyun firmalarında hemde kanunlarda.

Riot game sence filtre koyup 2-3 küfür içerikli kelime yazıldığında oyun sonuna kadar suspend koyamıcak bir sistemi yok mu ? vardır elbette ama yapmıyorlar.

Yani küfür önlemek 5-10 kişiyle olmaz çünkü küçük beyinlerde küfür bir savunma bir üstünlük yöntemi olarak kullanılır.

Hocam doğru söylüyorsun katılıyorum.Küfür ediyolar çünkü kendinlerini üstün görmek istiyorlar
    Kufur ediyolar çünkü karşıdaki tarafından ezilmek istemiyolar
    Küfür ediyolar çünkü kendilerini savunacak cümle bulamıyorlar

Bak kendilerini üstün gormek istemleri kötü birsey mi sence HAKIMIYET LIDERLIK duygusundan kaynaklanıyor bence
    Ezilmek istemiyolar neden izzetli görünmek istiyorlar çünkü
    Kendilerini savunacak cümle bulamıyorlar o yüzden kufur ediyolar peki burada suclular mi sence bence degiller çünkü bilgi alış verilsleri zayif kulturleri yok okullar bok yuvasi çünkü anne babalara aciyorum gercekten yani demek istedigim sucu tamamen onlarda aramak yanlış ayrıca o seref yoksunu RIOT 2 3 kufuru filtrelemis ama ne hikmetse büyük harflerle yazınca istedigin kufuru edebiliyorsun bi de ipucu olarak kufur filtresinin olusu kufur edecegin anlamina gelmez diye alcakca not düşmüşler oyuna giris esnasında adamin aklina sen niye kufuru getiriyosun? O kadar onem veriyosan niye su sistemini buna karşı guncellemiyosun? Reportlara niye dikkat etmiyosun ver konusma yasağını bir hafta bak bakalım ediyo mu etmiyo mu hocam

Yani benim amacimr ufakta olsa bi girisimde bulunmaktı faydası olur diye 1 kişi bile bu yüzden küfür etmeyi bıraksa bence benim icin paha bicilemez birseydir

Kusura bakmayın mobildeyim imlaya özen gösteremiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rainbow Z -- 13 Nisan 2014; 3:01:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sterilmikrop

sezon 3 başında vardı sanırsam
    küfür edince bilmem kaç maç boyunca sadece 5 dakika da 1 kere yazma hakkın oluyordu.

sonra kaldırdılar niye kaldırdılar bilmiyorum gayet güzeldi bence.
  • Karşındakiler ezici çoğunlukla çocuk, oyunun kitlesi böyleyken bunu değiştiremezsin. Yaş ortalaması pek de yüksek olmayan bir sürü oyun oynadım ama hiç bu oyundaki kadar küfre denk gelmedim. Cümleler rutin olarak küfürle başlıyor. Hatta cümlenin ögesi gibi oldu küfürler, olmadığında devrik cümle okumuş gibi hissediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rainbow Z -- 13 Nisan 2014; 3:16:26 >

~Intel i7 8700K @ 3.7Ghz~MSI Z370 SLI PLUS~Corsair Vengeance LPX 2x8GB @ 3000Mhz~Corsair 300R~Corsair CXM750 80 Bronze~ ~AOC E2461FWH 23.6" LED ~ Razer Deathadder ~ Razer Blackwidow Chroma ~ ~ Logitech G933~
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rainbow Z

Arkadaşlar ben bu konuda ciddiyim benim için çokluk değil kalite önemli 10 kişide olsa bu kulübü kurmak istiyorum 100 tane vezir olacağına 10 tane padişah olsun.
    Ciddi olanlar lütfen yorumlarını eksik etmesinler.
     《♡ İradene Sahip Çık, Küfre HAYIR!  Kulübü ♥》+30

Oyun eskiden guzeldi, tr acilana kadar. Goruyorum internet kafelerde 10-12 yaslarindaki cocuklar oynuyor. Harbiden yazik ya

• quote:

Orijinalden alıntı: Carry Zekalı

her ne kadar küfürsüz oynamaya çalışsamda insanlarında bir sınırı var malesef türk milleti her oyunda kendini gösteriyor bu oyunu özellikle türkiye sunucusunda küfür etmeden oynayacak 1 insan bile yoktur

+1 ben de hiç küfür etmezdim ama bazen öyle insanlar denk geliyor ki küfür edemeden duramıyorsun

• Ya sen ne diyosun bi düşünsene 10 yaşındasın ve oyuna başlamadan önce ne küfür biliyosun ne birbirine küfreden insanlar görmüşsün hayat toz pembe sonra bi oyuna giriyosun herkes birbirine küfür ediyor ana avrat dine inançlara manevi değerlere sanki çıkılmaz bir pisliğin lağamın içine girmiş gibisin ama yapacak birşey yok neden oyun çok cezbedici çünkü. Başlıyorsun oynamaya tabi o arada baya bi küfür öğreniyorsun 10 yaşındaki çocuk nasıl idrak etsin gidiyo bu sefer öğrendiklerini okulda söylüyor hobaaa toplu ahlak katliami... BUNUN EN BUYUK SUCLUSU BAŞTA RİOT 2. OLARAKTA BU KUFUR EDENLERDIR RESMEN BIR ÇOCUĞUN HAYATINI KARARTIYORUZ PARDON BİR DÜZİNE BELKİ DAHA FAZLA ÇOCUĞUN...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rainbow Z -- 13 Nisan 2014; 3:52:54 >

Orijinalden alıntı: Rainbow Z

Ya sen ne diyosun bi düşünsene 10 yaşındasın ve oyuna başlamadan önce ne küfür biliyosun ne birbirine küfreden insanlar görmüşsün hayat toz pembe sonra bi oyuna giriyosun herkes birbirine küfür ediyor ana avrat dine inançlara manevi değerlere sanki çıkılmaz bir pisliğin lağamın içine girmiş gibisin ama yapacak birşey yok neden oyun çok cezbedici çünkü. Başlıyorsun oynamaya tabi o arada baya bi küfür öğreniyorsun 10 yaşındaki çocuk nasıl idrak etsin gidiyo bu sefer öğrendiklerini okulda söylüyor hobaaa toplu ahlak katliami... BUNUN EN BUYUK SUCLUSU BAŞTA RİOT 2. OLARAKTA BU KUFUR EDENLERDIR RESMEN BIR ÇOCUĞUN HAYATINI KARARTIYORUZ PARDON BİR DÜZİNE BELKİ DAHA FAZLA ÇOCUĞUN...

Hocam suclular da, adamlar para kazaniyor. ailelerinden gizlice para aliyorlar oyuna yatiriyorlar bu sadece lol de gecerli degil. Yazik gercekten yazik. Hem ahlaki olarak hem de manevi olarak

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.