Şimdi Ara

IR alıcısı hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • IR alıcısına sinyal gittiği zaman alıcının birici bacağındaki voltajın sıfırlanması mı gerek? elimde sharpın bi alıcısı var , tv kumandaıyla sinyal yolladığımda votajı 5 den 4.5 e düşüyor, bu normalmidir arkadaşlar teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjv16 -- 13 Haziran 2006; 21:22:10 >

• Sanki normalde 0 sinyal gelince 5v oluyordu
  • ewt heralde ır sinyali gidince bir oluyor yani 0 V .. sabahtan beri uğraşıyorum ama 555 le bi türlü doğru frekansı tutturamadım sanırım
  • 1 olunca 0v değil 5v olması gerekmez mi?
  • valla alper ben de tam bilmiyorum açıkçası :D bildiğim şu IR vericiden ışık gidince alıcının birinci bacağı 0V oluyor gitmediği zamanlarda 5V oluyor sanırım bu kısım doğru
  • quote:

Orjinalden alıntı: bjv16

valla alper ben de tam bilmiyorum açıkçası :D bildiğim şu IR vericiden ışık gidince alıcının birinci bacağı 0V oluyor gitmediği zamanlarda 5V oluyor sanırım bu kısım doğru

Sanki tam zıttı oluyordu [sim=alala.gif]
  • modülün bir numarası varmı? modül sağlam ise çıkış open collector veya open drain olabilir. buna dikkat ettiniz mi???
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bütün bu modüller zaten açık kollektör (veya açık drain) yapıdadır. Yani birbirlerine paralel bağlanması kolay olsun diye normal lojik değil. Yani vcc'den çıkış ucuna 5000 ohm kadar bir direnç çek. Açık kollektör şöyle çalışır; giriş 0 ise çıkış 0 olur, giriş 1 ise çıkış yüksek direnç gösterir. Sen o dirençle vcc'yi yüksek direnç noktasından olası girişlere doğru lojik-1 olarak yansıtacaksın işte. Lojik-0 durumunda ise 5000 ohm'a kıyasla nerdeyse kısa devre olan düğüm o potansiyeli "yutacak" ve sonuçta 0 volta çok yakın bişey görünecek.

Ir modül tetiklenme durumunda lojik-0 gösterir. Test devresi için bir led'in katodunu çıkışa koy, anodu vcc'ye bağla, tabi araya 220 ohm gibi bir direnç bağla, al sana mis gibi test devresi Sen 555 ile denemeden önce bir kumandayla denesen ya? Ayrıca dilersen kumanda kodlarını da ses kartıyla çalışan yazılım osiloskoplarla çok rahat gözlemleyebilirsin. 38-40 khz taşıyıcı frekansı nerdeyse standart oldu diye biliyorum bir uyum sorunu çıkması düşük ihtimal. Kolay gelsin..

• quote:

Orjinalden alıntı: Liu Kang

Bütün bu modüller zaten açık kollektör (veya açık drain) yapıdadır. Yani birbirlerine paralel bağlanması kolay olsun diye normal lojik değil. Yani vcc'den çıkış ucuna 5000 ohm kadar bir direnç çek. Açık kollektör şöyle çalışır; giriş 0 ise çıkış 0 olur, giriş 1 ise çıkış yüksek direnç gösterir. Sen o dirençle vcc'yi yüksek direnç noktasından olası girişlere doğru lojik-1 olarak yansıtacaksın işte. Lojik-0 durumunda ise 5000 ohm'a kıyasla nerdeyse kısa devre olan düğüm o potansiyeli "yutacak" ve sonuçta 0 volta çok yakın bişey görünecek.

Ir modül tetiklenme durumunda lojik-0 gösterir. Test devresi için bir led'in katodunu çıkışa koy, anodu vcc'ye bağla, tabi araya 220 ohm gibi bir direnç bağla, al sana mis gibi test devresi Sen 555 ile denemeden önce bir kumandayla denesen ya? Ayrıca dilersen kumanda kodlarını da ses kartıyla çalışan yazılım osiloskoplarla çok rahat gözlemleyebilirsin. 38-40 khz taşıyıcı frekansı nerdeyse standart oldu diye biliyorum bir uyum sorunu çıkması düşük ihtimal. Kolay gelsin..

hocam ses kartını osiloskp yapmanın zamanı geldi aslında ama bu işin en sağlam yolunu gösterebilir misiniz? bi ara forumda konusu açılmışto aramalarım sürüyo ama daha bulamadım teşekkürler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.