Şimdi Ara

IQ 'yü arttırabilecek 10 bilimsel adım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
2
Favori
952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • IQ(Intelligent Quotient), zekâyı ölçme amaçlı birkaç farklı standartlaştırılmış testlerden çıkarılan değerdir ve insanlar arasında zekayı kıyaslamanın bir yoludur. Bu yazıda IQ skorunuzu arttırmak için gerçek bilimsel araştırmalardan yola çıkarak oluşturulan IQ artışınızı sağlayacak 10 IQ arttırıcı bilimsel yazıyı ve tavsiyeleri göreceksiniz.

Yüksek IQ’ye sahip olan herkes başarılı olacak diye bir şey yok tabi ki, buna rağmen yüksek IQ pek çok şeye bakış açımızı değiştirir. Özellikle eğitimsel faaliyetlerde bizim hayatımızı oldukça kolaylaştırır. Önceleri IQ derecesinin, kişi yetişkin olduğunda sabitlendiği düşünülse de, bazı yeni araştırmalar IQ derecesinin arttırılabileceğini göstermiştir.

Bazı aktiviteler IQ derecenizi arttırabilir. Ayrıca IQ skoruyla sosyal statü, ebeveynlik, ölüm ve ölüm oranları arasında bağlantı var. IQ derecesi iş performansını, eğitimsel gelişimi, geliri, hatta suç eğilimini ve özel ihtiyaçları belirleyebilir. Flynn etkisi adı verilen bir etkiye göre, insan topluluklarının IQ’sü her 10 yılda bir ortalama 3 puan artar.
    Yazı çok uzun ama ben yapılabilecek bazı şeyleri söyleyim, egzersiz yapmak, okumak, bulmaca ve testler çözmek.. ve bazı ilaçlar vb...
    Kaynakta baya bir şey yazıyor
    http://www.gercekbilim.com/iqyu-arttirmanin-10-bilimsel-yolunu-biliyor-musunuz/

• Vejeteryanlık hariç mantıklı gibi gözüküyor aslında. Her ne kadar 9. adımdan çok büyük bir darbe alsamda.
    GENS UNA SUMUS
  • Konu iyi olmuş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Aslında öyle bir sürü bilim adamı da var, haksız da sayılmazlar. Vejeteryanlık konusunda, yanlış anlaşılmak istemem ama şöyle bir yorumum var. Vejeteryan olan insan, zaten hak verirsiniz ki okumuş insanlar, veya halk tabirimizle genelde entel insanlar oluyor. Bu yüzdendir ki vejeteryanlığın öyle bir etkisi varmış gibi düşünülüyor bence, yoksa vejeteryan diye bir insanın IQ'sunun artıcağına hiç ihtimal vermiyorum.

Orijinalden alıntı: Huddleston

Vejeteryanlık hariç mantıklı gibi gözüküyor aslında. Her ne kadar 9. adımdan çok büyük bir darbe alsamda.

vegetarianism eksik araştırma var cause effect effect cause karışmış orda genetic yüksek iq adam vegetarian oluyor tamam ama sadece o kadar! ters yön değil vegetarian oluyor çünkü kafayı takıyor sorunlara bilinçli oluyor adam gidiyor protein bilmemne bütün nutriciant hesaplayıp vegetarian oluyor iq zaten yüksek bu effect cause değil

• Huddleston kullanıcısına yanıt
    Pirefokkes'in analitik yorumuna bende katılıyorum, aynen ifade edemesemde!
    Zaten hayvansal proteinin ve besinlerin özellikle çocuklukta yararları tartışma götürmez bir şekilde biliniyor. Nerdeyse insan olmamız avcılık ve et pişirmeyle başlamıştır diyecek kadar uç görüşler bile var bu konuda.

Ek: Sanıyorum sosyal zeka artışı veya bir yerde IQ artışı sağlayabilir sosyallik, ( ama bunun yalnızca işleyen demir pas tutmaz gibi sosyal yaşamda zekanın daha aktif olabilmesiyle açıklanabileceğini düşünüyorum ). Ama yalnız, asosyal satranç oyuncusununda IQ'su yükselebilir sanıyorum. Baştan zeki olduğuna kuşku yok, ama sosyal iletişimi sıfır Bobby Fischer örneğin, eski dünya şampiyonlarından, IQ'su Einsteinden ( 172 hatırlıyorum okuduğum yerde ) yüksekti ve 187 civarındaydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 21 Ocak 2014; 20:54:28 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Aslında öyle bir sürü bilim adamı da var, haksız da sayılmazlar. Vejeteryanlık konusunda, yanlış anlaşılmak istemem ama şöyle bir yorumum var. Vejeteryan olan insan, zaten hak verirsiniz ki okumuş insanlar, veya halk tabirimizle genelde entel insanlar oluyor. Bu yüzdendir ki vejeteryanlığın öyle bir etkisi varmış gibi düşünülüyor bence, yoksa vejeteryan diye bir insanın IQ'sunun artıcağına hiç ihtimal vermiyorum.

Bence vejeteryanlar genelde okumuş insanlar filan oluyor,ondan yüksek çıkmış olabilir. Bununla birlikte bence omega 3 filan acayip işe yarıyor, BBC'de bir belgeselde görmüştüm omega 3 yararlı diye. buydu sanırım
    http://youtu.be/mzSvMSwAjp4

• ozzyhawk kullanıcısına yanıt
    Mucize denilebilecek bir besin varsa o da Omega 3'tür, nerdeyse tüm vücut sistemlerindeki bilinen yararları bir yana yakın zaman araştırmalarda 3 aylık düzenli kullanımda bile vücuttaki bazı hücrelerde ( yanlış hatırlamıyorsam eritrositlerde ) Telomer'in boyunu arttırdığı bulundu, ölümsüzlüğe açılan kapı nerdeyse!
    Yaklaşık 10 yıldır Omega-3'ü kapsül olarak almaktayım, bu aralar spor yaptığımdan üstüne bir de ton balığı yemek durumundayım haftada 3 kere. Hala fir faydasını göremedim!(Veya yemeseydim şuan bu kadar sağlıklı olamazdım, kim bilir )

Bir ara bende sardıydım çok IQ yükseltme olayına.

Yaklaşık 10 yıldır Omega-3'ü kapsül olarak almaktayım, bu aralar spor yaptığımdan üstüne bir de ton balığı yemek durumundayım haftada 3 kere. Hala fir faydasını göremedim!(Veya yemeseydim şuan bu kadar sağlıklı olamazdım, kim bilir )

Valla, bende hiçbir etkisini görmedim!
    Şaka bir yana, vücuttaki herşeye etkisi var neredeyse, şunlara dikkat edin ama;
    1) Kalp-damar sistemi için ( yanlış hatırlamıyorsam miktarları ) 750-900mg. arası günlük ve yukardaki telomer uzaması deneyinde kullanılan miktarı da günlük 1500mg.'a yakın olarak hatırlıyorum.
    2) Türkiye Cumhuriyetinde her türden destek olarak hap şeklinde omega 3 satılıyor, ortalıkta her türlü saçmalık var maşallah. Omega 3 için tanınmış ve bilinen şirket ürünlerinden satın almak gerekiyor, balıktan elde edilmiş olanları tercih edin, bitkisel kökenli olanlar fazla bir işe yaramıyorlar fiyatı alınabilir düzeye düşürmekten başka.
    3) En yararlısı doğrudan gıdadan almak. Bu da problemli ama. Ortalıkta çiçekyağına batırılmış ton balığı konservesi gibi tuhaf şeyler dolaşıyor, ülkemizdeki balıklarda zaten Omega 3 düzeyi ( varsa ) çok düşük, en çok soğuk iklim balıklarında bulunuyor. Benim ortalıkta bulabildiklerimin en iyisi dondurulmuş olarak kuzey denizlerinden gelen somon balığı, birazda pahalı gerçi.
    4) Destek olarak alınan omega 3'deki sıkıntı vücutta emiliminin az olması, bu yüzden yeni çıkmakta olan Kril yağlı Omega 3'leri filan denemek iyi bir fikir olabilir.
    Size uzun yaşam dileyim!

• quote:

Orijinalden alıntı: ozzyhawk

gençlik için resveratrolü tavsiye ederim(üzümde var) . omega 3' bende kullanıyorum.düzenli kullanınca gerçekten iyi.

Resveratrolü reklamı yasak şekilde aldığımdan burada yazmayayım!
    Bir ara Hintli bir Bilim adamının o konuda bilimsel araştırmalarda epey yolsuzluk yaptığı açığa çıkmış ve ortalık iyice karışmıştı. Ama tabii bunun haricinde de önerilecek bir destek.

Orijinalden alıntı: neommy

quote:

gençlik için resveratrolü tavsiye ederim(üzümde var) . omega 3' bende kullanıyorum.düzenli kullanınca gerçekten iyi.

Bir ara Hintli bir Bilim adamının o konuda bilimsel araştırmalarda epey yolsuzluk yaptığı açığa çıkmış ve ortalık iyice karışmıştı. Ama tabii bunun haricinde de önerilecek bir destek.

yasak mı artık demek doğru mu haberler mis gibi shiraz niye yasak ediyor olcak iş mi çok yararlı ama olay çok aldınsa ne yersen ne içsen herşeyin çoku zararlı zaten ben dinlemem yasak söylerim yiyin için yiyin vitis grape kırmızı kırmızı mis gibi sonra blueberry sonra reklam olmaz zaten türkiyede yok california black muscat için güzel güzel ama başka şeyler içmeyin kırmızı sadece o beyaz şeylerden içmeyin

• http://forum.donanimhab...A7ki+i%C3%A7meyi/tm.htm

Yukarda en hayırlı nasıl içileceğini tartışmıştık eskiden! Hangi madde ile bir arada alınırsa daha yararlı olur, bunu da tartışmıştık!
    Arkadaş haklı dediklerinde, iç dediklerini için içme dediklerini içmeyin!
    Reklamları yasaklandı galiba ama bilimsel yararlarına " şimdilik " bişey diyen yok gibi!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 22 Ocak 2014; 23:36:00 >

Orijinalden alıntı: neommy

quote:

http://www.ntvmsnbc.com/id/25487841
    Bu konuda baya şey atıldı tutuldu ama bak bu araştırmada da yine resveratrolden bahsetmiş :D

• vejeteryanların IQ su daha yüksek olur yazıyor ama creatinin de IQ yu artırır diyor. creatinin babası kırmızı etde
  • ozzyhawk kullanıcısına yanıt
    İçtiğim dikkate alındığında zaten benim resveratole karşı çıkmam olanaksız, hele önümüzde devasa bir Fransa örneği varken. Yalnızca abartmadan arınmalı bu konu diye öyle yazdım, yoksa tabii ki " iyi kaynaklardan " alınan resveratrol iyidir!
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.