Şimdi Ara

Daha zeki olma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
5
Favori
1.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Makale bulumuyor türkçede bildiğim kadarıyla. Kaynaksız var tabii.

1- Mantıksal oyunlar oynayın. Risk almaktan kaçınmayın oyunlarda. Oyunlara örnek olarak puzzle,sudoku,satranç ve dama verilebilir.İnternettede bir kaç oyun var zaten.
    2-Kelime haznesini büyütme. Her gün az 2 kelime öğrenin.
    3- Yeni dil öğrenmenin beynin büyümesi üzerinde etkisi olduğu kanıtlanmış bir gerçektir.
    4- İnternetten veya yüz yüze görüşmelerle zeki insanlarla görüşün. Zeki insanlarla arkadaş olan insanların iq'su daha yüksektir.
    5- Strateji oyunlarının zekayı arttırdığı Susanne Jaeggi and Martin Buschkuehl'in metoduyla kanıtlanmıştır. Şu oyun örnektir:
    http://www.soakyourhead.com/dual-n-back.aspx
    (5.konu hakkında fazla bilgim yok ve ingilizce biraz ileri seviye kullanılmış)
    6- İşte bu çoğunluğun hoşlanacağı kısım: Bilgisayar oyunları! FPS oyunları oynarken kendinizi orada hissetmeye çalışıp detaylara dikkat edin.Tetrisin büyük katkısı var beyin gelişimine.
    7-Egzersiz yapın(bedensel)
    8- Klasik müzik dinleyin. Mozart'ın Re mAjör k 448 iki piyanoluk sonat'ının bir test grubundaki %70'lik grubun iq'sunda 8-9 puanlık artış gözlemlenmiş.
    9-Öğrenin durmayın.
    10-Bunu görmedim ama dil olarak programlama dilininde geliştirdiğini düşünüyorum. Analitik zekayı arttırabilir bana göre.
    11-Kitap okuyun.
    12-Sosyalleşin,kurslara katılın.

Besin olarak: Fındık,Brokoli,Balık,Omega3lü besinler,Domates ve böğürtlen.

Kaynakça:Besin kısmı

BBC
    Yalansavar

Diğerleri:Wikihow
    ehow

• &sosyal paylaşım sitelerini bırakın
    &kalıplar koymayın bilinç'inizde kurdugunuz toplum ve çevre algısı'nın dayattıgı şeylere bagımlı olmayın .
    &bol bol varlık felsefesi bilim kurgu ve astronomi üzerine filmler ve belgesel izleyin örnek isteyen pm atsın .
    &kendinizi zeki zannetmeyin kibirlenmeyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • IQ'nun ölçülebildiğine inanmıyorum ben. Aynştayn ile herhangi bir delinin arasında zeka seviyesi olarak bir farklılık olduğunu düşünmüyorum. Zeka kavramının kişiye göre değişebileceğini düşünüyorum. Bu yüzden kimseye deli muamelesi yapılamaz... Ama yapılıyor
    Forumun yazılım altyapısı o kadar mükemmel ki imzanın bile tamamı çıkmıyor
    Arrested Development-Band of Brothers-Boardwalk Empire-Black Books-Breaking Bad-Brooklyn Nine-Nine-Chuck-Da Vinci's Demons-Dexter-Eastbound
  • quote:

Orijinalden alıntı: Scientist-Programmer Kid

Hocam zeka problem çözebilme yetisidir. IQ'da zekanın katsayısı.

İşte şöylede bir olay var ki hiçbir problemin mutlak bir cevabı yoktur
  • Şuan dediklerinizi ben zaten yapıyorum ama bir arkadaş var demiş ki kendinizi zeki görmeyin bazı anlarda kendi mi zeki gibi görüyorum daha bilgili gibi ama istemsiz ve hemen moralim bozuluyor ya kibir yaptıgım için ama istemsiz oluyor nadir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkayrecep -- 19 Nisan 2013; 3:31:53 >
  • sıze basardığım bır hıkaye anlatmak ıstıyor. askere bıraz geç gıttım. 25 yasında askerden geldım ve elımde yapacak bır meslegım yoktu 25 yasına kadar orda burda çalıstım anlayacanız meslegım yoktu neyse askerden geldım 3 ay gezdım ne yapabılır dıye cepte para bıtınce bır fabrıkada uretım elemanı olarak çalışmaya basladım bana gore degıldı bılıyordum ama mecburdum bır yandanda ıs basvuruları yapıyordum abartısız soyluyorum 100 yakın ıs yerıne bas vurdum. bu arada e-ticaret sektorunu çok merak edıyordum kalbım temiz herhalde e-ticaret alanında buyuk bır fırma yapmıs olduğum basvurla benı çagırdı. ıs gorusmesını yaptım bolum olarakta verı gırıs elemanı pozisyonu olarak basvurum daha once bu sektorde hıç çalısmadıgım ıcın gozumde çok buyutmustum neyse ıs gorusmesınden sonra moralım cok bozuktu cumku 20 kısı felan basvuru yapmıstı ve onlar bu sektorde bılgılı kısılerdı tam umudumu kaybetmıs evde ıs basvuruları yapmaya devam ettığımde bırden telefonum çaldı ve ıse alındığım soylen dı dıledığım olmustu basarmıstım burda verı gırısı olarak basladığım ıste ıcerık yonetıcısı oldum daha sonra ıcerık yonetım uzmanı oldum bır yandan kurslara ve semınerlere gıttım adwords öğrendım seo öğredıkten sonra basvurularda bulundum yıne cv mı duzelltıkten hemen sonra sırketlerle ıs gorusmesıne basladım sımdı turkıyenın en koklu fırmalarından bırınde dıjıtal pazarlama bolumun çalısıyorum.
    unutmayın herşeyı elınızden alabılır ama azmınızı alamazlar...

• Zekanın bende artırılabiliceğini düşünüyorum özellikle satranç çok deli bir oyun mutlaka 1 hafta her gün oynayın değişimi farkedersiniz daha hazır cevap oluyorsunuz her yaptığınızda bir mantık arıyorsunuz.
  • bence kitap okumak çok önemli ama tabiki bahsettiğim felsefe,bilimsel kitaplar düşünme yetinizi geliştirecek şeyler.gerçekten kitap okuyan bir insan gerek konuşmasıyla gerekse sosyal zekasıyla kendini hemen belli ediyor
    'Mutluluk, elde etmek için peşinden koşulacak; sonra da kaybetmemek için çaba sarfedilecek bir şey değildir. Mutluluk; senden bağımsız olarak, istediği zaman gelir, dokunur sana. Önemli olan, o eşsiz temas anının tadını çıkarmayı akıl edebilmektir.''
  • Sen "zeka" olayına neden bu kadar takıntılısın? Hayatta tutunacak başka bir şeyin yok mu?

İnsan kahkahalarla güldüğü zaman, kabalığı ile tüm hayvanları geride bırakır.
    Köleler, gerçek yaşamdaki güçsüzlüklerini unutmak için, bir ideale veya bir kurmaca tanrıya gerek duyarlar.
    Gür ırmaklar kendileriyle birlikte bir çok çakıl ve çalı çırpıyı da sürükler; güçlü ruhlar da bir çok aptal ve mankafayı.

• quote:

Orijinalden alıntı: NuTeRX

Sen "zeka" olayına neden bu kadar takıntılısın? Hayatta tutunacak başka bir şeyin yok mu?

Hocam değilim ki takıntılı

Orijinalden alıntı: Scientist-Programmer Kid

quote:

Orijinalden alıntı: NuTeRX

Sen "zeka" olayına neden bu kadar takıntılısın? Hayatta tutunacak başka bir şeyin yok mu?

Hocam değilim ki takıntılı

Değilsen sorun yok, kusuruma bakma.

İnsan kahkahalarla güldüğü zaman, kabalığı ile tüm hayvanları geride bırakır.
    Köleler, gerçek yaşamdaki güçsüzlüklerini unutmak için, bir ideale veya bir kurmaca tanrıya gerek duyarlar.
    Gür ırmaklar kendileriyle birlikte bir çok çakıl ve çalı çırpıyı da sürükler; güçlü ruhlar da bir çok aptal ve mankafayı.

• quote:

Orijinalden alıntı: dexter27

yabancı dil öğrenimi çok önemli başka kültürleri tanımalı ve böylece iyi bir sentez yapmalısın ayrıca çok kitap okumalı bulmaca ve akıl oyunlarını oynamalısın

Aynen.

Daha sonra düzenleyeceğim.

-Milli Kayınço-
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.