Şimdi Ara

IQ 'yü arttırabilecek 10 bilimsel adım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
2
Favori
952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    kardeşim o kaynakları getir de birlikte içelim, içelim güzelleşelim maksat muhabbet olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huddleston

Aslında öyle bir sürü bilim adamı da var, haksız da sayılmazlar. Vejeteryanlık konusunda, yanlış anlaşılmak istemem ama şöyle bir yorumum var. Vejeteryan olan insan, zaten hak verirsiniz ki okumuş insanlar, veya halk tabirimizle genelde entel insanlar oluyor. Bu yüzdendir ki vejeteryanlığın öyle bir etkisi varmış gibi düşünülüyor bence, yoksa vejeteryan diye bir insanın IQ'sunun artıcağına hiç ihtimal vermiyorum.

hayvansal gıdalar zekayı kötü yönde etkiliyor demekki.
  • quote:

Öyle bir kanıya nasıl vardınız?

e hayvansal gıdalarla beslenmemek artırıyorsa böyle düşündüm. daha fazla sebze yemek gerekiyormusta diyebiliriz.
  • Hayvansal gıdalarla beslenmemek artırmadığını nerden çıkardınız? Üstteki yorumları okuduysanız araştırmanın neden öyle sonuç verdiğini anlayabilirdiniz. Üstelik balığın hayvansal gıda olduğunu göz önünde bulundurursak tam aksin arttırıyor.

Hayvansal gıdalarla beslenmemek artırmadığını nerden çıkardınız? Üstteki yorumları okuduysanız araştırmanın neden öyle sonuç verdiğini anlayabilirdiniz. Üstelik balığın hayvansal gıda olduğunu göz önünde bulundurursak tam aksin arttırıyor.

omega3 demediniz mi. keten tohumunda da var omega 3.
  • Huddleston kullanıcısına yanıt
    yani sadece balıkta yok diyorum. yazıyı okumadım. vejeteryanlık artıyor diyince düz mantıkla hayvansal gıdanın kötü sekilde etkileyebilecegini düşündüm. bu kadar :)
  • Anladım, aslında ilk bakışta gözüküyor, fakat bence öyle gözükmesinin sebebi vejeteryan olan kesimin zaten hali hazırda 'elitist' kesmi olmasından kaynaklıyor. Bu arada, geçenlerde okumuştum, beyaz et değil ama kırmızı etin kalbe ve beyne zararlı olabilceği yazıyordu. Bahsedilen durum tabi yanılmıyorsam belli bir miktar üstünde tüketildiğinde gerçekleşiyor.
    GENS UNA SUMUS
  • Huddleston kullanıcısına yanıt
    bende okudum öyle bir yazı. atardamarın tıkanmasının nedeni oldugunu yazıyordu yanlıs hatırlamıyorum. tabi buda fazla tüketimden kaynaklıdır. neden olarak bizim bagırsaklarımızın etçillere göre baya uzun oldugunu yazıyordu. otçul hayvanlarla daha çok benziyor vücudumuz.
  • Aynı şey protein içinde geçerli sanırım. Bitiksel, örneğin baklagillerden alınan proteinler tavuğun ki kadar kaliteli olmuyor.

@QueenHelen,

Acaba fazla bitkisel gıda tüketiminin bir zararı da var mıdır, damar tıkanıklığı gibi?
    3 günde büyüyüp 4. gün yaşamı sonlandırılan sentetik balon tavuktan bahsetmiyoruz di mi? Evet proteinde de durum öyle, ve sanıyorum genel olarak öyle yani hayvansal besinleri vücut daha fazla oranlarda absorbe ediyor.
    Yok yok, bildiğimiz nenelerimizin köyde yetiştirdiği cinsten. Peki, insanın diş yapısı ve bağırsağı, yani sindirim sistemi üstte söylendiği gibi otçullarınkine benzer bir sistemse bu emilimin böyle olmasının nedeni ne olabilir?

Çok konu dışına çıktık ama..

Aynı şey protein içinde geçerli sanırım. Bitiksel, örneğin baklagillerden alınan proteinler tavuğun ki kadar kaliteli olmuyor.

@QueenHelen,

Acaba fazla bitkisel gıda tüketiminin bir zararı da var mıdır, damar tıkanıklığı gibi?

tabi o hayvanların nerde beslendigide çok önemli çifliklerde yosun yerine suni yem yiyen balıklarda omega3 içerigi oldukça düşük. açık havada ot , böcek , kurtla beslenen tavugunda çiftliklerdekine göre daha fazladır.ihtiyacını bitkisel gıdalarla karsılayamazsa vitamin eksikliginden kaynaklanan hastalıklar olur ama fazla tüketimin hasta edicegini sanmam. arattımda hatta bir sey göremedim.
    GENS UNA SUMUS
  • Kastettiğim doğal olanlar tabi.

@neommy,

Ben beklemedeyim hala.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 26 Ocak 2014; 23:50:32 >
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.