Şimdi Ara

Bir 11 TM ( EŞİT AĞIRLIK ) Öğrencisi Neler Yapmalı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
3
Favori
1.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle bana öneride bulunmadan önce beni biraz tanımanızı istiyorum o yüzden kendimi tanıttığım kısa bir paragraf hazırladım.

11. sınıfa gidiyorum, sınavla alan iyi bir anadolu lisesindeyim, hedefim ( ilk 100 ) koç/galatasaray, 11. sınıfı 11. sınıfta halletmek istiyorum, bunun için maksimum sayıda kaynak çözerek belirli aralıklarla deneme çözüyorum ( örnek; 11. sınıf ilk konu trigo. için 4 kaynak bitirdim ), bu 11. sınıf çalışmasına ek olarak tyt den belli başlı hedeflerim var, öncelikle okulda aşırı aşırı iyi bir edebiyat hocamız var ve haftada 5 saat tyt türkçe görüyoruz + dershaneden destek alıyorum yani tyt türkçeyi 2. döneme kalmadan bitireceğim, tyt matematik için öncelikli olarak çalışmayı düşündüğüm üç konu var ( fonksiyonlar, problemler, geometri, paragraf ) elimde apotemi prob. var ancak çözecek vakit ayarlayamadım, ek olarak elimde sarmal geo var yeni başladım ilk konu bitti, fonk için de karekök sıfır almayı düşünüyorum çünkü gerçekten sıfırım, paragraf için de limit kullanıyorum, bir de 345 tyt mat kitabını çözüyorum, tyt sosyal kısmını ise okulda ve dershanede hafiften hafiften görüyoruz ve limitten soru çözerek destekliyorum ancak genel olarak sosyalim iyi, girdiğimiz tyt denemelerinde sosyalde 15 netin altına düşmedim, tyt fen içinse bir çalışma yapmıyorum 12. sınıfın 3. 4. ayına bırakmak bana mantıklı geliyor, ki zaten bu sene onca konu içerisinde fene odaklanmam zor.
    Bu sene işlerin ne kadar ciddileştiğinin farkına vararak notlarımı geçen seneye göre epey yükselttim ortalamam 85. Mümkün olan her vakitte kafamı 11. sınıf matematiğine gömüyorum ( Çünkü AYT matematiğinin %65 ini oluşturuyor ve tm için farkı matematik oluşturuyor ve ben matematikte zorlanıyorum ) ancak aşırı inek bir öğrenci de değilim, zaman geçirdiğim arkadaşlarım, oynadığım bilgisayar oyunları, takip ettiğim youtube kanalları vs. var.

Daha 11 olmama rağmen sınav meselesine aşırı takıntılıyım çünkü en büyük hedefim yurtdışına gitmek ve günümüz şartlarında öyle sıradan üniversitelerden yurtdışına (burslu) gitmek hiç kolay değil, o yüzden en iyisini kazanmak için çalışıyorum.

--------> Yukarda yazdıklarımı göz önünde bulundurarak bana neler önerirsiniz ? Yanlış düşündüğüm bir şey var mı, şunu şöyle yapsan daha iyi olur diyebileceğiniz bir şey var mı? Ya da Keşke 11. sınıfken yapsaydım dediğiniz bir şey var mı? Teşekkürler.

• gm up

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • AYT Matematiğe ağırlık ver yani 11.sınıfın matematiğine mümkünse konuları önden götür 11 matematiğini halledersen rahatlarsın edebiyat felan çok düşme üstüne

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazının hepsini okumadım ama tyt ağırlıklı çalışıyorsun sanırım bence önce ayt matematik halletmeye bak bitirince zaten boş vaktin kalacak o zaman bakarsın (yine de hiç bakma demiyorum)hem önünde yaz da var benim 11.sınıf konularım nisanda bitmişti mayısta logaritma başlamıştım mesela
    Konuları çalışırken mümkün olduğunca soru tipi ezberlememeye çalış bende senin gibi bir konuyu 5 tane 11.sınıf kaynağından bitiriyordum fakat hepsi aynı tip ve zorlukta olduğu için soru tipi ezberlediğimi fark ettim bir süre sonra soruyu bildiğimden değil çözümü ezberlediğimden çözüyordum bu yüzden 5 tane 11.sınıf kaynağı almak yerine ayt matematik kitabı alıp ordan 11 de işlediğiniz konuları çözmeye çalış hem daha zor soru ve farklı soru tipleri görürsün.

Bu arada Geometriyle sorunun varsa bir an önce halletmen gerekiyor matematikteki çoğu konuyla bağlantılı çünkü Trigonometri ve Analitik Geometride de var üstelik geometri çalışırsan hem ayt sınavına hem de tyt sınavına çalışmış olacaksın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5CA6AEEDC -- 1 Aralık 2019; 9:47:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çok tşekkür ederim,en büyük önceliğim dediginiz gibi ayt matematik zaten en önemlisi de o, ben sadece tyt ye ufak eklemeler yapıyorum dershanede ve okuda gördüğümüzden dolayı, ayrıca ayt matematik kitabı almak çok mantıklı geldi araştıracağım.

• AYT matematiği hallet bide tyt Türkçe matematiği bitirirsen cukka olur. Yazın da 12 matematiğine başlarsın.
    Sosyali seneye son aylarda bile halledersin. -İlk 100 isteyen mezun tmci :)-
  • Up

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 11'i hallet dediğin gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harvey Specter. -- 1 Aralık 2019; 18:25:4 >
  • ben mf çıkışlıyım tm de 3k dan mezuna kaldım. tm çıkışlı olup derece yapan tüm arkadaşlarım 11 deyken tm derslerini sadece yazılı odaklı çalışıp salmış. 11 de matematiğe iyi çalış. Zaman kaldıkça tyt mat ve geometri çalış. Bence yeterli olur.
  • almanyalidoktor kullanıcısına yanıt
    teşekkürler
  • Up

• Tyt fen AYT matematik kas gerisi kolay.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.