Şimdi Ara

IPS Paneli sevmiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Her ne kadar mat ekran olsa da en ufak ışıkta ekranda yansıma yapıyor
    Statik kontrast ve çözünürlük düşük, yani renkler donuk ve piksel yoğunluğu az

O yüzden VA panele yöneldim.
    IPS en iyisidir diyenleri de anlayamıyorum, neye göre en iyisi?

• Çözünürlük düşük derken neyi kastettiniz? IPS renk olarak en iyi panel türüdür (Oled hariç) geniş görüş açısına sahip, handikap olarak kontrast ve ips glow sıkıntısı. Tepki süresi önceleri düşüktü ama artık TN seviyesinde tepki sürelerine sahip ips monitörler çıktı.

VA ise yüksek kontrasta sahip fakat eksi yönleri de gayet fazla.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: karaniler

Çözünürlük düşük derken neyi kastettiniz? IPS renk olarak en iyi panel türüdür (Oled hariç) geniş görüş açısına sahip, handikap olarak kontrast ve ips glow sıkıntısı. Tepki süresi önceleri düşüktü ama artık TN seviyesinde tepki sürelerine sahip ips monitörler çıktı.

VA ise yüksek kontrasta sahip fakat eksi yönleri de gayet fazla.
    Piksel çözünürlüğünü kastettim. Eşit bütçede 2 monitörü kıyaslayın IPS panel daima düşük piksel çözünürlüğü = düşük piksel yoğunluğu ile gelir

Görüş açısını da anlamıyorum, televizyon gibi uzaktan izlemiyoruz tam karşıdan ve yakından görüyoruz monitörü, gereksiz bir detay.

Tepki süresi 1ms-5ms olmuş fark etmez. İnsan beyni 5 milisaniye ile 1 milisaniye farkını anlayamaz bile. Bundan daha önemli kriter yenileme frekansı.

IPS panellerde aynı paraya alınabilecek VA panele göre hertz düşüktür.

• nonamenouser N kullanıcısına yanıt
    Hocam 720p monitörle 1080p monitör kıyaslarsanız tabiki daha düşük piksel yoğunluğu olur, sonra önceden 60hz yukarısı gereksiz çünkü göz ayırt etmiyor deniliyordu bunun böyle olmadığı açıkça belli oldu. 144hz kullanan biri 60hz e geçince attan inip eşeğe binmenin ne demek olduğunu anlar, aynı şey tepkisi süresi (MS) içinde geçerli, düzgün 5ms ile düzgün 1ms monitör testi yapın yine 5ms monitöre bakmak istemezsiniz.

• 1 aya kadar 5ms 60hz kullanıyordum, 1ms 144hz farkı ciddi olarak oyun oynamanın dışında masaüstünde bile farklı bir deneyim yaşatıyor.
    Herşeyin yağ gibi akması, akıcılık keyif veriyor. Bir daha imkanım olduğu müddetçe 60hz 5ms kullanmam.
  • piksel yoğunluğunun panel türü ile ne alakası var arkadaşım dalga mı geçiyorsun. bunları okuyarak insanlar gidip alışveriş yapıyor. git parkta eğlen haydi
  • quote:

Orijinalden alıntı: GüvenlikMurat

piksel yoğunluğunun panel türü ile ne alakası var arkadaşım dalga mı geçiyorsun. bunları okuyarak insanlar gidip alışveriş yapıyor. git parkta eğlen haydi
    Piyasadaki 0-1000TL bandındaki bütün monitörleri incele.

1- IPS panelli ekranların 32%'si 100 ppi sınırını geçiyor
    2- VA panelli ekranların 50%'si 100 ppi sınırını geçiyor.

Demek ki neymiş? Üretim maliyetiyle ilgisi varmış.

Hadi kumda oyna şimdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nonamenouser -- 25 Ocak 2020; 0:39:0 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: nonamenouser

Piyasadaki 0-1000TL bandındaki bütün monitörleri incele.

1- IPS panelli ekranların 32%'si 100 ppi sınırını geçiyor
    2- VA panelli ekranların 50%'si 100 ppi sınırını geçiyor.

Demek ki neymiş? Üretim maliyetiyle ilgisi varmış.

Hadi kumda oyna şimdi.

Alıntıları Göster
    panellerin piksel yoğunluğu ile alakası yok. kendi dediğine sen bile gülersin bilgin olsa

• GüvenlikMurat kullanıcısına yanıt
    Ben sana veri ile geliyorum. Panellerin pikselle ilgisi var veya yok, sonuçta böyle bir istatistik mevcut.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nonamenouser

Ben sana veri ile geliyorum. Panellerin pikselle ilgisi var veya yok, sonuçta böyle bir istatistik mevcut.
    Hangi monitörü kullanıyorsun
  • IPS en iyisidir diyen neye göre diyor buna da bakmak lazım. Monitör kesin doğruların olduğu bir sektör değil ki tartışmaya açılsın.

Kimi göze IPS güzel görünür kimi göze VA. Kimisi ben 1MS anlarım der kimisi 6MS yeter der. Bu yüzden bu kadar çok çeşit var.

Doğru tek olsa tek ürün olurdu piyasada.
  • İnsanın yaşı ilerledikçe ve yeni şeyler deneyimledikçe fikir ve zevkleride değişiyor, zamanında bende 16:10 ekranlar çıktığında o ne biçim şekil ben kare monitörden vazgeçmem diyordum.
    Keyfinize, zevkinize, kesenize uygun sevdiğiniz neyse alın kullanın işte :)
  • söylediklerin daha çok Tn panel gibi ıps kullanamdığın belli.bende va var bende memnunum ama yeni model ıps ler gayet iyiler şimdi alsam ıps alırım.
  • Ips panellerin dezavantı olan IPS GLOW ile düşük konstrat değerleri aşılırsa en VA ve TN ezer. Zaten panel olarak hız olarak TN yakaladı sayılır. Dolayısıyla bu saatten sonra hızlı IPS panelleri alabilecek bütçe varsa TN bulaşmak yanlış olur. Lakin konstrat olarak halen VA'dan çok uzak. Buda siyah derinliği olarak çok çok sırıtıyor VA'ların yanında. Ya konstratı arttıracak bir yol bulacaklar ya da aydınlatma teknolojisi olarak Mini ledlere geçip, bölgesel aydınlatmaya yönelecekler. Yoksa, aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık, der dönüp dururuz.
  • İhtiyaca göre en iyi vardır..
    Kimisi doğru renk parlak ekran ister
    Kimi yüksek kontrast doygun renk
    Kimi saatlerce ekrana bakacam gözümü yormasın hızlı olsun ister.

Doğru ihtiyaca göre alısveriş yapın..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • IPS TN panele yaklaştı da TN panelin teknolojisi yerinde mi duruyor diye sorarlar adama bencede en iyisi VA TN'den iyi renkleri var IPS gibi ghost durumu çok oluşturmaz güzel yani
  • Bende hem va hem ıps panelli monitor var. Ips her türlü üstün.

• quote:

Orijinalden alıntı: meself

Bende hem va hem ıps panelli monitor var. Ips her türlü üstün.
    Modellerini yazar mısın ?
  • Modellerini yazarsan karsilastiracagim
  • quote:

Orijinalden alıntı: meself

Bende hem va hem ıps panelli monitor var. Ips her türlü üstün.
    Modellerini yazar mısın dedim, ölü taklidi mi yapıyorsun?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.