Şimdi Ara

TN panel ne demek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bazı topiclerde görüyorumda bazı modeller için hala onlar TN panel falan diyorlar.

Başka panel çeşitleri de mi vardır. Avantajları dez avantajları nedir

• LCD monitörlerde TN, PVA, S-PVA, MVA, P-MVA, S-IPS, AS-IPS ve A-TW-IPS gibi paneller kullanılmaktadır. Her panelin belli avantajları ve dezavantajları bulunuyor. Bu adreste panel çeşitlerinin avantajlarını ve dezavantajlarını görebilirsiniz:

http://lcdresource.com/tools/matrix-of-all-matrices.htm
  • Çok teşekkür ederim

Bide LCD-TFT die geçiyor acaba tüm lcd monitörler böyle de yazmayı mı unutuyorlar yoksa LCD TFT olanlar daha mı iyi
  • TN panelde çoğu poor çıkmış ya

film ve oyun için hangisi alınır sizce. Gerçi monitör oalrak

LG L194WT , philips 190CW7CS , samsung 940BW arasında kaldım ama bunların hepside TN panel sanırsam.

Ya bu LCD monitör almak ne zor iş yaaa
  • o çizelgede gosterilenler bi yerden sonra hikaye oluyo eger sen kendi amacına uygun bi model seçersen en guzeli senin monitöründür. Bu arada Benq FP92W kullanıyorum panelinin ne oldugundan emin değilim ama hem siyah değeri hem renkleri hem de parlaklıgı super. Tabii ki CRT ile karsılastırmak anlamsız olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online

TN panelde çoğu poor çıkmış ya

LG L194WT , philips 190CW7CS , samsung 940BW arasında kaldım ama bunların hepside TN panel sanırsam.

bende senin gibi lcd araştırması çok yaptım bu tip sorular sordum sağolsun arkadaşlar çok şey öğrendim ama sonuç hüsran..hala lcd alamadım hersey aldım bir lcd kaldı..anlayacağın ne kadar arastırırsan o kadar kararsız kalırsın..en iyisi fazla derine dalmadan karar ver..ben daldım daha cıkamadım

• lg nin 2000:1 kontrast oranına inanmıyorum.dinamik kontrast olabilir o.
    philips 190CW7CS kullanıyorum.görüntü kesinlikle samsung 940bw den daha iyi. lg görmedim bişey diyemem. ama kontrast oranına inanmıyorum..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

valla bu fiyata o kadar

tw ıps felan herhal 2-3 bin liradır bu durumda

mva lar 1000 lira ise

• Samsungların görüntü kalitesi biraz fazla abartılıyo. Ayrıca o 2000:1 kontrast dinamik ama görüntü kalitesi LG lerin gerçekten iyi. Ben Benq FP92W kullanıyorum memnunum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sociolog

quote:

bende senin gibi lcd araştırması çok yaptım bu tip sorular sordum sağolsun arkadaşlar çok şey öğrendim ama sonuç hüsran..hala lcd alamadım hersey aldım bir lcd kaldı..anlayacağın ne kadar arastırırsan o kadar kararsız kalırsın..en iyisi fazla derine dalmadan karar ver..ben daldım daha cıkamadım

evet aynen benim durumda öyle en ince ayrıntısına kadar araştırdım ama hala alamadık monitörü

• way tn panel alanların haline
    bendekide tn panel
  • buarada bende 19'' LG 1970hr war ve gerçekten çok memnunum.... monitör hakkında merak ettikleriniz warsa sorabilirsiniz
  • quote:

Orjinalden alıntı: ..Knight..

LCD monitörlerde TN, PVA, S-PVA, MVA, P-MVA, S-IPS, AS-IPS ve A-TW-IPS gibi paneller kullanılmaktadır. Her panelin belli avantajları ve dezavantajları bulunuyor. Bu adreste panel çeşitlerinin avantajlarını ve dezavantajlarını görebilirsiniz:

http://lcdresource.com/tools/matrix-of-all-matrices.htm

buradaki en dandik panel tn çok kötü olmuş samsung 226bw de tene panel kullanıyormuş ilerde 226 almayı düşünüyorum

• çakma panel dandik panel gibi bişey işte
  • İyide nerdeyse tüm LCD monitörlerde bu panel kullanılıyor.

Aslında Hp nin pclerini gördüm parlak cam gibi monitörleri vardı lattoplardaki gibi onlardan almak istiyorum ama onlarında widescreen olanları yok. Peki onlarda mı TN panel diye geçiyor.

Yani panel dedikleri monitörün mat olan kısmı mı böyle plastik gibi diğerleri cam gibi parlak mesel. farklılık o mu
  • CRT monitörlerde tüp kullanılıyordu. Tüpün kalitesi, teknolojisi CRT monitörün de kalitesini belirler. Aynı şekilde LCD monitörlerde panel teknolojisi kullanılır. Panelin matlıkla, parlaklıkla bir ilgisi bulunmuyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ..Knight..

CRT monitörlerde tüp kullanılıyordu. Tüpün kalitesi, teknolojisi CRT monitörün de kalitesini belirler. Aynı şekilde LCD monitörlerde panel teknolojisi kullanılır. Panelin matlıkla, parlaklıkla bir ilgisi bulunmuyor.

tamam anladım şimdi sağolasın
  • LCD ekran alalım diye uğraşırken şimdi de panel konusu ortaya çıktı. Panellerin büyük çoğunluğu TN zannediyorum. Bizler de büyük bir hevesle almayı düşlediğimiz LCD ekranların TN panel kullandığını öğrenince hevesimiz kırıldı adeta. Toshiba gibi çok kaliteli notebook bilgisayar üreticileri noetbooklarda hangi paneli kullanıyor acaba?
  • 5 senelik hort :D

tn panel ne diye araştiriyim dedim baya eskı konu cıktı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.