Şimdi Ara

IPS mi TN mi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
3.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu dönemde hala TN alan kaldı mı ya ? daha ne diyelim, ha bir kere 3.500₺ üzeri ASUS monitörü inceledim vatan'da işte bak o TN gibi değildi sanırım özel ayarlarla iyileştirmeler yapıyorlar tabi onları alacak kaç kişi var burada, yani sadece o özel modelleri ayırabilirim, 165hz+, 0.5ms, G-Sync destekli vb. bunlarda tercih sebebi olabilir.

Geri kalanda normal kullanıcısın IPS veya VA'dan şaşma kardeşim, çok fazla monitör inceledim gördüm geçirdim bu konuda sorusu olanlara yardımcı olurum, imzamda vardı da 1 ay cezalamış yönetim saçma sapan şeylerden.
  • TN panel FPS oyunları için biçilmiş kaftandır.Bilindiği üzere en ucuz panel.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • IPS: renkler canlı, flicker, bleeding riski yüksek
    TN: yenileme değeri yüksek, renkler solgun
    VA: Siyah-beyaz dengesi (derinlik) iyi, renkler doğala yakın, tepki süresi genelde düşük
  • IPS alınır tabiki,ayrıca uzun süre kullanımda ıps gözleri yormaz diye biliyorum
  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    Hocam onu diyordum işte ağır oyun oynamayacaksak gerek var mıdır diye
    Bazı arkadaşlar öyle bir yazıyor ki sanki TN monitör almasak oyun oynayamiyacaz

Aoc 24g2u modelini düşünüyorum nasıl sizce hocam

• shruikan kullanıcısına yanıt
    Neden risk yüksek ki ipslerde

• Yaş 32, hayatım boyunca TN panel pc'lerle oyunlar oynadım, son topladığım pc'de (imzamda yazan) IPS panel monitör tercih ettim, 5 ms tepki süresi var, ama 1 ms TN panele değişmem gene de, IPS panel monitörde oyun oynamanın zevki bambaşka. FPS oyunları oynadığım halde 1 ms ile 5 ms'nin farkı anlaşılmıyor; yani monitör markasının yazısını değiştirip kandırıp oyunculara versen IPS panel seçilir bence, fark anlaşılmıyor, anlıyorum diyen de net yalan söylüyordur. Not düşeyim: 60 hz ile 144 hz farkı ile karıştırmayın, 1 ms ile 5 ms tepki süresi karşılaştırmasından bahsediyorum, kesinlikle kimse anlayamaz.

IPS ile TN paneli kıyaslamak Ferrari araba ile Şahin-Doğan arabayı kıyaslamak gibi. TN panel sadece 144 hz ise tercih edilir, onun dışında TN panele para vermek antika teknolojiye para vermektir. Ki 60 hz üzeri IPS panel monitörler var zaten, pahalılar baya ama kalitesi ve zevki bambaşka.
  • Bu sorunun cevabı ihtiyaca ve bütçeye göre değişir.
    Rekabetçi seviyede oyun oynanıyorsa, bütçe de günümüz kuruyla 3.000 TL üzerine çıkılıyorsa fast ips monitörler var artık VG259QM vb gibi. Henüz Türkiye'de yok ama yakında gelir.

Rekabetçi oyun oynuyorsan ve paran varsa ips, yoksa tn.
    Bunun dışındaki her türlü senaryoda yine ips.

Yalnız ips panelleri çok ince eleyip, sık dokuyarak satın almak lazım. Özellikle mağazaya gidip test ederek alınmalı. Paneller düzgün yerleştirilmezse bir çok kronik sorun baş gösteriyor ve bunların minimuma indirilmiş haline sahip bir ürün satın almak gerekiyor.
  • Mysa kullanıcısına yanıt
    Düşündüğüm model aoc c24g2u. nasıl sizce

• IPS al geç TN mantıksız bir seçim ne yapacaksın 7/24 oyun mu oynayacaksın? Ki Ips panele göre renklerdeki solgunluk zaten oynadığın oyunun kalitesini düşürür.

Tn panelin pahalı versiyonları var onlarda IPS'e yakın olabiliyor ama çok pahalı yani gereksiz pahalı oluyor.

Va panel de alınabilir siyah renkler muazzam normal renkler de Tn'den iyi hatta IPS'e karşı tercih edilebilir ikisi de üzmez.
  • Man Of Earth kullanıcısına yanıt
    Tam olarak bunu diyordum işte. Bazı arkadaşlar öyle bir yazıyor ki TN siz sanki oyun oynanamaz

IPS mi tercih edersniz VA mı

• crunch1 C kullanıcısına yanıt
    İşin teknik boyutunu bilemiyorum.

Bütçe azsa, yüksek yenileme değeri var diye alınır TN, çünkü ucuz. IPS göze daha güzel ve yüksek yenileme değerleri -TN seviyesinde olmasa da- mevcut; ama pahalı. VA da IPS kadar olmasa da gene biraz tuzlu; ama kontrast değeri en iyi olanı. Boyut/derinlik algısını, aydınlık-karanlık temalarını en iyi görselleyen ekran.

Vaktiyle ben de sancılı bir monitör seçme süreci yaşadım. G-Sync olacak, kontrast değeri yüksek olacak şeklinde kendime kriter belirleyince VA aldım. Tek bir pikselin mavi rengi ölü. Türkiye'de garanti şartlarına girmiyor bu da; ama ölü pikselsiz monitör bulmak piyango gibi hele bir de FHD çözünürlük üzerine çıkılıyorsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shruikan -- 29 Nisan 2020; 13:6:27 >
    Çok zor iş çok

Hocam ölü pixeli nasıl anlıyoruz

• Oynadığın oyun tarzına göre seçim yapacaksın.

AOC 24" 24G2U = Alırsan 144 hz ips 1 ms (g2g) tahmini 6-7 ms reel'de.

Bu ms farkını sadece rekabetçi oyunlarda anlayabilirsin.(warzone,pubg,apex legends vb.)

Film+dizi genel oyunlar için en iyi tercih ips olur.

Yukarıda belirtiğim rekabetçi oyunları oynuyorsan eğer TN al pişman olmazsın renkler,doygunluk vaz geç.

VA ise önermiyorum gereksiz pahalı ve ips ile aynı geçikmelere sahip daha kötü renkler,doygunluk vb. rağmen 200-300 fazla verilip ips alınması daha akıl işi.

Bu kadar kolay seçim zor bir şey değil senin zevkine tercihine göre yöneleceksin.
  • sawgiray S kullanıcısına yanıt
    Yani çok oyun oynarım ama renklerin de iyi olmasını isterim oyunu da profesyonel olarak oynamam. Belki 1 2 oyunda anca

• Daimon88 kullanıcısına yanıt
    Bende size katılıyorum hocam asus’ va24ehe modelini aldım iyi ki almışım 1ms 5ms hiç önemli değil ips göruntu kalitesi başka oluyor

• Millet IPS'i övmüş de övmüş. IPS renk açısından TN'den iyi olsa da kusursuz bir teknoloji değil. IPS Glow ve backlight bleedingi göz onunda bulundurman lazım ips tercih ederken bunlar beni rahatsız etmez diyorsan al. Bu arada milletin abarttığı gibi olan TN paneller geçmişte kaldı güncel TN paneller bakış açısı ve renk açısından hiç de fena değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: crunch1

Hocam onu diyordum işte ağır oyun oynamayacaksak gerek var mıdır diye
    Bazı arkadaşlar öyle bir yazıyor ki sanki TN monitör almasak oyun oynayamiyacaz

Aoc 24g2u modelini düşünüyorum nasıl sizce hocam
    Hayır, tabiki öyle bir şey yok ben yarışmacı olmasa da bütün büyük oyunları oynar bitiririm, görsel şölen sunan IPS'yı bırakmam için deli olmak lazım hatta şuan baya iyi 8 bit bir QHD model kullanıyorum duruşu yeter, bunun zevki bambaşka. Assasins Creed, Tomb Raider, Witcher, GTA say say bitmez renk canlılığı lazım yoksa kuru kuru oynarsın.

Dediğin modele baktım ilk bakışta güzel gözüküyor fena değil, 1ms MPRT dediği olay büyük ihtimalle yazılımladır fonksiyonel olmaz gene çekersin 4-5ms'e ama bu bir sorun değil söyleyeyim, ha birde AOC'nin sevmediğim yanı fabrika renk ayarları iğrenç seni zorlu bir ayar süreci bekliyor, hayırlı olsun şimdiden.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.