Şimdi Ara

IPS mi TN mi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
59
Cevap
0
Favori
3.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bu monitörü al, pişman olmazsın. IPS panel ve 1ms.

www.hepsiburada.com
    ViewSonic XG2405 24" 144Hz 1ms (HDMI+Display) FreeSync Full Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/viewsonic-xg2405-24-144hz-1ms-hdmi-display-freesync-full-hd-monitor-p-HBV00000PJZI1
  • crunch1 C kullanıcısına yanıt
    Monitörü alır almaz, hatta şansın varsa alırken "ölü piksel testi" yapacaksın. Ne bu? Ana renklerde ekrandaki pikselleri gözle dikkatlice tarama işlemi; bakalım her piksel her rengi gösteriyor mu kusursuzca... Ondan sonra kalibre işi var ki bu aşama uzun, sıkıcı; ama katlanırsan değer, mesele şurdan: Monitör kalibre

Amacına göre monitör seçeceksin.
    FPS tarzı oyunları çok ve/veya rekabetçi oynayan biri için TN daha iyi. TN dediysek de herhangi bir TN değil; yüksek yenileme değerli bir TN (144+ Hz)
    RPG/Adventure tarzı, atmosfere daha fazla önem veren oyunlarda VA daha iyi, bence. Çok kişi önemsemez; ama kaliteli, gerçekten siyah bir siyah renk seni oyunun içine daha rahat çeker. Aydınlık-karanlık dengesini, 3 boyut algısını en iyi bu ekranda görürsün.
    Daha gündelik kullanım, film izleme, görsel işlemler (photo/video edit vb.) için IPS daha iyi olacaktır.

Hepsinin iyi yönleri olduğu gibi gene hepsinin de kötü olduğu alanlar var. Hangi kullanım alanı sana daha çok hitap ediyorsa ona göre seç.

Tek önemli kriter, bence, kaliteli olması. "Bu daha ucuzmuş, bu daha hızlıymış" falan feşmekan... Gözünü emanet edeceksin, ona göre...

EDIT: mesela şurda çoook detaylı incelemeler var: https://www.tftcentral.co.uk/reviews_index.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shruikan -- 29 Nisan 2020; 16:32:27 >

• Herkese merhaba Viewsonic 24" XG2405 ile ViewSonic VP2458 arasında kaldım arkadaşlar. Kullanım şeklim Filim, internet, yazı yazmak için ve aşırı olmadan oyun oynamak için istiyorum oyuncu bir insan değilim arada sırada oynuyorum kendi kendimle online oynamam.. Ama aldığım ekranın da oyunlarda da sorun çıkarmasını istemiyorum ve filim izlerken de renklerin güzel olmasını istiyorum size ne tavsiye edersiniz?
  • IPS monitör en iyisi daha önce 75 Hz 1 ms TN ve 144 Hz curved VA kullandım ama ips artık en ideal monitör olduğunu kanıtladı bana . Yani alacaginiz modelde önemli olan ışık sızması minimum düzeyde olan bulursanız iyi olur. Ayrıca kullandığım monitörü tavsiye ederim . Işık sızması hiç farkedilmiyor .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TurkeyStar -- 30 Nisan 2020; 12:21:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ExMilitary kullanıcısına yanıt
    Glow ve backlight nedir hocam

Bir de güncel bir TN monitör örneği verebilir misiniz rica etsem

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • shruikan kullanıcısına yanıt
    Elinize sağlık hocam

• LG 24GL600F
  • Sağolun

Tn de tepkime süresi hız çok daha iyi ama eski panel tipi görüntüler canlı değil, IPS ekranda canlı ama oyunda yavaş bi panel gölgeleme gibi sıkıntısı çok olur, VA ikisinin ortası genelde en pahalı ve oyuncu monitörlerinde kullanılır epey.com da en yüksek puan alan monitorlere bak ilk 10 VA paneldir ve ipsden daha ucuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NeloAngelo kullanıcısına yanıt
    Hocam 30 inç üstünde genelde tercih edilmiş
    Onun dışında monitörlerin çoğu ips

• Bu konuda meşhur görsel var rastlamışsındır.

Yazılımcıyım, iş için ips panel monitor kullanmaktayım daha net ve parlaklık sunmakta. Oyun için VA yüksek hz monitor kullanmaktayım.

IPS mi TN mi

Tn paneller hz yani görüntü akışında daha başarılı olduğu söylenir.
    IPS ve VA paneller TN panellere göre renkleri daha canlıdır.

Oyun için yüksek hz değerine sahip paneller önerilir ghostling,yırtılma gibi problemler olmaması için.Akıcılığı sağlaması için varsa FreeSync, Gsync desteği iyi olur.

Profesyonel bir esporcu değilim,bu yüzden oyun için yüksek hz değerine sahip bir VA veya IPS paneli TN yerine tercih ederim, akıcı olması önceliğim bunun yanında renklerinde canlılığı 2. olarak önceliğim.

• IPS
  • olmazadam kullanıcısına yanıt
    Freesycn ve 1ms olursa peki ips mi seçilir va mı

• Gerçek 1 MS ise tn tabi renk psnelide güzelse ama tabi bunu tercih etmen için prof bir oyuncu olman gerçekten bu çok iyi oynadığını düşünüyorsan almanı öneririm aama keyfe keder oyun oynuyorsan zevkini katlamak gözlerini şahlandırmak için tabiki ips

ben ips alırdım, üreticinin verdiği değerlerle beraber incelemeleri varsa izlemeni öneririm.Zaten 2k çözünürlükte 144 hz ips panel aynı özellikteki va panelden daha pahalı oluyor.
    Techquickieyoutube
    Monitor Defects As Fast As Possible
    https://www.youtube.com/watch?v=vecsubZrpfs

Bu video'da ikisi de 2:03 den itibaren anlatılıyor

6+2 değil direk 8 bit olan bir TN panel
    www.panelook.com
    AUO M270DTN01.5 CELL Overview - Panelook.com
    http://www.panelook.com/M270DTN01.5%20CELL_AUO_27_CELL_overview_39903.html

• quote:

Orijinalden alıntı: crunch1

Freesycn ve 1ms olursa peki ips mi seçilir va mı
    IPS seçilir.

Yeni nesil IPS panellerde 1ms tepkime süresini sorunsuz şekilde alabiliyorsun. Bu saatten sonra eski TN teknolojisine para verilmez.

• mhmttn12 kullanıcısına yanıt
    Hocam ama onlara 1 ms MRPT diyorlar. Tam olarak ne olduğunu anlamadım ama gerçek 1 ms değil demek sanırım

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.