Şimdi Ara

iPhone X Yurt Dışı Garanti Belirsizliği.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
2
Favori
22.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Amerika'dan bir dostuma iPhone X aldıracağım. Ancak garanti konusu ile ilgili belirsizlik var.

    A1901 cihazları herkes garantili olarak adlandırıyor. Amerika'dan bu koda ait bir iPhone X almak istediğimde AT&T simli cihaz geliyor. (simfree deği) Bu da bende telefonun çalışmama ihtimali vs gibi konularda korkutuyor.

    A1865 kodlu cihazlar ise simfree olarak satılıyor ve Türkiye'den sorunsuz kullanıldığını biliyorum ancak bu cihazlar yine internette garantisiz olarak adlandırılıyor.

    Bugün Apple'ı aradığımda ilk danışman AT&T olarak alınan cihazın Türkiye'de çalışmayacağını söyledi. (New York Apple Store'daki danışman AT&T kartı içinden çıkartıp avrupada kullanabilirsiniz demiş, A1901 kodlu cihazların hepsinin böyle olduğunu simfree olmadığını söylemiş ancak güvenemedim.) Ayrıca hem A1901 hem A1865 kodlu cihazların garantisinin TR'de geçerli olduğunu söyledi.

    Daha sonra aradığım kıdemli danışman ise A1865 kodlu cihazların garantili olduğunu ancak A1901 garantili olmadığını söyledi. Ayrıca bu garantinin kesin olmadığını, değişebileceğini de söyledi.

    Ben şuan şaşırdım kaldım. Türkiye'de kullanabilmek adına, hemde uluslararası garantili olması adına hangi cihazı almam gerek? Genelde herkes A1865 kodlu cihazı alıyor simfree olduğu için. Ancak sahibinden'e bakınca da A1901'ler daha öncelikli.

    Tecrübesi olan arkadaşlardan destek bekliyorum, teşekkürler.







  • Selamlar,

    Ben Amerikadan aldım iPhone X imi, T-Mobile 256GB A1901 olanı full price ödeyerek Apple Store mağazasından satın aldım. Deneyimlerimi size aktarayım, diğer arkadaşlarımıza da yardımcı olur belki.

    Amerika Apple Store onlineda görüştüğüm danışman bana da A1901`in Türkiye`de çalışmaya bilir dedi. Böyle demesinin sebebini sorduğumda ise A1901 in çalıştığı ülkeler listesinde Türkiye yok dedi. Sanırım şu listeyi referans alıyorlar:https://www.apple.com/iphone/LTE/ fakat bu listede Türkiye hiç bir iphone X model listesinde yok(henüz güncellememişler), bu şekilde söylediğimde ise Türkiye`deki operatörünüzle görüp çalıştığına dair teyit aldıktan sonra satın almanız daha doğru olur gibi bir cümle kullandı.

    Ben forumda yazılanları ve alıp kullananların deneyimlerine güvenerek T-Mobile A1901 cihaz satın aldım. Kutuyu açtığında T-Mobile Sim kart telefonun içinde takılı geliyor ve sim kartı çıkartmak için iğne kutuda yok :) Telefonu hiç açmadan T-mobile sim kartı çıkarttım ve Turkcell sim kartımı taktım ve telefonu çalıştırdım. Telefon sorunsuz çalıştı ve aktivasyon sorunsuz tamamlandı.

    Telefonu satın alacağınız yerle ilgili önemli bir konu var; benim aldığım zamanda telefon stoklarında ciddi sıkıntı vardı ve Apple Store da telefon bulamamıştım. T-Mobile danışmanlarıyla da görüştüm. Eğer aynı telefonu Apple Store dan değil de T-Mobile mağazasından alırsanız cihazda herşey aynı olmasına rağmen telefonunuz 2-3 ay boyunca simlock olarak geliyor ve sadece T-Mobile sim ile çalışıyor ve telefonun ilk aktivasyonunu t-mobile simkart ile yapmanızı istiyorlar.(Şirket politikaları böyleymiş) Sonrasında T-Mobile müşteri hizmetleri ile görüşüp unlock yaptırabiliyormuşuz. Bu yüzden hiç bulaşmadım Apple Store`dan zar zor stok bulup oradan aldım T-Mobile A1901 leri.

    Garanti konusuna gelince daha önce bir kaç işlem için gittiğim bir Apple Yetkili servisine telefonumun seri numarasını gönderdim, sistemlerinden kontrol ettiler. Telefon 1 yıl boyunca Türkiye garanti şartlarına uygun görünüyor bir sorun olursa bize getirebilirsiniz hiçbir sorun yok dediler.

    A1901 konusunda tecrübelerim bunlar. A1865 konusunu inanın hiç bilmiyorum. Forumda garantisi geçerliymiş diyenler var. Amerika`da Factory Unlock olarak yeni satılmaya başlayan cihazların hepsi A1865. Fakat tüm Avrupada A1901 cihazlar olduğu için ve kendi telefonumda A1901 olduğu ve garantisinin geçerli olduğunu servisten doğrulattığım için yılbaşında yeni bir iPhone X daha alacağım ve yine T-Mobile olarak alacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okttay -- 13 Aralık 2017; 10:19:36 >




  • Gezerken Apple Store Zorlu Center'a Uğramıştım Amerikadan Telefon Getirtme İmkanım Vardı. Zaten Gelen Cihazların Bir Sene Garantisi Olduğunu Biliyordum Bunun Üstüne BTK O Bir Sene Olan Garantiyi'de Kaldırdı Gibi Bir Cevap Aldım. Buna Emin Olmak İçin Dört Farklı Çalışana Sordum Edindiğim Sonuç Türkiye Harici Alınan Telefonların Garantisi Yok. Bu Garantinin Apple Store Tarafından Olmadığını KVK Ve Benzeri Servisler'de Olduğunu Savunan Arkadaşlar'da Var.
  • Arkadaşlar gerçekten çok enteresan. Dün telefondaki danışmanda bana net olarak A1901 garantisi yok, A1865 var dedi. Ayrıca T-Mobile ya da AT&T olanlar burada çalışmaz dedi. Ben bu yüzden telefonu iade ettim, keşke iade etmeseydim. Apple da dahil bu konuda asla kesin cevap veremiyor. Acaba Sim Free A1865 mi alsam yoksa AT&T A1901 mi alsam halen garantisizim. 2'sinin de burada çalışacağını düşünüyorum ancak hangisi garantili belli değil. Ayrıca arkadaşıma A1865 simfree X aldık, internetten kontrol ettiğimde (Apple sitesinden) 1 sene garantisi var gözüküyor. Eğer öyleyse direk simfree olanı alırım A1865.
  • 1865 de tıpkı 1901 gibi Türkiye’de sorunsuz çalışıyor ve bir yıl garanti altında sorun yok yani. Bizzat apple ile görüşmüştüm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple Türkiye`nin sattığı cihazlar A1901 mi yoksa A1865 mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okttay -- 13 Aralık 2017; 13:40:34 >
  • Buhar Abi kullanıcısına yanıt
    BTK ile ne alakası var ki bu durumun. Ben bu söylediklerine inanmıyorum. Ben bizzat Apple Yetkili servisine sorgulattım telefonumun garanti durumunu (Apple Store değil) herhangi bir sorun yok garantisi geçerli dediler. Apple Store bakmasa bile Yetkili Apple servisleri cihazlara bakıyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: okttay

    BTK ile ne alakası var ki bu durumun. Ben bu söylediklerine inanmıyorum. Ben bizzat Apple Yetkili servisine sorgulattım telefonumun garanti durumunu (Apple Store değil) herhangi bir sorun yok garantisi geçerli dediler. Apple Store bakmasa bile Yetkili Apple servisleri cihazlara bakıyorlar.

    Valla Bana Söylenenleri Aynen Yazdım. Apple Store Çalışanlarının Alayı Embesil Zaten. Torpille İşe Girmiş Asalak Hepsi. Kimse Birşey Bilmiyor.
  • Evet Apple Store öyle bir cevap veriyor çünkü yurt dışından alınan cihazların garantisi ne olursa olsun Apple Store'larda geçmiyor. (KVK, Genpa gbi yerlerde sadece garanti için işleme alıyorlar.) Bunu da muhtemelen Zorlu ve Akasya'daki yoğunluğu azaltmak için yapmışlar. Ama Apple Care ile Apple Store çalışanların dedikleri asla örtüşmüyor.
  • 1901 türkiyede gecerli....madem müşteri hizmetleriyle görüşüp sizi yaniltmasiyla alicaksaniz sonrasinda pişman olmayinn ayrica türkiyede satilan modellerin neden A1901 oldugunu hanginiz söyliyecek bana mantik yürütün oyuna gelmeyin 1901 modelini alin cihazim iphone 7 içerisinde at& hat cikmişti kirip atmiştim içindeki sim ile aktifleştiren 1 sene sonra telefonu kapanicaktir bunuda not alin sonra pişman olmayin...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iPhone X’in A1865 modeli ise ABD için üretilmiştir ve ABD dışındaki GSM operatörlerinin SİM kartları ile kullanılamazlar. Benzer şekilde iPhone X’in A1902 modeli ise Japonya pazarı için üretilmiştir ve yalnızca bu ülkede kullanılabilir.

    https://www.appleuzmani.net/turkiyede-garantisi-olan-iphone-x-modelleri-hangileri/

    şimdi kullanamıyacakmıyız kullanabileckmiyiz
  • A1865 cihaz aldik gayet guzel calisiyor ve seri numarasi sorgulayinca 1 sene garantili gozukuyor ancak benim yinede 2. Cihazi A1901 getiresim var ama bir turlu kesin bilgi alamiyorum malesef.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesin bilgi vereyim size A1865’in garantisi burada asla geçmez A1901’in garantisi ise Türkiye’de geçer ama Zorlu ve Akasya bakmaz sadece KVK Pupa vs. bakar.



    Önemli not : A1901 olup AT&T operatörüne kilitli cihazlar vardır ama onlar sadece Operatör bayilerinde satılır onlardan uzak durun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cnspnky kullanıcısına yanıt
    gönül rahatlığıyla kullana bılırız a1865 leri , aradığım günlerdir cevap buydu çok teşekkürler

    garanti olayı 1 yıl once apple tarafından kaldırıldı . Yurt dışından alınan cihazlar avrupa uyumlu turkiyede sıkıntısı yok denen hicbir cihaza bakmıyor. Ucretını ödüyoruz ondan sonra bakıyor Kesin bir bılgıdır. sağ sola oraya buraya yönlendiriyor ama bedava olarak gene bakılmıyor
  • Türkiye cihazım 1901

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vagabontxx V kullanıcısına yanıt
    Yok öyle birşey Türkiye’de garantisi geçen modellere Apple tarafından yetkilendirilmiş servisler ücretsiz bir şekilde bakıyor bunu da Zorlu ve Akasyanın yoğunluğu azalsın diye yaptılar ama sizin aldığınız modele ücretli şekilde bile bakmıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vagabontxx V kullanıcısına yanıt
    Madrm öyle türkiyedeki satilan x ler neden 1901 modeline sahip hiç düşündün mü..??? 1865 modelini sorunsuz şekilde kullanirsin hatta tüm iphone modellerini yine kullanirsin önemli olan içerisindeki modem den kaynaklaniyo ve servisin 1901 den başka modele bakmadigini herkes bilir azicik mantik yürütün..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar tekrar selam. 1 Ocak'ta USA, Washinton'dan 2 adet iPhone X getireteceğim. Son kez sormak istedim. Full price apple store'dan at&t ya da t-mobile olarak alınırsa burada sorun yaşamam değil mi? (A1901) Daha sonra 9-10bin lira verip hayal kırıklığı yaşamak ya da sorunlarla vs uğraşmak istemem.. Kesin bilgi midir?

    Yoksa güvenli tarafta kalıp A1865 cihaz getirmek sim-free en doğrusu mu?
  • Herkes bir Apple danışman konuşması yazmış bende yazayım. Telefon ile yaptığım görüşmede A1865 ve A1901 kodlu veya başka kodlu hiçbir yurtdışı cihazın hiçbir şekilde Apple Türkiye tarafından garanti kapsamında onarım yapılmayacağını, KVK gibi yetkili servislerde garantinin geçerli olduğunu söyledi. Ayrıca yetkili servise giderken kimlik ibrazının şart olduğunu söyledi, bunun sebebini anlamadım. Yazdığım iki kodun da 1 yıl uluslararası garantisi bu şekilde varmış.

    Birde telefonu kapatırken ekledi, Türkiye'de kullanmak için A1901 almanız sizin için daha iyi olur dedi ama nedenini anlatamadı teknik bir konu dedi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi assd82 -- 29 Aralık 2017; 10:3:34 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: assd82

    Herkes bir Apple danışman konuşması yazmış bende yazayım. Telefon ile yaptığım görüşmede A1865 ve A1901 kodlu veya başka kodlu hiçbir yurtdışı cihazın hiçbir şekilde Apple Türkiye tarafından garanti kapsamında onarım yapılmayacağını, KVK gibi yetkili servislerde garantinin geçerli olduğunu söyledi. Ayrıca yetkili servise giderken kimlik ibrazının şart olduğunu söyledi, bunun sebebini anlamadım. Yazdığım iki kodun da 1 yıl uluslararası garantisi bu şekilde varmış.

    Birde telefonu kapatırken ekledi, Türkiye'de kullanmak için A1901 almanız sizin için daha iyi olur dedi ama nedenini anlatamadı teknik bir konu dedi.

    İlk verilen bilgi doğru. Yurt dışından alınmış A1865 ve A1901'e cihazlara Apple Store'lar değil yetkili servisler bakıyor. (Troy, Pupa gibi) Kimlik ibrazı da şöyle, servis randevusunu Apple Store'da kim almışsa o kişinin kimliği ile birlikte gitmesi gerekiyor. Yani siz randevu alıp, başkasına telefonu götürttüremiyorsunuz. Uyarmak istemiş ancak bu durum Apple Store dışındaki yetkili servislerde de geçerli mi bilmiyorum ancak çözümü basit, kimliğizi alırız olur biter.

    A1901 demesinin sebebini bilemiyorum. Türkiye'de satılan modellerin A1901 olmasından dolayı bunu söylemiş olabilir. Ayrıca cihazın garantisine kasa kodundan değil imei'den bakıyorlar ancak çoğunlukla A1901'ler garantili, A1865'ler garanti dışı çıkıyor. Yani A1865'lerin de 1 sene uluslararası garantisi var ancak Türkiye'de geçerli olmuyor. Bu durumda sizi Yunanistan gibi yakın ülkelerin servislerine yönlendiriyor Apple... Garanti konusunda A1901 almak en sağlıklısı, o kesin. Hatta en iyisi Amerika'da cihazı almadan önce imei numarasını ''Türkiye'de'' geçerli 1 sene uluslararası garantisi var mı yok mu diye Apple'ı arayarak kontrol ettirmek.

    Benim kafamdaki asıl soru, Amerika'dan A1901 alırken AT&T ya da T-Mobile full payment almanın farkı var mı? Alırken neye dikkat etmek gerekiyor.. Yarın aldıracağım, telefonu kullanamamaktan korkuyorum.




  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.