Şimdi Ara

iPhone X Yurt Dışı Garanti Belirsizliği. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
2
Favori
22.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • karacaardıç kullanıcısına yanıt
    Model no A1901 olmalı.
    Model numarasının sonunda AE ile bitmemeli. Garanti olması açısından alırken "with facetime" olup olmadıgı mutlaka sorulmalı.
    Normal şartlar altında arabistandan alınan iphone larda facetime yok malesef.
    bu forumda @ahmetacik nickli arkadaştan yardım isteyebilirsin. Belki sana yardımcı olabilir.
  • A1901 olmasi yeterli ülkeler arasi garanti kapsamina girip girmemesi önemli değil model önemli gecen sene mart nisan ayinda tekrar başlatilmişti artik tüm modeller gecerli mi gecersiz mi bilinmiyo arizasi olup giden değişim veya tamir gören america cihazlari olan arkadaşlar iletirse memnun oluruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler, arkadaş bilgi aktarır umarım :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar iphone x lerde ülke kodu önemli değildir sadece model no:A1901 olanlar uluslararası garantilidir Türkiye de kesinlikle garantilidir(kvk,genpa,teleservice...) AE/A kodlu cihazlar ortadoğu için proğramlanan türkiyeden tek farkı FaceTime var ama kilitli durumda,gün gelir bu dingiller şu anda o kararı aldılar zaten bir güncelleme ile apple direk kilidi kaldıracaktır(güya kadın erkek birbirini görmesin diye FaceTime kilitli cihazlar istemişler zamanında) ama şimdi herkes yüzlerce görüntülü görüşme proğramları ile zaten görüşüyor burda.:)))

    Ama ülkemde bazı fitneci sahtekar telefoncular sosyal medyada FaceTimesız iphone çakma iphone,güncelleme alma gibi yalanlar atarak milletin elindeki cihazları ucuza alma peşine düşmüştür..!!!! Türkiyedeki cihazın birie bir aynısıdır tek fark FaceTime çalışmaz...:(

    İphone x alırken tek dikkat edeceğiniz şey A1901 olması yeterli..sanki hergün çevrenizde FaceTime ile konuşma yapıyorsunuzda illaki FaceTimelı olsun diye diretiyorsunuz..:)))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ahmetacik kullanıcısına yanıt
    2009 dan beri iphone kullanıyorum 2-3 defa anca kullanmışımdır face time... A1901 yeterli yani hocam teşekkürler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: okttay

    Selamlar,

    Ben Amerikadan aldım iPhone X imi, T-Mobile 256GB A1901 olanı full price ödeyerek Apple Store mağazasından satın aldım. Deneyimlerimi size aktarayım, diğer arkadaşlarımıza da yardımcı olur belki.

    Amerika Apple Store onlineda görüştüğüm danışman bana da A1901`in Türkiye`de çalışmaya bilir dedi. Böyle demesinin sebebini sorduğumda ise A1901 in çalıştığı ülkeler listesinde Türkiye yok dedi. Sanırım şu listeyi referans alıyorlar:https://www.apple.com/iphone/LTE/ fakat bu listede Türkiye hiç bir iphone X model listesinde yok(henüz güncellememişler), bu şekilde söylediğimde ise Türkiye`deki operatörünüzle görüp çalıştığına dair teyit aldıktan sonra satın almanız daha doğru olur gibi bir cümle kullandı.

    Ben forumda yazılanları ve alıp kullananların deneyimlerine güvenerek T-Mobile A1901 cihaz satın aldım. Kutuyu açtığında T-Mobile Sim kart telefonun içinde takılı geliyor ve sim kartı çıkartmak için iğne kutuda yok :) Telefonu hiç açmadan T-mobile sim kartı çıkarttım ve Turkcell sim kartımı taktım ve telefonu çalıştırdım. Telefon sorunsuz çalıştı ve aktivasyon sorunsuz tamamlandı.

    Telefonu satın alacağınız yerle ilgili önemli bir konu var; benim aldığım zamanda telefon stoklarında ciddi sıkıntı vardı ve Apple Store da telefon bulamamıştım. T-Mobile danışmanlarıyla da görüştüm. Eğer aynı telefonu Apple Store dan değil de T-Mobile mağazasından alırsanız cihazda herşey aynı olmasına rağmen telefonunuz 2-3 ay boyunca simlock olarak geliyor ve sadece T-Mobile sim ile çalışıyor ve telefonun ilk aktivasyonunu t-mobile simkart ile yapmanızı istiyorlar.(Şirket politikaları böyleymiş) Sonrasında T-Mobile müşteri hizmetleri ile görüşüp unlock yaptırabiliyormuşuz. Bu yüzden hiç bulaşmadım Apple Store`dan zar zor stok bulup oradan aldım T-Mobile A1901 leri.

    Garanti konusuna gelince daha önce bir kaç işlem için gittiğim bir Apple Yetkili servisine telefonumun seri numarasını gönderdim, sistemlerinden kontrol ettiler. Telefon 1 yıl boyunca Türkiye garanti şartlarına uygun görünüyor bir sorun olursa bize getirebilirsiniz hiçbir sorun yok dediler.

    A1901 konusunda tecrübelerim bunlar. A1865 konusunu inanın hiç bilmiyorum. Forumda garantisi geçerliymiş diyenler var. Amerika`da Factory Unlock olarak yeni satılmaya başlayan cihazların hepsi A1865. Fakat tüm Avrupada A1901 cihazlar olduğu için ve kendi telefonumda A1901 olduğu ve garantisinin geçerli olduğunu servisten doğrulattığım için yılbaşında yeni bir iPhone X daha alacağım ve yine T-Mobile olarak alacağım.


    yurtdışından alınan tüm apple ürünlerinin tr de garantisi yok diye söylentiler dolaşıyodu bi ara doğru değil mi yani yoksa farklı bişey mi var?




  • sefalonely kullanıcısına yanıt
    Evet doğru değil. Türkiye’deki Apple Storelar bakmıyor sadece. Yetkili apple servislerine yönlendiriyorlar ama 1 yıl garanti bazı modellerde var. Mesela a1901 iphone X lerde var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • okttay kullanıcısına yanıt
    Peki iPad ve mac Ürünleri içinde garanti durumu böyle mi acaba bilginiz varım ? Birde iPad ve mac içinde pasaport kaydı gerekiyor mu acaba ??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben de geçenlerde iphone yurtdışından getirtecektim. apple ı arayıp farklı zamanlarda sordum. eylül 2017'den sonra bir kaç yönetmeliğin değiştiğini, apple garantisinin geçmeyeceğini söylediler. ama apple site üzerinde halen türkiyede geçerli olanlar vs yazıyor bilemedim.
  • Peter Hammill kullanıcısına yanıt
    Ben apple yetkili servisine telefonumun seri numarasını verdim. Sistemden baktıkları 1 yıl boyunca bir sorun olursa bize getirebilirsiniz garanti geçerli dediler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peter Hammill kullanıcısına yanıt
    Diğer cihazları bilmiyorum. Alacağınız cihazda Simkart yoksa kayıt yaptırmanız gerekmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgi olsun diye söylüyorum, 1865 lerde 1 yıl garanti geçerli sadece yetkili servislere yönlendiriliyorsunuz.

    mümkünse A1865 alın. A1865 Qualcomm modem'e sahip tek model.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lokumcocuk

    Bilgi olsun diye söylüyorum, 1865 lerde 1 yıl garanti geçerli sadece yetkili servislere yönlendiriliyorsunuz.

    mümkünse A1865 alın. A1865 Qualcomm modem'e sahip tek model.

    bilgin olsun diye söylüyorum, 1865 tr garanti yok sıfır açtık ekran bozuk çıktı servis bakmıyor abd yada londraya göndericez cihazı.
  • arkadaşlar merhaba japonyadan gemi kaptanı arkadaşım vasıtasıyla iphone x getirtiyorum. fakat içimi kemiren bi kaç sey var cihazla ilgili. cihazın simlock lu olma ihtimali varmı arkadaşlar. eğer varsa bu sorunu nasıl halledebilirim. bide cihazın fiyatı var bizim lira bazında 3150-TL ye aldık japonyadan. bazı iphone kullanan arkadaşlarım bu fiyata bu cihazı alamayacağımı cihazın android işletim sistemli olma ihtimalinin olduğunu ve spot ürün olabileceğini söylediler. rahatlamaya ihtiyacım var bu konuda yardımcı olursanız sevinirim...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba.. Bugün itibariyle Amerikadan 2 adet iphone X siparişimiz elimize ulaştı.. Arkadaşımıza siparişimizi vermeden önce baya bi araştırma yaptığımı söyleyebilirim.. Gerek forum kaynakları gerek Türkiye ve Avrupa operatör şirketleri gerek istanbul app store ve apple Konya yetkili servisi Gürgençler çalışanları hatta Amerika app store çalışanları ile yazışmalar sonucunda ne almamız, nasıl almamız gerektiği konusunda bi fikir edinerek siparişimizi verdik.. Ürün amerikada 5 farklı seçenekle satışa sunuluyor.. Bunların 4ü operatör (t-mobile, at&t, verizon, sprint) biri ise Sim Free seçeneği.. sim free almak isterseniz A1865 kod lu ürün almış olursunuz ve türkiyede ki operatörlerle direkt sorunsuz bi şekilde kullanırsınız lakin telefonunuz hiçbir şekilde Türkiye de 1 gün bile garanti altında olmaz.. (internet sorgulamasında 1 yıl uluslararası garanti gözükmesine rağmen olmaz) Operatör seçeneği ile almak isterseniz Verizon ve Sprint tercih etmemeniz gerekir çünkü telefonunuz Türkiyede ne garanti altında olur nede çalışır.. Gelelim T-mobile ve At&t operatörlerine.. Biz cihazlarımızı T-mobile Full Payment (Tek ödeme nakit) olarak aldık.. Bu cihazların kodu A1901' dir. İçinden T-Mobile' a ait sim kart çıktı ve telefonu hiç açmadan kartı çıkardık kendi Turkcell ve Türk Telekom hatlarımızı taktık.. (Hiç açmadan kartı çıkartmakta fayda var çünkü Telefonun geçici süre ile lock (kilitli) olabileceğine dair söylemler var) Bu işlemden sonra hiç bir uyarı problem vs olmadan kilitsiz bir şekilde kullanılır duruma geldi cihazlar.. Ve Türkiyede 1 yıl garanti altında olduğunu bizzat Konya Gürgençler Yetkili Serviste teyid ettik.. Aynı şekilde At&t operatör olarak da almanızda sakınca yok.. Kısacası ürününüz garantili olsun istiyorsanız Full Payment yada One-Time Payment denilen (tam ödeme nakit) seçeneği ile T-Mobile veya AT&T üzerinden A1901 kodlu iphone X almanız gerekir.. Burada paylaştığım bilgilerin tamamı bizzat teyid edilmiş ve tarafımdan tatbik edilmiş net bilgilerdir.. Gönül rahatlığıyla söylediğim şekilde alabilirsiniz.. Bir diğer konu fiyat.. Ürün 999 dolardır.. Bu tutara ek Amerikadaki eyaletlere göre değişen Tax (Vergi) uygulanmaktadır.. Benim aldığım ürünler San Diego Fashion Walley Apple Store dan alındı ve 77 dolar Tax (Vergi) ödendi.. Bu duruma göre en fazla 80-90 dolara kadar çıkabiliyor diğer eyaletlerde.. Yani toplamda 1080 ila 1090 dolara mal oluyor.. Bunun teyidini apple store Usa sitesi üzerinden yapabilirsiniz.. Geriye türkiyede pasaporta 170 TL karşılığında işletmek kalıyor bunun için de 4 ay süreniz var.. Şimdilik deneyimlerim bu kadar sormak istediğiniz bir konu olursa onuda cevaplarım rahatlıkla.. Gerçekten bu konuda Master yaptım diyebilirim :)




  • Arkadaşlar merhaba,
    Amerika' dan A1865 Simfree İphone X aldırmıştım.
    Son 1 gündür telefonumun dokunmatiğinde problemler yaşamaya başladım.
    Apple ile internetten sohbet olarak görüşmeme istinaden A1865 numaralı telefonun Türkiye' de servis hizmeti olmadığını, A1901'in olduğunu söyledi.
    Ben de A1865 sahibi olarak Apple' ın kendi sitesinden garanti sorgulama sayfasından 1 sene garantili olduğunu görebiliyorum.
    Ama servis hizmeti yok, yani garanti yok arkadaşlar güncel bilgidir.
    Şimdi işin yoksa ABD'ye gönder telefonu servis için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrtkn

    Arkadaşlar merhaba,
    Amerika' dan A1865 Simfree İphone X aldırmıştım.
    Son 1 gündür telefonumun dokunmatiğinde problemler yaşamaya başladım.
    Apple ile internetten sohbet olarak görüşmeme istinaden A1865 numaralı telefonun Türkiye' de servis hizmeti olmadığını, A1901'in olduğunu söyledi.
    Ben de A1865 sahibi olarak Apple' ın kendi sitesinden garanti sorgulama sayfasından 1 sene garantili olduğunu görebiliyorum.
    Ama servis hizmeti yok, yani garanti yok arkadaşlar güncel bilgidir.
    Şimdi işin yoksa ABD'ye gönder telefonu servis için.
    Malesef hata sizde. Araştırmadan almışsınız.

    Biraz araştırsaydınız A1901 model numaralı cihazın Türkiye’de garantisinin olduğunu öğrenirdiniz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün Yurt içi paralel ithalet ile aldığım cihazı götürdüm, bize satarken 1 yıl appele 1 yılda bizim garantimiz var demişlerdi. Apple kabul etmedi "yurt dışından alınan yada paralel ithalat ile gelen hiç bir cihaza destek veremiyoruz, bizden kaynaklı değil, BTK öyle istiyor" dediler...
  • Geçtiğimiz ay Abd'den hediye gelen A1865 modelli iPhone X 2 saatlik bir kullanım sonrası bozuldu. 1 aydır gerek Apple Türkiye destekteki elemanlar ile (genius) gerek yetkili servis çalışanları ile sürekli temas halindeyim. fakat en son görüşmemi geçen hafta bir genius ile gerçekleştirdim.

    Elemanın bana dediği aynen şu "A1865 modelli telefonunuzun parçalarının Türkiye'ye sokulması Sanayi Bakanlığı tarafından yasaklandı"
  • spinonedge S kullanıcısına yanıt
    Hocam ne yaptiniz halledebildiniz mi garanti olayini?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.