Şimdi Ara

Amerika'dan iPhone ve iPad getirirken Tax vs.?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
58.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle merhaba. Aralık başında bir arkadaşım amerikadan gelecek. Ben hem satmak için hemde kullanmak için iPhone 4S ve iPad 2 getiricem. Kaç tane getirebileceğini şansa dayalı olduğunu öğrendim forumda biraz araştırınca.
    Ancak Tax konusunda çok fazla bilgi edinebilgiğimi söyleyemem. Benim merak ettiğim Tax'i Türkiye'ye geri geldiğinde geri alabilmesi için pasaport kullanması gerekiyor mu? Birden fazla cihaz getireceğimiz için hepsini o arkadaşın pasaportuyla alamayacağız Apple Store'dan(Apple Store'da alışveriş yaparken pasaport soruyolarmış sanırım). Kısacası hepsinin Tax'ini geri alabilirmiyiz?
    Birde Amerika'da(New York ya da Florida) Tax oranları nedir? Buraya geldiğinde ne kadarını geri alabiliyor?
    Son olarak da bir yerde okumuştum Tax'i Amerika'da işlem yaparak 1 hafta 10 gün içerisinde banka hesabına göndertebiliyomuşuz bu doğru mu? Doğruysa nasıl yapılıyor?
    Sizden yardımlarınızı bekliyorum. Çok teşekkürler
    Not: Eğer Amerika'dan istedikleriniz varsa bana iletebilirsiniz yardımcı olmaya çalışırım.

    İyi günler







  • Valla bende amerikadan alacağım ama oradan aldıklarından tx free alamıyorsun aksine 649 doların üstüne birde eyalet vergisi ödüyorsun. Ama senin merak ettiğin diğer konuyu bende merak ediyorum, apple storedan pasaportsuz alabilirmiyiz tax free olmadan ve alırsak kaç adet satarlar en fazla acaba? Türkiye'ye girişte umarım sorun olmaz birde o var...
  • Türkiye'ye getirirken başlıca önemli faktör şans gibi. Çünkü 10 tane geçirende var 2 tane geçiremeyende. Ama büyük oranda rahat geçildiği söyleniyor. Bavulda değilde el çantanızda olursa çok sorun olmayacaktır bence. Tax free Amerika'da olması lazım ya da eyaletten eyalete o da değişim gösteriyo olabilir. Arkadaşım şuan Florida'da orda olduğunu söyledi ama pasaport isteyebileceklerini de ekledi. Tabi o hakkını da kendi iPhone'u için kullanıcak. Eğer pasaport gerekli değilse ya da bi Amerikan vatandaşına aldırsak olmaz mı?
  • Yokmu arkadaşlar yardımcı olabilecek biri?
  • Yukarı
  • amerika'da aldiginiz urunlerin tax'ini aldiginiz anda odersiniz ve hicbiryerde geri alamazsiniz (green card sahibi ya da vatandas olup subat ayinda w2 formunuzu doldurup mart ayinda sadece bir kere vergi iadesi alirsiniz.. onun haricinde tax iadesi yoktur)

    ayrica eskiden at&t lock'lu satin alirken sadece ID'si olanlara iphone satisi yapiliyordu. artik kontratsiz satis yapilabildiginden pasaport gostermesi yeterli olacaktir. AMA egert factory unlocked almak istiyorsaniz KESINLIKLE apple store'dan alinmasi gerekiyor (NOT: apple store'dan alinirken factory unlock istendiginin ozellikle belirtilmesi lazim... NOT 2: factory unlocked istendiginde ise +$100 fazla odemeniz gerekiyor). best buy'lar kontratsiz ve unlocked diyip hala at&t lock'lu telefonlar satiyorlar.
  • ayrica NY'da %8 florida'da ise %8-9 arasinda tax oranlari.. burada (ohio) %6.5 (tabi eyaletin icindeki county'lerde bile degisiklik gosteriyor.. 45 mil kuzeyde cuyahoga county'de vergi %7.75 iken benim bulundugum summit county'de %6.5... westlake tarafinda ise %7...)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flayzeraynx -- 31 Ekim 2011; 21:01:49 >
  • Çok teşekkür ederim aklıma takılanları şuan anlamış bulunmaktayım. Pek hoşuma gitmesede Yanlız şunu anlamadım factory unlocked için +100 dolar demişsiniz. Apple sitesinde zaten factory unlocked iPhone kısmına tıkladıgımızda 649 dolarlık etikete sahip iPhone gelmekte. Bide +100 dolar paramı vereceğiz bunun için?
    Tekrar teşekkürler
  • evet, ben de bunu apple store'a gittigimde ve at&t'ye telefon acarak sordugumda ogrendim
  • Çok saçma bence biri kesin Apple'a dava açar bu konuda.
  • 649 $ + % 7-8 eyalet vergisi ödüceksin , tax free yok , iyi fiyat o fiyata hong kong hariç hiç bir yerde bulamazsın fakat dua et , sen getirirken kur ucuz olsun sonra amerikadan 649 $ + tax iphone 4 getirip zararına satanlara dönersin zaten sahibinden.comda hong kongtan getirenler oluyor 1200 lira ee bu sefer öyle mal gibi kalıyorsun aldıgın fiyata ya da azına satıyorsun , getirmeden önce bir bak sahibinden.comda kaç lira , en ucuz kaç lira , ben kaça satabilirim , sonra fahiş fiyatta millet satamıyor , ya adam 2 senedir iphone 4ünü satmaya çalışıyor forumda , 1750den koydu 1300e kadar satmaya çalışıyor ,
  • Yok hocam satma konusunda sıkıntı yaşayacağımı sanmıyorum da ben hala unlocked iPhone için ekstra 100 dolar ödenmesindeyim. at&t yapsa bunu anlarım ama apple store larda böyle satılması beni baya şaşırttı. Açıkçası hala böyle olmayabilir diye bi ümit var içimde..
  • + eyalet vergisi ve + factory unlocked için 100$ demişsiniz. O zaman Amerikanda almak çok mantıksız olmazmı . BEnim bildiğim Avrupada Tax free vermiyorsun alıyorusn ve +100$ gibi bir rakam ödemiyorsunuz. Avrupadan almak daha mantıklı olmaz mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: g.#98

    + eyalet vergisi ve + factory unlocked için 100$ demişsiniz. O zaman Amerikanda almak çok mantıksız olmazmı . BEnim bildiğim Avrupada Tax free vermiyorsun alıyorusn ve +100$ gibi bir rakam ödemiyorsunuz. Avrupadan almak daha mantıklı olmaz mı ?

    Bende aynı şekilde düşünüyorum. Bence bi yanlışlık var bu işte. Eğer böyleyse Amerika'da 649 + %8 Tax 51,92 + 100= 800,92 dolar bu da 1412 liraya gelmekte. Gerçi şuanda hesaplarken farketim örneğin Almanya'da 629 Euro = 1548 liraya geliyor. Ama yine de Amerika' da unlocked iPhone'lara ekstra para verilmesi çok saçma
  • Dün arkadaşın teyzesini aradik nwyorkda oturuyor fiyatları sorduk,sitede 649 yazdığina bakmayın storede 695$+%8.5 vergi var dedi.ama simfree için +100 $ dan bahsetmedi! Simfree de daha verilmemis piyasaya
  • simfree icin 100 dolar ilave gibi birsey yok nerden cikariyosunuz bunlari
    kaldiki daha 4s in simfree si satilmiyor bile.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onurba

    simfree icin 100 dolar ilave gibi birsey yok nerden cikariyosunuz bunlari
    kaldiki daha 4s in simfree si satilmiyor bile.

    Hocam bizde biliyoruz satılmadığını dikkat edersen yazının başında Aralık başında gelecek arkadaşım getirecek demiştim. 100 dolar fark olmadgına emin misin eğer öyleyse içimi baya rahatlatırsın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: baranove203

    quote:

    Orijinalden alıntı: onurba

    simfree icin 100 dolar ilave gibi birsey yok nerden cikariyosunuz bunlari
    kaldiki daha 4s in simfree si satilmiyor bile.

    Hocam bizde biliyoruz satılmadığını dikkat edersen yazının başında Aralık başında gelecek arkadaşım getirecek demiştim. 100 dolar fark olmadgına emin misin eğer öyleyse içimi baya rahatlatırsın.

    zaten cevapta sana degildi, madem 4s in simfree satilmadigini biliyorsun.
    4s cikmadi derken, 4 te boyle bir uygulama yok (aldigim icin biliyorum) 4s icin boyle bir uygulama varsada cikmamis seyi nerden biliyosunuz manasinda o.
  • Akrabam çarşamba Amerikaya gidiyor. 749$ verdim kendisine (32gb için). Telefon sağ salim gelirse ne kadara geldiğini neler olduğunu anlatırım.
  • kayinvalidem donmeden once kendisine best buy'dan kontratsiz $649'a iphone 4 aldik. alirken ozellikle sordum unlocked mi diye. best buy'dakiler evet bu cihaz unlocked dediler.. turkiye'ye donduklerinde cihazin sim kilitli oldugunu anladik (buradayken hic turkiye hattimiz yoktu elimizde, test edemedik)... at&t'yi arayarak durumu anlattigimda simkilitsiz satislarin sadece apple store'larda, satilan normal fiyatin uzerine $100 eklenerek satildigini customer service represenitive kendisi soyledi. konfirme etmek icin de fairlawn'daki apple store'a bizzat gidip sordum ve onlar da aynisini soylediler..

    sizlere yalan borcum oldugunu falan mi dusundunuz?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.