Şimdi Ara

İphone telefonlarında sim kartı takmazsak ve aktifleştirmezsek 2 yıl olan garanti başlar mı veya ba?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet soru başlıkta zaten.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Merhaba forumdaş,


    Soru başlıkta da başlığın da bir limiti var 100 karakter gibi. Neyse garanti başlar. Kimse senin sim kartınla ne yaptığına bakmaz, ölçüt değil.


    Alıntı

    metni:
    Garanti Belgesi Yönetmeliğinin “Garanti süresi” başlıklı 6 ncı maddesinin birinci fırkasında da belirtildiği üzere; “Garanti süresi; malın tüketiciye teslim tarihinden itibaren başlar ve asgari iki yıl veya bu Yönetmeliğe ekli listedeki ölçü birimi ile tespit edilen değer kadardır.”


    Kaynak: https://www.servis.gov.tr/Genel/Sorular





  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt

    Babuş sim kartı takmazsak aktifleştirmezsek garanti başlamıyor diye biliyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'nin garanti mevzuatına göre malın teslimi yani fatura tarihi itibariyle 2 yıl garantili, ancak Apple cihazların aktifleştirildiği tarihi baz alıyor. Satın aldıktan 3 ay sonra aktifleştirilirse garanti de 3 ay sonra başlamış olur. Ancak sim kart takıldığında değil, cihaz internete bağlandığı ilk anda yani kurulumda aktifleşir ve garantisi başlar. Niyet sim kart takmadan cihazı kullanayımsa o şekilde işe yaramaz. Ayrıca herhangi bir sorunda mahkemelik olma durumunda ise fatura tarihi esas alınır.

  • Tekrar araştırdım, ülkemizdeki mevzuattaki garanti yanında Apple'ın kendi garantisi varmış:


    Apple Legal
    Apple İki (2) Yıllık Sınırlı Garantisi - TÜRKİYE
    https://www.apple.com/legal/warranty/products/turkey-universal-warranty.html

    Ne zaman başladığı ile ilgili "satın alındıkları tarihten itibaren" şeklinde geçiyor yine.


    Gelgelelim @TulparHAN isimli üyenin 2020 Mart'ta yazdığı mesaja ve şu başlıktaki dönen polemiğe göre: iPhone Garantisi Başlama Polemiği Sim kart takılmazsa, aktifleşmiyor, o yüzden "garanti" başlamıyor görüşleri var...


    Biraz daha kurcaladım meseleyi, şöyle bir haberle karşılaştım: İphone İçin Bir Devir Sona Erdi: Uluslararası garanti artık Türkiye’de geçerli değil.


    Bu habere rağmen bazı kullanıcılar Uluslararası garanti bitti diye şikayet ederken, bazıları yoo devam ediyor kontrol edin diye şu sitenin linkini vermişler: https://checkcoverage.apple.com/?locale=tr_TR


    Özetle BEN HİÇ Bİ ŞEY ANLAMADIM. BYE





  • wolkan33 kullanıcısına yanıt

    anam babam sim kartı takıp internet ile aktifleştirmeden garanti başlamıyor diye biliyorum

  • Benim anladığım şu;


    Apple'ın bakışından garanti başlamıyor. Örneğin 2024 Ocak'ta satın aldın. 2025 Ocak'ta SIM Kart* takıp aktifleştirdin. Apple için süre 2025 Ocak (Tutup da faturanı mıncıklamıyor)


    Ama diyelim ki 2025 Ocak'ta SIM Kart* takıp aktifleştirdin, bi baktın ki garantisi 2023 Ocak'ta başlamış. 2 sene bitiyor bile. O zaman Apple tamam getir fatura tarihine bakayım diyor (Faturayı mıncıklıyor)


    Beyin mıncıklaması geçirdiğim için böyle yazdım. İyi forumlar.


    ---


    *Düzeltme: Evet @wolkan33 desteği ile Apple Server'ına bağlanması yeterliymiş, SIM de değil mesele.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E_Y_B_H_P_T -- 20 Mart 2024; 20:37:27 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheMessage

    anam babam sim kartı takıp internet ile aktifleştirmeden garanti başlamıyor diye biliyorum

    Telefonu açtığın anda Hello ekranı çıkar ardından Wi-fi bağlantısı ister ve apple hesabını girersin telefonu etkinleştirir. Sim kart tak ya da takma. Kurulum ekranını geçmek istiyorsan garanti başlayacak. Garantin başlamasın istiyorsan kutusunda kullanmadan bekleteceksin. Sim kartla alakası yok olayın. Telefonun apple serverlarına bağlanmasına bağlı.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • velhasıl bu telefonu aktifleştirmeden garanti başlamıyor bu kadar basit. Saygılar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayfon 7 ida sanırım. Cebimde yamulmuştu. Ben yamultmadım tabiki. Garantiye göndermiştim. Onarmak için benden para istediler. Ogün bugündür ELMA almıom.


    Samsungdan devam.

  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt

    Apple TR yurtdışındaki gibi davranmıyor. Kullanıcı hatası, düşürmüşsündür veya direk s.. git diyebiliyor. Cihazı yurtdışından aldıysan zaten bakmıyor, uluslararası garanti filan yok.. Yani kendi kuralını zaten TR'de uygulamıyor.


    Haklı olduğun bir durumda hukuki yollara başvuracak olursan (yukarda bir ark daha yazmış) fatura gerekiyor. 2 yıl kuralı geçerli.

  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt

    Türkiye için belirli Model numaralarında 1 yıl uluslar arası garanti var. Türkiye de satılan model numaralı ürün alırsan 1 yıl garanti ve ücretli destek olur. Amerikan,ÇİN cihazı alırsan Garanti ve Parça desteği olmaz.

  • Dostum herkes birşeyler yazmış , uzun uzun okuyamadım. Aldıgın kurum için fatura esastır. Fakat apple sisteminde sen cihazı internete bağlıyarak aktifleştirmen önemli olan. Ben bir cihaz aldım 8-9 ay sonra kullanmaya başladım apple sitesinde garanti süresi ben cihazı aktif ettigim zamana göre.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.