Şimdi Ara

iPhone sıvı teması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
5.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 2 gün önce telefona az miktarda sıvı temas etti. hemen kapattım, kurulayıp pirinçli kavanoza bıraktım. 2 gün sonra çıkardım

açtım telefonu normal bir şekilde çalışıyordu bir problem de yok gibiydi. sonra üstteki açıp-kapama tuşunun işlemediğini gördüm. daha doğrusu telefon şarjda ya da PC ye bağlı değilken çalışmıyor ama şarjdayken üst tuş dahil sorunsuz çalışıyor.

ayrıca şarjdan çıkarınca kendi kendine kapanıyor , elma logosu ekrana gelip kalıyor öyle. o durumdayken PC ye bağlayınca ya da şarja takınca sorunsuz çalışmaya devam ediyor.

sizce neden kaynaklanıyor bu durum? yapabileceğim bir şey var mı ? (garantisi de bitti telefonun)

• Bataryayla ilgili gibi, bataryaya işleyecek kadar temas etti mi ama?
  • o kadar değil ya. ekranda 3-4 damla sıvı vardı (kola) hepsi o. kenarlardan da girdi demek ki. bir de karanlıktaydı telefon hemen fark edemedim o sırada içine işlemiş olabilir.

garantiye göndermek tek çözüm gibi? dediğiniz gibi bataryadan olma ihtimali yüksek, nedense gelmedi aklıma ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umtyilmz -- 28 Ağustos 2011; 20:40:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilgehankalkan

Bataryayla ilgili gibi, bataryaya işleyecek kadar temas etti mi ama?

o kadar değil ya. ekranda 3-4 damla sıvı vardı (kola) hepsi o. kenarlardan da girdi demek ki. bir de karanlıktaydı telefon hemen fark edemedim o sırada içine işlemiş olabilir.

garantiye göndermek tek çözüm gibi? dediğiniz gibi bataryadan olma ihtimali yüksek, nedense gelmedi aklıma ...
  • garanti sıvı temasını tespit ederse garanti kapsamından çıkar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: achmaster

garanti sıvı temasını tespit ederse garanti kapsamından çıkar ?

ne yapsam ki o zaman? kendim batarya değiştirsem çözüm olur mu ki? internette videoları var

• Bnce batarya ile alakası yok

İçini acıp sıvı teması olan bölgeleri alkolle flan temizlemek lazm. Sonucta kola iletkendir, ve kuruyunca yapış yapış olur. Kesinlikle aralarda biyerleri kısa devre ediyordur azda olsa direnç gösteriyordur. Buda telefonun saçma sapan şeyler yapmasına sebep oluyodur. sorun anakartında bence

temizle, umarım bi hasar bırakmamıstır kola anakartında
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bide, bişi bilmiyorsan elleme telefonu, bilen anlayan eli yatkın olanbiri yapsın. ikigün sonra forumdaki 100 lerce kişi gibi, telefonumu söktüm, iyice bozuldu açılmıyor yardımmmmm diye konu açma buralara,

yazık olur...yalan olursun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dangerousx

Bnce batarya ile alakası yok

İçini acıp sıvı teması olan bölgeleri alkolle flan temizlemek lazm. Sonucta kola iletkendir, ve kuruyunca yapış yapış olur. Kesinlikle aralarda biyerleri kısa devre ediyordur azda olsa direnç gösteriyordur. Buda telefonun saçma sapan şeyler yapmasına sebep oluyodur. sorun anakartında bence

temizle, umarım bi hasar bırakmamıstır kola anakartında

Sorun anakarttaysa ellemek oldukça tehlikeli.
  • Cihazın içine sıvı girdiyse ne yaparsanız yapın teknik servis anlar temas olduğunu. Sebebi de yüzlerce kez yazıldı. Özel bantlar var cihazın içinde. Sıvı teması olduğu an kararıyor. Yani cihazınızın artık garantisi yok. Yine de siz hiçbir şekilde müdahale etmeyin cihaza. Çünkü iphone çok fazla küçük parçalardan oluşuyor. Birine bile zarar gelse telefon bir daha çalışmayabilir. En iyisi garantisi olmasa da yetkili teknik servise götürmeniz. Onlar ne yapacaklarını bilirler.
  • tavsiyeler için sağolun. en iyisi direk servise götürmek.

anlamadığım nokta telefon şarjdayken ya da PC ye bağlıyken tamamen sorunsuz bir şekilde çalışıyor ama şarjda değilken problem oluyor. umarım sorun bataryadadır ve batarya değişimi ile çözülür.

bu arada telefon Genpa garantiliydi. direk Genpa'ya mı götüreyim garanti dışı bile kalmış olsa?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umtyilmz -- 29 Ağustos 2011; 5:31:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: umtyilmz

tavsiyeler için sağolun. en iyisi direk servise götürmek.

anlamadığım nokta telefon şarjdayken ya da PC ye bağlıyken tamamen sorunsuz bir şekilde çalışıyor ama şarjda değilken problem oluyor. umarım sorun bataryadadır ve batarya değişimi ile çözülür.

bu arada telefon Genpa garantiliydi. direk Genpa'ya mı götüreyim garanti dışı bile kalmış olsa?

Hocam son durum nedir?
  • merhaba benim de başıma geldi, forumda çözüm bulamadım maalesef. o yüzden toplam süreci yazdım..
    buyrun okuyun

İphone 5 sıvı teması
  • ARKADAŞLAR TELEFONUNUZ SUYA YADA DENİZE DÜŞERSE KESİNLİKLE FÖN MAKİNASI VB. ŞEYLER KULLANMAYIN

ÇÖZÜM = ELEKTİRİKLİ SÜPÜRGE VE PİRİNÇ

AŞAĞIDAKİ VİDEODA ANLATTIM BİLGİ EDİNEBİLİRSİNİZ

https://www.youtube.com/watch?v=RbbTTvldrAM
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.