Şimdi Ara

Iphone kayboldu, şüpheli durum hakkında fikir danışma.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,

    Haftasonunuzdan fazla calmadan özet geçeceğim;
    Elimde cüzdanım ve telefonum ( kız arkadaşımın yeni hediye ettiği kılıftan dolayı cebe giremez halde idi ) arabaya binerken arabanın üstüne koydum ikisini de, tavan kısmına. Koltuk üzerinde çantaların yerlerini ayarlayıp atladım arabaya. Yoldayken kız arkadaşımı aradı bir numara, beni sorup telefona istediler. Arayan kişi cüzdanınızı kaybettiniz mi diye sorunca o noktaya kadar geçen zaman flashback oldu ve telefon ile cüzdanı arabanın üstünde unuttugumu anladım. Telefonun da oldugunu söyledim fakat tek cüzdan bulmuş şahıs. Arayan kişi araba ile haraket ettigimiz yerin 100m ilerisinde bulunan lisenin müdürü, bulan kişi de okulda görevli vatandaş. Geri dönüp okula gittik, cüzdanımı iade ettiler, eksiksiz... Telefonla birlikte düşmüş olmalı dedim bulan kişiye, hani imkanı yok ayrı şekilde düşmesinin. Telefonu bulduğu yer ise tam böyle yokuş yukarı. O noktaya gelene kadar olan kısım da düz yol. Öncesinde de düşmüş olabilir belki fakat iki eşya da deri olduğundan üstünden kayıp düşeceğini sanmıyorum. Herneyse... Ben telefonu sorunca telefon yoktu sanırım üstünden araba geçmiş, cüzdanın yanında bir kaç parça bir şey vardı dedi... Müdürün odasına cıkarken de oradaki çöp kovasını açıp, bahsettiği parçaları gösterdi. Bildiğiniz adaptör parçası gibi şeyler. Sonra ben müdürün odasına gidip aldım cüzdanı, aşağı doğru inerken adam bi'telaş bir odadan karşı odaya koşarken beni farketti ve aniden koşmasını keserek yavaşladı, o ara göz kenarıyla süzdüğünü de fark ettim. Ben kendisine IMEI kaydı ile emniyet tarafından bulunabileceğini söyledim telefonun gayrı ihtiyari. Ama o tavrı çok enteresandı. Ondan ziyade herkes sanırım benle aynı fikirde olacaktır; bir cüzdan buluyorsunuz ve yanında kırılmış adaptör parçaları var. Bariz telefona benzer bir yanı yok. Cüzdanı alınca, aa bu da telefonun parçaları sanırım diyip o parçaları neden toplar bir insan? Diğer yandan da diyorum ki, adam cüzdanımı verdi telefonu niye vermesin. içindeki bir miktar parayı da alabilirdi. Ama malüm mübarek ay, birini vermeyip diğerini vicdanını rahat ettirmek namına almış olabilir mi? Çünkü ben ilk aradıklarında telefon da vardı, o yok mu dediğimde " sanırım telefonun üstünden araba geçmiş arkadaşın dediğine göre " dedi müdür bey. Çok enteresan değil mi ? O dalgınlıkla olayları anında toparlayamadım kafamda. Ki zaten kafam karman çorman olduğundan telefonu ve cüzdanı arabanın üstünde unutmuş bulundum. Sizden konuyla ilgili yorumlarınızı bekliyorum. Ayrıyetten savcılığa başvuruda bulunmak için dilekçe yazdım. telefonumdan alınan en son sinyal dün (19 Ağustos ) 09:25'te olmuş. Telefonun en son açık kaldığı saat 15:20 vsdir sanırım. Ama operatörüm en son sinyali o saatlerde almış. BTK'dan telefonu kapattırmadım. Find My iPhone yüklü idi telefonda. Kilitleme ve 3 de uyarı mesajı gönderidm. Sanırım telefon açılmamış. ve işin çok daha komik tarafı internete bağlanmadan da görünmeyecek find my iphone uyarıları. Ama uyarıların görülür görülmez email olarak gelmesi rahatlatıcı bir durum.
    Kısaca benim şüphelerim %80 kadarıyla cüzdanımı bulan ve telefonun " parçalandığını " iddia eden kişi üzerinde. İnanın o tavırlarını ve heyecanını görseniz siz de bana hakverirdiniz. Herşeyden ziyade bahsettiğim cüzdanın yanından - aa bunlar da telefon parçası diyip toplaması çok enteresan. Ben şahsen cüzdan bulsam en kötü etrafıma bakardım başka bir şey var mı diye fakat yerde kırık poliüretan plastik parçaları toplamazdım " kablo ile birlikte " !! :)

    Yorumdan önce hatırlanması gereken olay, salaklık bende bu konuda hepimiz hemfikiriz. :) Yine de siz değerli arkadaşların varsa tecrübelerini veyahut kişisel perspektiflerini almak isterim. Son olarak yapmayı düşündüğüm şey o şahsı arayıp tam olarak suçlamadan konunun ciddiyetini bildirmek istiyorum. Yanında 12-14 yaş aralığında bir de çocuğu vardı. Herhangi bir durumda adamın mağdur olmasını kesinlikle istemem, gönül ister ki şayet öyle bir durum varsa umarım ikimiz arasında halllolur. Neyse, yorumların için şimdiden teşekkürler.

    Saygılarımla,
    Met







  • Kişisel fikri olan yok mu ?:)
  • Hojam arabanın üstünde hem telefonu hem cüzdanı unutmayı nasıl becerdin :|şahsen ben bulsam o şekil telefon ipod gibi kullanırdım:D telefon özelliğini hiç kullanmazdım..

    Bu arada find my iphone a fazla güvenme , engellemelerden konum servislerini kapatmayı/açmayı editlemeyi yasaklamadıysan, yada engellemelerde mail servisleri ekle/kaldırdan mobileme - find my iphone özelliğini editlemeyi yasaklamadıysan , tek tuşla mobileme yi deaktif edebilir.. Geçenlerde birisi konu açmıştı telefonu çalınmış..Aylar sonra bulunmuş telefon mahkeme kağıdında kovuşturmaya gerek görülmemiştir unutun gitsin telefonu diye mahkemeide düşmüş..

    telefonun çalındıysa , kaybolduysa bulan kişi 3. bir şahıstan para vererek aldığını söylerse art niyeti yok izlenimi var ise elinden birşey gelmez geçmiş olsun
  • anlattıklarınıza bakılırsa malesef elden gelir hiç bişey yok
  • Yukarıda da belirttiğim gibi çok dalgın bir anıma denk geldi. Kafamı meşgul eden başka konulardan dolayı öyle bir salaklık yaptım... Yorumlar için sağolun. Daha çok sormak istediğim, sizce bulan kişiden şüphelenmeli miyim o hareket ve tavırlarından sonra? Konuyla ilgili gelişmeleri yazarım...
  • Anlattiklariniz dogrultusunda bende mudurden suphelendim.
  • geçmiş olsun.acaba o en son sinyal alımı nerden gelmiş? şu aklıma geldi eyerki sinyal alımı o olayın çevresinde gelmişse kesin telefon onlardadır.ve bence cüzdan ile telefon aynı anda düşmüştür.cüzdan düşüpte telefonun 100 metre sonra düşmesi imkansız
  • Iphone üzerinde kılıf vardı demiyor musunuz ? Üzerinden bırakın araba geçmeyi tır dahi geçse parçaları etrafa yayılmaz ki o zaman. Cüzdan ile birlikte ikisi de deri demişsiniz. Deri kılıf ise bildiğim kadarıyla etrafı kapalı oluyor ee bu durumda cihaz paramparça olsa dahi parçalar kılıfın içerisinde olması gerekiyor.

    Olayın başına dönersek tahminlerim şu şekilde olacaktır.

    1- Telefonu başka biri alıp götürdüyse ve henüz size ulaşmadıysa o telefonu art niyetli olarak almıştır. Dolayısıyla bu niyette olan biri cüzdanı da alıp giderdi. Yani böyle bir ihtimal yok.

    2- Iphone kaç olduğunu bilmiyorum ama üzerinden araç geçmiş iphone 4 gördüm. cihazın sadece kasası yamulmuştu. Bütün olarak duruyordu. Hele üzerinde kılıf varsa fazla bir şey olacağını sanmıyorum. Yani cihazın paramparça olması imkansız. Dolayısıyla o şahıs cüzdanı veriyorum bakın ben iyi niyetliyim havası verip sağlam iphone'u almış olabilir.

    3- Iphone başka yere düşüp, cüzdan başka yere düşse idi, o zaman siz müdüre telefon da olacaktı dediğiniz vakit karşıdaki kişinin HAYIR EFENDİM BİZ TELEFON FİLAN GÖRMEDİK SADECE CÜZDAN VARDI demesi gerekiyordu. ( ancak cüzdan ile telefonun ayrı yerlere düşeceğine ihtimal vermiyorum. olsa dahi aralarında 2-3 metre olurdu ve cüzdanı alan kişi kocaman iphone'u direk görürdü )

    4- Adamın size telefon parçalarını göstermesi ve üstelik bu parçaların okul içerisindeki bir çöpe konması tuhaf ötesi. Sanki delil gösterip suçsuzum havası verilmiş.

    Son olarak cüzdanın nasıl bir cüzdandı ? Epey kabarık, içerisi kredi kartlarıyla mı doluydu ? Para miktarı ne durumdaydı ? Eğer cüzdan bu saydıklarıma uyuyorsa, ulan bu adam zenginmiş telefonu alalım bari denmiş olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metallurgy -- 20 Ağustos 2011; 16:19:38 >




  • Akılma şuda taklıdı.!! bu şahıslar kız arkadaşınızın telefonunu nasıl bulmuş?
  • Anlatıklarına göre bence adamdan şüphelenmelısın.
  • araba hareket eder.
    telefon ve cüzdan düşer.
    telefon kılıfın açık kısmı olarak yere çakılır, orada bahsi geçen parça düşer ???
    ya cüzdanı bulan kişi almıştır,yada yoldan başka geçen birisi. ama başkası olsaydı cüzdanıda alırdı.neden teli alsında hazır parayı bıraksın ki ?
    yada cüzdanı bulan kişi almıştır,büyük ihtimal böyledir ama günahınıda almak istemem.
    parçalanmıştır,telefonu yaptırırım umuduyla almıştır,tabi parçalarıda almıştır,sebebi hersey burada başka birşey yok.

    parça olmasaydı.
    ee telefon dediğinde , kendisini inandırmakta güçlük çekebilirdi,parçaları göstermek onu rahatlatmış olabilir.daha az şüphe :)

    geçmiş olsun.

    --

    " kablo ile birlikte " demişsiniz ne kablosu tam, parçaların resimleri var mı ?
    kılıflı telefonun o şekilde parçalanması , hatta kablonun hem telden hemde kılıftan dışarı fırlaması harbi ilginç.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beytepeli06 -- 20 Ağustos 2011; 16:34:55 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zalman_1

    Akılma şuda taklıdı.!! bu şahıslar kız arkadaşınızın telefonunu nasıl bulmuş?


    Bu soruyu bende merak ettim.Cüzdanınızda kız arkadaşınızın telefon numarasımı vardı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zalman_1

    Akılma şuda taklıdı.!! bu şahıslar kız arkadaşınızın telefonunu nasıl bulmuş?

    Arkadaş benden önce davranmış, aynı soruyu bende sormak istiyorum ;)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zalman_1

    geçmiş olsun.acaba o en son sinyal alımı nerden gelmiş? şu aklıma geldi eyerki sinyal alımı o olayın çevresinde gelmişse kesin telefon onlardadır.ve bence cüzdan ile telefon aynı anda düşmüştür.cüzdan düşüpte telefonun 100 metre sonra düşmesi imkansız


    Aslında olabilir.Arkadaş iPhone un kılıflı olduğunu söyledi.Cüzdan rahatça kayabilir arabanın üstünden ancak iphone kılıfı yüzünden arabaya daha sağlam tutunacaktır.Bu yüzden 100 metre sonra düşmesi bence mümkün.
  • Arkadaşlar emin olun iphone ve cüzdan ayrı düşmüş olamaz. Veyahut arkadaşın da dediği gibi 3 metre olur arasında ki zaten cebe sıgmadıgı için elimde taşıdığım o kabarık lanet kılıfla da fark edilirdi. Herşeyden ziyade adamın bu durumda telefondan haberdar olmaması gerekiyor. Ama adam orada bir kaç plastik parça toplayıp koymus cebine ( kendi söylemesiyle ) ben telefon der demez telefonun üstünden araba gecmis parcalamıs sanırım dedi bu parcalar vardı telefn yoktu dedi ve parçaları gösterdi. Hangi akla hizmet parçaları alırsın ki ? Yani durduk yere oradkai parçaları alıp delil göstermek istemesi bana tuhaf geliyor. Cüzdanımda bir takım kartlar ve nakit para mevcuttu kaldı ki cüzdanın da boş hali para ediyor. telefon iphone 4 idi. Sinyalin geldiği en son vakit telefon bendeydi. Vf en son sabah 09:30 dedi sinyal için ama ogleden sonra 15:30 gibi oldu olay. Bakalım ne cıkacak, cüzdanı bulup telefonun parcalandıgını iddia eden kişiyi sıkıştırıcam. Umarım birşeyler çıkar.
    Kız arkadaşımın telefonu olayını da unutmadan söylüyeyim, cüzdanımda banka dekontu vardı onda yazıyor. yurt dışında oldugum için yatırılması gereken bir fatura yatırılmıştı kendisi tarafından, numara o yüzden mevcut. Yolda ben de düşündüm bunu fakat dekontu görünce bir şey diyemedim.




  • geçmiş olsun umarım bulursun :s
  • o değilde adam size nasıl ulaştı cüzdanda telefon numaranız varmıydı ? Kız arkadaşınızın numarasını nerden almış kilit nokta burası?

    dekontta yazıo demişssin ama tuhaf



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krach55 -- 20 Ağustos 2011; 18:57:39 >
  • böle konular insanın içine kurt düşürür ama, şöle bişeyde var adam cüzdanı verip neden telefonunu vermesin, ben bi kaç yıl önce yerde bir cüzdan buldum içinde bayada para vardı adam almaya geldi ve utanmadan böle 20 tl gibi bişey verdi, bende dedim abi ben o parayı alacak olsam komple vermezdim sana biraz bozuldu tabi gitti, demem o ki bence o adam cüzdanı almamış ama siz yinede savcılıga fln gerekli yerlere başvurun inşallah telefonunuz bozulur benim iphone'um kaybolsa çok üzülürdüm açıkcası, geçmiş olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: krach55

    o değilde adam size nasıl ulaştı cüzdanda telefon numaranız varmıydı ? Kız arkadaşınızın numarasını nerden almış kilit nokta burası?


    ...Kız arkadaşımın telefonu olayını da unutmadan söylüyeyim, cüzdanımda banka dekontu vardı onda yazıyor. yurt dışında oldugum için yatırılması gereken bir fatura yatırılmıştı kendisi tarafından, numara o yüzden mevcut. Yolda ben de düşündüm bunu fakat dekontu görünce bir şey diyemedim.



    Diye açıklama yapmış arkadaşımız.
  • Yorumlar için teşekkürler arkadaşlar. Haftasonu nedeniyle herhangi bir adli işlem için başvurmadım. Yarın sabah ilk işim savcılığa gitmek olacak erkenden. Dediğim gibi cüzdanla beraber telefonun olduğunu bilen biri anca yanındaki plastik parçaları toplar getirir ve telefonun üstünden araba geçmiş der. Ben odadan cıkıp merdivenlerden inerken adamın bir telaş bi odadan diğer odaya koştururken beni görmesi ve birden normal yürüyüş temposuna geçmesi, göz kenarıyla benim onun koştuğunu görüp görmediğimi süzmesi de malesef kendisinden şüphelenmeme yol açıyor. Yarın kendisini arayıp son bir kez direkt olarak suçlamadan durumu söyleyeceğim, onda ise iade etmesini ve olayın bu şekilde sorunsuz kapanacağının sinyalini vericem. Eğer onda ise umarım pes edip telefonu teslim eder. Aksi taktirde savcılıktaki ifademden dolayı ilk görüşecekleri kişi yine kendisi olacaktır ve telefon onda çıkarsa ben şikayetimi geri alsam dahi kamu davası olacağından hüküm giyecektir. Çocuğunun olması benim canımı sıkıyor. Ve inşallah kimsenin günahını almıyorumdur. Nihayetinde şüphe tek gerçekliktir diye bir felsefe var, rahatlatıyor beni de :). Yorumlar için teşekkürler, 5 ay dahi sürse olayın sonucunu buradan yazacağım. Hadi bi'sinerji yapalım da mutlu son olsun :p.

    Sevgiler,
    Met




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.