Arkadaşlar ben 14 plus kullanıyorum. Batarya zaten günü çok rahat çıkarıyor. Gece takıp sabah alırım telefonu yaklaşık 5 saat sürüyor şarj. 8 plustan kalma 5w adaptör ve kablo ile şarj ediyorum telefonu. Dikkat etmeme rağmen yine de pil sağlığı 2 ayda %2 düştü tam çözemedim. Forumdan bir arkadaşında magsafe ve 20w kullarak 2 ayda %98 e düşmüş. Siz hangi şarj aletini kullanıyorsunuz, aranızda uzun süre bu 5w'yi ve 20w'yi kullanıp deneyimleyen ve pil sağlığını karşılaştıran var mı? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ir10 -- 25 Haziran 2023; 18:33:37 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
iPhone batarya için 5w'mi 20w'mi daha sağlıklı?

-
-
Hocam çok tehlikeli bir başlık açmışsın forumda bu sebepten çok kavgalar döndü :)
Teorik olarak lityum pillerin sağlığını etkileyen en önemli unsurlardan birisi sıcaklıktır. Hızlı şarjla şarj edince haliyle daha çok ısınacak. Buda pil sağlığına olumsuz etki edecek bir miktar tabiki. Mesela ben 15 kasımda 14 pro max e geçtim hala pil sağlığı yüzde 100. Şarj alışkanlığıma gelecek olursam akşamları eve gelince 5 w veya 10 w şarja koyuyorum genellikle ve 80 civarında çıkarıyorum. Çünkü 80 den 1 gün boyunca eve döndüğümde en az 30 dan fazla şarjım kalıyor. Yüzde 20-80 arası ideal pil sağlık bölgesi ve 80 civarıda bana yettiği için böyle şarj ediyorum. Haftada 1-2 kere evden çıkarken yüzde 100 yapıyorum oda 2 gün yetiyor bana. Geceleri kapatırım genellikle ipad i alarm olarak kullanıyorum.
Fakat çok sıkta hızlı şarj kullanırım. Mesela geçtiğimiz haftalarda eve tamamen geç geldiğim için sürekli hızlı şarjı kullandım. Yani pil sağlığı gidecek diye illa 5 w la kendimi sınırlandırmıyorum. O an ki durum neyi gerektiriyorsa onu yapıyorum. Acelem yoksa takarım yavaş olur, işim varsa takarım hızlı şarj ederim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam bana da şarj bir gün yetiyo gün içinde takmaya gerek kalmıyor ondan 20w de kullanabilirim 5w da hangisini kullansam batarya açısından daha iyi karar veremedim 😁
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yani 5 w la şarj edecek vaktiniz varsa 5 kullanın. Ama işlerim acele derseniz 20 le şarj edin. Olay birazda imkanlarla alakalı. Kablosuz şarjı pek kullanmayın ısındırıyor çünkü.
5w derim
4 yıllık iph XR 2019 Türkiye faturalı pil sağlığı %86 hep 5w ile şarj edildi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Demir1357 -- 27 Haziran 2023; 17:14:18 > -
Adaptör den cok batarya sağliğini etkileyen tek mevzu sanirsam %100 yapmak 2 aydir 14 pro kullaniyorum 24w adaptör kullaniyorum %80 kadar şarj ediyorum.Adaptör önemli tabi ama bi sürede %80 kadar şarj et bakalim % kaç düşüş olucak mrk ettim.
5w diyenlere fikir sunamadan saldırmaları kalitelerini gösterdi hocam
hiçbir yerde böyle bir şey yok ama bunlar kendilerinde bu hakkı görüyor ilginç ben 5w savunanların agresifleştiğini görmedim ama bunlar 5w duyunca hemen saldırıya geçiyorlar
19 aylık iPhone 11'i 20W'lık şarj aletiyle kapalı olarak %100'e kadar şarj ediyorum. Şarj işlemine de genelde %1-5 arası civarına düştüğünde başluyorum. 19 ay sonunda pil sağlığı %98. 20W'lık şarj aletiyle iPhone'u kapalı şarj edince 5W'lık adaptör gibi yavaş şarj ediyor. Kapalı olarak şarj edince iPhone 11 yaklaşık 4 saatte, 9. nesil iPad yaklaşık 9 saatte şarj oluyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Yavaş şarj en makbulüdür. Hızlı şarj, bataryalar için az da olsa yavaş şarja göre daha zararlı ama yapacak bir şey yok. Bataryanın sağlığı için dikkat etmeniz gereken 4 hayati nokta var diyebiliriz:
- Yüzde 20 altına düşürmemek. (En kritik dikkat etmeniz gereken şeylerden.)
- Yüzde 80 üzerine çıkarmamak. (Burada önemli olan yüzde 100 bir şekilde uzun süre tutmamak. Şarj 100 olduktan sonra hemen alıp kullanacaksanız zaten şarjı yavaş yavaş düşeceği için lityum tabakaların aşınması çok olmaz ama yüzde 100 yapıp birkaç saat o vaziyette telefonu bekletirseniz aşırı yük tabakaları aşındıracaktır geçen zaman boyunca.)
- Şarjdayken telefonu yoracak şeyler yapmamak. (Kritik)
- Zırt pırt şarj etmemek. Yani yarım doldurup çekmek, yarım seviyeye kadar kullanıp şarja takmak gibi şeyler yapmayın zorda kalmadıkça. Çünkü her şarja takışınız bir döngüyü ifade ediyor.
-
5 20 30w 1000 6363watt da olsa eskiyecek ve yıpranacak. Onun için boşver kullanımı hangisi kolaysa, zaman kazandırıyorsa tadını çıkar ve kullan
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
bana 64 watt bıle yetmıyor keske 120 w olsaydı dıyorum.
5w ile kanser olurum heralde
-
Genelde herkes %20 ve %80 şarjı baz alarak yorum yapmış. Şuanda kullanmış olduğum İphone 14 Plus telefonumu alalı 2.5 ay oldu. 20w ile şarj ediyorum ve her şarj edişimde de %100 olarak dolduruyorum. Zaman zaman %20 nin altına düşüp şarja taktığımda oluyor ama genelde %20 nin üzerinde şarja takıyorum.
Sonuç: Pil sağlığım hala %100
Belki konuyu açan arkadaş için bir ölçü olur diye yazmak istedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bevkon -- 28 Haziran 2023; 11:26:23 >
Hocam Bu Kadar kafanıza takmayın ,hayat kısa.. iyi bayramlar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Çok fazla kasmaya gerek yok.
Telefonun şarjını %20 nin altına düşürmemeye özen göster yeter. %80 den sonra istediğiin şarj aletini kullan cihaz kendini 5W gibi şarj ediyor zaten.
iPhone 14 Pro Max kullanıyorum, Spigen 27W lık şarj kullanıyorum.
-
14 pro yüzde yüz şarjdan alıyorum sabah akşam saat 7 8 gibi yüzde 10 oluyor ekran sürem saat gece 12den yani tam şarjda 5 6.5 arasısaat bana çok kötü geldi normal mi sizce
7 saat altı düşük hocam
8 aydır iPhone 13 Pro kullanıyorum,hep 20w ile şarj ettim.Şu an pil sağlığı %90.
Bende anlamadım gerçekten hocam. Yani adam soru soruyor hemen küfürler hakaretler havada uçuşuyor. Adam takıntılıdır pil sağlığı konusunda, 2.elde satışta değeri kaybolmasın istiyordur yani çok sebebi var. Bence hepimiz birbirimize saygı duymalıyız. Ben çoğu zaman 5 w kullanırım ama işim varsa acelem varsa 20 de kullanırım 10 da. O yüzden mümkün olduğunca birbirimize karşı saygılı olmalıyız.
8 aydır 14 Pro Max kullanıyorum.
Bu zamana kadar ki şarjlarımın tamamına yakını 20w orijinal iPad şarj aleti ile yaptım.
Genelde %20 altına düşmeden şarja takarım.
%80 olduğunda da şarjdan çıkarırım. Dışarıda uzun süre kalmam gereken durumlarda ise %100 kadar doldururum.
Sıcak havalarda telefon ısınırsa kılıftan çıkartırım öyle şarj işlemine devam ederim.
Telefon şarjdayken telefonla oynamam. Biri aradıysa şarjdan çekip öyle konuşurum.
8 ayın sonunda pil sağlığım halen %100
lion pillerin en büyük düşmanı sırasına göre;
- Yüksek sıcaklık
- Şarjın çok aşağı seviyelere düşmesi
- Pilin tamamen şarj edilmesi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Selçuk ALAGÖZ -- 28 Haziran 2023; 22:53:19 >
Benzer içerikler
- telefon kapalıyken alarm çalar mı
- iphone klavye rengi değiştirme
- iphone şarjdayken dokunmatik çalışmıyor
- ios'a taşı kalan süre 1 dakika
- itunes satın alınan müziği zil sesi yapma
- ios 18 indir
- iphone 14 vs 16e
- iphone 16 pro max boyutları
- iphone 16 pro max donma sorunu
- iphone 14 ekran yenileme hızı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X