Şimdi Ara

iPhone Almak için 8.000 ile 10.000TL arasında vergi vermek. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
170
Cevap
2
Favori
10.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
130 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • retro61 R kullanıcısına yanıt

    Seviyeye gelmek önemli değil

    Sende yarın 300 binlik araba alma seviyesinde olabilirsin.Ama bu 300 ü verirken,bu arabanın gerçek fiyatının 150 bin olduğunu düşünüp için yanmıyorsa,senin beyninde sorun vardır


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • retro61 R kullanıcısına yanıt

    Parayı ağaçtan topluyorum diyen iPhone kullanıcıları vardır elbet.

    Lakin bu hepsinin aynı olduğunu göstermez.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sky__walker kullanıcısına yanıt

    Çok üzüldüm ya, o kadar üzüldüm ki gerçekten mahvoldum. Çok da umurumdaydı o "güzel" yazın!

  • Forum1th kullanıcısına yanıt

    Hocam, neden anlamamakta ısrar ediyorsunuz? Ben burada alım gücü karşılaştırması yapmıyorum, ben burada iPhone'un Türkiye'de ve hatta diğer ülkelerde de pahalı olduğundan başka hiçbir şeye vurgu yapmıyorum.

    Ayrıca, örnek verdiğiniz Almanya'da bu durum bize göre ucuz ama oradaki insanlara göre o kadar da değil. Yanlış anlaşılmasın, oradaki insanlar taş falan yemiyor; ancak, ucuzdan ya da pahalıdan anladığımız şeyler sürekli değişiyor. Adam dediğiniz gibi bir ay için harcama yapsa ve ayrıca yanına telefon alsa bir ay boyunca zorlanır ve ileride bu zorluğu kapatabilir. Fakat o ay o adama göre kötüdür ve bu durumda pahalılıktan bahsedebilir. Bize göreyse bu harcamayı bir ayda yapmak oranın aşırı ucuz olduğu gibi bir izlenime sahip. Tekrardan söylüyorum, oradaki adamlar taş vs. yemiyor; ancak onların da "pahalı" algısı var...

  • sky__walker kullanıcısına yanıt
    Cahil insana laf anlatamazsın hocam ne yoruyorsun kendini boşver :)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Mikrodan makroya milyarlarca lira vergi veriyoruz, sürekli, düzenli ve artarak, ne alırsın aldığının iki mislini veriyorsun.



    Haram olsun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rwenzori -- 13 Ekim 2021; 20:11:20 >
  • Biz okulu boşuna okumuşuz. O dersler, sınavlar boşunaymış.

    Verginin vergisi olmaz.
    Bir ürünün rayiç bedelini aşacak şekilde vergisi olamaz gibi şeylerle zamanı boşa tüketmişiz.
    Kitabı tersten okuyup ekonomi yönetiliyor. Kimse de bişey yapamıyor. Susup oturuyoruz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya 15 bin TL vergi verseydik. Şükretmek lazım  

  • Fakirlerde almasın yahu zenginde para çok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1) Alanları enayi olarak görmüyorum. Tepkisiz olarak görüyorum. Hala satıldığı için vergi yüksek. Almaya devam ettiğiniz sürece de yüksek olmaya devam edecek. Devlet sizi yolunacak kaz (enayi) olarak görmekte. Ben değil.


    2) Ben elektronik üreticisiyim. Mobil aplikasyon geliştirmek için en pahalı iPhone modeline sahip olmak gerektiğini ilk defa duydum.   Genel olarak bu ürünler tüketilmekte. Çok az insan bu ürünler ile bir şeyler üretmekte. Onların da çoğu zaten ürüne sahip olmadan da bunu yapabilmekte.


    3) Ben bir şeyler üretirken kesenin ağzını açarım. Hazır mala ise mümkün mertebe para vermem. Çok harcama kalemim var. Telefondan da tek kelime ile tiksiniyorum. Elimde olsa tuşlu telefona geçerim. O yüzden bu tarz ürünlere para vermiyorum. Harcama alanlarımı şuraya bırakayım, ben bütün bu hobiler ve masraf kalemlerine toplamda yılda gayet makul bir bütçe ayırıyorum. Sayı çok olunca, ekonomi yapmak şart oluyor:

    - 1/87 modüler tren maketi diaromam var. Kabaca 7 metrekare.

    - ofisimde bir ana PC, bir server, bir CNC pc'si ve eski şirketin sekreterya pc'si var.

    -evimde bir ana PC, bir hi-fi pc, bir tablet var.

    -Hi-fi pc'den anlayacağınız üzere, hi-fi meraklısıyım. 10 yaşından beri ikinci el al, sat üstüne para koy başka bir alet al diye diye 35 yaşıma geldiğimde artık hi-fi sistemim ikinci el dandik bir araba fiyatına ulaştı.

    - Ofisimde 3d printer, lazer cnc ve normal CNC mevcut. Normal CNC tasarladığım PCB'lerin prototipini yapmak için. Lazer cnc de çeşitli hobi malzemeleri üretmek için. Tabi şahsıma da hizmet ediyorlar.

    - RC uçak var kuzenden gelen. Onu topluyorum. Drone var. Kendim yaptım. Daha önce RC hız teknesi yapmıştım. O da duruyor.

    - iki adet de klasik otomobil ekle şimdi.


    Görüldüğü gibi harcama kalemim çok. Ruhumu beslemeyen veya bana bir şey öğretmeyen şeylere de mümkün mertebe para harcamak istemiyorum zaten. Bu kadar ilgi alanı ve iş alanına rağmen serde tüketim karşıtlığı var. Hali ile ilk kurşunu çok mal bir alet olduğu için ve üreticilerin de hemen hepsinin şerefsizin dik alası olduğu için, telefon yiyor. Tablet de öyle. Onda da leşçilik yaparım. PC'de de ikinci el baba malı yurtdışından alırım. İyi pc'me takarım. Ondan çıkan diğerine, ondan çıkan diğerine, ondan çıkan diğerine...  


    Daha yeni AMD 3900x işlemci aldım.  5900 ikinci elde yok biliyon mu?  12 çekirdek. 24 thread.  Ofisimde disk server var. İçinde 32 disk takılı. Kabaca 100tb disk alanı var. Tamamı ikinci el.  


    Kafalar, biraz ayrı özetle.  


    Ben eski üretici/ihracatçıyım. Fabrikayı kapattık. Şimdi mikro bir hayata yelken açıyorum. Gene ihracat. Ama mikro ve bu sefer esnek. Türkiye'de esnek olmak şart. Bunu öğrendim çok şükür. Turist gibi yaşayasım var biraz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 13 Ekim 2021; 21:49:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ananızın babanızın elini ovuşturarak aldığı düşük faiz krediler varya , ha işte onları böyle böyle taban yediriyorlar bebişim.


    sözlerimi su veren itfaiyenin hortumuna selam söyleyerek bitiriyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crow in cornfield -- 13 Ekim 2021; 21:18:32 >
  • Dıj güçler düğmeye bastı dolar fırladı. Buna karşılık TL den bir "0" atma zamanı gelmedi mi sizce? Şaaaakkk dolar 0.91TL nasıl ama?


    Beyin bedava


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • soultechuser S kullanıcısına yanıt

    Hahahahahaha hadi sütünü iç yat velet. Çoluk çocuk dolu şunlarla uğraşmaya değmez.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt

    Valla zor size laf anlatmak. Ben 80% vergi ödemek istiyorum diye haykirmaniz Enterasan. İlle de iPhone mu konu? Bugün iPhone olur Dün Arabaya geldi, yarın İşlemciye gelir 100$ üzeri işlemciler 80% ÖTV gelir. Ekran kartına gelir...

    Var mı bunun sonu ?


    Hem bilgi yok ama fikrim var diyorsun, öyle mi ?


    Emülatör ile test yapman bir yere kadar. Bu bir.

    Sana ne ile geliştirme yapacağının hesabını mi vereceğim ?

    Zaten şirkete alınan telefon vergi konusunda problemim yok.

    Ürünleri önce yerli pazarda yaygınlaştığını görmek belki benim için iyi oluyordur?


    Türkiye Cumhuriyetinde , şahsıma iPhone alıyorum yazıyorum bunu nasıl okuayarak bu yorumları yapıyorsunuz inanılmaz. Yine de Çok merak ediyorsan kişisel olarak burada yaşamıyorum. Bir ayağım burada gibi düşün sen.


    80%'e varan vergiler ödemeyi kabul etmişsiniz. Doğal çünkü henüz okudugunu anlamada problem var.


    Çok mu merak ediyorsunuz? Şirket içinde 6.yilndonumu için 6 tane iPhone pro max hediye ediyoruz. Var mı itirazınız ?

    Tepki olarak iPhone almamak mi çözüm, yoksa doğru yönetici seçmek mi asıl çözüm ?


    Kendi şirketimi nasıl yöneteceğime de karışma teşebbüsünde bulunacak misiniz ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 13 Ekim 2021; 22:58:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Siz benim yazdığımı anlayın da önce.  vergili hiçbir şey almayan benim. Küfrederek de olsa alan sizsiniz. Şimdi ben nasıl %80 vergiyle mal almak isteyen kişi oldum? Orasını anlayamadım.


    Karşınızda kötü niyetli bir devlet var. Senden vergi almış mı, ikinci kez mi, üçüncü kez mi alıyor, hiç mi hiç umurunda değil devletin. Devletimiz hem obez, hem de başındakiler yeyicilik yapmak için sapır saçma yatırımlar yapıyor. Yani bizim vergiler hem adil toplanmıyor, hem de babasının malıymış gibi harcanıyor. Biz net bir tepki vermediğimiz sürece bu değişmeyecek. Hükümet değişse de anca tatlı kaşığı ile verir göz boyamak için. Çok minimal olur vergilerde düşüş.


    Benim dediğim basit: Vergi musluğunu kesmek lazım. Başka bir yol görüyorsanız söyleyin. Vergi musluğunu kesebilirsek, ekmeğe vergi koysun, varsa fındık kadar (cesaret). Bu yolma sistemi zaten ekonomik kriz sebebiyle kitlenecek gibi duruyor da, gene de, vergiler azalana kadar vergili hiçbir ürünü vergili tüketmeye niyetim yok. Rakımı da evde üretirim yani...  


    Bu yöntem it ite, it kuyruğuna yöntemidir. Senin sesinin gücü yetmez. Ama para sende, bende... Almazsak, Doğuş gider hükümete ağlar. Amacımız doğuş'un gidip hükümete ağlaması olmalı. Tüm vergili ürünlerin üreticisi, satıcısı, distribütörünü, hükümete çomak olarak kullanmak tek çözümümüz.

    -----


    Yani yani çok farklı şeyler düşünmüyoruz. Ben "aksiyona geçelim" diyorum. Biz aksiyona geçelim. Duvarı yıkalım. Sonra isteyen alsın. İsteyen gene almasın. Ben sizin almanıza kızmıyorum yani...


    Emülatör tabii ki bir yere kadar. Ama en yeni osx'i yükleyebileceğiniz herhangi bir apple, bireysel geliştirme yapan adama yeter. Büyük şirketlerde zaten sorun yok. Siz de kendinizden örneği vermişsiniz. Hem bağa ne yani? Ben batarken ithalatçı coşuyordu, esnafın yüzü gülüyordu. TL haddinden değerli idi yıllarca. Yıllarca ithalat pompalandı. Beni düşünen oldu mu? Yok. O zaman ben seni niye düşüneceğim?  Umarım her şey iyi gider, ama gitmezse bağa ne? Üretici küstü şimdi yani. Yaparım üretim de, Türkiye'de büyük üretim yapanı yatırıp silkelesinler yani.  Turkiye'de küçük yaparım. Büyürse Bangladeş'e ürettirir, dünyaya Türkiye'ye sokmadan satarım. Türkiye'de yiyeceğim para kadar çekerim Türkiye'ye. Veririm vergisini. Kalanına nah veririm yani. Sen istiyor vergi? Verejek bana adalet, bağımsız ve hızlı yargı, düzgün işleyen bir demokrasi. Sen istiyor muz cumhuriyeti yönetmek? Niet vergi. Benim yaklaşımım bu yani. Zerre de vergi kaçırmam. Ama çok güzel fırtarım.

    ------

    Ayrıca ülkedeki geliştirici sayısı belli, satılan iPhone belli. Dürüm/ilaç karikatürü gibi mesele yani. Bakınız:


    https://www.google.com/imgres?imgurl=https://i.pinimg.com/originals/59/ce/62/59ce625a6f6744d8d37460944004fe5d.jpg&imgrefurl=https://tr.pinterest.com/pin/493566440397344371/&docid=NzBp-enz9IRCvM&tbnid=SFhqQEslZDMMDM&vet=1&w=664&h=580&source=sh/x/im


    Bir ara çok kazanırsam da gider tekne alırım. Mal arabamla Ankara'dan Marmaris'e gider, vergisiz vergisiz binerim tekneme.  Arabaya da helalinden yılda 250 lira MTV veririm. Ankara'ya dönünce de 5200cc V8 57 Chevrolet'imin kaputunu yalarım.  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 13 Ekim 2021; 23:24:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Rwenzori kullanıcısına yanıt

    Vergi vermek kutsaldir. Hukumetime verdigim her kurus vergi helali hos olsun keske daha cok artsa vergiler de daha fazla verebilsem.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xgny58x kullanıcısına yanıt

    haslhkdaslkhja Gergin ve Apple'a deli gibi tapan birinden çocuk olduğum için (!) "güzel" cümleler alıyorum...

  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt

    Peki.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekran kartı biraz zor oluyor bavulda sokmak, ama işlemciye gelse ne güzel olur be!  gomlek cebinde sok sok sat...


    Siz önce ekonominin nasıl işlediğini, Türkiye'deki vergi yaklaşımını bir anlayın. Devlet, kaçamayacağın yerden vuruyor. Pırlantada vergi niye yok? Çünkü çok pahalı ve çok küçük. Vergi çak pırlantaya... Ne olur? Mafyaya güç sağlarsın. Büyük pırlanta alacak adam da kaçakçı ile uğraşmaz. Direkt gider ucuz olan ülkeye. Bir güzel gezer. Alır yüzüğü. Parmağında sokar.


    Tekneye niye vergi yok? Çak vergiyi? Ne oluyor söyleyeyim. Yabancı bayrağı çekiyorsun. İş bitiyor. Tekne oğlum bu. Kökü mü var, temeli mi var? Türkiye'ye gelen tek zengin turist tekne turisti. Çoğunun bir Türk marinasında bağlı teknesi var. Bu meseleye çomak sokarsan çok büyük bir ekonomiden olursun. Her tekne küçük de değil. Tayfası Türk olan büyük yatlar da var. "Yabancı bayraklı tekneyi türk kullanamaz" da diyemezsin. Hadi bir şekilde yaptın diyelim. Küçük bir yelkenli 250.000 Euro. O kadar parayı vermişim. Marmaris'e kadar da gelmişim. Tek yapmam gereken 30 Euro verip adaya gitmek. Tekne de orada durur. Gene kaçtı bak. İşte bu yüzden vergi yok.

    ------

    Alkolde inanılmaz bir vergi var. Etrafımda vergili alkol içen kalmadı.  alkole vergi arttıkça ucuzluyor meret. Her geçen gün daha çok insan evde üretiyor.

    ------

    Sigaranın fiyatını iki katına çıkaracak bir vergi zammı yap mesela. Ne olur? Mafya güçlenir. Gümrüğün kevgir abi. Bastırır rüşveti. Çeker sigarayı. Tezgah altından satar. O yüzden kaçağın minimumda kalacağı tatlı bir vergi oranını geçemez.

    ------

    Sen işlemciye ÖTV çak. Zengin olurum. NET. Gömlek cebinde girecek maldan bahsediyorsun. Önümüzdeki hafta bir tane gelecek dediğim gibi. Türkiye'de ikinci eli 3000tl olan işlemci. Ben aldım 2000 liraya...

    ------

    Telefonda kaçış niye yok? Çünkü IMEI var. iPhone olmasa olur desen, onda da kaçış var. Kütür kütür IMEI çakıyor millet.


    Gördüğün gibi, devlet hep kaçış olmayan yerlerden vuruyor. Aptal değil çünkü. Ama kötü niyetli. Ve %80 vergiyi ben değil, sen ödüyorsun.  


    Yerinizde olsam, sim kart gerektirmeyen uygulamalar için kayıtsız, sadece sim gerektirenler için kayıtlı iphone dağıtırdım mesela.  

     

    Kârdan düşmek için elbet yatırım yapacak bir şey bulurdum. Varsın telefonların yarısı faturasız olsun.  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 13 Ekim 2021; 23:49:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.