Şimdi Ara

iphone 6s plus düşük frame'li animasyon problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 6s plus almak istiyorum büyük ekranda ios kullanmak çok hoş ama s plus'ın 6s göre yavaş kalması aklımı kurcalıyor daha önce konu açtım ama hala daha karar vermeyip arada kaldım aşağıdaki video da hız farkını görebiliyorsunuz 6s'in ekran çözünürlüğü düşük olduğu için plus'a göre daha hızlı render ediyor 6s 60 fps animasyonlar varken plusda 30 fps şuan görünen fark yazılımdan kaynaklanması muhtemel ama performans bakımından 6s hala önde 6s plus alsam mı hala karar vermedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doom II -- 7 Kasım 2015; 12:34:14 >

• Hocam benchmark testlerinde 20 puan fark var fps bukadar farketmez bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6 plus 9.1 kullanıyorum animasyonlar çok kasıyor bende.

• Doom II kullanıcısına yanıt
    Bu fps sorunu 9.2 beta 2de yok

• gfxbench manhattan'da 6s 55 kare saniye, 6s plus 38 kare oranına sahip, manhattan testi gibi simulasyonlar cihazın oyun performansını esasen genel performansını belirliyor aradaki fark azımsanmayacak kadar şöyle düşünün crysis 38 fps oynamakla 55 fps oynamanın arasında ciddi fark var kare düştükçe insan beyni görüntüyü akıcı olarak algılayamıyor şimdi çok biliyorsun madem git onu al diyebilirsinizde plus'ın ekranı büyük oda benim için çok önemli bana a9x li plus yapsın apple.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doom II -- 7 Kasım 2015; 12:36:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doom II

gfxbench manhattan'da 6s 55 kare saniye, 6s plus 38 kare oranına sahip, manhattan testi gibi simulasyonlar cihazın oyun performansını esasen genel performansını belirliyor aradaki fark azımsanmayacak kadar şöyle düşünün crysis 38 fps oynamakla 55 fps oynamanın arasında .ciddi fark var şimdi çok biliyorsun madem git onu al diyebilirsin de plus'ın ekranı büyük oda benim için çok önemli bana a9x li plus yapsın apple.

Bunla ilgili test videosu varmı hocam

• Öncelikle şunu söyleyeyim manhattan çok yorucu bir test şuan bu cihazları bu kadar yorucak bir oyun yok aslında, iki telefonda şuan appstoredaki oyunları 60 fps çalıştırabilir fakat ileride cihazlar eskimeye başlayınca aradaki farkı hissedebileceğiz yinede bu testden full hd de 38 fps almak çok iyi bir rakam, ekran kapalıyken yapılan testlerde plus azda olsa daha iyi bir cihaz olarak gözüküyor ama ekran devreye girince 6s göre %107 daha fazla piksele sahip olduğundan 6s kadar yüksek skorlar alamıyor.

Videodan ziyade bu sayfa daha yararlı olacaktır İki cihazı gfxbench sitesinde karşılaştırdım buradan bakabilirsinhttps://gfxbench.com/compare.jsp?benchmark=gfx30&did1=27074956&os1=iOS&api1=gl&hwtype1=GPU&hwname1=Apple+A9+GPU&D2=Apple+iPhone+6S+Plus

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doom II -- 7 Kasım 2015; 12:38:02 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • saydamlığı azalttığınız zaman kasıntılar bayaa azalıyor ama o zaman da dock saçma sapan bir renge bürünüyor.
  • Doom II kullanıcısına yanıt
    Hocam bilgili birine benziyorsunuz, araştırdığınız için teşekkür ederim yalnız benim telefon 6s plus 6s ile günlük kullanımda fark yaratırmı? Çok oyun oynayan biri değilim şuan içinde oyunlar gayet akıcı çalışıyor bu 3d touchda fps düşüyor sadece galiba onun dışında fark yok sanırım

• Biz iOS 9 kötü derken eksi yiyorduk hadi 9'cular çıkıp açıklasın. Kabul edelim iOS 9 en kötü iOS sürümü..

• quote:

Orijinalden alıntı: iboklnc

Hocam bilgili birine benziyorsunuz, araştırdığınız için teşekkür ederim yalnız benim telefon 6s plus 6s ile günlük kullanımda fark yaratırmı? Çok oyun oynayan biri değilim şuan içinde oyunlar gayet akıcı çalışıyor bu 3d touchda fps düşüyor sadece galiba onun dışında fark yok sanırım

Başlığa bakarsak kendim sorup kendim cevaplamış olacağım çünkü cevabı bildiğim halde kararsız ve birazda takıntılı bir yapım olduğundan hemde sizlerden son bir yorum almak isteyerek konuyu açmıştım yazımın sonunda da bir yere varamayacak olsakda durumu tekrardan anlatayım söylediğim gibi 6s plus fark edilmeyecek kadar da olsa 6s'e göre yavaş bir cihaz ama bu yavaşlık basit 2 animasyonda kendini gösterip cihazı kasacak kadar asla belirgin olamaz şuan mağazada iki cihazıda kasacak bir oyun yok ben 2 sene sonra çıkacak yüksek sistem gereksinimli oyunlarla birlikte aradaki fark belirginleşebilir diyorum yani şuan yaşanan animasyon sorunuyla alakası yok, sorun kesinlikle yazılımsal diyebilirim öte yandan plus boş bir cihaz değil bazı avantaları var onları burada yazmama gerek yok, bu artılar bence daha belirgin ve getirileri daha fazla, cihaz seçiminde kriter olabilir, son olarak bir örnekle bitireyim ipad air 2, 8 kümeli güçlü bir grafik işlemciye sahip buna rağmen 2k çözünürlüğe sahip ekranı yüzünden 28 kare alıyor bu bahsettiğim testden (birde samsung telefonları düşünün), bu konuda yapacak bir şey yok yüksek çözünürlük grafik işlemcinin düşmanı ama büyük ekranda gereklilik, şimdi ipad air daha hızlı olsun deyip 5 inch ekran yapsalardı yada 1280x800 gibi kötü bir çözünürlükle gelseydi ipad ipad olmazdı bence bu konuyu benim gibi kafanıza takmayın tadını çıkarın iki cihaz artılara sahip olmasa bu konuyu hiç açmazdım, sanırım plus alacağım ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doom II -- 7 Kasım 2015; 12:52:27 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.